Προς το περιεχόμενο

έχασα την ακοή μου

Vasilis89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
κοιτα εχω γνωστο που μετα απο ενα καλοκαιρι djιλικι το ενα του αυτι δεν λειτουργει πια

Εχω κι εγω τετοιο γνωστο (λες να 'ναι ο ιδιος; :-) ). Και ψιλοεχω κι εγω προβλημα με το αριστερο μου αυτι απο τετοια νυχτερινη δουλεια. Αυτο ομως δε λεει τιποτε. Μιλαμε για καποιον που κανει μια δουλεια καθε νυχτα και υποβαλλεται λογω εργασιας (και ψιλοκολληματος του, γιατι θελει διπλα του ηχεια μεγαλυτερα απο ολο το club) σε απειρα ντεσιμπελ επι ωρες. Και παλι στις χιλιαδες κοσμου που υπαρχουν καθε βραδυ στα clubs σιγουρα θα υπαρχουν και τετοιες ελαχιστες περιπτωσεις. Αν το θεμα ηταν τοσο σοβαρο θα ειχαμε χιλιαδες κρουσματα με μονιμη απωλεια ακοης, και εδω και πολλα χρονια, οχι τωρα.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και τ' ακουστικά είναι θάνατος. Μού είχε κάνει κάποια στιγμή ωτομέτρηση (..ακομέτρηση...δεν έχω ιδέα πώς το λένε) ωτορινολαρυγγολόγος και μου έδειχνε σε διάγραμμα την απόκριση του αφτιού σε DB. Το δεξί δεν τα πήγε το ίδιο καλά με το αριστερό =ρ

Μου είπε να περιορίσω τα ακουστικά στο ελάχιστον δυνατό. Η μόνη αλλαγή ήταν ότι κατάργησα τις ψείρες και χρησιμοποιώ πλέον ακουστικά που πιάνουν ολόκληρο το αφτί.

Δημοσ.
Τι του λετε ρε του παιδιου, ελεος, μετα απο νυχτα σε club κανεις απο σας δεν εχει βουητο την επομενη μερα, η τρεχετε ολοι σε ωρλ καθε κυριακη; Πωπω με το παραμικρο αιντε στο γιατρο, εχουμε κανει τα παιδια μας βουτυρα...

Εγώ το είπα γιατί την έχω πατήσει ο ίδιος με το αυτί. Τα λόγια του γιατρού ήταν ότι αν πήγαινα στις πρώτες το πολύ τρεις μέρες ίσως να την είχα γλυτώσει. Η αιτία μάλλον άγνωστη αλλά ως ποιο πιθανό θεωρό ότι προήλθε από κρύωμα. Έτσι έχω πλέον μόνιμο σφύριγμα στο αριστερό αυτί, και μείωση της ακοής βέβαια. Το πρόβλημα ήταν περιοδικό για μερικά χρόνια και δεν το είχα κοιτάξει ποτέ ο βλάκας γιατί έρχοταν για λίγες μέρες και έφευγε. Προέρχεται από το ακουστικό νεύρο για το οποίο οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Εκτός και αν έχουν όρεξη να στα πάρουν.

Ε δεν είπαμε να τρέχουμε και σε ωρλ κυριακάτικα αλλά μην αμελούμε και την υγεία μας.

Δημοσ.

Εχω και εγω παιδια μονιμα σφυριγμα στο αριστερο αυτι.

σε απολυτη ησυχια αν συγκεντρωθεις στο σφυριγμα τρελενεσαι....

να προσπαθεις να μη το σκεφτεσαι ειναι το καλυτερο.

Ειχα παει σε ωριλα και μουπε οτι το σφυριγμα θα υπαρχει σε ολη μου τη ζωη και οτι εχασα το 15% της ακοης το οποια φυσικα δε προκειται να επανερθει ποτε:-(

Την ειχα πατησει απο σκοποβολη πουυ μια φορα δε χρησιμοποιησα προστατευτικα για τα αυτια.

