Προς το περιεχόμενο

αττικο παρκο και κουνελια

XxMikexX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ξαδερφη μου ειχε 2 κουνελακια και επειδη οι γονεις της θελανε να τα δωσουν γιατι δεν τα θελανε της ειπα να τα δωσει προσωρινα σε εμενα μεχρι να βρω καποια λυση..

εχουν περασει 3 μηνες και ακομα δεν ξερω τι να κανω... τα εχω σε κλουβι και δεν εχω πολυ χρονο να αφιερωσω ωστε να τα βγαζω να ξεμουδιαζουν και να κανουν την βολτα τους στο σπιτι και ετσι το μεγαλυτερο μερος της μερας το παιρνανε στο κλουβι!

ειμαι πολυ φιλοζωος και στεναχωριεμαι οταν τα βλεπω στο κλουβι... δεν ειναι για κλουβι αυτα τα ζωακια! (εννοειται οτι ειναι ολοκαθαρα και καθε μερα τα αλλαζω φαγητο νερο κλπ!)

εχω ακουσει οτι το αττικο παρκο δεχεται να φροντισει και να κρατησει ζωακια που καποιοι για τον αλφα βητα λογω θελουν να τα δωσουν! επισης εχω ακουσει οτι τους βαζουν κατι σαν ταμπελακια και οταν επισκεπτεσαι το αττικο παρκο μπορεις μπεις μεσα και να τα ταισεις και εσυ ο ιδιος...

ισχυει κατι τετοιο? ξερει κανενας? θελω το καλυτερο δυνατο για τις 2 ψυχουλες που εχω σπιτι μου! οποιος ξερει κατι πανω σε αυτο που ρωταο η εχει καποια καλυτερη λυση ωστε να μπορω να ξερω οτι θα ζησουν ασφαλη ας μου προτεινει!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η ξαδερφη μου ειχε 2 κουνελακια και επειδη οι γονεις της θελανε να τα δωσουν γιατι δεν τα θελανε της ειπα να τα δωσει προσωρινα σε εμενα μεχρι να βρω καποια λυση..

εχουν περασει 3 μηνες και ακομα δεν ξερω τι να κανω... τα εχω σε κλουβι και δεν εχω πολυ χρονο να αφιερωσω ωστε να τα βγαζω να ξεμουδιαζουν και να κανουν την βολτα τους στο σπιτι και ετσι το μεγαλυτερο μερος της μερας το παιρνανε στο κλουβι!

ειμαι πολυ φιλοζωος και στεναχωριεμαι οταν τα βλεπω στο κλουβι... δεν ειναι για κλουβι αυτα τα ζωακια! (εννοειται οτι ειναι ολοκαθαρα και καθε μερα τα αλλαζω φαγητο νερο κλπ!)

εχω ακουσει οτι το αττικο παρκο δεχεται να φροντισει και να κρατησει ζωακια που καποιοι για τον αλφα βητα λογω θελουν να τα δωσουν! επισης εχω ακουσει οτι τους βαζουν κατι σαν ταμπελακια και οταν επισκεπτεσαι το αττικο παρκο μπορεις μπεις μεσα και να τα ταισεις και εσυ ο ιδιος...

ισχυει κατι τετοιο? ξερει κανενας? θελω το καλυτερο δυνατο για τις 2 ψυχουλες που εχω σπιτι μου! οποιος ξερει κατι πανω σε αυτο που ρωταο η εχει καποια καλυτερη λυση ωστε να μπορω να ξερω οτι θα ζησουν ασφαλη ας μου προτεινει!

νομιζω πως γινετε να τα δωσεις αν εχεις δει εχουν και εκεινο τον χορο που ειναι ολο κουνελια μαλλον εκει θα λες για να τα ταισεις κλπ

Δημοσ.
assets_LARGE_t_23761_1495950_type11586.jpg

Μan Up!

ελα ρε...

μην ξηγιεσαι ετσι :cry:

και ψαχνωντας βρηκα το απολυτα φρικιαστικο!

σε καποια φορουμ που ασχολουνται με ζωακια εχουν βγει και αλλοι και ρωτανε για να δωσουν τα κουνελακια τους στο αττικο παρκο και καποιοι που λενε οτι εργαζοντουσταν στο αττικο παρκο η απο εμπειριες τους εκει λενε πως ταιζουν τα σαρκοφαγα ζωα και τα αρπακτικα με κουνελακια επειδη πολλαπλασιαζονται πολυ γρηγορα!!!!!!!!!!!!!!!!

