Προς το περιεχόμενο

Το USb Flash τα έπαιξε..!

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες ινσόμνια,

έχω εδώ ένα flashάκι.. το οποίο δεν είναι δικό μου (και γι'αυτό δεν παίρνω το θάρρος να δοκιμάσω τις πατέντες και τα προγράμματά μου, και ζητάω γνώμες καλύτερα) και μέσα έχει ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έγγραφα!

Το Flashάκι είναι ένα 2GB USB drive το οποίο όταν το συνδέω στο PC εμφανίζεται ως ένα Removable Disk (G:) αλλά δείχνει 0 bytes (used/free) και απλά δεν διαβάζεται. Όταν πάω να μπω μου λέει "Please insert a disc into drive G:".

Πρέπει να συμβαίνουν κάτι τέτοια, αν κάποιου του έχει τύχει και το έχει επιλύσει.. ας με διαφωτίσει να μην ψάχνομαι με δικά μου Data Recovery tools τα οποία μπορεί να σβήσουν το εσωτερικό.

Ty.

Δημοσ.

Δοκιμασες σε καποια αλλη usb η σε καποιο αλλο υπολογιστη? Χτες το βραδυ επαιζα μουσικη σε ενα party και χρησιμοποιησα ενα flashακι και σε 2 απο τις 4 usb του laptop εκανε ακριβος το ιδιο...

Δημοσ.

Νο more ideas here... :/ Δε θα προτεινα καποιο recovery tool οπως και καλα εκανες πιστευω που δεν ετρεξες... anyone else?

Δημοσ.

Sorry κορίτσι για PC θα γίνεις κορίτσι για antivirus για κάποιο διάστημα,υπάρχουν κάποια virus που το κάνουν αυτό,Έχεις antivirus στο PC σού;Σφύριξε καθόλου;τώρα μιας και υπάρχουν πολύ σημαντικά έγγραφα θα σου πρότεινα να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα επαναφοράς αρχείων πριν κανεις οτιδήποτε μπας και βρεθούν τα αρχεία,σου προτείνω το Recover My Φίλες αν και υπάρχουν και πολλά ελευθερα προγράμματα.

Εφόσον το έχεις να αποθηκεύει τα αρχεία που βρίσκει σε κάποιο άλλο σκληρό και όχι στο USB δεν υπάρχει πρόβλημα,αφού δεν αλλάζει τίποτα πάνω στο USB.

Δημοσ.

Αν δεν έχει κάποια υλική βλάβη (πτώση η άλλη φθορά) υπάρχει ελπίδα πιστεύω...

Τρέξε ενα anti-virus scan μιας και μπορεί να έχει κάποιον ιο που να απογορεύει την ανάγνωση των δεδομένων.

Last but not Least λύση που έχει δουλέψει για μένα ήταν να bootarw ενα linux live-cd (δεν αλλάζει τιποτα στο λειτουργικό σου, βάζεις το δισκάκι στο drive bootareis απο αυτό) όταν φωρτώσει συνδέεις το usb

Αν δείς τα δεδομένα τα περνάς είτε σε άλλο δισκο, είτε σε άλλο usb

Δημοσ.

Άλογα..

28qrk3k.png

Θα καταστραφεί η γη αν τα καθαρίσω ε? Και η καραντίνα επικίνδυνη μου φαίνεται.. αλλά μπορεί να γίνει κάποια άλλη κίνηση?

Μέγα άκυρο ε.. Δεν τα πολυκοίταξα.. νόμιζα ότι βρίσκονταν μέσα στο USB..

Δημοσ.

Όπως βλέπεις δεν βρήκε τιποτα στο USB που λογικά εκεί θα είχε μπει ο ιος...αλλά μέσα στα windows

Οπότε αυτά τα αρχεία αν τα πειράξεις θα επιρεάσουν το pc σου και οχι το USB

Ξαναβλέπωντας....το antivirus βρήκε οτι έχεις σπασμένα windows Και κάποια άλλα αχρηστα πράγματα...μη τα πειράξεις καν δεν ειναι το πρόβλημά σου αυτά...

Δημοσ.

Μάγκες μην δίνετε σημασία, σε netcafe είμαι :P

Συνεχίζω να δω τι θα κάνω με τα άλλα που μου είπατε.. Ιος δεν είναι τουλάχιστον. (Εκτός και αν δεν διαβάζει καν το flashάκι.....)

Δημοσ.

Δοκίμασε το Linux Live Cd που σου πρώτεινα....αν δεν βγάλεις άκρη θα σου πρωτείνω ένα low level recovery tool.

Για καλό και για κακό δοκίμασε να κουνήσεις την USB επαφή μαζί με το μεταλλικό μέρος δεξιά αριστερά απαλά ΠΡΙΝ το συνδέσεις μπορεί να έχει κουνηθεί κανένα καλλώδιο-επαφή μέσα.

Δημοσ.
να μην ψάχνομαι με δικά μου Data Recovery tools τα οποία μπορεί να σβήσουν το εσωτερικό.

...τί σημαίνει αυτό; Δικής σου υλοποίησης;

Τεσπα, οποιανού και να είναι τα data recovery tools, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σβύσουν δεδομένα.

Απροπό, τρέξε το Active File Recovery, κι ό,τι βγει.

Μετά, μπλε κτλ.

• Moderators
Δημοσ.

Μια δοκιμη με Linux Live CD θα λυσει τα οποια θεματα "ιων", "προβληματικων windows" κτλ παντως...

Δημοσ.

Λοιπόν, το Live CD το έγραψα (έκανα αμάν να το γράψω σε net μιας και το mount θέλει reboot και το reboot επαναφέρει).

Επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει κάτι τέτοιο, τι ακριβώς θα δω και θα κάνω μόλις κάνω το boot from cd?

Το λέω γιατί θα παω να το φτιάξω τώρα.. θα είναι offline και φτιαχτεί δεν φτιαχτεί το USB θα το αφήσω.

Είναι κάτι που πρέπει να ξέρω, ή θα τα βρω όλα με κοινή λογική?

Τάι :o

Δημοσ.

Αυτό που εννοούσε ο Γιώργης ήταν απλώς να μπουτάρεις απ' τη λινουξιά, και να δεις αν μπαίνεις από 'κει στο φλασάκι και βλέπεις περιεχόμενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...