kanesaxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Ωχ,ειναι μια ωρα δυσκολη,πρεπει να βρω τα λογκς! νομιζω γυρω στους 68 αλλα δε παιρνω κι ορκο.Ειχα σπαστει με την θερμοκρασίας,και τον κατεβασα. Θα παρω αλλον ανεμιστηρα τωρα,μου χει μπει στο μυαλο...Παλι τζαμπα λεφτα για φουρφουρια! τζαμπα πηρα τα 2 xigmatek. Α σου ειπα πως το push n pull ειναι πεταμενα χρηματα? εκτος αν εκανα κατι λαθος στην επιλογης των φανς βεβαια.
liopyr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σε push-pull διάταξη, το pull fan πρέπει να τρέχει (εμπειρικά) ~διπλάσιες στροφές από το push, σε διαφορετική περίπτωση έχεις αντίθετα αποτελέσματα λόγω συσσώρευσης αέρα.
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Εμ δε το ξερα, και δεν μου το πε κανεις! Εγω εβαλα δυο ολοιδιους,και κυριολεκτικα...καμμια διαφορα.ΙΣως καπου 1 βαθμο κατω. Οποτε σε καποιον τυχερο θα τον χαρισω μαζι με τις 8800GT που πουλαω,χαχαχα.
qsis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αυτη την εποχη μπορεις να δεις χαλαρα +5 βαθμους απο αυτα που ηξερες οταν ειχε πιο κρυο, αλλα και παλι με prime οι 70 μου φαινονται πολυ σε q9550 φιλου μου στα 3.76 ετρεξα intel burn στο maximum πριν 2 μηνες (πριν πιασουν οι ζεστες) και εδειξε 66 σε prime πηγαινε στους 57 τωρα πρεπει να εχει ανεβει κι αυτος, αλλα επειδη το pc του ειναι σε δροσερο μερος (και χωρις a/c) δεν εχει ιδιαιτερα προβληματα εγω απο την αλλη επειδη το δωματιο μου γινεται φουρνος ανοιγω a/c ειδικα πρωινα ή μεσημερια, αλλιως εχω κοντα στους 60 iddle ---------- Προσθήκη στις 02:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:34 ---------- Σε push-pull διάταξη, το pull fan πρέπει να τρέχει (εμπειρικά) ~διπλάσιες στροφές από το push, σε διαφορετική περίπτωση έχεις αντίθετα αποτελέσματα λόγω συσσώρευσης αέρα. με παρομοιους ανεμιστηρες το πολυ 2-3 βαθμους κατω, αναξιο λογου και εγω ειχα πει οτι δεν πολυεχει νοημα ισως σε οριακες καταστασεις να εχει , αλλα στα 3.6- 3.8 δεν πολυεχει
liopyr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 με παρομοιους ανεμιστηρες το πολυ 2-3 βαθμους κατω, αναξιο λογου και εγω ειχα πει οτι δεν πολυεχει νοημα Με 2 nanoxia @1200rpm both είχα ~+5C push pull. Όταν έβαλα τον δεύτερο @2000rpm είδα φως, αλλά δε τον άφησα γιατί γαργάλαγε τα αυτιά μου.
qsis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 εγω τον εχω συνηθισει και κανει τρομακτικη δουλεια παντως γιατι ο πισω να ειναι πιο δυνατος τωρα που το σκεφτομαι? ο μπροστα πρεπει να ειναι ο πιο δυνατος γιατι ο αερας που θα φυγει απο αυτον θα συνατησει μεγαλες αντιστασεις μπροστα του και στο κατω κατω αυτος φυσαει το καυτο μεταλλο ο pull ειναι λιγο πριν τον exhaust, ποση δουλεια να κανει? επειδη την παλευω με εναν push μονο και εναν exhaust σου λεω (εχω και ενα τριτο 92αρη να φυσαει τους σκληρους στις 1000 στροφες και μαλιστα απο το πλαι, αναξιος λογου ) και εχω αρκετα καλες θερμοκρασιες παρα τη μη υπαρξη καλου airflow
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 εγω γιατι νομιζω ρε παιδια,πως ο push πρεπει ναναι πιο δυνατον? οπως λεει και ο ανωθεν φιλτατος,η ροη απτον push συναντα εμποδια τα φινς της ψυκτρας και χανει σε ταχύτητα προφανως...Αρα θεωρώ πως ο Pull πρεπει ναναι μικρότερος. Βασικα θα πρεπει να υπαρχει καποια αρχη,διατηρησης ομαλης ροης αναμεσα στους 2 φανς,ωστε να ομαλοποιειται η ροη αναμεσα στην ψυκτρα. Αλλα επειδή μηχανική ρευστών δεν κατέχω,κανουμε δοκιμες εξελιξης μοναχα,χαχαχα.
qsis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 εγω οπως ειπα τη μονη δοκιμη εξελιξης που εκανα ειναι χωρις ανεμιστηρα οι 77 βαθμοι ηρθαν γρηγορα στο intel burn (ενω κανονικα παω το πολυ 62 και τωρα με τις ζεστες 65-66 ) και καπου εκει αποφασισα να κλεισω τον υπολογιστη μετα η ψυκτρα εκαιγε πολυ, απο κει καταλαβα οτι ο push κανει τρομερη δουλεια τελικα και τον ειχα υποτιμησει ο θορυβος που τρωω στη μαπα εχει νοημα τελικα
liopyr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Υποθέτω πως για λόγους φυσικής που έχουν να κάνουν με την φορά των πτερυγίων και άλλα τέτοια δυσνόητα που αδυνατώ να εξηγήσω, τα pull cfm είναι πολύ λιγότερα από τα push cfm. Παίζει να λέω και μαλακίτσες, είναι και περασμένη η ώρα, πάντως είναι δεδομένο πως ο pull χρειάζεται μεγαλύτερο rpm.
