Προς το περιεχόμενο

έχασα την ακοή μου

Vasilis89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω και εγω παιδια μονιμα σφυριγμα στο αριστερο αυτι.

σε απολυτη ησυχια αν συγκεντρωθεις στο σφυριγμα τρελενεσαι....

να προσπαθεις να μη το σκεφτεσαι ειναι το καλυτερο.

Ειχα παει σε ωριλα και μουπε οτι το σφυριγμα θα υπαρχει σε ολη μου τη ζωη και οτι εχασα το 15% της ακοης το οποια φυσικα δε προκειται να επανερθει ποτε:-(

Την ειχα πατησει απο σκοποβολη πουυ μια φορα δε χρησιμοποιησα προστατευτικα για τα αυτια.

Και γω από το κυνήγι με καραμπίνα το έπαθα που δεν φορούσα προστατευτικά. Αλλά είχα πάει πολλές φορές και δεν είχα πάθει τίποτα. Τεσπα μια φορά παίχτηκε βλακεία και μετά από 2 σμπάρα άρχισα να ακούω αυτό τον ψηλό ήχο. Σωτηρία δεν υπάρχει. Έτσι είπε ο γιατρός δλδ. Και όντως είναι σπαστικό. Αλλά το συνηθίζεις. Συνήθως εμένα μου έρχεται όταν αρρωστένω. Ή όταν πάω να αρρωτήσω. Το μόνο καλό από την υπόθεση. Καταλαβαίνω πότε μου ρχεται η αρρώστια. :P

Αλλά ντάξει,μόλις ξεπεράσεις το πρώτο σοκ του ότι θα το ακούς για την υπόλοιπη ζωή σου αυτό το πράγμα μετά ούτε καν δίνεις σημασία. Οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι. :P

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πάλι εδώ και κάνα 2 χρόνια ίσως και παραπάνω, χρονικά απο τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ περισσότερο το μηχανάκι, έχω μόνιμα βουλωμένο το αριστερό αυτί. Πρέπει να κάνω αποσυμπίεση κάθε φορά που με ενοχλεί. Το γνωστό χέρι στη μύτη και φύσημα, ή το να ξεροκαταπιείς απότομα. Πήγα σε Ωρλ έκανα ακοογράφημα κτλ και έχω μια χαρά ακοή. Απο ότι κατάλαβα πρέπει να έχω μια στένωση ή σκλήρυνση σε ένα σωληνάκι που συνδέει το αυτί με τη μύτη, λόγω κολύμβησης/καταδύσεων και γενικά απότομων αλλαγών πίεσης και θερμοκρασίας.

Δεν είχε να μου προτείνει κάτι. Μόνο κάτι σταγόνες για το αυτί και αυτές σαν πανάκεια περισσότερο.

Αν είχε ποτέ κανείς κάτι σχετικό και το ξεπέρασε είμαι όλος αυτία.. (χουχου)

Βλακείς περί κεριού πλυσίματος μπάνιου κτλ μπανάρονται απο τώρα :P

Δημοσ.

Τι με θυμίσατε τώρα, πρίν κάτι χρόνια είχα πάει σε μία συναυλία σε κλειστό χώρο και ο μ@λ@κ@ς καθόμουν μπροστά στο ηχείο με αποτέλεσμα για 4-5 μέρες να βουίζουν τα αυτιά μου σε σημείο που να μη μπορώ ούτε να κοιμηθώ. Είχα χεστεί στην αρχή αλλά ευτυχώς δεν μου άφησε κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Να πας σε γιατρό και γρήγορα γιατί αρκετά τέτοια περιστατικά ανήκουν στην κατηγορία " αιφνίδια απώλεια ακοής " και δεν αστειεύονται...

Δημοσ.

ειχα παει σε μια συναυλια των Godfathers και ειχα παθει ζημια για μια βδομαδα δεν ακουγα καλα αλλα ευτυχως εστρωσα μετα.ο κακος ηχος πειραζει και οχι η μεγαλη ενταση.

Δημοσ.
ο κακος ηχος πειραζει και οχι η μεγαλη ενταση.

E όχι αλλιώς θα έβαζαν parametric equalizer στο κομπρεσέρ και όχι ωτασπίδες ρε συ.

Δημοσ.
E όχι αλλιώς θα έβαζαν parametric equalizer στο κομπρεσέρ και όχι ωτασπίδες ρε συ.

επιμενω οτι ο κακος ηχος (βρωμικος, παραμορφωμενος) και μικροτερης εντασης να ειναι μπορει να σου προκαλεσει περισσοτερες βλαβες απο μαλακο ηχο που ειναι μεγαλυτερης εντασης.επισης οι συχνοτητες παιζουν ρολο.υψηλες συχνοτητες επηρεαζουν περισσοτερο.