αν ισχυει κατι τετοιο οντως (θα παρω τηλ να το εξακριβωσω γιατι με νευριασε πολυ αυτο!) προτιμω να τα αφησω στην φυση καπου που ξερω οτι υπαρχουν και αλλα κουνελακια παρα να το δωσω καπου που θα μου υποσχεθουν φροντιδα και στοργη και θα τα κανουν γευμα αρπακτικου..!

νομιζω πως γινετε να τα δωσεις αν εχεις δει εχουν και εκεινο τον χορο που ειναι ολο κουνελια μαλλον εκει θα λες για να τα ταισεις κλπ

τον εχω δει! και λενε πολλοι σε αλλα φορουμ που ασχολουνται με ζωακια πως μπαινει ενας τυπος με ψαθα μεσα και παιρνει 2-3 κουνελακια για να ταισει τα αρπακτικα!! αν ισχυει κατι τετοιο ειναι απλα ΦΡΙΚΗ!!!!!!!!

Δημοσ.
[...]

τον εχω δει! και λενε πολλοι σε αλλα φορουμ που ασχολουνται με ζωακια πως μπαινει ενας τυπος με ψαθα μεσα και παιρνει 2-3 κουνελακια για να ταισει τα αρπακτικα!! αν ισχυει κατι τετοιο ειναι απλα ΦΡΙΚΗ!!!!!!!!

Κατανοώ την αντίδρασή σου αλλά με τι περίμενες να ταΐζουν τα σαρκοφάγα ζώα; Και τα μοσχαράκια κλπ ζωντανά ήταν κι αυτά...

Δημοσ.

αν ειναι μεγαλο κλουβι δεν εχουν προβλημα

να τους εχεις αχυρο και κουνελινη και θα ειναι μια χαρα

κρατισε τα

Δημοσ.

Τι εννοείς να τα αφήσεις στη φύση; Κουνέλια είναι, δεν είναι λαγοί.

Ή κράτα τα ή φάτα, σε κάθε άλλη περίπτωση πάνε άπατα.

Δημοσ.

Στο κλουβί πάντως είναι κρίμα να τα κρατάς, όσο μεγάλο και αν είναι δεν τους φτάνει, για αυτό και συνέχεια μασουλάνε τα κάγκελα. Το κουνέλι θέλει μέρος να τρέξει, δεν είναι καναρίνι. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις κήπο, αλλά όπως και να 'χει μέσα σε κλουβί βασανίζονται.

Κακώς τα πήρες εξαρχής αφού δεν ξέρεις τι να τα κάνεις και δεν προλαβαίνεις να ασχολείσαι μαζί τους.

Πάντως είναι πολύ άτιμα ζώα, και μεις τέτοια έχουμε και μας έχουν βγάλει την πίστη. Πολλή βρωμιά και τα δικά μας τουλάχιστον, ούτε να τα χαιδέψεις δεν μπορείς, αμέσως σε δαγκώνουν.

Δημοσ.

Ναι αν καταφερεις να τα πλησιασεις πρωτα βεβαια γιατι με τοση βρωμα στον αερα μαλλον τραβας αντιθετα παρα προς αυτα. Μονο γουρουνια ειναι (πολυ) χειροτερα.

Δημοσ.
Κατανοώ την αντίδρασή σου αλλά με τι περίμενες να ταΐζουν τα σαρκοφάγα ζώα; Και τα μοσχαράκια κλπ ζωντανά ήταν κι αυτά...

να τα ταισουν με νεκρα ζωα... οχι με ζωντανα.. ειδικα με οσα παιρνουν απο "εμας" που μας υποσχονται πως θα ζουνε αγαπημενα με τα αλλα κουνελακια κλπ χωρις να τονιζουν αυτο το σημειο (οτι γινονται τροφη για αλλα ζωα..)

