Προς το περιεχόμενο

ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ;

Ρωμανός_Διογένης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σερφάροντας στο ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ, παρατήρησα ότι πολλοί χρήστες, αναπτύχθηκαν εκτενώς πάνω σε φιλοσοφικά ζητήματα.<BR>Εγώ ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα που με απασχολεί συχνά τον τελευταίο διάστημα. <BR><B> ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ; </B><BR>Θα ήθελα την τοποθέτησή σας πάνω σε αυτόν τον προβληματισμό μου.<BR>Υπάρχει ζωή μετά τον Θάνατο;

Δημοσ.

Μπορώ να πω ότι έχω φόβο για τον θάνατο.<BR>Μερικά χρόνια πριν είχα παρακολουθήσει συνεδρίες του Βουλούκου, όπου και με την μέθοδο του υπνωτισμού, έφερνε το υποκείμενο σε αναδρομές (περασμένες ζωές).<BR>Είναι εντυπωσιακό, αλλά...διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.<BR>Αν κάποιος πιστεύει στην μετενσάρκωση τότε θα πρέπει να φοβάται τον θάνατο πολύ λιγότερο από κάποιον, που δεν πιστεύει.

Δημοσ.

Τον θάνατο τον φοβάστε διότι πολύ απλά δεν ξέρετε τι θα γίνει μετά από αυτόν,σωστά;<p>[ 04-12-2001: Message edited by: Vasilius ]

Δημοσ.

egw thewrw logiko oti epeidi oloi mas kapote pethainoume, sinepws tote eimaste kata kapoio tropo proetoimasmenoi, kai "ftiagmenoi" wste otan erthei i sigkekrimeni stigmi, na min fovomaste. <P>Exw akousei apo pollous, kai exw dei kai egw o idios (oxi apo proswpiki empeiria vevaia) oti otan kapoios ftasei toso konta, wste na kserei pia oti erxetai, den fovatai! <P>pisteuw loipon oti den fovomaste pragmatika ton thanato, alla to pws, pou, kai pote tha simvei. Allwste oloi kseroume oti tha pethanoume alla oxi pws, pou kai pote rolleyes.gif" border="0

Δημοσ.

αφου ολοι μας θα παιθανουμαι, τι το συζητας? αντε με το μηχανακι, αντε απο τις μαλακιες που τρομαι-ανανπεουμαι-πινουμαι, αντε απο κανα μαλακα τρομοκρατη (ναμαστε και στο κλειμα των ημερων!)...να σου εγω οχι, δεν τον φοβαμαι, αλλα πιστευω οτι αμα γινω παπους σα τον παπουμου που θα φοβαμαι μην γληστρησω ενω περπαταω και σκοτοτωθω...φοβαμαι οτι οταν γινω 70+ θα χαιζομαι, οπως ολι λιγο πολλυ, παντος τωρα δε με νοιαζει τιποτα, απλα οτι θα στεναχορηθουν οικογενεια-φιλοι-και οι insomniacs που θα χασουνε τον πυρομανη τους tongue.gif" border="0 tongue.gif" border="0 tongue.gif" border="0

Δημοσ.

Opws eipe kai o Vasilius ton fovomaste giati den kseroume tpt gi'ayton.Ayto vevaia eina megalo lathos giati kai stin arxai Ellada fovontousan otan evlepan tous keravnous kai nomizan pws exei tsantistei o Dias...<BR>Den prepei na fovomaste kati to opoio den gnwrizoume...asxeta an panta ginete to antitheto...

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον akpe. Από τη στιγμή που ξέρω ότι κάποια στιγμή θα έρθει, δεν φοβάμαι. Αυτό που πραγματικά με φοβίζει είναι ο τρόπος που θα πεθάνω. Δηλ. θα ήθελα να πεθάνω απλά, χωρίς ταλαιπωρία και βασανιστήρια κλπ. Μπαμ και κάτω!

Δημοσ.

