sentoner Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Εχω αυτο το router στον δευτερο οροφο του σπιτιου μου.Θελω να εχω internet και στο υπογειο,οπου υπαρχει γραμμη τηλεφωνου.Τι μπορω να κανω;Ενα access point οπως αυτο κανει;
Sotosgl Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Θα κανει δουλεια αλλα αν υπαρχει φωταγωγος ή οποιαδηποτε αλλη φυσικη προσβαση στο υπογειο θα προτιμουσα καλωδιο...(Αν δεν βολευει πουθενα με ραγες ή καπου κρυφο ή με τρυπες το ξεχναμε...θαυμα ειναι που εχω γλυτωσει τα καταγματα μεχρι τωρα τοσες φορες που σκονταψα πανω του)
sentoner Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Το καλωδιο αποριπτεται σιγουρα...Καποια σιγουρη λυση δεν υπαρχει;
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 οτι κατεβαινει καλωδιο τηλεφωνικο κατω δεν λεει κατι και ειναι αχρηστο.β.και οχι αυτο που ειδες δεν σου κανει διοτι ειναι σκετο access point που σημαινει οτι πρεπει να ενωθει με καλωδιο με το αλλο σου ρουτερ.εσυ θες ενα access point Που να υποστηριζει Wireless bridge η να το πω πιο απλα να υποστηριζει λειτουργεια repeater ωστε να πιανει ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΤΟ σημα απο το πρωτο και να το αναμεταδιδει.απαραιτητη προυποθεση.εκει που θα το βαλεις να μπορει να πιανει το σημα του πρωτου ρουτερ σου.αν πας με καλωδιο ethernet μεχρι αυτο που θες να παρεις τοτε οκ.
SPANK Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Στη περίπτωση σου δεν έχεις και πολλές επιλογές η θα παίξεις με access point να υποστηρίζει repeater η με καλώδιο ethernet. Μπορείς να δοκιμάσεις και το αλλο αφου δεν θέλεις να τραβήξεις καλώδια,αν ειναι καινούργια η πολυκατοικία συνήθως μεσα στο κουτάκι του τηλεφώνου εκτος απο τα καλώδια που χρησιμοποιούνται για το τηλέφωνο εχει 2 3 ζεύγη ακόμα για ενδέχομενο που θέλεις να βάλεις και 2η γραμμή κτλπ.Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις μήπως κανένα απο αυτα τα περισευόμενα ζεύγη καταλήγουν στον δεύτερο όροφο στην μπρίζα του τηλεφώνου που έχεις το router σου. Άνοιξε και τα 2 κουτιά στο υπόγειο και στην μπρίζα που είναι το router σου και δες αν όντος υπάρχουν και αλλα ζεύγη με καλώδια,οποτε έχεις μερικές πιθανότητες να εισαι τυχερός και κάποιο απο αυτα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Για να τα δοκιμάσεις πρέπει να συνδέσεις στο υπόγειο η στον δεύτερο τα καλώδια απο το 1 ζεύγος μεταξύ τους,πας στο αλλο κουτί και με ενα πολύμετρο αν έχεις (ετσι το κάνω εγώ) συνδέεις τα καλώδια στους 2 ακροδέκτες τους,εχει μια επιλογη το πολύμετρο που οτάν τα 2 καλώδια κάνουν κύκλωμα κάνει ενα μπιμ οπότε ξέρεις οτι συνδέονται (δεν ειναι πάντα απόλυτο αυτο βέβαια ) Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παααρα πολύ
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 και να μην μπορει με πολυμετρο μπορει να το δοκιμασει με μια μπαταρια που βγαζει 9 volt η και λιγοτερο και να μετρησει απο την αλλη
antbyron Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Επισης αν το υπογειο εχει την ιδια γραμμη ρευματος με τον δευτερο οροφο μπορεις να χρησιμοποιησεις και εναν home line adaptor ψαξτο
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 αυτο μαλλον θα παιξει καλυτερα γιατι μου φαινονται πολυ οροφοι για wireless.
SPANK Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Ναι και αυτή η λύση με το ρεύμα λειτουργεί αρκετά καλα
sentoner Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Για δωστε μου ενα link με κατι τετοιο...Ποσο περιπου κοστιζουν;Ειναι σιγουρο οτι θα λειτουργησει;
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 αν ψαξεις σε eshop kια Plaisio για power lines θα βρεις απειρα http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Powerline.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.