Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλοι καλά τα λέτε , γενικά έχει και θετικά έχει και αρνητικά.

ΑΛΛΑ, γιατί να μην έχω την επιλογή να το αποφύγω αν το αποφασίσω και πρέπει ντε και καλά να ενσωματωθεί στο κινητό μου ;

για να σας προλάβω, επί του παρόντος , το "μην παίρνεις κινητό" ή έστω καινούριο κινητό, ΔΕΝ είναι επιλογή!

Και μόνο από αυτό το γεγονός, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα, ένα προβληματάκι το έχουμε...

Δημοσ.

Αδιάφορη τεχνολογία προσωπικά.. Μάλλον είμαι από τους ρομαντικούς, που ακόμα μου αρέσει το ρευστό στις άμεσες συναλλαγές.. :P

Δημοσ.
Όλοι καλά τα λέτε , γενικά έχει και θετικά έχει και αρνητικά.

ΑΛΛΑ, γιατί να μην έχω την επιλογή να το αποφύγω αν το αποφασίσω και πρέπει ντε και καλά να ενσωματωθεί στο κινητό μου ;

για να σας προλάβω, επί του παρόντος , το "μην παίρνεις κινητό" ή έστω καινούριο κινητό, ΔΕΝ είναι επιλογή!

Και μόνο από αυτό το γεγονός, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα, ένα προβληματάκι το έχουμε...

Προφανως κανεις δεν θα σε υποχρεωνει ουτε να ενεργοποιεις ουτε να χρησιμοποιεις την συγκεκριμενη τεχνολογια οποιο κινητο και να παρεις.

Υπαρχουν πιστωτικες καρτες , σε υποχρεωνει κανεις να τις χρησιμοποιεις?

Ετσι και με το NFC , αν το επιθυμεις θα το ενεργοποιεις και θα χρησιμοποιεις την συσκευη.

Anyway στην Ελλαδα θα αργησει , αλλα αν την ενσωματωσουν ολες οι νεες συσκευες ειμαι σιγουρος οτι στα επομενα 5 χρονια ολες οι μικροσυναλλαγες στο εξωτερικο ετσι θα γινονται.

Δημοσ.
Προφανως κανεις δεν θα σε υποχρεωνει ουτε να ενεργοποιεις ουτε να χρησιμοποιεις την συγκεκριμενη τεχνολογια οποιο κινητο και να παρεις.

Υπαρχουν πιστωτικες καρτες , σε υποχρεωνει κανεις να τις χρησιμοποιεις?

Ετσι και με το NFC , αν το επιθυμεις θα το ενεργοποιεις και θα χρησιμοποιεις την συσκευη.

Αν όντως μιλάμε για ένα RFID τότε το προφανώς γίνεται άνετα "προφανώς"

οι πιστωτικές καρτούλες για την ώρα δεν ενσωματώνουν τίποτα τέτοιο και από όσο γνωρίζω έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τη χρηστικότητα τους. Τώρα καλώς ή κακώς ανοίγονται νέοι ορίζοντες επί του θέματος...

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι μόνο για atm απ' όσο γνωρίζω, αλλά θα μπορεία να κάνει και άλλα μελλοντικά, όπως να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό μας, την πόρτα του σπιτιού μας...όπως καταλαβένετε...μια απλή ιστορία: σας κλέβουν το κινητό, μπαίνουν μέσα στο αμάξι σας, ο κλέφτης πατάει στο gps του κινητού να τον πάει σπίτι σας, μπαίνει μέσα, σας αδειάζει το ψυγείο και εσείς είστε ακόμα σε φάση: κάπου έχω ξεχάσει το κινητό μου.

Δημοσ.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι μόνο για atm απ' όσο γνωρίζω, αλλά θα μπορεία να κάνει και άλλα μελλοντικά, όπως να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό μας, την πόρτα του σπιτιού μας...όπως καταλαβένετε...μια απλή ιστορία: σας κλέβουν το κινητό, μπαίνουν μέσα στο αμάξι σας, ο κλέφτης πατάει στο gps του κινητού να τον πάει σπίτι σας, μπαίνει μέσα, σας αδειάζει το ψυγείο και εσείς είστε ακόμα σε φάση: κάπου έχω ξεχάσει το κινητό μου.

Το σενάριο σου προϋποθέτει ότι η συγεκριμένη τεχνολογία δεν έχει ούτε βασικά μέτρα ασφαλείας/ταυτοποίησης.

Δοκίμασε κάτι πιο ρεαλιστικό.

Δημοσ.
MHN TO ΠΑΡΕΤΕ!!!!!!!!!