Μμμμ... οχι ειναι η απαντηση... death is inevitable grin.gif" border="0<P>Παντως οταν θα ερθει η ωρα μου... τουλαχιστον θελω να εχω καθαρο θανατο (γρηγορο) και κανοντας αυτο που μου αρεσει (τουλαχιστον να παμε ευτυχισμενοι ρε παιδι μου)

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου wwwtasos.<BR><B> Δεν «υποβόσκει» δόλος κάτω από την ερώτησή μου, στον λόγο μου. </B><BR>Φοβάμαι τον θάνατο. Δεν θα πω ψέματα.<BR>Αν υπάρχει μετά θάνατο ζωή, ήθελα να ξέρω που «παρκάρουν» οι ψυχές μέχρι να έρθει η Δευτέρα παρουσία, που λένε και οι γραφές;<BR>Αλλά κι αν υπάρχει μετενσάρκωση, ακόμα και τότε, μέχρι την επόμενη μεταφορά της ψυχής σε άλλο σώμα, που «κατοικούν» οι ψυχές, που «περιμένουν»;

Δημοσ.

Προσωπικά, αυτό που με φοβίζει στον θάνατο, όπως ανέφεραν και οι φίλοι πιο πάνω, είναι να μην έρθει σε στιγμή που δεν έχω εκπληρώσει όλα αυτά που έχω σκοπό να εκπληρώσω. Όταν θα έρθει και που ελπίζω να είναι σε μεγάλη ηλικία, θέλω τα παιδιά μου να είναι σε ηλικία που να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους (όχι κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά).<BR><B> ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ </B>.<BR>Ο Θάνατος δεν έχει να κάνει με το κακό ή με το καλό. Αυτά μπορεί κανείς να τα αισθανθεί. Στον Θάνατο δεν υπάρχει συναίσθημα. <BR>Είναι τρομακτικός και απόλυτος.<BR>Νοιώθοντας αδυναμία μπροστά του οι άνθρωποι, νοιώθοντας πως είναι κάτι που δεν μπορούν να νικήσουν αλλά ταυτόχρονα από επιτακτική ανάγκη να γαληνέψουν τον πόνο από το χάσιμο αγαπημένων προσώπων, έπρεπε να βρούν την Ελπίδα. Το «σώσιμο». Το ξεγέλασμα. Έτσι κατέφυγαν στις θρησκείες (ας μην επανέλθουμε όμως στο θέμα των θρησκειών) και στην υπόσχεση για μια «άλλη» ζωή, ή σε πολλές επαναλαμβανόμενες (για εκείνους που πιστεύουν στην μετενσάρκωση).<BR> Αν υπάρχει παράδεισος (<B> που πολύ αμφιβάλλω </B>) οι μόνοι που τον δικαιούνται σίγουρα, είναι τα παιδιά .<BR>Ο Επίκουρος έλεγε, ότι δεν πρέπει να μας φοβίζει ο θάνατος, γιατί όσο είμαστε ζωντανοί δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά κι όταν συμβεί δεν ζούμε για να τον αντιμετωπίσουμε.<BR><B>null</B>

• Super Moderators
Δημοσ.

Re paidia sorry alla tha skasw an den to pw:<BR>Varethika pia twra teleutaia me ola auta ta topic peri theou, zwhs kai thanatou!!! Eipame oti einai mpla mpla to forum alla to parakaname!!!<BR> Ehw thn entypwsh oti ontws merikes fores ta topic pou anoigontai ginontai oxi apla gia na akougontai oi apopseis kai na ginetai syzhthsh klp klp ... rolleyes.gif" border="0 <BR> Kai gia na paw kai ligo parapera ehw thn entypwsh oti ta dyo prwta atoma sto topic den einai ...xena metaxy tous... grin.gif" border="0 <BR> Sorry an kanw lathos! Den to lew ws kakia apla afou edw mesa thelete na milame eilikrina: Let's DO It...<BR> cool.gif" border="0<P>Y.G Yparhoun kai erwthmatologia an thelete pio ...epishma apotelesmata (apla tha hreiastei na plhrwsete kati parapanw...)<p>[ 05-12-2001: Message edited by: billdanos ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...