Skylined Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Γεια σας παίδες, μικροί και μεγάλοι, προτείνω εδώ να γράφουμε ανταποκρίσεις με φωτογραφίες αν υπάρχουν από τις εξορμήσεις μας εκτός των τειχών ή ακόμα και εντός των τειχών. Ξεκινάω. Σήμερα σηκώθηκα πρωί πρωί, τέσσερις παρά τέταρτο, και το στομάχι μου ήταν τόσο άδειο ώστε κατευθείαν πήγα στους σπεσιαλίστες Σύριους για να μου το γεμίσουν. Οι σπεσιαλίστες μου ετοίμασαν ένα πλήρες γεύμα με φαλάφελ, πικάντικο ρύζι, σαλάτα αγγουροντοματοκρέμυδο, τζατζίκι, αγγουράκι τουρσί και κουτάκι αναψυκτικό μόνο 4 λίρες για μένα επειδή είμαι Έλληνας. Αφού έφαγα πλουσιοπάροχα, έπρεπε και να χωνέψω οπότε καβάλησα την ποδηλατάρα μου με πρώτο προορισμό το Devil's Dyke (η μοναδική φωτογραφία που δεν τράβηξα εγώ) - στη φώτο φαίνεται μόνο η αρχή αλλά συνεχίζει και άλλο.. Δε φαίνεται καλά η απότομη κλίση.. στην αρχή κατέβηκα πολύ προσεκτικά με σχεδόν 0 χιλιόμετρα την ώρα, κάποια στιγμή όμως άφησα λίγο τα χέρια από τα φρένα αλλά τί το ήθελα... Η κατηφόρα απότομη, το γρασίδι απόλυτα γλιστερό λόγω μιας βραδυνής μπορίτσας και φοράω λάστιχα δρόμου. Όταν λοιπόν έπιασα τα 10-15 χλμ/ώρα και δοκίμασα να ξαναπατήσω τα φρένα ανακάλυψα ότι ήταν όχι μόνο εντελώς άχρηστα αλλά και επικίνδυνα γιατί πήγε να με ρίξει φέτα (όχι τυρί), οπότε αναγκαστικά τα άφησα και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα το ποδήλατο με εμένα μαζί επιτάχυνε στα 50-60 χιλιόμετρα την ώρα χοροπηδώντας σαν άλογο στο πολύ ανώμαλο έδαφος ενώ την ίδια στιγμή η πίσω ρόδα έκανε μπάντες, μιλάμε για το απόλυτο horror ride που κράτησε μισό λεπτό, εγώ όρθιος στο ποδήλατο γιατί αν καθόμουν θα με πετούσε μερικά μέτρα στον αέρα, τα πόδια μου γλιστρούσαν απελπιστικά στα πετάλια αλλά τα χέρια πάρα πολύ σταθερά στο τιμόνι και αυτό το τελευταίο με έσωσε - μαζί με το γεγονός ότι δε φύγαν τα πόδια απ' τα πετάλια. Από εμπειρία γνωρίζω πως όσο και αν παραπαίει το δίκυκλο (ισχύει και για μηχανάκι) αν κρατήσω το τιμόνι εντελώς σταθερό στην ευθεία είμαι ΟΚ.. Μετά την κατηφόρα το Devil's Dyke συνεχίζει σε ανηφόρα με κλίση περίπου 10 μοιρών η οποία μου έκοψε την ταχύτητα, όχι πολύ όμως, και μετά συνέβη κάτι που δε μπορώ να εξηγήσω. Το ποδήλατο ανέβαινε με σταθερή ταχύτητα την ανηφόρα, χωρίς δική μου επέμβαση, και προς στιγμή θυμήθηκα τις ιστορίες για τις ανηφόρες της Πεντέλης και του Όλυμπου και μαζί αναρωτήθηκα αν η ονομασία του φαραγγίου είναι τυχαία ή όχι; Ρεύμα αέρα πάντως δεν υπήρχε οπότε δε μπορώ να το εξηγήσω.. Τέλος πάντων οι νόμοι της φυσικής όπως τους έχουμε συνηθίσει κάποια στιγμή επανήλθαν, αυτή η μίνι περιπέτεια τελείωσε και συνέχισα τη μεγάλη βόλτα για να χωνέψω όσα φαλάφελ είχαν μείνει αχώνευτα. Για το σκοπό αυτό πετάχτηκα