Προς το περιεχόμενο

Asus BIOS Update

rafail1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια διαδικασία αρκετά εύκολη

Η Asus έχει φροντίσει για αυτό μέσα από ένα πρόγραμμα, το Asus Update που υπάρχει πάντα στο CD της μητρικής.

1)Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι από το site τις asus να δούμε αν υπάρχει κάποιο καινούργιο bios update.http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

2)Επιλέγουμε motherboard / socket τις μητρικής μας / μοντέλο της μητρικής μας

3)Αφού κατεβάσουμε το νέο bios update και το κάνουμε unzip, τότε ανοίγουμε το Asus Update και επιλέγουμε Update bios from file.

42529541.png

http://img823.imageshack.us/f/42529541.png/

232e.png

http://img59.imageshack.us/f/232e.png/

Επιλέγουμε από τον φάκελο που κάναμε το unzip και open. Στην επόμενη επιλογή κάνουμε "κλικ" στο Clear CMOS... και flash-αρουμε

34234.png

http://img529.imageshack.us/f/34234.png/

35622537.png

http://img821.imageshack.us/i/35622537.png/

Κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας και το νέο bios update είναι εγκατεστημένο!

Επίσης μέσα από αυτό το πρόγραμμα μπορούμε να κάνουμε το update από το internet.

Μια επισήμανση γενικότερα όταν φλασάρουμε νέο bios

Προσοχή μην διακόψετε την διαδικασία γιατί μπορεί να μην μπορείτε να επαναφέρετε την μητρική

Πολλοί προτείνουν να γίνεται όλη η διαδικασία σε υπολογιστη που ειναι συνδεδεμένος με UPS για να αποφύγουμε τυχόν διακοπή ρεύματος

Δημοσ.

Μια συμβουλή,αφου μπαινεις που μπαινεις στο κοπο να κανεις παρουσιαση κατι,ας είναι και κατι απλό ή ευρεως γνωστο ή ή ή, κάντο ορθότερα.

Δειξε δηλ βημα βημα,με κάποιο screenshot,σημείωσε πανω εκει που κανεις κλικ τι και πως και τα συναφη.

Ετσι θα μοιάζει πιο πολυ σα παρουσιαση,παρα μια παραγραφος με 20 σειρες...

Αποψη μου παντα.

Ειναι σα να ανεβαζεις ενα τορρεντ μιας ταινιας και να κανεις κοπυ πειστ την υποθεση απτην...εσπρεσσο.

Δημοσ.

Εγω οταν εκανα για δοκιμη να κανω update απο windows με το utility της Gigabyte @Βios ειχε κολλησει το προγραμμα πανω στο φλασαρισμα...ευτυχως που ειχε το backup bios η μητρικη και το φλασαρε μονο του για να σωθει η κατασταση!μεσα απ το Bios ειναι καλυτερα να γινεται το update γιατι δεν ξερεις ποτε πως θα συμπεριφερθουν τα Windows ανα πασα στιγμη...

Δημοσ.
Εγω οταν εκανα για δοκιμη να κανω update απο windows με το utility της Gigabyte @Βios ειχε κολλησει το προγραμμα πανω στο φλασαρισμα...ευτυχως που ειχε το backup bios η μητρικη και το φλασαρε μονο του για να σωθει η κατασταση!μεσα απ το Bios ειναι καλυτερα να γινεται το update γιατι δεν ξερεις ποτε πως θα συμπεριφερθουν τα Windows ανα πασα στιγμη...

σε μενα παντα δουλευαν μια χαρα και της asus αλλα και της gigabyte οι εφαρμογες

μια ερωτηση ομως, μιας και μενα η μητρικη μου υποστηριζει backup bios , σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα θα εχω προβλημα απο τη στιγμη που δεν εχω ρυθμισει τιποτα ?

