Προς το περιεχόμενο

Digea: Ξεκινάει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Αττική

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν πιάνεις ακόμα αναλογικά, και έχεις καλή λήψη, δεν υπάρχει λόγος να τρέξεις τώρα να αγοράσεις αποκωδικοποιητή. Εγώ προσωπικά που είχα άψογη λήψη στα αναλογικά, η διαφορά που βλέπω στην ποιότητα τώρα είναι απειροελάχιστη, η μόνη αισθητή αλλάγή είναι στον ήχο.

τελεια τα πιανω τα καναλια τωρα, αν ειχαι καμια μεγαλη διαφορα να τον επερνα ,οκ φιλε μου σε ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σας,

ένας φίλος έχει τηλεόραση lg και έπιανε τα mpeg2 και τώρα ενώ βρήκε τα κανάλια και γράφουν mega και τα λοιπα λέει υπηρεσία HD αυτό σημαίνει ότι δεν πιάνει τα mpeg4?

Αν πιάνεις ακόμα αναλογικά, και έχεις καλή λήψη, δεν υπάρχει λόγος να τρέξεις τώρα να αγοράσεις αποκωδικοποιητή. Εγώ προσωπικά που είχα άψογη λήψη στα αναλογικά, η διαφορά που βλέπω στην ποιότητα τώρα είναι απειροελάχιστη, η μόνη αισθητή αλλάγή είναι στον ήχο.

Aυτό ακριβώς.

Δεδομένου πως έτσι κι αλλιώς σχεδόν όλα τα κανάλια τα πιάνω μια χαρά αναλογικά και τα αξιοποιώ σχεδόν ποτέ, θα περιμένω να πέσουν οι δέκτες σε τιμές δεκαύερου ή δώρου με την φέτα.

Καλησπέρα σας,

ένας φίλος έχει τηλεόραση lg και έπιανε τα mpeg2 και τώρα ενώ βρήκε τα κανάλια και γράφουν mega και τα λοιπα λέει υπηρεσία HD αυτό σημαίνει ότι δεν πιάνει τα mpeg4?

Μάλλον ναι, αλλά καλό είναι να γκουγκλαρει το μοντέλο της να βεβαιωθεί.

κατά πάσα πιθανότητα ναι. και μένα η samsung που είναι μόνο mpeg-2 το ίδιο κάνει. μόνο ήχος. καλό ήταν όμως να κοιτάξει και το μοντέλο της μπας και θέλει ειδική ρυθμιση για να πιάσει τα mpeg-4 (αν τα υποστηριζει).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδία εγώ εχω την Phlips Cineos του 2009 και το μοτνέλο είναι "32pfl9603h/10".Και στα χαρακτηριστικά της τηλεόραση και στο ιντερνετ που το έχω ψάξει αναφέρουν πως έχει ενσωματωμένο δέκτη mpeg4 αλλά παρόλο που τα βρίσκει ακούγεται μόνο ήχος και γράφει μη υποστηριζόμενη μορφή ήχου δλδ το γνωστό πρόβλημα...Τα κανάλια της ΕΡΤ ( τα ψηφιακά ) τα πιάνει μια χαρά...Έχετε καμιά ιδέα ή είναι το προφανές?

Ευχαριστώ:-)

Υ.Γ:Απο ότι δίαβασα σε άλλα site το συγκικριμένο μοντέλο έχει δέκτη mpeg4 αλλά...

Επεξ/σία από pavlos77

Το ότι για το ίδιο bandwidth έχεις καλύτερη εικόνα με κωδικοποίηση mpeg4 το ξέρουμε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του mpeg2 ανεβάζοντας το bitrate... Ένα dvdrip 700ΜΒ ή και 1.4GΒ δύσκολα θα έχει καλύτερη εικόνα από το αρχικό dvd.

Ναι, αλλά ένα DVD που το έχεις φτιάξει από divx, όσο bitrate και να του δώσεις καλύτερο δε θα γίνει. Επίσης, είναι σχεδόν απίθανο να μείνει και χωρίς καθόλου απώλειες, αφού θα χρειαστεί να αποσυμπιεστεί και να ξανασυμπιεστεί με άλλον encoder.

ρε γαμωτο την LG 3050 το μοντελο 19 ιντσων εχω αλλα δε με διαφωτιζει η αναζητηση στο γουγλι...λεει απλα οτι εχει DVB-T tuner..δε λεει αν ειναι mpg2 ή 4.. οριστε και ενα λινκ πχ..

http://www.runcishop3.de/catalog/product_info.php?manufacturers_id=14&products_id=103&osCsid=e04c484cbf5de0d9d535eccdcd1f9bf4

αυτά που δίνεις στα λινκ είναι ναι μεν σωστά αλλά στο θέμα μας είναι άσχετα. δεν μας ενδιαφέρει αν το mpeg-4 είναι καλύτερος αλγόριθμος συμπίεσης από το mpeg-2. Αυτό που κέρδισαν τα κανάλια της digea είναι να χωράνε περισσότερα κανάλια ποιότητας SD στην ίδια συχνότητα! όχι καλύτερη εικόνα γιατί προφανώς για κάδρο 576i το bitrate είναι σταθερό. η ποιότητα εκπομπής είναι ίδια γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα ψηφιακά της ΕΡΤ εκπέμπουν με μεγαλύτερο bitrate.