μέχρι το Burgess Hill όπου σταμάτησα για να τραβήξω μερικές φωτογραφίες [1, 2, 3, 4, 5]. Η διαδρομή μετά το Burgess ήταν υπέροχη [1, 2] και πριν το καταλάβω βρέθηκα στο Ditchling [1, 2]. Μετά το Ditchling συνεχίστηκαν τα ωραία σκηνικά και ο πρωινός ήλιος έλαμπε ζωντάνια. Κάπου εκεί πρόσεξα αυτούς τους λόφους και αποφάσισα να ανέβω εκεί πάνω. Στην πορεία συνάντησα μερικά αλόγατα [1, 2, 3] και φυσικά μπόλικη φύση. Τώρα δεν ξέρω πόσο εύκολη σας φαίνεται η ανάβαση σε ανηφόρα κλίσης άνω των 45 μοιρών αλλά εγώ τα κατάφερα και κάπου εδώ πέρα νομίζω πως χώνεψα και το τελευταίο μόριο φαλάφελ που είχε απομείνει στο πεπτικό μου σύστημα. Το θέαμα στην κορυφή με τις εκτάσεις του κεντρικού Sussex [1, 2] οι οποίες φτάνουν μέχρι τον ορίζοντα και ακόμα παραπέρα με αντάμειψε για τους κόπους μου, ενώ από την άλλη μεριά φαίνονται οι παρυφές του Brighton. Aντί όμως να πάρω τον εύκολο δρόμο αποφάσισα να πάω μέσω χωραφιών και βοσκοτόπων γι' αυτό πολλές φορές χρειάστηκε να μεταφέρω σηκωτό το ποδήλατο(του έριξα ένα πλύσιμο μετά) πάνω από αγκαθωτούς φράχτες. Τελικά έφτασα στον προορισμό μου και φυσικά μέσα στην πόλη πάντα προσεκτικά και από τους ποδηλατοδρόμους [1, 2]. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με κινητό. Αφήστε κανένα σχόλιο
paschalia Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Νομίζω ότι αυτό το τοπικ, είναι αυτό που ψάχνεις.
umaga Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 πςςςςςςς αυτα ειναι ωραια πραματα ps οι φωτος εχουν πολυ καλη αναλυση
Skylined Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Νομίζω ότι αυτό το τοπικ, είναι αυτό που ψάχνεις. Δε γνωρίζεις τι ψάχνω. Πάντως σωστά, αυτό το νήμα πρέπει να συγχωνευθεί σε αυτό που προτείνεις. Αγαπητέ moderator μπορείς να κάνεις τη μεταφορά; πςςςςςςς αυτα ειναι ωραια πραματα ps οι φωτος εχουν πολυ καλη αναλυση Τώρα που έχω το εύχρηστο GPS του Desire με το οποίο τράβηξα και τις φωτογραφίες αυτά τα ωραία πράματα μπορούν να συμβαίνουν συχνά. Είναι τελείως βολικό ενώ είσαι στη μέση του "κάπου" να μπορείς να βρεις το δρόμο σου πανεύκολα. Όσο για τις φωτογραφίες είναι καλούτσικες για κινητό. θα ήθελα να σε δω με το ποδήλατο πρέπει να βρω ένα μεγάαααλο καθρέφτη
antonl Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Πολύ Αγγλία οι φωτογραφίες :> Καλή φάση, αν δεν το κανες με ποδήλατο (έχω τσακωθεί μαζί του πρόσφατα) θα ζήλευα
Skylined Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Πολύ Αγγλία οι φωτογραφίες :> ειδικά το bar στο Ditcling με τη βρετανική σημαία Καλή φάση, αν δεν το κανες με ποδήλατο (έχω τσακωθεί μαζί του πρόσφατα) θα ζήλευα Για πολλούς και διάφορους λόγους, να τα ξαναβρείτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.