Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ψηφιακό δέκτη Turbo-X HD 1000

IMMORTALFRANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα τον παραπάνω ψηφιακό δέκτη. Τον έχω συνδέσει με HDMI στην τηλεόραση και με coaxial στο home cinema. Τα ψηφιακά μου τα πιάει με 100% ποιότητα σήματος. Το θέμα είναι ότι πάντα εκεί που κάνω ζάπινγκ και τα κανάλια εμφανίζονται αμέσως το ένα μετά το άλλο, μετά το 5ο-6ο κανάλι μου λέει "χωρίς σήμα" και περιμένω 15 δευτερα περίπου μέχρι να ξεκινήσει, ανεξάρτητα από ποιό κανάλι είναι αυτό. Ακόμα και να αλλάξω κανάλι την ώρα που μου το δείχνει, αυτό συνεχίζει το ίδιο. Το γεγονός αυτό συμβαίνει μόνο με τα ψηφιακά της digea και όχι με τα mpeg2. Επίσης, όταν παρακολουθώ ένα κανάλι, δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα όσες ώρες και να περάσουν. Καμιά ιδέα????

:-(

Δημοσ.

Μάλλον πρόβλημα software του δέκτη ακούγεται,δες αν υπάρχει ενημέρωση,σου το κάνει αυτό όταν αλλάζεις πολύ γρήγορα τα κανάλια,η τα αλλάζεις αργά;

Δημοσ.

Είτε τα γυρνάω αργά, είτε γρήγορα, μετά το 4ο-5ο κανάλι που θα γυρίσω δείχνει το "Χωρίς σήμα" και πρέπει να περιμένεις περίπου 15΄΄

Δημοσ.

Επιβεβαιώνω ότι το πρόβλημα αυτό συμβαίνει και σε εμένα και σε πολλούς άλλους.

Αν σου απαντήσουν από το πλαίσιο, πες μας τι σου είπαν...

Δημοσ.

Η βλακεία είναι ότι δεν ξέρουμε την κατασκευάστρια για να βρούμε firmware.

Το έχει ανοιξει μήπως κανείς να δει τι γράφει πάνω η πλακέτα???

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και εγώ εχω αγοράσει τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και έχω να πω τα εξής.

Στη συχνοτητα 48 που ειναι τα κρατικά κανένα πρόβλημα (Και η ισχύς σήματος και η ποιοτητα σήματος σε υψηλά επίπεδα 85% και 83% αντίστοιχα) καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η εκπομπή της DIGEA στην Αττική όσον αφορά

τη συχνότητα 47 δεν έχω πρόβλημα κανένα στη διάρκεια του 24ωρου

(Η ισχύς σήματος και ποιότητα σήματος σε υψηλα επίπεσα 92% και 90% αντίστοιχα)

Όσον αφορά τη συχνότητα 46 όμως έχω το εξής πρόβλημα :

Ενώ όλο το 24ωρο δείχνει κανονικά και η ισχύς σήματος και η ποιότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα 88% και 84% το βράδυ γύρω στις 19:30 με 22:00 σταματάει να δείχνει τα κανάλια που εκπέμπουν στη συχνότητα 46 και εμφανίζει το μήνυμα ότι "δεν υπάρχει σήμα". Στο διάστημα αυτό τα υπόλοιπα κανάλια που παίζουν στις άλλες συχνότητες δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. Μετά τις 22:00 επανέρχεται πάλι κανονικά.

Σκέφτηκα αρχικά ότι κάποιο πρόβλημα με τη κεραία θα ήταν ή κάποια παρεμβολή. Όμως δοκιμασα στο ίδιο σημείο και με την ίδια κεραία και το ίδιο καλώδιο κεραίας την ίδια ώρα μια αλλη τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης και στο 46 πιάνει κανονικά.

Οπότε συμπέρανα ότι μάλλον ο δέκτης turbox HD1000 θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Επισκέφτηκα τη σελίδα του προϊόντος http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Sattelite-Equipment/Receivers/Turbo-X-HD-1000-Digital-Terrestrial-Receiver-HD-1000.htm

στην οποία έχει και εναν σύνδεσμο για να κατεβάσουμε το πρόγραμμα ενημέρωσης (Firmware). O σύνδεσμος οδηγεί λόγω λάθους στη διεύθυνση

http://myplaisio.gr/sites/default/files/myplaisio/plaisio/DTT3820-1436554_TURBO-X%20_HD_1000.zip

Όπως βλέπετε στην παραπάνω διεύθυνση εχει τον χαρακτήρα %20 ο οποίος πρέπει να αφαιρεθεί για να μας οδηγήσει στη σωστή διεύθυνση. Έτσι η σωστή διεύθυνση για να κατεβάσουμε το firmware είναι η κάτωθι

http://myplaisio.gr/sites/default/files/myplaisio/plaisio/DTT3820-1436554_TURBO-X_HD_1000.zip

Κατέβασα λοιπόν το firmware το εγκατέστησα

Αρκετά πράγματα χρήσιμα προστέθηκαν στο μενου επιλογών

όμως το πρόβλημα μου δεν επιλυθηκε

Επιπλέον έχω να πώ και τα εξής

Το μόνο που με ανησυχεί ότι μετά από λίγη ωρα λειτουργίας παραείναι ζεστό το κουτι του αποκωδικοποιητή.

