Meraklis56 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δηλαδή τι θερμοκρασίες έχεις σε full load (prime), με τι clocks και σε τι θερμοκρασία δωματίου; Η συγκεκριμένη εποχή πάντως, είναι κατάλληλη για τέτοιου τύπου απογοητεύσεις, κι εγώ γύρισα stock τα ρολόγια... έτρεξα το intel burn test 2.στο άψε σβήσε χτύπησε 90+ ο τελευταίος πυρήνας.όπου το λυπήθηκα,και το κλεισα. σε idle(απλή χρήση,μονο surfing) το everest δείχνει 32 βαθμούς η cpu 46 ο πρώτος πυρήνας 38 ο δεύτερος 43 ο τρίτος και 46 ο τελευταίος,ο τέταρτος. λόγω τις μη απαιτητικής χρήσης του pc,μέσα στην χρονιά(3η λυκείου) δεν έδωσα μεγάλη βάση,αφου ποτέ δεν χτυπούσε 100% load,είχε και κρύο. αυτήν την στιγμή το δωμάτιο ειναι 27 βαθμούς. άρα τι προτείνετε παιδιά?!
ColdFusion Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 και εγω ενω το χειμωνα επιανα 3800 στο χαλαρο τωρα το εχω στα 3500 με 1,36 vcore!Πολυ ζεστη τελικα
yiannis_1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 άρα τι προτείνετε παιδιά?! Αυτή εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm αν και απο ότι καταλαβαίνω σε τρώει να δώσεις παραπάνω. Οπότε μπορείς να κοιτάξεις και την Megahalems που εχουν τα παιδιά.
Meraklis56 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αυτήν; η αλήθεια ειναι,οτι ψήνομαι αν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της θερμοκρασίας! ε,μην παει και ανεκμετάλευτη η επιδότηση
Teisos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 O κανόνας είναι και παραμένει: όση ποσότητα αέρα φέρνει ανάμεσα στα fins o push, τόση πρέπει να ζητάει ο pull. oxi...αφου σου εγραψα παραπανω,πως με δυο ιδιους φανς,καμμια διαφορα. Ο qsis μια απτα ίδια. Οπως επισης ο liopyr παρατηρησε το ιδιο φαινομενο,γιαυτο και τοποθετησε μεγαλυτερο pull (μεγαλυτερο,εννοω γρηγοροτερο,κατ'επεκταση περισσοτερα cfm). Συνεπώς δεν ειναι αυτό το κόλπο που αναφέρεις. Εαν δεν παρεμβαλλόταν η ψύκτρα,θα συμφωνούσα μαζί σου,αλλα εδω εχουμε αυτό το εμποδιο. Για να το καταλάβεις πιο ευκολα,ασε πανω μονο τον push και βαλε το χερι σου απτην αλλη πλευρα της ψυκτρας Θα δεις πως απτην ποσοτητα αερα που μεταφερεται,απο την κενη μερια,περναει πολυς λιγότερος. Γιαυτο ισως πρεπει ο pull ναναι μεγαλυτερος,για να ομαλοποιεί αυτην την ροή,εξαναγκάζοντας τον push να στειλει ολη τη ποσοτητα του κατα μήκος των φινς και να μην διασκορπιζεται ο αερας γύρω. Κατα βάθος δεν είπα κάτι το διαφορετικό. Για την ακρίβεια, αυτό που έκανες quote δεν αναιρεί αυτά που λες . Νομίζω κιόλας. Αλλά με έχει πιάσει το αυτιστικό μου τώρα με τις κωλοεξετάσεις και δε μπορώ να εκφραστώ και να σου εξηγήσω γιατί . ( Κάνω μία lame προσπάθεια, don't hate: Πολύ απλά, το να απαιτούμε να τραβιέται η ίδια ποσότητα αέρα με αυτή που δίνεται, δε σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο φουρφούρι. Για την ακρίβεια, απορρίπτει μάλιστα αυτήν ακριβώς την περίπτωση!) Γενικά έχεις δίκιο, απλά με μία ένσταση στη σιγουριά ότι με μεγαλύτερο όλα καλά, αφού είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μπορεί να υπάρξει και εκεί πρόβλημα.
caution Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Τελικά καλύτεροι οι απλοί Q9x50. Κρίμα το ξεκλείδωτο multi... (οχι πως είναι σοβαρή ψύκτρα η v8 αλλά λέμε τώρα) ...τα qx δείχνουν χαρακτήρα στα κρύα (dice/LN2) για αέρα ένα μέτριος E0 Q9X50 θα τα πήγαινε καλύτερα πράγματι. Τουλάχιστο με το ξεκλείδωτο multi δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στον θεό το fsb - οπότε γίνεται δουλεία και με μετριότερη μητρική Όσο για την prolim - είναι εγγυημένη λύση
yiannis_1 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 ...τα qx δείχνουν χαρακτήρα στα κρύα (dice/LN2) για αέρα ένα μέτριος E0 Q9X50 θα τα πήγαινε καλύτερα πράγματι. Όσο για την prolim - είναι εγγυημένη λύση Ναι ο ρημάδης. Οσο για την prolim καλή είναι αλλά για QX δεν νομίζω να εγγυάτε και πολλά παραπάνω. Βασικά θέλει σωστό κουτί (με psu κάτω), γερό τροφοδοτικό και ίσως νεράκι για να πάει αφου ποστάρει στα όσα θες, αλλά στα αντίστοιχα ψηλά ρεύματα. Ενδεικτικά 1.41+ για τα 4100 1,45 4350. Παραπάνω δεν δοκιμάζω. Παρεπιπτώντος στο 3804 stabilaρισε με closed case. Ήθελε λιγότερο pushάρισμα το Cpu Gtl το οποίο στα 0,59 που το είχα έψηνε την cpu 10 βαθμούς πάνω απο ότι έπρεπε. Μόλις το πήγα στα 0,61 οι θερμοκρασίες πέσανε 10 βαθμούς και ας ανέβασα 2 κλικ το vcore!!! Πέσανε και οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος 3 βαθμούς βέβαια, και έστρωσε κάπως η thermal paste. Θα το αφήσω έτσι αφού ούτος η άλλος τα 4000 δεν τα βλέπω σταθερά. Πιθανός με τα νέα δεδομένα τα νέα όρια να είναι τα 3900-3950 μετά πάλι θα εχω προβήματα με θερμοκρασίες αφού θέλει 0,03 V πάνω για κάθε 100 mherz αύξηση της συχνότητας και δεν νομίζω ότι αξίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.