qsis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αμα εμπειρικα εχεις δει κατι τετοιο ειναι πιο αποδοτικο , δε μπορω να σε αμφισβητησω και ας μην καταλαβαινω πολλοι προβληματισμοι μαζεμενοι μου επεσαν βραδιατικα
yiannis_1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Και εγω εχω πρόβλημα με linpak σε QX9650. Στα 3800 με κλειστό κουτί χτυπάει CPU Hot και σταματάει. Με ανοιχτό την πάλεψε 20λεπτο και με νορμάλ θερμοκρασίες για linpack. Μετά τον λυπήθηκα να πω την αλήθεια και το κλεισα. Και αυτά με απειρο tweaking για να παίξει σταθερά με 1.31 Για παραπάνω δεν το συζητάω κλάνει το σύμπαν, το τροφοδοτικό ψήνεται η V8 επίσης. Ούτε χειμώνα δε με βλέπω για τα 4(θέλει 1,39-1,41 το τέρας). Τελικά καλύτεροι οι απλοί Q9x50. Κρίμα το ξεκλείδωτο multi... (οχι πως είναι σοβαρή ψύκτρα η v8 αλλά λέμε τώρα)
qsis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 με τι ψυξη? edit V8, σορρυ δεν ειδα σε ι7 στοκ φιλου παντως η V8, δε με εντυπωσιασε
yiannis_1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέτρια πράγματα η s1283 4 βαθμούς κάτω θα μου τους δώσει. Αλλά βαριέμαι να ξηλώνω 2 pcάκια και να κάνω switch επειδή η V8 τον παιζ... Τώρα βραδάκι που επεσε η θερμοκρασία στους 26-27 το τελείωσε το test με κλειστό κουτί αλλά στο όριο και με πολύ φασαρία. Max 79 βαθμούς και τα φουρφούρια να ανεβοκατεβαίνουν απο τις 1350 στις 2100 στο τέρμα αφού χτύπαγε αλάρμ το speedfan πάνω απο τους 72 και άφηνε τους ανεμιστήρες ελέυθερους.
Teisos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αμα εμπειρικα εχεις δει κατι τετοιο ειναι πιο αποδοτικο , δε μπορω να σε αμφισβητησω και ας μην καταλαβαινω πολλοι προβληματισμοι μαζεμενοι μου επεσαν βραδιατικα Και πολύ καλά θα κάνεις. Όπως λέει και το λιοπύρι (), μάλλον χρειάζεται να έχεις πιο ψηλά τον pull, λόγω "συσσώρευσης" αέρα. Σκέψου ότι αν ο push τροφοδοτεί παραπάνω αέρα απ'ότι ο pull μπορεί να τραβήξει, θα έχουμε φαινόμενα που επιβάλλουν κίνηση του αέρα διαφορετική από την επιθυμητή ( από τη μία πλευρά προς την άλλη). Απλά το θέμα είναι ότι δε μπορείς να πεις ξεκάθαρα αν πρέπει να είναι πιο ψηλά ο pull από τον push για όλες τις ψύκτρες, και όλα τα fans ανεξαιρέτως, και η εξήγηση είναι ότι ομοιοτρόπως το να "τραβάει" πιο πολύ ο pull δημιουργεί αντίστοιχα ανεπιθύμητα φαινόμενα. Όχι τα ίδια, αλλά όχι λιγότερο ανεπιθύμητα. O κανόνας είναι και παραμένει: όση ποσότητα αέρα φέρνει ανάμεσα στα fins o push, τόση πρέπει να ζητάει ο pull. Σημείωση: και ναι, μπορεί η ποσότητα που τραβάει ένας ανεμιστήρας να είναι ίση με την ποσότητα που προωθεί, ωστόσο ο τρόπος που το κάνει είναι διαφορετικός και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα για εύκολο συμπέρασμα. Ουφ
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 O κανόνας είναι και παραμένει: όση ποσότητα αέρα φέρνει ανάμεσα στα fins o push, τόση πρέπει να ζητάει ο pull. oxi...αφου σου εγραψα παραπανω,πως με δυο ιδιους φανς,καμμια διαφορα. Ο qsis μια απτα ίδια. Οπως επισης ο liopyr παρατηρησε το ιδιο φαινομενο,γιαυτο και τοποθετησε μεγαλυτερο pull (μεγαλυτερο,εννοω γρηγοροτερο,κατ'επεκταση περισσοτερα cfm). Συνεπώς δεν ειναι αυτό το κόλπο που αναφέρεις. Εαν δεν παρεμβαλλόταν η ψύκτρα,θα συμφωνούσα μαζί σου,αλλα εδω εχουμε αυτό το εμποδιο. Για να το καταλάβεις πιο ευκολα,ασε πανω μονο τον push και βαλε το χερι σου απτην αλλη πλευρα της ψυκτρας Θα δεις πως απτην ποσοτητα αερα που μεταφερεται,απο την κενη μερια,περναει πολυς λιγότερος. Γιαυτο ισως πρεπει ο pull ναναι μεγαλυτερος,για να ομαλοποιεί αυτην την ροή,εξαναγκάζοντας τον push να στειλει ολη τη ποσοτητα του κατα μήκος των φινς και να μην διασκορπιζεται ο αερας γύρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.