Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ποπο σαν γριές κάνετε όλοι σας. Πιάστε πρώτα μια πιστωτική στα χέρια σας, μπείτε μια φορά στη διαδικασία να οργανώσετε τις οικονομικές σας συνήθειες (δουλιά, μισθός, έξοδα, τρόποι πληρωμής κλπ.) με γνώμονα την εξυπηρέτηση και βολικότητα, και μετά εκφράστε γνώμη για αντίστοιχα θέματα. Γιατί απ' αυτά που γράφετε μου φαίνεται πως οι περισσότεροι είστε στο χαρτζιλίκι ακόμα και μιλάτε για πράγματα που δεν γνωρίζετε από πρώτο χέρι... :rolleyes:

Ακου εκεί τσιπακια, εμφύτευμα και παρακολούθηση...

Aγαπητε φιλε, με το πολυ ωραιο nickname, και πιστωτικη εχω, και την χρησιμοποιω συχνοτατα. Αλλα σκεψου οτι αν το κινητο σου ειναι και πιστωτικη, και κλειδι, αν το χασεις, ή στο κλεψουν, διακυβευονται πολυ περισσοτερα απο το να χασεις μερικους τηλεφωνικους αριθμους. Γενικα ειμαι κατα του να τα μαζευεις ολα μαζι σε ενα γκατζετακι, γιατι χαλαει, το κλεβουν, τα παιζει, και μετα δε μπορεις να κανεις τιποτα. Αυτα τα περι συνομοσιων ειναι λιγο υπερβολικα παντως, γιατι οσο δε χρησιμοποιεις αυτες τις υπηρεσιες δεν υπαρχει προβλημα. Ακομα και το κινητο, στη τελικη μπορεις να μην το εχεις παντα μαζι σου. Ενταξει, ναι, εχουμε συνηθισει μ'αυτο, αλλα ποσοι πραγματικα δεν μπορουμε να ζησουμε και χωρις αυτο, αν πραγματικα ειναι αναγκη;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Aγαπητε φιλε, με το πολυ ωραιο nickname, και πιστωτικη εχω, και την χρησιμοποιω συχνοτατα. Αλλα σκεψου οτι αν το κινητο σου ειναι και πιστωτικη, και κλειδι, αν το χασεις, ή στο κλεψουν, διακυβευονται πολυ περισσοτερα απο το να χασεις μερικους τηλεφωνικους αριθμους. Γενικα ειμαι κατα του να τα μαζευεις ολα μαζι σε ενα γκατζετακι, γιατι χαλαει, το κλεβουν, τα παιζει, και μετα δε μπορεις να κανεις τιποτα. Αυτα τα περι συνομοσιων ειναι λιγο υπερβολικα παντως, γιατι οσο δε χρησιμοποιεις αυτες τις υπηρεσιες δεν υπαρχει προβλημα. Ακομα και το κινητο, στη τελικη μπορεις να μην το εχεις παντα μαζι σου. Ενταξει, ναι, εχουμε συνηθισει μ'αυτο, αλλα ποσοι πραγματικα δεν μπορουμε να ζησουμε και χωρις αυτο, αν πραγματικα ειναι αναγκη;

Φίλε μου φαίνεται δεν έχεις διαβάσει Λιακόπουλο. Πιστεύει οτι τα ραδιοκύματα διαπερνούν το σώμα σου , σε κάνουν να γερνάς και άλλα τέτοια χαρούμενα. άσχετα από το γεγονός οτι ξέρουν που είσαι κάθε στιγμή κτλ κτλ :o

Δημοσ.
Οι γριές και οι θεούσες απέχουν πολύ από τη λογική και γνώση των τεχνικών του μάρκετινγκ, όσο και από τα ψιλά γράμματα των μεγάλων συμφερόντων που ασυζητητί κυβερνάνε και κοντρολάρουν όχι μόνο τις αγορές.

Γενική αοριστολογία που δεν λέει κάτι συγκεκριμένο. Δε νομίζω ότι έπρεπε να διαβάσεις την παρούσα είδηση, ούτε νομίζω ότι έπρεπε να μπουνε στη ζωή σου διάφορα συστήματα όπως οι πιστωτικές κάρτες, για να καταλάβεις ότι τα μεγάλα συμφέροντα τείνουν να επηρεάζουν και τα κέντρα αποφάσεων.