Δημοσ.
Όντως;Και δεν σε τρελαίνει;

Στην αρχή ναι. Όταν μου είπε ο γιατρός ότι θα ζήσω με αυτό, ακόμα χειρότερα.

Τώρα το πήρα απόφαση πλέον . :lol: Ακούω και λιγότερη βουβουζέλα. :shock:

Άλλωστε με ένα googlάρισμα ανακάλυψα ότι δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στη γη :lol:

Αν κάποιος μπορεί να το αποφύγει τότε είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχει κάνει.

Δημοσ.
Εχω και εγω παιδια μονιμα σφυριγμα στο αριστερο αυτι.

σε απολυτη ησυχια αν συγκεντρωθεις στο σφυριγμα τρελενεσαι....

να προσπαθεις να μη το σκεφτεσαι ειναι το καλυτερο.

Ειχα παει σε ωριλα και μουπε οτι το σφυριγμα θα υπαρχει σε ολη μου τη ζωη και οτι εχασα το 15% της ακοης το οποια φυσικα δε προκειται να επανερθει ποτε:-(

Την ειχα πατησει απο σκοποβολη πουυ μια φορα δε χρησιμοποιησα προστατευτικα για τα αυτια.

Το έχω κι εγώ. Και το ακούς περισσότερο όταν είσαι σε ηρεμία π.χ. να προσπαθείς να κοιμηθείς. :mad:

γι'αυτό επισκέπτομαι το insomnia :P

Εμένα είναι κληρονομικό το πρόβλημα.

jason_rethymno είναι πολλοί οι λόγοι δημιουργίας του βουητού. Αυτό βοηθάει μόνο ορισμένους. Σε ευχαριστώ πάντως, δίνεις ελπίδα ότι κάτι μπορεί να βρεθεί και για τους άλλους :-)

Δημοσ.

εχω και εγω παρομοιο προβλημα..

χτες παρακολουθησα το mundial (το οποιο δεν ειχε περιγραφη!)

το μονο που ακουγοταν ηταν ενα εντονο και ενοχλιτικο σφυριγμα..

απο το απογευμα στον πρωτο αγωνα αρχισε να με ποναει το κεφαλι..

δεν εδωσα σημασια ομως μετα τον βραδινο αγωνα με εποιασε παλι το κεφαλι μου...

μαλιστα ξυπνησα 2 φορες στον υπνο μου απο τον πονο...

ακομα νιωθω μια ζαλαζα και τα αυτια μου ψιλοβουηζουν :fear:

ειναι απο τις βουβουζελες η να παω σε κανενα νοσοκομειο? :fear:

Δημοσ.
Αν το θεμα ηταν τοσο σοβαρο θα ειχαμε χιλιαδες κρουσματα με μονιμη απωλεια ακοης, και εδω και πολλα χρονια, οχι τωρα.

Ώπα όμως. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εντάξει, δε λέμε πως κουφαίνεται κάποιος ή πως μία φορά μπορεί να σε κάνει "ανάπηρο", αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε συμβαίνουν βλάβες στο όργανο της ακοής. Υπάρχει μπόοολικος κοσμάκης με βλάβες σε συγκεκριμένες συχνότητες που εκτίθεται(-όταν) συχνά και απλά δεν το γνωρίζει. Βλάβη δεν είναι μόνο το να χάνεις τελείως την ακοή σε μία συχνότητα, αλλά πχ εκεί που την έπιανες πρώτα στα 25dB τώρα να την πιάνεις πχ στα 40. Προσέχουμε για να έχουμε... :-)

