Προς το περιεχόμενο

Digea: Ξεκινάει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Αττική

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

και καλώς τα δεχτήκατε οι της Αττικής.

Έχω μια ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει έχει καλώς. Λοιπόν, κοιτώντας και στην περιοχή κάλυψης της Digea υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία δεν υπάρχει κάλυψη, λες και είναι στη "σκιά βουνών" ή λόφων τέλος πάντων. Πιο συγκεκριμένα πίσω απο τα Μέθανα έχει κάποια νεκρά σημεία με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα προβολής του ψηφιακού πακέτου.

Έχετε μήπως υπόψη σας τι και πως;;

Ευχαριστώ, τσιου!

τι και πως τι;

τι θα γίνει με αυτά τα νεκρά σημεία στα footprint?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

πάρε την online υποστήριξη της εταιρείας σου...

(αν έχει)

Nα μου πει να τους δώσω 30€ για ένα fw update?

Δε την καίω καλύτερα να μου δώσουν καινούρια;

:P

Nα μου πει να τους δώσω 30€ για ένα fw update?

Δε την καίω καλύτερα να μου δώσουν καινούρια;

:P

δε ξέρεις τι θα σου πει. μπορεί να σου πει κάτι καλό...

ρε παιδια εμενα 2 samsung με dvbt δεκτη δεν πιανει τιποτα τα βρισκει ολα τα καναλια ακουω ηχο αλλα απο εικονα τιποτα γιατι ετσι ?

Μάλλον ο δέκτης τους είναι mpeg-2 και όχι mpeg-4.

Ναι, αλλά ένα DVD που το έχεις φτιάξει από divx, όσο bitrate και να του δώσεις καλύτερο δε θα γίνει. Επίσης, είναι σχεδόν απίθανο να μείνει και χωρίς καθόλου απώλειες, αφού θα χρειαστεί να αποσυμπιεστεί και να ξανασυμπιεστεί με άλλον encoder.

Let me rephrase it: Αν πάρεις ένα ασυμπίεστο video και έχεις την επιλογή να το συμπιέσεις είτε σε mpeg2 είτε σε mpeg4, δεν είναι δεδομένο ότι το mpeg4 θα έχει καλύτερη εικόνα αν δεν γνωρίζεις με τι bitrate έχει συμπιεστεί το καθένα.

πολύς λόγος γίνεται για το mpeg. Ας ρίξω και εγώ κάτι που βρήκα εδώ για να δούμε την ουσιαστική διαφορά τους μιας και πρόκειται για το ίδιο πρότυπο...

Η ομάδα ΜovingPictureExpertsGroup (MPEG) τουISO/IEC αναπτύσσει πρότυπα για βίντεο και ήχο από το 1988.Τα αρχικά MPEG προέρχονται από τις λέξεις Moving Picture Experts Group(Ομάδα ειδικών στην κινούμενη εικόνα). Πρόκειται για μία επιτροπή που δρα στα πλαίσια του Διεθνούς Οργανισμού τυποποίησης.Επίσημα είναι γνωστή σαν ISO/IECJTC1/SC29WG11. Η επιτροπή αυτή τυποποίησης είναι μέλος του JTC1(JointISO/IECTechnicalCommitteeonInformationTechnology- Eνωμένη Τεχνική Επιτροπή ΙSO/IECστην τεχνολογία της Πληροφορικής). Συντονιστής της επιτροπής MPEG είναι ο LeonardoChiariglione, ο δημιουργός τουMPEG.Πρόκειται για μια επιτροπή που εργάζεται πάνω στην τυποποίηση των τρόπων κωδικοποίησης και παρουσίασης κινούμενης εικόνας και ήχου. Τα αποτελέσματα της επιτροπής αυτής καταλήγουν σε τυποποιήσεις από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης. Η επιτροπή αυτή πραγματοποιεί κάποιες συναντήσεις, όπου συζητούνται οι εξελίξεις της ερευνητικής δουλειάς που έχει γίνει ενδιάμεσα, θέτονται στόχοι και προθεσμίες και διατυπώνονται οι προδιαγραφές πάνω στις οποίες οι εταιρίες θα αναπτύξουν τα προϊόντα.

