Προς το περιεχόμενο

Noctua NH-D14 Performance Review

ColdFusion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα τελικά παρέλαβα την ψήκτρα τράβηξα μερικες φωτογραφιες να δειτε! Παρακάτω εχω το τεστ που εκανα σε σχεση με τη παλια μου μου ψήκτρα akasa nero την οποια την είχα λαπαρει!Δεν χρησιμοιποιησα την παστα που ειχα στο κουτι αλλα artic silver 5.Στο δευτερο τεστ με την Noctua NH-D14 ανεβηκε η θερμοκρασια δωματιου μιας και πέρασε αρκετή ώρα μέχρι την τοποθέτηση της(ειχα δουλεια) .Περιμένω καλύτερη απόδοση μιας και το τεστ στη Noctua εγινε με καινούργια πάστα ενω στην akasa την ειχα τοποθέτηση πριν καιρό!Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος.

snc00356.jpg

snc00357y.jpg

snc00362.jpg

snc00366g.jpg

snc00369g.jpg

snc00370t.jpg

snc00372l.jpg

snc00379.jpg

snc00378.jpg

Akasa nero ak-967 : θερμοκρασια δωματιου 27 βαθμοι(+-)

magicalsnap201006181202.png

Noctua NH-D14 θερμακρασια δωματιου 30 βαθμοι(+-)

magicalsnap201006181607.png

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στα load που μας ενδιαφέρει κυρίως οι -2 βαθμοί θεωρώ ότι είναι πολύ λίγο. Και άμα κάτσει καλά η πάστα μην νομίζεις ότι θα δεις τρελές διαφορές 1-2 στην καλύτερη. Εγώ θα περίμενα περισσότερα από μια τέτοια αερόψυκτρα. :\

Edit:Τον pull ανεμιστήρα γιατί τον έβγαλες; Θα κέρδιζες λογικά κάποιους βαθμούς.

Δημοσ.

Όντως αν έβγαλες τον pull ανεμιστήρα και το τέστ είναι χωρίς αυτόν τότε δικαιολογείται ώς ένα βαθμό το αποτέλεσμα.

Πάντως και γω περίμενα καλύτερες θερμοκρασίες με την Noctua D14.

Δημοσ.
Και με της Akasa όμως με push ήταν.

Ναι, αλλά η Noctua έρχεται απ' το εργοστάσιο με push-pull και τους πληρώνεις στο πακέτο τους 2 ανεμιστήρες, οπότε πιστεύω πως οποιοδήποτε συγκριτικό έπρεπε να γίνει και με τους 2.

Δημοσ.

Με 'γειες!

Στο δια ταύτα, πήγες από μια καλή ψύκτρα σε μια καλύτερη οπότε είναι λογικό να μην ψαρώνεις από τις διαφορές. That said - αν έκανες το ίδιο test με πιο επιθετικά vcores (1.5φεύγα) ή ψαλίδα θα άνοιγε υπέρ του τέρατος ;)

Δημοσ.

Bασικά όπως το ξαναβλέπω τον push έβγαλε (αν τον έβγαλε) και όχι τον pull. Μπερδέυτηκα με τους αποπάνω. :P

Ο μεσαίος 14άρης σε καμμιά περίπτωση δεν θεωρείται απο μόνος του push καθώς είναι στο κέντρο. 12cm push->14cm pull - push->12cm optional pull. ;)

Δημοσ.

Βασικά υπάρχει διαφορα, την βλέπεις άμεσα προς το καλύτερο βεβαία, εξαλου στο τεστ με τη Noctua εγινε σε υψηλοτερη θερμοκρασια δωματιου! Τον 120 mm ανεμιστηρα τον εχω ελαφρος εκτος θεσης προεξεχει απο την ψυκτρα δηλαδη γιατι δεν χωρουσαν οι μνημες που εχω!Νομιζω επισης με ενα προχειρο τεστ που εκανα με 1,47 vcore τα παει καλυτερα σε υψηλοτερο vcore ! Παντος ειναι πραγματικα μεγαλη ψυκτρα πρεπει να εχεις μεγαλο κουτι τελικα !Τωρα αν αποδειχθει μουφα ανταξει 82 ευρω ειναι αυτα δεν θα σωθουμε;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...