O τελικός καταναλωτής δεν θα δει ΚΑΜΙΑ διαφορά στην ποιότητα της εικόνας μεταξύ mpeg-2 & mpeg-4. Διαφορά θα δει η ΕΡΤ στην τσέπη της όταν θα πρέπει καααααποια στιγμή να βγάλει κανάλια ΗD και δεν θα την "χωράει" η συχνότητα που εκπέμπει και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και κάποια άλλη.

ρώτησε την διαφορά του ένα με του άλλου... νομίζω ότι ναι μεν είναι άσχετα με το θέμα, αλλά αφορούν τον φίλο...

Ο φίλος εννοούσε προφανώς ακριβώς το ίδιο πράγμα με μένα. στην περίπτωση της ψηφιακής μετάδοσης, ΔΕΝ ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή αν είναι mpeg-2 ή mpeg-4 για τον προφανή λόγο που ανέφερα παραπάνω.

εσύ σε αυτό το ποστ σου είπες:

άμα βάλεις module common interface το μόνο που θα κάνεις είναι να βλέπεις πάντα μα πάντα ποιότητα Mpeg-2 μιας και ότι "πιάσει" το μετατρέπει σε αυτό. Μπορείς να πάρεις ένα δέκτη με HDMI και να βλέπεις σε ποιότητα Mpeg-4.

το οποίο είναι λάθος. τουλάχιστον στην διατύπωση. δεν θα έχει χειρότερη εικόνα επειδή θα είναι "ποιοτητα Mpeg-2" αλλά επειδή το module αυτό κανει μετατροπή από mpeγ-4 σε mpeg-2. και στο transcoding θα έχουμε την διαφορά ποιότητας.

τώρα το πόσο εμφανή είναι, στις SD αναλύσεις δεν θα φαίνεται η διαφορά. όταν με το καλό θα έχουμε HD αναλύσεις, θα δούμε τότε κατα πόσο θα είναι ικανά τα υπάρχοντα modules να κάνουν μετατροπή hd σήμα.

αυτό νομίζω ότι είπα. ότι το mpeg4 το κάνει mpeg2.

για υψηλής ευκρίνειας εικόνα στην Ελλάδα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Εκτός από τα συνδρομητικά κανάλια της nova.

γιατί όταν στην Ελλάδα δε μπορούμε να διακρίνουμε το αναλογικό με το ψηφιακό, σε άλλες χώρες βλέπουν επίγεια ψηφιακά από το 1998, σε άλλες πολύ γειτονικές σε εμάς χώρες έχουν καλωδιακή από το 1994 και σε άλλες βλέπουν Θρι Ντι (3D) το mudial.

Καλησπέρα παιδιά,

και καλώς τα δεχτήκατε οι της Αττικής.

Έχω μια ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει έχει καλώς. Λοιπόν, κοιτώντας και στην περιοχή κάλυψης της Digea υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία δεν υπάρχει κάλυψη, λες και είναι στη "σκιά βουνών" ή λόφων τέλος πάντων. Πιο συγκεκριμένα πίσω απο τα Μέθανα έχει κάποια νεκρά σημεία με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα προβολής του ψηφιακού πακέτου.

Έχετε μήπως υπόψη σας τι και πως;;

Ευχαριστώ, τσιου!

Έχω την Hyundai HD19961DD η οποία έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη και υποστηρίζει MPEG-4. Τα καινούργια ψηφιακά όμως δεν τα δείχνει, μόνο ήχο. Δεν έχω βρεί κάποια ρύθμιση... Καμμιά ιδέα?

αυτό νομίζω ότι είπα. ότι το mpeg4 το κάνει mpeg2.

για υψηλής ευκρίνειας εικόνα στην Ελλάδα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Εκτός από τα συνδρομητικά κανάλια της nova.

γιατί όταν στην Ελλάδα δε μπορούμε να διακρίνουμε το αναλογικό με το ψηφιακό, σε άλλες χώρες βλέπουν επίγεια ψηφιακά από το 1998, σε άλλες πολύ γειτονικές σε εμάς χώρες έχουν καλωδιακή από το 1994 και σε άλλες βλέπουν Θρι Ντι (3D) το mudial.

έκανες λάθος στην διατύπωση που άφησε να εννοηθεί άλλο πράγμα. Δεν πρόσεξες μάλλον σε ποιο σημείο έδωσα έμφαση σε αυτά που είπες. δεν υπάρχει ποιότητα mpeg-2 όπως είχες γράψει. μιλάμε για ψηφιακές μεταδόσεις.

και εκτός αυτού, τα modules που κάνουν την μετατροπή χρησιμοποιούν μεγαλο bitrate με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανη ότι έχει γίνει μετατροπή από mpeg-4--->mpeg2. Βαζω στοίχημα αν σου δείξω live 1 τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη και μετά μια που χρησιμοποιεί module, δεν θα καταφέρεις να μου πεις ποια είναι ποια. για SD αναλύσεις πάντα.

Γκάιζ, σόρυ για το highjack, αλλά όποιος κατέχει ας ρίξει μια ματιά εδώ που επείγει, thanx! :P

πάρε την online υποστήριξη της εταιρείας σου...

(αν έχει)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...