δεν είναι τα "τσιπάκια" για τα καλά στη ζωή μας ;

Ποια τσιπάκια? Τα ηλετρονικά στις συσκευές? Ναι, είναι. Και τι μ' αυτό?

δεν γίνονται εθελοντικά εμφυτεύματα που επίσημα διευκολύνουν τη καθημερινότητα μας ;

Όχι! Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα με αξιόλογη αποδοχή (όχι πειραματική εμφύτευση) τότε δειξε το και σε μένα.

ή μήπως δεν υφίσταται παρακολούθηση στα πλαίσια της ομαλής, κοινωνικής λειτουργίας ;

Be more specific.

Παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών? Ναι, γίνεται, και (νομικά) είναι ελεγχόμενη και επιτηρούμενη.

Κάποτε ναι, όλα αυτά δεν συσχετίζονταν, πλέων γραφικοί και αφελείς άνετα χαρακτηρίζονται αυτοί που πιστεύουν πως όλα γίνονται (μόνο) για το καλό και τη διευκόλυνση του απλού κοσμάκη.

Όταν κάτι γίνεται, για να εξετάσεις τον σκοπό του πρέπει να δεις και ποιος το κάνει. Στην προκειμενη περίπτωση είναι μια τεχνολογία που η Νοκια σκοπεύει να ενσωματώσει στα κινητά της, για να διευρύνει τις αυτοματοποιημένες υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι συσκευές της. Δεν διαφέρει σε κάτι από τη γενικότερη σύγκλιση τεχνολογιών και υπηρεσιών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα κινητά τηλέφωνα...

Aγαπητε φιλε, με το πολυ ωραιο nickname, και πιστωτικη εχω, και την χρησιμοποιω συχνοτατα. Αλλα σκεψου οτι αν το κινητο σου ειναι και πιστωτικη, και κλειδι, αν το χασεις, ή στο κλεψουν, διακυβευονται πολυ περισσοτερα απο το να χασεις μερικους τηλεφωνικους αριθμους. Γενικα ειμαι κατα του να τα μαζευεις ολα μαζι σε ενα γκατζετακι, γιατι χαλαει, το κλεβουν, τα παιζει, και μετα δε μπορεις να κανεις τιποτα.

Άρα, η κύρια ανησυχία είναι τι γίνεται σε περίπτωση κλοπής/απώλειας τόσης συμπυκνωμένης πληροφορίας, σωστά?

Κατ' αρχή, είναι προφανές ότι όλες οι συσκευές που διατηρούν προσωπικά δεδομένα θα έχουν και τους αντίστοιχους μηχανισμούς ασφαλείας. Αυτό δεν διαφέρει σε τίποτα, ως θέμα, από τα υπόλοιπα ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων που κουβαλάμε πάνω μας, είτε σε ηλεκτρονικές συσκευές (λαπτοπ, κινητά κλπ.) είτε hard coded (ταυτότητες, πιστωτικές, πορτοφόλια, κλειδιά κλπ.). Οπότε δε βλέπω τον λόγο να ανησυχείς παραπάνω. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός...

Αυτα τα περι συνομοσιων ειναι λιγο υπερβολικα παντως, γιατι οσο δε χρησιμοποιεις αυτες τις υπηρεσιες δεν υπαρχει προβλημα. Ακομα και το κινητο, στη τελικη μπορεις να μην το εχεις παντα μαζι σου. Ενταξει, ναι, εχουμε συνηθισει μ'αυτο, αλλα ποσοι πραγματικα δεν μπορουμε να ζησουμε και χωρις αυτο, αν πραγματικα ειναι αναγκη;

Συμφωνώ απόλυτα. Αν θες διευκόλυνση και βολικότητα από τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες, τις χρησιμοποιείς. Αν αμφιβάλλεις για το οτιδήποτε, απλώς τις αποφεύγεις, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγεις στη δαιμονοποίηση και συνομοσιολογία. :-)

Δημοσ.

Λοιπον ξαναλεμε τα αυτονοητα για τους Λιακοπουλεους του site που φοβουνται μην μαθει το fbi τι μαρκα τσιγαρα καπνιζουν.