αν ειναι μεγαλο κλουβι δεν εχουν προβλημα

να τους εχεις αχυρο και κουνελινη και θα ειναι μια χαρα

κρατισε τα

ειναι οσο μου ειπανε απο το πετ σοπ (τρεις φορες μεγαλυτερο απο το συνολικο μεγεθος τον δυο κουνελιων) στο πρωτο κλουβι που ειχαν απο την ξαδερφη μου δεν χοραγανε γιατι ειχαν μεγαλωσει αρκετα απο οταν τα προτοπηρε..!

Τι εννοείς να τα αφήσεις στη φύση; Κουνέλια είναι, δεν είναι λαγοί.

Ή κράτα τα ή φάτα, σε κάθε άλλη περίπτωση πάνε άπατα.

να ζησουν ευτιχισμενα θελω και να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα καταληξουν σε κανενα στομαχι..

ειμαι φιλοζωος και τα λυπαμαι μωρε.. μονο που σε κοιτανε με αυτο το βλεμα φοβισμενα γεματα φοβο και ποιανεις την καρδουλα τους και χτυπαει σαν κομπρεσερ τα λυπασαι μωρε.. κριμα ειναι :/

Στο κλουβί πάντως είναι κρίμα να τα κρατάς, όσο μεγάλο και αν είναι δεν τους φτάνει, για αυτό και συνέχεια μασουλάνε τα κάγκελα. Το κουνέλι θέλει μέρος να τρέξει, δεν είναι καναρίνι. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις κήπο, αλλά όπως και να 'χει μέσα σε κλουβί βασανίζονται.

Κακώς τα πήρες εξαρχής αφού δεν ξέρεις τι να τα κάνεις και δεν προλαβαίνεις να ασχολείσαι μαζί τους.

Πάντως είναι πολύ άτιμα ζώα, και μεις τέτοια έχουμε και μας έχουν βγάλει την πίστη. Πολλή βρωμιά και τα δικά μας τουλάχιστον, ούτε να τα χαιδέψεις δεν μπορείς, αμέσως σε δαγκώνουν.

οι γονεις της ξαδερφης μου την πιεζαν και φωναζαν συνεχεια να τα δωσει! σαν φιλοζωος τα πηρα αλλα δεν τους αξιζει το κλουβι..

Δημοσ.

παντος μιν τα αφισεις ελευθερα σε κανα χωραφι γιατι ολο και κατι θα τα φαει(αλεπουδες κ.α....) κρατισε τα

Δημοσ.
να τα ταισουν με νεκρα ζωα... [...]

Είπα ότι σε καταλαβαίνω αλλά τι να κάνουν; Να περιμένουν να πεθάνει κανα ζώο από γηρατειά για να φάνε τα άλλα; Τέλος πάντων :>

Δημοσ.

να ζησουν ευτιχισμενα θελω και να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα καταληξουν σε κανενα στομαχι..

H θέση τους στην τροφική αλυσίδα, για στομάχι τα προορίζει.

food-chain-friends.jpg

Δημοσ.
παντος μιν τα αφισεις ελευθερα σε κανα χωραφι γιατι ολο και κατι θα τα φαει(αλεπουδες κ.α....) κρατισε τα

ειναι καταδικασμενα τα κουνελακια.. οχι τα δικα μου.. γενικα ολα τα κουνελακια.. η θα ειναι σε κλουβι η θα ειναι σε στομαχι..

Είπα ότι σε καταλαβαίνω αλλά τι να κάνουν; Να περιμένουν να πεθάνει κανα ζώο από γηρατειά για να φάνε τα άλλα; Τέλος πάντων :>

τοσα λεφτα βγαζουν.. ας αγοραζουν κρεας απο εργοστασια.. στο παρκο φροντιζουν τα ζωα (υποτιθεται) δεν κανουν την τροφικη αλυσιδα σε "virtual μορφη" για να μην χασουν μερικα ευρω παραπανω..!

H θέση τους στην τροφική αλυσίδα, για στομάχι τα προορίζει.

food-chain-friends.jpg

χαχα ωραια η εικονα!

αλλα δυστυχως ετσι ειναι..

Δημοσ.

τα κουνελια ειναι ωραια αμα μενεις σε μονοκατοικια με κηπο να φτιαξεις εκει ενα κλουβι μεγαλο πχ 10τμ και να ειναι περιφραγμενο και γυρο γυρο αλλα και απο πανω και αυτα σκαβουν τρυπες στο χωμα και γενουν εκει μεσα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...