Τέλος εχω παρατηρήσει ότι αν πάρω τηλέφωνο από κινητό ή με καλέσουν στο κινητό και είμαι κοντά στο δέκτη παγώνει το σήμα. Μόλις τελειώσει η συνδιάλεξη συνεχίζει κανονικά

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα τα παραπάνω.

Αν έχετε καμμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει. Έστειλα μήνυμα και στην DIGEA

αλλά δεν με απάντησε κανείς ακόμα.

Να σται πάντα καλά

Δημοσ.
Καλησπέρα και εγώ εχω αγοράσει τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και έχω να πω τα εξής.

Στη συχνοτητα 48 που ειναι τα κρατικά κανένα πρόβλημα (Και η ισχύς σήματος και η ποιοτητα σήματος σε υψηλά επίπεδα 85% και 83% αντίστοιχα) καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η εκπομπή της DIGEA στην Αττική όσον αφορά

τη συχνότητα 47 δεν έχω πρόβλημα κανένα στη διάρκεια του 24ωρου

(Η ισχύς σήματος και ποιότητα σήματος σε υψηλα επίπεσα 92% και 90% αντίστοιχα)

Όσον αφορά τη συχνότητα 46 όμως έχω το εξής πρόβλημα :

Ενώ όλο το 24ωρο δείχνει κανονικά και η ισχύς σήματος και η ποιότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα 88% και 84% το βράδυ γύρω στις 19:30 με 22:00 σταματάει να δείχνει τα κανάλια που εκπέμπουν στη συχνότητα 46 και εμφανίζει το μήνυμα ότι "δεν υπάρχει σήμα". Στο διάστημα αυτό τα υπόλοιπα κανάλια που παίζουν στις άλλες συχνότητες δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. Μετά τις 22:00 επανέρχεται πάλι κανονικά.

Σκέφτηκα αρχικά ότι κάποιο πρόβλημα με τη κεραία θα ήταν ή κάποια παρεμβολή. Όμως δοκιμασα στο ίδιο σημείο και με την ίδια κεραία και το ίδιο καλώδιο κεραίας την ίδια ώρα μια αλλη τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης και στο 46 πιάνει κανονικά.

Οπότε συμπέρανα ότι μάλλον ο δέκτης turbox HD1000 θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Επισκέφτηκα τη σελίδα του προϊόντος http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Sattelite-Equipment/Receivers/Turbo-X-HD-1000-Digital-Terrestrial-Receiver-HD-1000.htm

στην οποία έχει και εναν σύνδεσμο για να κατεβάσουμε το πρόγραμμα ενημέρωσης (Firmware). O σύνδεσμος οδηγεί λόγω λάθους στη διεύθυνση

http://myplaisio.gr/sites/default/files/myplaisio/plaisio/DTT3820-1436554_TURBO-X%20_HD_1000.zip

Όπως βλέπετε στην παραπάνω διεύθυνση εχει τον χαρακτήρα %20 ο οποίος πρέπει να αφαιρεθεί για να μας οδηγήσει στη σωστή διεύθυνση. Έτσι η σωστή διεύθυνση για να κατεβάσουμε το firmware είναι η κάτωθι

http://myplaisio.gr/sites/default/files/myplaisio/plaisio/DTT3820-1436554_TURBO-X_HD_1000.zip

Κατέβασα λοιπόν το firmware το εγκατέστησα

Αρκετά πράγματα χρήσιμα προστέθηκαν στο μενου επιλογών

όμως το πρόβλημα μου δεν επιλυθηκε

Επιπλέον έχω να πώ και τα εξής

Το μόνο που με ανησυχεί ότι μετά από λίγη ωρα λειτουργίας παραείναι ζεστό το κουτι του αποκωδικοποιητή.

Τέλος εχω παρατηρήσει ότι αν πάρω τηλέφωνο από κινητό ή με καλέσουν στο κινητό και είμαι κοντά στο δέκτη παγώνει το σήμα. Μόλις τελειώσει η συνδιάλεξη συνεχίζει κανονικά

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα τα παραπάνω.

Αν έχετε καμμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει. Έστειλα μήνυμα και στην DIGEA

αλλά δεν με απάντησε κανείς ακόμα.

Να σται πάντα καλά

--------------------------------------------------------------------

Μετά από επικοινωνία με το τεχνικο τμήμα του Πλαισίου

Έλαβα τα παρακάτω με τα οποία επιλύθηκε το πρόβλημα που αναφέρεται παραπάνω

1) Μετά την αναβάθμιση με το νέο firmware κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

2) Στην συνέχεια από το μενού του ψηφιακού δέκτη στην εγκατάσταση στο πεδίο LCN το θέτουμε ενεργό

3) Μετά στην επιλογή ρύθμιση κεραίας επιλέγουμε τάση κεραίας ανοιχτή.

4) Αφού γίνουν οι δύο παραπάνω ρυθμίσεις κάνουμε από το μενού εγκατάστασης ανίχνευση των καναλιών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...