Δημοσ.
Ώπα όμως. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εντάξει, δε λέμε πως κουφαίνεται κάποιος ή πως μία φορά μπορεί να σε κάνει "ανάπηρο", αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε συμβαίνουν βλάβες στο όργανο της ακοής. Υπάρχει μπόοολικος κοσμάκης με βλάβες σε συγκεκριμένες συχνότητες που εκτίθεται(-όταν) συχνά και απλά δεν το γνωρίζει. Βλάβη δεν είναι μόνο το να χάνεις τελείως την ακοή σε μία συχνότητα, αλλά πχ εκεί που την έπιανες πρώτα στα 25dB τώρα να την πιάνεις πχ στα 40. Προσέχουμε για να έχουμε... :-)

Δεν αντιλεγω, μπορουμε λοιπον να κανουμε ενα θεμα που να εξετασουμε (με τη βοηθεια πιο ειδικων), τι πρεπει γενικα να προσεχουμε πανω στο θεμα της ακοης. Η ενσταση μου ομως ειναι στο συγκεκριμενο θεμα οπου ο συνομιλητης μιλα για ενα "φυσικο" φαινομενο, (οσο θα μπορουσε να ειναι, αφου πλεον ολοι το εχουμε βιωσει μετα απο ενα, κι οχι καθημερινα, βραδυ σε καποιο club η μπουζουκια), κι ολοι επεσαν πανω του να μαθουν γιατι ακομη δεν εχει παει στο γιατρο.

Δημοσ.

Εμένα μου δημιουργήθηκε ένα υποχθόνιο βουητό σε παιδική ηλικία αρκετά ανεπαίσθητο το οποίο το έχω μέχρι τώρα. Το έπαθα αφού είδα την Ολική Επαναφορά σε ηλικία 8-9 ετών. Χωρίς πλάκα...

Δημοσ.

Εγώ έχω πτώση μετά τα 2000 HZ, τσεκάροντας πάλι το τελευταίο audiogram, πρακτικά κάτι μπιπ ηλεκτρικών συσκευών όπως του ψυγείου κλπ από απόσταση δεν τα ακούω. Από 500 έως 2000 είναι η ομιλία, αν θυμάμαι καλά. Το σφύριγμα το βράδυ ακούγεται αλλά ας πούμε ότι το έχω συνηθίσει τώρα πια. Στο δεξί εκεί που το γράφημα πέφτει, μετά ανεβαίνει λιγάκι κάπου στα 8000, βλάβη πιθανότατα από τα σμπάρα. Την πήδηξα την ακοή μου κάπου εκεί κοντά στα 18 όταν έβαζα τα ακουστικά του hifi στο τέρμα, ο μαλάκας.

Δημοσ.

Εντάξει παίδες μην αγχώνεστε.Το βουητό θα το συνηθήσει.Δεν νομίζω να είναι συνεχές.Συνήθως χρεαίζεται μια περίοδος τεσσάρων μερών.Αν όμως δουλευει κανείς σε εργασία με πολλά ντεσιμπελ τότε......

Δουλευα παλαιότερα και γω σε νυχτερινό κλαμπ συν οτι άκουγα δυνατά μουσική στο δωμάτιο μου.Απο τότε εχω μερικές φορές στο δεξί μου αυτί μεγάλης διάρκειας βουητό και πιθανόν κάποιο πρόβλημα ακοής πια στις χαμηλές{?}συχνότητες.

Αλλά πάλι μην ξεχνάτε οτι με το πέρασμα του χρόνου ο άνθρωπος σταδιακά χάνει την ακοή του.Διαφορετικά ακούγαμα στα 12 μας διαφορετικά στα 32 κ.ο.

Πάντως όσοι είναι σε επαγγέλματα θορυβώδες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την ακοή τους.Γενικώς προσοχή χρειαζόμαστε.Πολύ καλός μου φίλος που δούλευε dj στα 32 του χρησιμοποιεί ακουστικά για να μπορεί να συνεννοηθεί.:fear:

Οχι απο τα 50 αλλά απο 32.Βέβαια εξαρτάται και απο τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου.Απλά προσοχή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...