Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή του εξωτερικού σε εσωτερικό σκληρό

deva7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πρόβλημα με έναν εξωτερικό σκληρό. SAMSUNG hm320JX 320GB/5400rpm/8M portable.Τον ταλαιπώρησα λίγο με τις μεταφορές και χάλασε το σιδεράκι που μπαίνει το καλώδιο στο σκληρό. Βγήκε απ΄τη θέση του. Τον άνοιξα αλλά δεν έκανα τίποτα. Τον πήγα σε δύο μεγάλα μαγαζιά και μου είπαν ότι δεν φτιάχνει παρα μόνο αν βρω έναν ακριβώς τον ίδιο για να τον ενώσω και να τον φτιάξω όπως πριν. Για ανακτηση δεν συζητάω γιατί μου είπαν κάτι για 400Ε.

Διάβασα όμως εδώ για παρόμοιες περιπτώσεις και θα ήθελα αν μπορεί να κάποιος να με καθοδηγήσει πως να τον κάνω εσωτερικό. Ξέρετε οδηγίες για DUMMIES?! Σκεφτόμουνα να πάρω έναν ακόμα εσωτερικό γιατί οι Portable μου φαίνεται δεν είναι για τα χέρια μου. Αν μπορώ να μετατρέψω όμως αυτόν καλό θα μου κάνει (οικονομικα)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

...ανοίγεις τη θήκη του (με το "καλό" ή με το..."άγριο"), ξε-συνδέεις τον δίσκο, και αν είναι SATA και έχεις μητρική με SATA θύρες, απλά συνδέεις ένα SATA καλώδιο για τα δεδομένα, κι ένα SATA βύσμα απ' το τροφοδοτικό για το ρεύμα (αν είναι για IDE δίσκους το τροφοδοτικό, θες μια προέκταση).

Αν ο δίσκος είναι IDE*, 3.5 ιντσών, κάνεις μία από τα ίδια (σύνδεση σε IDE καλώδιο σήματος και σε ΙDE καλώδιο ρεύματος).

Αν είναι 2.5'', τότε θες κι έναν αντάπτορα.

Aυτά.

(....ΠΟΣΟ dummy να 'σαι πιά! :P)

* αναλόγως αν θα τον βάλεις μαζί με άλλο δίσκο ή οπτική συσκευή (CD/DVD), στο ίδιο καλώδιο, θα χρειαστεί να ορίσεις θέση στα τζαμπεράκια των 2 δίσκων.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν σου πω πολυ?! Για το dummy εννοω. Θα προσπαθήσω πάντως να ακολουθησω τις οδηγίες σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...