Οπως δεν ειναι υποχρεωτικη η χρηση της πιστωτικης , ετσι δεν θα ειναι και η χρηση του ΝFC. Αν θες να διευκολυνεις την ζωη σου θα το ενεργοποιεις και θα το χρησιμοποιεις , αν θεωρεις οτι η εξαισια μοναδικη προσωπικοτητα σου αποτελει στοχο για την CIA ΔΕΝ θα το χρησιμοποιεις και θα πληρωνεις μετρητα.

Οσο και να χτυπιεσαι αν δεν δωσεις στοιχεια λογαριασμου σου ή πιστωτικης το NFC εκ των πραγματων δεν θα μπορει να λειτουργησει.

Πισω στο θεμα , περα απο χρεωστικη συσκευη δεν νομιζω να εχει απηχηση ως κλειδι κλπ

Δημοσ.
Συμφωνώ απόλυτα. Αν θες διευκόλυνση και βολικότητα από τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες, τις χρησιμοποιείς. Αν αμφιβάλλεις για το οτιδήποτε, απλώς τις αποφεύγεις, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγεις στη δαιμονοποίηση και συνομοσιολογία.

Να υποθέσω ότι ζείς σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο,όπου η κυβέρνηση νοιάζεται για σένα,οι πολυεθνικές σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα παχυλά κέρδη τους(ένω ο μισός πλανήτης λιμοκτονεί) και πάνω σε όλα αυτά,μια τεχνολογική εξέλιξη με πιθανώς άσχημες προοπτικές.Δεν μπορώ να μην δώ και αυτήν την οπτική γωνία.Και πες,εντάξει ένας δύο δεν δέχονται να έχουν πάντα το κινητό μαζί τους.Το έχουν όμως όλοι οι υπόλοιποι.......

Διαφώνω με τους ανθρώπους που έχουν τόσο ψηλά την σημαία της συνομοσιωλογίας και αρνούνται να δεχτούν και αυτήν την οπτική γωνία-μιλάω γενικά πάντα-.

Έχω βγεί και ελαφρώς off-topic αλλά νομίζω έδωσα μια εικόνα της άποψης μου...

ΥΣ:Ερώτηση προς τους αναγνώστες του θρέντ.Θα δίνατε το κινητό σας στον οποιονδήποτε στο δρόμο;Θα κάνατε format στα windows χωρίς κανένα αντίγραφο ασφαλείας;;

Η τεχνολογία έχει προσφέρει απίστευτες δυνατότητες τις τελευταίες δεκαετίες και γενικότερα διευκολύνει τη ζωή των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε αυτή(μην ξεχνιόμαστε).

Παράλληλα όμως οι περισσότεροι από εμάς, "υπερδιευκολυνόμαστε" , δηλαδή εξαρτώμαστε λίγο έως πολύ από αυτήν την τεχνολογία.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται όσοι έχουν εξουσία για τον έλεγχο ανθρώπων και την διατήρηση της εξουσίας.....

Δημοσ.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι μόνο για atm απ' όσο γνωρίζω, αλλά θα μπορεία να κάνει και άλλα μελλοντικά, όπως να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό μας, την πόρτα του σπιτιού μας...όπως καταλαβένετε...μια απλή ιστορία: σας κλέβουν το κινητό, μπαίνουν μέσα στο αμάξι σας, ο κλέφτης πατάει στο gps του κινητού να τον πάει σπίτι σας, μπαίνει μέσα, σας αδειάζει το ψυγείο και εσείς είστε ακόμα σε φάση: κάπου έχω ξεχάσει το κινητό μου.

:lol:

Φαντάζομαι ότι θα έχει και την ανάλογη ασφάλεια. Αποκλείεται να το έχουμε σκεφτεί εδώ στο Insomnia αυτό μόνο εμείς και οι "κατασκευαστές" όχι.

Για να το απορροφήσει πιο γρήγορα και περισσότερο μέρος της αγοράς θα έχουν κάτι πολύ καλό να προσφέρουν όσον αφορά την ασφάλεια, ώστε να πείσουν τον κόσμο να το χρησιμοποιήσει.

όταν μιλάμε ανεβαίνει η ακτινοβολία του ιδικά αν δεν έχει κάλο σήμα 0,3-1watt θα το έχετε παρατηρήσει γιατί ζεσταίνεται το ακουστικό και το κεφάλι μας......:P

Nop...

Αυτό το ακούω πολύ συχνά και είναι λάθος.