Αν δεν σας παρακολουθουν οι Αμερικανοι και οι Εβραιοι τοτε σιγουρα θα παθετε καρκινο απο την ακτινοβολια του!!!!!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Τα κινητά δεν ισχύει ότι έχουν μεγάλη ακτινοβολία, τουλάχιστον σε κατάσταση αναμονής οπού λειτουργούν παθητικά ως που περιμένει σήμα από την κεραία κινητής τηλεφωνίας με ελάχιστη κατανάλωση λόγω μεγάλης εβεστιας -105dbi, όταν μιλάμε ανεβαίνει η ακτινοβολία του ιδικά αν δεν έχει κάλο σήμα 0,3-1watt θα το έχετε παρατηρήσει γιατί ζεσταίνεται το ακουστικό και το κεφάλι μας......:P

Το θέμα ειναι να χρησιμοποιείται η τεχνολογία για καλο σκοπό αλλιώς :eek:.

Δημοσ.
Για το κόσμο που χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες, είναι εξαιρετική εξέλιξη.

Θεωρητικά θα σε διευκολύνει κάπως.

Θέλω να δω τι ακριβώς θα γίνει με το θέμα της ασφάλειας.

Εδώ αρχίζουν και έρχονται στο μυαλό όμορφα σενάρια από sci-fi βιβλία και ταινίες με τους περιθωριοποιημένους καλούς να κάνουν πατέντες για να μπορούν να ψωνίσουν - σε μια κοινωνία όπου δεν υπάρχει cash.

Εγώ πάντως, που είμαι τόσο παρανοϊκός που δεν έχω κάρτα για το super market και ακόμα και online ψωνίζω από διαφορετικά καταστήματα για να μη logαρονται οι αγοραστικές μου συνήθειες (όχι και τόσο εύκολα τεσπα), μένω αδιάφορος από αυτή την εξέλιξη. Το μόνο που με ανησυχεί είναι οι προοπτικές. Θα έρθει η καταστροφή αν καταφέρουν ποτέ όλα τα transactions να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Ε, ελληνικό κράτος; Που θέλεις να γίνεις Big Brother. (Απο το 2012(?) όλες οι πληρωμές άνω των 1500 (?) Ευρώ θα πρέπει να γίνονται μέσω τράπεζας. Κομμένο το cash. Ανεπιβεβαίωτο - ήταν στα πρώτα μέτρα παράνοιας μετά την παραλίγο πτώχευση.) Κρατάω μικρό καλάθι βέβαια. Ελλάδα είναι αυτή. Έχουμε ελπίδες.

+100000000000...

-----

ολο αυτο ειναι ενα μεγαλο μείον στις ερωτήσεις "γιατι δεν το σήκωνες" με διαφορες δικαιολογίες "αγαπη μου έμεινα απο μπαταρια" , "ξεχασα το κινητο στο αμαξι" ... για τον απλουστατο λογο οτι θα ειναι ακομα πιο αδιανόητο αν δεν εχουμε το κινητο μαζι μας... εδω τωρα και τους κανει εντύπωση γιατι δεν το εχεις ολη την ωρα μαζι σου.

Δημοσ.
σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αφού όλοι πια έχουμε το κινητό μαζί μας ή πολύ κοντά μας και το NFC cloud θα ξέρει με πολύ μεγάλη ακρίβεια που βρισκόμασταν και πότε.

H επίκληση της περίπτωσης έκτακτης ανάγκης (λες και η πλειοψηφία του κόσμου ζει στα βουνα και οχι ο ενας πάνω στον άλλον στις μεγαλουπόλεις)και το... θα ξέρει -παντα με ακρίβεια- που βρίσκομαι ειναι που δεν μου αρέσουν.

Δημοσ.

ΑΑΑ εχω μια καλυτερη ιδεα !!!! να εμφυτεψουμε ενα τσιπακι στο χερι και στο μετωπο σε καθε ανθρωπο πανω στην γη και ετσι δεν θα χρειαζεται να εχει ουτε ταυτοτητα ουτε πορτοφολι κλειδια κ κτλ !!!

Οκ το πρωτο βημα να γινει με τα κινητα αλλα μετα θα πεισουμε τον κοσμο οτι τα κινητα κλέβονται ή χακαρονται ή παραβιαζονται με ιους που εμεις θα φτιαξουμε. και γενικα δεν ειναι τοσο ΑΣΦΑΛΗ για 100 λόγους

Αλλα μετα θα πείσουμε τον κόσμο ότι η πιο ΑΣΦΑΛΗΣ λύση ειναι η εμφύτεψη.

