Προς το περιεχόμενο

Eshop Crazy Sundays 20/6/2010

Captain Nemo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισως θα ηταν καλυτερα να ανοιγουμε θεμα για καθε προιον ξεχωριστα ωστε να μην μπερδευονται οι απαντησεις..

Παντως το UPS το βλεπω σε καλη τιμη, τα 950VA ομως σε ποσα watt αντιστοιχουν? Αν συνδεσω ενα τροφοδοτικο 650W υπαρχει περιπτωση να το καψει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από αυτό το TOSHIBA TS605 κινητό πόσα κομμάτια έχουνε ακόμα και δεν μπορούνε να το ξεφορτωθούνε. Νομίζω ότι ούτε το eshop ούτε τα υπόλοιπα καταστήματα έχουν αντιληφθεί ότι πλέον ο κόσμος μετράει και τελευταίο ευρώ που θα σπαταλήσει, ειδικά για να αγοράσει τέτοιου είδους προιόντα θα πρέπει να είναι πολύ ελκυστική η προσφορά. Άντι λοιπόν να προχωρήσουνε σε γενναίες εκπτώσεις επιλέγουν την πολιτική των ψευτοπροσφορών, ειδικά στην σαβούρα. Εδώ είμαστε και σε λίγο καιρό που θα το αντιληφθούν ότι ο κόσμος δεν δίνει μία, θα μας τα δίνουν σε χαμηλές τιμές και κανείς δεν θα τα αγοράζει.

Ισως θα ηταν καλυτερα να ανοιγουμε θεμα για καθε προιον ξεχωριστα ωστε να μην μπερδευονται οι απαντησεις..

Παντως το UPS το βλεπω σε καλη τιμη, τα 950VA ομως σε ποσα watt αντιστοιχουν? Αν συνδεσω ενα τροφοδοτικο 650W υπαρχει περιπτωση να το καψει?

Το eshop το δίνει 550W εδώ :

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=UPS&filter-591=1

Παίζει ρόλο τι κατανάλωση θα συνδέσεις πάνω στο UPS. Για Η/Υ ο συντελεστής απόδοσης είναι περίπου 90 %, οπότε 950VA * 0.9 = 855W

Αν όμως συνδέσεις πάνω ένα μοτέρ τότε ο συντελεστής πέφτει στο 35% περίπου.

Για την ιστορια το VA ειναι φαινομενη ισχυς (S=V*I) ενω W ειναι πραγματικη ισχυς (P=V*I*Cosφ)

Ειναι σωστότερο ο κατασκευαστής να δίνει VA για τον μετασχηματιστή κι οχι W γιατί πολύ απλά τα W εξαρτώνται απο το Cosφ το οποίο εξαρτάται απο το είδος του φορτίου (ωμικό-χωρητικό-επαγωγικό). Μόνο για ωμικό φορτίο VA=W επειδή Cosφ=1

Το eshop το δίνει 550W εδώ :

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=UPS&filter-591=1

Παίζει ρόλο τι κατανάλωση θα συνδέσεις πάνω στο UPS. Για Η/Υ ο συντελεστής απόδοσης είναι περίπου 90 %, οπότε 950VA * 0.9 = 855W

Αν όμως συνδέσεις πάνω ένα μοτέρ τότε ο συντελεστής πέφτει στο 35% περίπου.

Για την ιστορια το VA ειναι φαινομενη ισχυς (S=V*I) ενω W ειναι πραγματικη ισχυς (P=V*I*Cosφ)

Ειναι σωστότερο ο κατασκευαστής να δίνει VA για τον μετασχηματιστή κι οχι W γιατί πολύ απλά τα W εξαρτώνται απο το Cosφ το οποίο εξαρτάται απο το είδος του φορτίου (ωμικό-χωρητικό-επαγωγικό). Μόνο για ωμικό φορτίο VA=W επειδή Cosφ=1

Ευχαριστω για την πλουσια απαντηση!

Δηλαδη με λιγα λογια αν το συνδεσω με το 650W θα γινει ζημια ή απλως θα κρατησει για λιγοτερη ωρα αναμενο το pc?

Και κατι αλλο που ηθελα να σε ρωτησω, εχω ακουσει οτι τα UPS δεν πρεπει να τα συνδεουμε πανω σε πολυμπριζο αλλα πρεπει να πανε κατευθείαν στην πριζα. Ισχυει κατι τετοιο?

Το logitech nano το πηρα οταν το ξαναβγαλε σε προσφορα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Το εχω για το laptop οπου ο μικρος δεκτης βολεβει αφανταστα.Μικρο σε μεγεθος,αλλα βολικο στο χερι, καλη ποιοτητα κατασκευης και εχει και τα δυο κουμπακια που πας μπρος-πισω στις σελιδες του explorer και οχι μονο.Επισης με την ακινησια σβηνει μονο του και κανει οικονομια στις μπαταριες του.

Δηλαδη με λιγα λογια αν το συνδεσω με το 650W θα γινει ζημια ή απλως θα κρατησει για λιγοτερη ωρα αναμενο το pc?

Και κατι αλλο που ηθελα να σε ρωτησω, εχω ακουσει οτι τα UPS δεν πρεπει να τα συνδεουμε πανω σε πολυμπριζο αλλα πρεπει να πανε κατευθείαν στην πριζα. Ισχυει κατι τετοιο?

Στο pc1 το έχει φθηνότερα πάντως...

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200009626

Αυτό για το πολύμπριζο δεν το γνωρίζω, αλλά μου φαίνεται παράλογο... Έχω τρία UPS στο σπίτι, τα δύο πάνω σε πολύμπριζο, το τρίτο κατ'ευθείαν στη μπρίζα.. όλα λειτουργούν άριστα... Δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν πρέπει να παίρνει ρεύμα από το πολύμπριζο... Ηλεκτρολόγος - Ηλεκτρονικός είμαι, αλλά πρώτη φορά το ακούω...

Όσον αφορά τώρα το θέμα με την ισχύ, δεν έχεις πρόβλημα αν συνδέσεις κατανάλωση 650W, απλά όπως σωστά είπες θα κρατήσει λιγότερη ώρα η μπαταρία του UPS. ( Άλλωστε το τροφοδοτικό μπορεί να δώσει έως 650 W ισχύ, δεν σημαίνει ότι λειτουργεί στο 100%!!! Πιστεύω ότι θα έχεις μία ισχύ από 200 - 250 Watt max )

Άλλωστε μπορείς μέσα από το winpower να ενεργοποιήσεις την επιλογή "begin shutdown immediately when battery low" και είσαι OK!!!

Επίσης, επειδή αγόρασα δύο UPS Lamtech 750VA την προηγούμενη εβδομάδα, έχω να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα τους και είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα μέσω του winpower manager που θα κατεβάσεις δωρεάν από εδώ :

h**p://www.ups-software-download.com/winpower.htm

Γιατί το cd με το winpower που έχει μέσα το ups,είναι παλιά έκδοση και δεν τρέχει σε win7. ;)

Αν το φορτίο που θα συνδεθεί ξεπεράσει την προδιαγραφή του UPS, τότε αυτό απλά θα γυρίσει σε bypass, δλδ θα τροφοδοτεί το φορτίο απευθείας από το δίκτυο χωρίς να παρεμβάλει κανένα από τα κυκλώματά του... πιθανότατα θα ανάψει και κάποια σχετική ένδειξη στον πίνακα ελέγχου του. Φυσικά στην κατάσταση αυτή δε θα παρέχει και καμιά προστασία έτσι;

Σε καμιά περίπτωση πάντως δε θα καεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...