Δοκίμασες να έχεις ακουμπισμένο το κινητό σου στο τραπέζι και να μιλάς με Hands Free, έτσι ώστε να μην ακουμπάς το κινητό και να μη του μεταφέρεις θερμότητα από το κεφάλι σου και από το χέρι σου?

Θα δεις ότι το κινητό και μετά από 2 ώρες συνεχούς ομιλίας θα είναι μια χαρά... ;)

Πραγματικά όσοι το πιστεύετε αυτό περί ακτινοβολίας και θερμοκρασίας, δοκιμάστε αυτό που λέω παραπάνω.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει ακτινοβολία και ότι δεν κάνει κακό στην υγεία, απλά λέω ότι δεν ζεσταίνεται... :-)

Μάλιστα κάποιο το "ζεσταίνεται" το έχουν εξελίξει στο ότι ψήνεται ο εγκέφαλός σου ή το αντίθετο... :o

ολο αυτο ειναι ενα μεγαλο μείον στις ερωτήσεις "γιατι δεν το σήκωνες" με διαφορες δικαιολογίες "αγαπη μου έμεινα απο μπαταρια" , "ξεχασα το κινητο στο αμαξι" ... για τον απλουστατο λογο οτι θα ειναι ακομα πιο αδιανόητο αν δεν εχουμε το κινητο μαζι μας... εδω τωρα και τους κανει εντύπωση γιατι δεν το εχεις ολη την ωρα μαζι σου.

Αδιανόητο είναι ακόμα και σήμερα το γεγονός ότι κάποιος δεν έχει πολλά λεφτά για να είναι "In" και "ουάου" και να τα σπάει, στο κινητό κόλλησες εσύ?

Είχα κουβέντα με ένα φίλο μου για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τις συνήθειές μας από εδώ και πέρα.

Όταν πηγαίνεις για μπάνιο τώρα, θα φτιάχνεις το καφεδάκι από το σπίτι σου, θα παίρνεις το καρεκλάκι σου και την ομπρέλα σου και θα αράζεις στη παραλία.

Μία γκόμενα η οποία ψήνεις, αυτή τη στιγμή, αν το κάνεις αυτό, θα ξενερώσει. Θα σε πει τσιγκούνη, looser, ξενέρωτο, κλπ, που δεν θες να πληρώσεις τον @ρχίδ@ που έχει τη καφετέρια και σου βάζει 4Ευρώ το καφέ.

Θα δεις όμως που θα έρθουν εποχές όπου το να πηγαίνεις και να τα ακουμπάς στη καφετέρια θα τους φαίνεται αδιανόητο, εξωπραγματικό...

Λίγη υπομονή...

Να δούμε πως θα τα πάρουμε και με τι λεφτά θα τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά...?

Μας βλέπω να ενεργοποιούμε την υπηρεσία με κάποιο Hack tool και για παιχνίδι να ανταλλάσσουμε με τους φίλους μας νουμεράκια... :-D

ή μήπως δεν υφίσταται παρακολούθηση στα πλαίσια της ομαλής, κοινωνικής λειτουργίας ;

Ίσως να είχα πρόβλημα κάποτε (πριν λίγους μήνες) και ναι, να συμφωνούσα μαζί σου.

Να σου πω κάτι?

Είμαστε τόσο φλώροι, τόσο καναπεδάκιδες, τόσο κρέατα, τόσο παρτάλια και παρτάκια, που μια χαρά ομαλή δυστυχώς είναι η κοινωνική λειτουργία.

Κατεβαίνει κανείς σε πορείες? Όλοι άνεργοι είναι και εξαθλιωμένοι, έρχονται χειρότερα και όλοι αραχτοί...

Έτσι θα είναι και στα πιο σκληρά μέτρα.

Οπότε τι να μιλάμε τώρα ότι θα σε παρακολουθούν? Τι? Τις τσόντες από το xvideos.com που βλέπεις? Τα παιχνίδια που κατεβάζεις από τον Tracker που είσαι μέλος? Τις μαλακίες που γράφεις στου fb?

:-(

πλέων γραφικοί και αφελείς άνετα χαρακτηρίζονται αυτοί που πιστεύουν πως όλα γίνονται (μόνο) για το καλό και τη διευκόλυνση του απλού κοσμάκη.

Για να πουλήσουν το προϊόν τους πρέπει να σε δελεάσουν.