για να το πω πιο απλα.. οπως ηρθε απο το εργοστασιο, ειναι ρυθμισμενη να εχει καποια backup bios σε περιπτωση που παει κατι στραβα ή πρεπει να προβω σε επιπλεον ενεργειες?

update απο βιος εχω κανει μονο σε asus μητρικη , οταν ηθελα να βαλω πιο παλια εκδοση (μιας και η καινουρια μου εκανε προβληματα) και η εφαρμογη απο τα windows δε μου επετρεπε να βαλω παλιοτερη, μονο νεοτερη

μαλιστα το εκανα με δισκετα , γιατι δεν ειχα προχειρο φλασακι :P

Δημοσ.

Αν μπεις στο Q-flash θα δεις τη ρυθμιση auto recovery,αυτη ειναι enabled απο τις εργοστασιακες ρυθμισεις...αν γινει corrupt το main bios (π.χ fail update) τοτε αυτοματα θα φλασαρει η μητρικη το backup bios στο main κ θα ειναι ολα οκ!το backup εχει παντα την εκδοση που εχει η μητρικη οταν ερχεται απ το εργοστασιο...δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα εσυ!

Δημοσ.

Eγω οταν ειχα κανει format τα εγκατεστησα μετα απο το cd της Asus ολα τα drivers ,προγραμματα κτλ.Μετα απο κανα 2 μηνες εκανα και update στα bios με τον τροπο ακριβως που εδειξε και ο rafail.Bλεπω ομως στο site της Asus εχει εκτος απο τα bios και drivers για ,sata,chipset ,audio ,firmware,lan κτλ.Πρεπει και αυτα να τα κατεβαζω και να τα κανω update ή δεν ειναι απαραιτητο ? Επισης κατι που δεν καταλαβαινω ,οταν λενε να κανω update τους drivers της μητρικης εννοουμε τα bios ?

Δημοσ.

αλλο το update καθε driver, αλλο τo bios update

το ενα δεν προυποθετει το αλλο σε καμια περιπτωση

Δημοσ.
αλλο το update καθε driver, αλλο τo bios update

το ενα δεν προυποθετει το αλλο σε καμια περιπτωση

Ok και εγω σε κατι τετοιο ειχα καταληξει ,απλα oi drivers της μητρικης ειναι οι ολοι αυτοι οι επιμερους drivers που εχει πχ στο site της Asus για sata ,lan ,ktl? To βασικο που με απασχολει ειναι αν πρεπει να τα κανω update ολα αυτα ,γιατι και το bios update δεν το βρισκω και τοσο χρησιμο .

Δημοσ.
Ok και εγω σε κατι τετοιο ειχα καταληξει ,απλα oi drivers της μητρικης ειναι οι ολοι αυτοι οι επιμερους drivers που εχει πχ στο site της Asus για sata ,lan ,ktl? To βασικο που με απασχολει ειναι αν πρεπει να τα κανω update ολα αυτα ,γιατι και το bios update δεν το βρισκω και τοσο χρησιμο .

Kώστα αν το pc σου δουλεύει καλά μην πειράζεις τίποτα.

Δημοσ.
Kώστα αν το pc σου δουλεύει καλά μην πειράζεις τίποτα.

Το μονο προβλημα που παρατηρω ειναι οταν ξεκιναει το pc και φορτωνει η express gate της Asus για 10sec ,καμια φορα κολλαει εκει και δεν μπαινει στα windows μονο του αν δεν πατησω εγω operation system.Θα δω μηπως κανω update την e.g μονο ... :mrgreen:

Δημοσ.

oi drivers εχουν να κανουν με το λειτουργικο σου, το bios update κυριως με το πώς δουλευει η μητρικη σου

(αν και καμια φορα βελτιωνουν θεματα με το λειτουργικο σου πχ θυμαμαι ενα bios update σε ασους που διοορθωνε πιθανο προβλημα με service pack των svista)

εγω με τους drivers οσο δουλευουν δε πολυασχολουμαι εκτος αν κανω φορματ οπου θα βαλω τους πιο νεους φυσικα

bios update κανω οταν βλεπω οτι βελτιωνει σημαντικα πραγματα και ποτε δε βαζω beta

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...