MPEG-2, το οποίο αποτελεί μια επέκταση των προτύπων MPEG-1, όχι σε ό,τι αφορά τους αλγόριθμους συμπίεσης (αυτοί παραμένουν ακριβώς οι ίδιοι) αλλά σε ό,τι αφορά τις επιπλέον δυνατότητες (πολλά κανάλια ήχου, μεγαλύτερος ρυθμός δεδομένων κ.ά.).

MPEG-4, το οποίο αφορά και στον ήχο και στην εικόνα, κυρίως για χρήση στο Internet/Intranet και στις κάθε είδους παρουσιάσεις πολυμέσων, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες συμπιέσεις. Η πρώτη έκδοση τελείωσε στα τέλη του 1998 και η δεύτερη στα τέλη του 1999.

alexiou που ακριβώς λέμε κάτι διαφορετικό απ αυτό που λες εσύ; εμείς απλά προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε ότι στην περίπτωση της ψηφιακής τηλεόρασης, το γεγονός ότι το mpeg-4 είναι καλύτερος αλγόριθμος συμπίεσης ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ τον τελικό καταναλωτή για τον λόγο ότι προφανώς τα κανάλια που εκπέμπουν σε mpeg-2, χρησιμοποιούν μεγαλύτερο bitrate!!!

Κανάλια SD και HD μπορεί να δεις και σε mpeg-4 αλλά και σε mpeg-2. στο θέμα της ποιότητας εικόνας ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ! το μόνο που θα αλλάξει θα είναι το bitrate. εκεί πχ που στο mpeg-4 θα θέλει 1200kbs (οι τιμές είναι ενδεικτικές) για αντίστοιχη ποιότητα σε mpeg-2 μετάδοση, το bitrate θα πρέπει να 4πλασιαστεί!

Ο τελικός καταναλωτής δεν θα δει καμιά διαφορά. την διαφορά θα την δει το κανάλι που αντί να μπορεί να έχει πχ 4 HD κανάλια στην ίδια συχνότητα, σε mpeg-2 μετάδοση θα χωράει μόνο 1 κανάλι και αν θέλει κ άλλο κανάλι θα πρέπει να εκμισθώσει και άλλη μπάντα για προβολή του. (οι τιμές στα bitrate και στο πόσα κανάλια χωράνε ανα συχνότητα είναι ενδεικτικές. δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα καναλια χωράνε)

Πάντως φίλε μου alexiou, κι εγώ θα σου έλεγα αυτά ακριβώς που λέει ο kallair στο αποπάνω & στα παραπάνω posts.

Και όσον αφορά την τηλεοπτική λήψη για HD υλικό, εγώ προτιμώ mpeg2 με bitrate 25-40 mbps παρά mpeg4 με 10-15!

δε λέμε κάτι διαφορετικό. απλά εγώ θέλω πάντα το πιο καλό, το οποίο δε το πληρώνουν τα κανάλια (αν π.χ. θα πήγαιναν τελικά σε mpeg2 και έπρεπε να μειώσουν την συμπίεση) και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιούν το mpeg4 για υψηλή συμπίεση. Για αυτό δε δέχομαι το ότι υπήρξε τεχνολογία αναμετάδοσης σε mpeg2. Τσάμπα λεφτά για όλους μας.

να ρωτησω κατι?ειναι λογικο κατα διαστηματα να μου κανουν σκουπιδακια τα καναλια?κ μετα να παιζουν κανονικα..?????

και κάποιος άλλος πιο πριν το ανέφερε. Ότι χαλάνε τα κανάλια και ξανά φτιάχνουν...

μήπως έχετε συνδεμένο ενισχυτη σήματος κάπου πιο πριν αναφέρθηκε ότι θα έπρεπε να τον αφαιρέσουμε. δεν ξέρω αν όντως φταίει αυτό αλλά καλό είναι να το τσεκάρετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...