Σου προσφέρουν ευκολίες που ίσως ναι, να μην τις χρειάζεσαι, τις αποδέχεσαι, τις πληρώνεις και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Και χωρίς Internet ζεις, το κόβεις? :P

Όχι ε? Το θεωρείς δεδομένο πλέον, όπως και αυτά που θα έρθουν στο μέλλον.

Εξέλιξη λοιπόν λέγεται αυτό με τα καλά της και τα κακά της. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς τα "προϊόντα" της εξέλιξης με μέτρο, είσαι ok... ;)

Γενική αοριστολογία που δεν λέει κάτι συγκεκριμένο. Δε νομίζω ότι έπρεπε να διαβάσεις την παρούσα είδηση, ούτε νομίζω ότι έπρεπε να μπουνε στη ζωή σου διάφορα συστήματα όπως οι πιστωτικές κάρτες, για να καταλάβεις ότι τα μεγάλα συμφέροντα τείνουν να επηρεάζουν και τα κέντρα αποφάσεων.

Ποια τσιπάκια? Τα ηλετρονικά στις συσκευές? Ναι, είναι. Και τι μ' αυτό?

Όχι! Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα με αξιόλογη αποδοχή (όχι πειραματική εμφύτευση) τότε δειξε το και σε μένα.

Be more specific.

Παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών? Ναι, γίνεται, και (νομικά) είναι ελεγχόμενη και επιτηρούμενη.

Όταν κάτι γίνεται, για να εξετάσεις τον σκοπό του πρέπει να δεις και ποιος το κάνει. Στην προκειμενη περίπτωση είναι μια τεχνολογία που η Νοκια σκοπεύει να ενσωματώσει στα κινητά της, για να διευρύνει τις αυτοματοποιημένες υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι συσκευές της. Δεν διαφέρει σε κάτι από τη γενικότερη σύγκλιση τεχνολογιών και υπηρεσιών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα κινητά τηλέφωνα...

Άρα, η κύρια ανησυχία είναι τι γίνεται σε περίπτωση κλοπής/απώλειας τόσης συμπυκνωμένης πληροφορίας, σωστά?

Κατ' αρχή, είναι προφανές ότι όλες οι συσκευές που διατηρούν προσωπικά δεδομένα θα έχουν και τους αντίστοιχους μηχανισμούς ασφαλείας. Αυτό δεν διαφέρει σε τίποτα, ως θέμα, από τα υπόλοιπα ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων που κουβαλάμε πάνω μας, είτε σε ηλεκτρονικές συσκευές (λαπτοπ, κινητά κλπ.) είτε hard coded (ταυτότητες, πιστωτικές, πορτοφόλια, κλειδιά κλπ.). Οπότε δε βλέπω τον λόγο να ανησυχείς παραπάνω. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός...

Συμφωνώ απόλυτα. Αν θες διευκόλυνση και βολικότητα από τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες, τις χρησιμοποιείς. Αν αμφιβάλλεις για το οτιδήποτε, απλώς τις αποφεύγεις, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγεις στη δαιμονοποίηση και συνομοσιολογία. :-)

Συμφωνώ απόλυτα!

+1

ΥΣ:Ερώτηση προς τους αναγνώστες του θρέντ.Θα δίνατε το κινητό σας στον οποιονδήποτε στο δρόμο;Θα κάνατε format στα windows χωρίς κανένα αντίγραφο ασφαλείας;;

Όχι.

Η τεχνολογία έχει προσφέρει απίστευτες δυνατότητες τις τελευταίες δεκαετίες και γενικότερα διευκολύνει τη ζωή των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε αυτή(μην ξεχνιόμαστε).

Παράλληλα όμως οι περισσότεροι από εμάς, "υπερδιευκολυνόμαστε" , δηλαδή εξαρτώμαστε λίγο έως πολύ από αυτήν την τεχνολογία.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται όσοι έχουν εξουσία για τον έλεγχο ανθρώπων και την διατήρηση της εξουσίας.....

Αφού μεγαλώνουμε με αυτή και είναι κομμάτι της ζωής μας.

Εδώ μου χάλασε η TV και τρελάθηκα! Πήρα μεγάλη πίκρα!

Κόβεται το Internet λόγω εργασιών και τρελαινόμαστε!

Αν κοπεί το νερό ή το ρεύμα δεν παθαίνουν όλοι το ίδιο?