Δημοσ.

οχι δεν εχει να κανει με την ποιοτητα ή με την ενταση εχει να κανει με ολα μαζι .

π.χ. την θεση που εισαι ,τις συχνοτητες που παιζουν(σιγουρα δεν θα ναι στο ιδιο σημειο ηχεια πριμα μεσα μπασο),την σταση που εχεις(αν ειναι μονο ενα αυτι στραμμενο στα ηχεια ή και τα 2 ανφας.

Οσο για το θεμα..γιατι δεν πατε να τεσταρετε αυτο το λειζερ που εγινε ποστ στην πρωηγ.σελιδα?αν και μου φaiνεται λιγο fake...

Δημοσ.
επιμενω οτι ο κακος ηχος (βρωμικος, παραμορφωμενος) και μικροτερης εντασης να ειναι μπορει να σου προκαλεσει περισσοτερες βλαβες απο μαλακο ηχο που ειναι μεγαλυτερης εντασης.επισης οι συχνοτητες παιζουν ρολο.υψηλες συχνοτητες επηρεαζουν περισσοτερο.

Όχι, όχι και οχι.

Δημοσ.

Χοχοχο θα μείνω μόνο σε ένα πράγμα που είπε ο PCharon.

Μπορείς με μια φορά να πάθεις μη αναστρέψιμη ζημιά.

Τι νομίζεται ότι είναι το τύμπανακι; Από μέταλλο; Μια ψωρό-μεμβράνη είναι. Την τσάκισες με περισσότερη ένταση απ' όσο άντεχε; Τη διέλυσες. For good. Θυμάμαι στο στρατό τους "μάγκες" που δεν έβαζαν ωτοασπίδες στις βολές και μετά έψαχναν σε ποιόν θα κλαφτούν που σφυρίζει το αυτάκι τους. Εντάξει, δεν είναι και από γυαλί βέβαια. Μια ελαστικότητα την έχει ως μεμβράνη. Επανέρχεται υπό συνθήκες.

Το θέμα φυσικά είναι ότι ο καθένας αντέχει άλλα πράγματα.

Και το ακοόγραμμα καλό είναι να το κάνει κάποιος, να υπάρχει σαν reference. Είναι σαν τις ακτινογραφίες. Ακόμα και αν υπάρχει αντικειμενικά καλή απόκριση, η διαφορά απεικονίζεται ουσιαστικά μόνο από προηγούμενο δικό σου.

Πολύ δυστυχώς, αλλά όσοι έχουμε ευαίσθητα αυτιά, απλά είμαστε καταδικασμένοι να μη πηγαίνουμε δίπλα στα ηχεία. Και αν είναι πολύ κλειστός ο χώρος να μη πηγαίνουμε. Και να μη μπορούμε να δουλέψουμε dj-barmen κτλ. Δεν γυμνάζεται το τύμπανο. Το πολύ πολύ να χάσουμε συχνότητες και να μη μας ενοχλεί τόσο πολύ η ένταση.

Δημοσ.
κακος ηχος (βρωμικος, παραμορφωμενος) και μικροτερης εντασης να ειναι μπορει να σου προκαλεσει περισσοτερες βλαβες απο μαλακο ηχο που ειναι μεγαλυτερης εντασης.επισης οι συχνοτητες παιζουν ρολο.υψηλες συχνοτητες επηρεαζουν περισσοτερο.

E ξαναγράψτο σαν ηχολήπτης τότε, τι κακός ήχος, τι μαλακός ήχος, τι υψηλές συχνότητες.

Έτσι που το έχεις είναι σα να περιγράφει τσοπάνης χειροποίητη κουδούνα.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/381603-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%B1/page__hl__%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%B7%CF%84%CE%BF__st__20

πηγα ΩΡΛ δεν εχει τπτ το αυτι μου(προβλημα με τυμπανο κτλ).το βουητο θα δειξει με τον καιρο αν θα ναι περαστικο ή οχι!(το κοιταξε με κεινο τον μεγεθυντικο φακο)

βεβαια μου γα(*)ε την ψυχολογια με τις εμβοες(βουητο)στο αυτι.υπαρχουν ατομα που βαζουν tv στα παρασιτα για να καλυπτουν το βουητο ή παιρνουν ηρεμηστικα!!!

Βεβαια μπορει να ειναι σοβαροτερος λογος π.χ. χοληστερινη,ζαχαρο κτλ...

Δημοσ.

Εγώ έχω μόνιμα έναν περίεργο θόρυβο στο αυτί, στην αρχή δεν παλεύεται, σε τρελαίνει αλλά μετά συνηθίζεται :P Υπομονή...........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...