Θα περνας το χερι σου απο φορητα readers ή θα περνας ο ιδιος κατω απο ειδικες πορτες και αυτοματα θα χρεωνεται η πιστωτική σου.πωπω τι ωραιο πωπω τι εξυπνο . Βεβαια αν για τον οποιοδηποτε λόγω εχουμε θέμα μαζι σου θα σε συλλαμβανουμε ή θα δεσμευουμε ολα σου τα λεφτα για την πλακα μας αφού θα ξέρουμε ΠΑΝΤΑ που είσαι .οποτε απλως θα κανεις οτι σου λεμε

Δημοσ.

Το τηλεφωνο ειναι τηλεφωνο. Αντε και ατζεντα. Ουτε κλειδι ειναι, ουτε τηλεκοντρολ, ουτε πιστωτικη, ουτε ψυγειο, ουτε κουζινα. Ντε και καλα να φαινεται που ειμαστε, τι φαγαμε, τι ηπιαμε, τι αγορασαμε, για να ερχονται καθε 3 και λιγο διαφημισεις, να αγορασουμε ακομα περισσοτερα.

Υπαρχει μια λογικη σε ολο αυτο, αλλα εμενα προσωπικα δε μ'αρεσει. Εχω λεφτα ψωνιζω, δεν εχω δε ψωνιζω. Αν μπορουσα να ψωνιζω απ'εξω χωρις πιστωτικη, προφανως δε θα ειχα. Αλλα το να τα μαζεψεις ολα αυτα σε ενα πραματακι που ευκολα χανεται, σορρυ αλλα δε με ενθουσιαζει.

Δημοσ.
Το θέμα ειναι να χρησιμοποιείται η τεχνολογία για καλο σκοπό αλλιώς .

Μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό.Οι πολυεθνικές και οι διάφορες κυβερνήσεις(που ελέγχονται από πολυεθνικές) θα χάσουν μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για απόλυτο έλεγχο των κινήσεων των πολιτών;Ούσιαστικά,πρόκειται για μια alternative hi-end λύση έναντι του υποδερμικού τσίπ.....:-(

Δημοσ.

Ποπο σαν γριές κάνετε όλοι σας. Πιάστε πρώτα μια πιστωτική στα χέρια σας, μπείτε μια φορά στη διαδικασία να οργανώσετε τις οικονομικές σας συνήθειες (δουλιά, μισθός, έξοδα, τρόποι πληρωμής κλπ.) με γνώμονα την εξυπηρέτηση και βολικότητα, και μετά εκφράστε γνώμη για αντίστοιχα θέματα. Γιατί απ' αυτά που γράφετε μου φαίνεται πως οι περισσότεροι είστε στο χαρτζιλίκι ακόμα και μιλάτε για πράγματα που δεν γνωρίζετε από πρώτο χέρι... :rolleyes:

Ακου εκεί τσιπακια, εμφύτευμα και παρακολούθηση...

Δημοσ.
Ποπο σαν γριές κάνετε όλοι σας. Πιάστε πρώτα μια πιστωτική στα χέρια σας, μπείτε μια φορά στη διαδικασία να οργανώσετε τις οικονομικές σας συνήθειες (δουλιά, μισθός, έξοδα, τρόποι πληρωμής κλπ.) με γνώμονα την εξυπηρέτηση και βολικότητα, και μετά εκφράστε γνώμη για αντίστοιχα θέματα. Γιατί απ' αυτά που γράφετε μου φαίνεται πως οι περισσότεροι είστε στο χαρτζιλίκι ακόμα και μιλάτε για πράγματα που δεν γνωρίζετε από πρώτο χέρι... :rolleyes:

Ακου εκεί τσιπακια, εμφύτευμα και παρακολούθηση...

Οι γριές και οι θεούσες απέχουν πολύ από τη λογική και γνώση των τεχνικών του μάρκετινγκ, όσο και από τα ψιλά γράμματα των μεγάλων συμφερόντων που ασυζητητί κυβερνάνε και κοντρολάρουν όχι μόνο τις αγορές.

Παρεμπιπτόντως, ακόμα και έξω απο το θέμα μας αν θεωρήσουμε, (μιας και είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις) στο τρίπτυχο που αναφέρεις τι σου κάνει εντύπωση και τι δεν έχει ξεκινήσει ; δεν είναι τα "τσιπάκια" για τα καλά στη ζωή μας ; δεν γίνονται εθελοντικά εμφυτεύματα που επίσημα διευκολύνουν τη καθημερινότητα μας ; ή μήπως δεν υφίσταται παρακολούθηση στα πλαίσια της ομαλής, κοινωνικής λειτουργίας ;

Κάποτε ναι, όλα αυτά δεν συσχετίζονταν, πλέων γραφικοί και αφελείς άνετα χαρακτηρίζονται αυτοί που πιστεύουν πως όλα γίνονται (μόνο) για το καλό και τη διευκόλυνση του απλού κοσμάκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...