Απλά το ρεύμα και το νερό πλέον είναι πολύ βασικά, έτσι τείνουν να γίνουν και τα προϊόντα της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Δημοσ.
Να υποθέσω ότι ζείς σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο,όπου η κυβέρνηση νοιάζεται για σένα,οι πολυεθνικές σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα παχυλά κέρδη τους(ένω ο μισός πλανήτης λιμοκτονεί) και πάνω σε όλα αυτά,μια τεχνολογική εξέλιξη με πιθανώς άσχημες προοπτικές.Δεν μπορώ να μην δώ και αυτήν την οπτική γωνία.Και πες,εντάξει ένας δύο δεν δέχονται να έχουν πάντα το κινητό μαζί τους.Το έχουν όμως όλοι οι υπόλοιποι.......

Διαφώνω με τους ανθρώπους που έχουν τόσο ψηλά την σημαία της συνομοσιωλογίας και αρνούνται να δεχτούν και αυτήν την οπτική γωνία-μιλάω γενικά πάντα-.

Έχω βγεί και ελαφρώς off-topic αλλά νομίζω έδωσα μια εικόνα της άποψης μου...

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι κάποιος αυτή τη στιγμή (ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή) έχει στήσει αυτί και σε κρυφακούει? Γιατί? Τι το ιδιαίτερο έχεις να προσφέρεις εσύ για να αποτελείς αντικείμενο παρακολούθησης? :rolleyes:

Ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι σε στυλ μαγνητικής κάρτας πάει να ενσωματώσει η Nokia και το έχετε αναγάγει σε μείζον θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Οι εφαρμογές του θα είναι καθημερινές, όπως π.χ. να περνάς το κινητό από το μηχάνημα εισητηρίων στο λεφοφορείο (αντί για κάρτα απεριορίστων διαδρομών), να το περνάς για να ανοίγεις καμιά πόρτα σε κανένα κτήριο (αντί για χρησιμοποίηση κάποιου token) και διάφορες άλλες τέτοιες χρήσεις. Τώρα που βλέπετε εσείς όλες αυτές τις συνομοσίες... τι να σας πω...

Και ένα τελευταίο σχόλιο. Βλέπω ότι πολλοι βαφτίζετε ως τεχνολογία οτιδήποτε ηλεκτρονικό, και ξεχνάτε ότι τεχνολογική εξέλιξη αποτελούν τα πάντα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος, από σπίτια και δρόμους μέχρι ευκολίες όπως χέστρες και ντουζ. Όπως κάποτε ήταν τεχνολογική εξέλιξη το αποχετευτικό σύστημα, αργότερα τα δίκτυα ύδρευσης, έτσι τον 21ο αιώνα είναι τεχνολογική εξέλιξη το internet, οι ηλεκτρονικές κάρτες και άλλα τέτοια επιτευγματα. Δεν μπορώ να κατανοήσω την δυσκολία αποδοχής των τελευταίων, από τη στιγμή που κάποιος θεωρεί ότι τον εξυπηρετούν.

Δημοσ.

Mercyful_Fate υπάρχει μια σημαντική διαφορά όταν οι τεχνολογίες ενσωματώνονται όλο και ποιο κοντά στα προσωπικά μας αντικείμενα, το σημαντικό εδώ είναι πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ταυτοποίηση και προσδιορισμός της φυσικής παρουσίας και των εκάστοτε συνηθειών της. Ο συνδυασμός και η ευκολία ασύρματης πρόσβασης είναι που κάνει την διαφορά και όχι η τεχνολογική εξέλιξη απο μόνη της (που συμφωνούμε πως δεν έχει μόνο ψηφιακή μορφή)

Δημοσ.
Mercyful_Fate υπάρχει μια σημαντική διαφορά όταν οι τεχνολογίες ενσωματώνονται όλο και ποιο κοντά στα προσωπικά μας αντικείμενα, το σημαντικό εδώ είναι πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ταυτοποίηση και προσδιορισμός της φυσικής παρουσίας και των εκάστοτε συνηθειών της. Ο συνδυασμός και η ευκολία ασύρματης πρόσβασης είναι που κάνει την διαφορά και όχι η τεχνολογική εξέλιξη απο μόνη της (που συμφωνούμε πως δεν έχει μόνο ψηφιακή μορφή)

Και γιατί αυτο σε κάνει να ανησυχείς? Δηλαδή τι θα ήταν τόσο πολύτιμο να προστατέψεις, το αν πήγες στο Mall ή το αν αγόρασες την τελευταία σεζόν του 24?

Δημοσ.
Και γιατί αυτο σε κάνει να ανησυχείς? Δηλαδή τι θα ήταν τόσο πολύτιμο να προστατέψεις, το αν πήγες στο Mall ή το αν αγόρασες την τελευταία σεζόν του 24?

Οποιοδήποτε θέλει κάτι να προστατέψει, πρέπει να έχει την επιλογή να το κάνει, ας είναι και βλακώδες κατ άλλους! έτσι όπως παγιώνουμε καταστάσεις , σε λίγο θα χάσουμε κάθε δικαίωμα προσωπικού απορρήτου σε βασικούς τομείς και φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε καν την επιλογή της προαιρετικής επιλογής που έχουμε τώρα. Το αντιμετωπίζεις αρκετά ψυχρά πάντως και με τη λογική σου πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όπου και να μας... "το βάλουν" αρκεί να μας βολεύει! τελικά πότε θα έχουμε ηθικό πρόβλημα και στοιχειωδώς λόγους ανησυχίας, κατά την άποψη σου πάντα ; Όλα αυτά δε συσχετίζονται και με το γεγονός ότι "τα μεγάλα συμφέροντα τείνουν να επηρεάζουν και τα κέντρα αποφάσεων." ; (το προανέφερες)

Υ.Γ Ξεκινήσαμε να λέμε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικού απορρήτου, τώρα το αποδεχόμαστε εμμέσως πλην σαφώς,

αλλά προσπερνάμε με ένα "και τι έγινε" πραγματικά δεν καταλαβαίνω...

Δημοσ.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι η ενσωμάτωση σε κινητά τηλέφωνα μια παραμετροποιήσιμης (το κλείνω/απενεργοποιώ άμα θέλω, στο κάτω κάτω δεν αγοράζω τέτοια συσκευή καθόλου) τεχνολογίας η οποία είναι για απλές καθημερινές χρήσεις (σαν μαγνητική κάρτα) και αποσκοπει στη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση του χρήστη είναι κάτι πολύ απλό και καλοδεχούμενο κατά τη γνώμη μου.

Εσύ από την αλλη είδες κατάλυση των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση των προσωπικών σου δεδομένων!!!! Μιλάς για εμφυτεύσιμα τσιπ, ενώ η είδηση μιλάει για Νόκια και κινητά τηλέφωνα. Ότι να 'ναι.

Είμαι υπέρ της προστασίας του προσωπικού απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων. Αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως τα παραπάνω σενάρια συνομοσιολογίας δεν είναι υπερβολικά και σχεδόν εκτός πραγματικότητας.

Δημοσ.

Εντάξει ρε φίλος, ανάπτυξη πάνω στην συζήτηση κάνουμε, και λίγο κριτική σκέψη δε βλάπτει. Το "σχεδόν εκτός πραγματικότητας" συνοψίζει όλη την ένσταση μου σε μια γενικότερη λογική που έχει αρχή και τέλος. Τίποτα δεν ξεφύτρωσε στο σήμερα, δε φαίνεσαι πιτσιρίκας για να πω ότι δεν το παρακολούθησες. Η λογική είναι πάντα η ίδια, όπως δε φανταζόσουν ότι θα φτάσουμε εδώ και καλοδέχεσαι κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας, έτσι είναι βάσιμη και η υποψία πως αυτό θα εξακολουθήσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση διαλέξουν ορισμένοι.

Επέτρεψε μας τουλάχιστο να έχουμε τις αμφιβολίες μας όσων αφορά την καλή προαίρεση των καλοθελητών (που δεν είναι και λίγοι) Και ναι πιστεύω ότι το RFID (που δεν είναι άσχετο με την είδηση και τη Nokia) είναι το λιγότερο ύποπτο για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, με όποιων τρόπο και αν παγιωθεί στις ζωές μας...Για τα υπόλοιπα μη βιάζεσαι! εδώ είμαστε και τα μιλάμε ;)

Δημοσ.

Ακόμα κα αν δεχθούμε το γεγονός ότι υπάρχει προσπάθεια καταστρατήγησης των προσωπικών μας ελευθεριών, νομίζω πως γενικά υποτιμάται πολύ η βούληση των απλών πολιτών/χρηστών. Αν εγώ αντιλαμβανόμουν ότι ξεκάθαρα γίνεται παραβίαση ευαίσθητων προσωπικων μου δεδομένων από μια τεχνολογία, τότε θα σταματούσα να την χρησιμοποιώ. Όπως θα έκανες και εσύ, και όπως πιθανότατα θα έκανε το μεγαλύτερο μέρος της μάζας. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που με κάνει να ΜΗΝ ανησυχώ, διότι ακόμα και αν γίνει προσπάθεια "ελέγχου", πιστεύω πως οι απλοί χρήστες/πολίτες έχουν ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα (ή δύναμη αν προτιμάς) να "ρίξουν πόρτα" σε οτιδήποτε τους απειλεί.

Δημοσ.

Εγώ από την άλλη, με μια πρόχειρη ματιά στον κόσμο γύρο μου, πιστεύω το αντίθετο. Και αυτό ακριβός επειδή ήδη δείχνουμε εξουθενωμένοι (το περιέγραψε καλύτερα ο Heatspreader πριν) σαν το βατραχάκι που σιγοβράζει στο ζουμί του. Όλα έρχονται για "καλό" δυστυχώς! και αυτό μας κάνει ακόμα ποιο ανυποψίαστους στους καλοθελητές, στο σημείο που όταν και αν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε, μάλλον θα είναι πλέον αργά (αν δεν είναι ήδη) υπάρχει ολόκληρη διατριβή πίσω από το θέμα, η εμπειρική παρατήρηση το έχει αποδείξει πολλές φορές και δε πιστεύω ότι ο πολιτισμένος κόσμος κινείται στην τύχη. Δεν θα ήταν και εύκολο πράγμα εξάλλου, κάπως πρέπει να τον συμμαζέψεις!

Δημοσ.
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι κάποιος αυτή τη στιγμή (ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή) έχει στήσει αυτί και σε κρυφακούει? Γιατί? Τι το ιδιαίτερο έχεις να προσφέρεις εσύ για να αποτελείς αντικείμενο παρακολούθησης?

Ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι σε στυλ μαγνητικής κάρτας πάει να ενσωματώσει η Nokia και το έχετε αναγάγει σε μείζον θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Οι εφαρμογές του θα είναι καθημερινές, όπως π.χ. να περνάς το κινητό από το μηχάνημα εισητηρίων στο λεφοφορείο (αντί για κάρτα απεριορίστων διαδρομών), να το περνάς για να ανοίγεις καμιά πόρτα σε κανένα κτήριο (αντί για χρησιμοποίηση κάποιου token) και διάφορες άλλες τέτοιες χρήσεις. Τώρα που βλέπετε εσείς όλες αυτές τις συνομοσίες... τι να σας πω...

Εγώ απλά εξετάζω μια οπτική γωνία του θέματος,που φαντάζει ρεαλιστική.....στην εποχή που ζούμε...

Και ένα τελευταίο σχόλιο. Βλέπω ότι πολλοι βαφτίζετε ως τεχνολογία οτιδήποτε ηλεκτρονικό, και ξεχνάτε ότι τεχνολογική εξέλιξη αποτελούν τα πάντα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος, από σπίτια και δρόμους μέχρι ευκολίες όπως χέστρες και ντουζ. Όπως κάποτε ήταν τεχνολογική εξέλιξη το αποχετευτικό σύστημα, αργότερα τα δίκτυα ύδρευσης, έτσι τον 21ο αιώνα είναι τεχνολογική εξέλιξη το internet, οι ηλεκτρονικές κάρτες και άλλα τέτοια επιτευγματα. Δεν μπορώ να κατανοήσω την δυσκολία αποδοχής των τελευταίων, από τη στιγμή που κάποιος θεωρεί ότι τον εξυπηρετούν.

Κανείς δεν βάφτισε τεχνολογία μόνο την ηλεκτρονική επανάσταση των τελευταίων δεκαετιών.

Και επιπλέον,δεν γίνεται να δεχόμαστε άκριτα κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας....

Και τις ΗΠΑ τις εξυπηρέτησε το πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία για να μετατραπεί σε προτεκτοράτο τους αλλά δεν τις ξαναχρησιμοποίησαν σε ανθρώπους κάτω από την διεθνή κατακραυγή(λέμε τώρα,δεν ξέρεις τι επιφυλλάσει το μέλλον)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...