sotirisl Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 παίδες καλημέρα, έχω μια samsung LE46B75 η οποία παρόλο που αναγράφει ότι έχει mpeg4, δεν μπορώ με τίποτα να πιάσω τα νέα ψηφιακά κανάλια. Τα παλιά τα βρίσκει μια χαρά, τα καινούργια όχι. ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannismihail Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Γρίφος για δυνατούς παίκτες ... Μένω στα Λεγραινά, Λαυρεωτικής, μέσα σε μία τρύπα (σχεδόν) αλλά η ψηφιακή ΕΡΤ μου δίνει ένταση 66% και ποιότητα 90%. Digea γιατί έχω 0% και 0% αντίστοιχα;;;; Ναι έστριψα την κεραία προς Αίγινα (εξού και το ψηφιακό της ΕΡΤ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 ὀποιος δεν του αρέσει να βλέπει τα 576i τις digea μπορεί να πληρώνει στην Νοβα και να τα βλέπει σε τέλεια ψηφιακή εικόνα και ήχο στα 576i και από τέλη Αυγούστου 4-5 κανάλια σε 1080i Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panospc Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Υπάρχουν δέκτες που να πιάνουν αναλογικό και ψηφιακό σήμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexioualexios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Έγραψες εδώ ότι το bitrate είναι 30.000 χωρίς να αναφέρεις μονάδα μέτρησης. Μα βρε αγόρι μου δεν αμφισβητώ τα στοιχεία που έβαλες εκτός απο την τιμή χωρίς μονάδα μέτρησης που έγραψες ως bitrate. Εάν το 30.000 αναφέρεται σε Κbps -και όχι σε kb που έγραψες-, τότε έχουμε ~3 mbps. Εκτιμώ ότι είναι μικρό, εκτός εάν την ώρα της καταγραφής του το sd υλικό ήταν χειρίστης ποιότητας. Ή υπάρχει περίπτωση να έγινε μπέρδεμα με το symbol rate ; Η μονάδα μέτρησης του bitrate είναι kb/s ή mb/s δηλ. Κbit (ή Μbit) Per Second Πρόσεχέ τα λίγο, γιατί είδα ότι έχεις και τεχνολογικό site, που ομολογουμένως είναι πολύ καλή η προσπάθειά σου! Μπράβο για την καλή δουλειά ! λόγω ότι έχω πόρωση με τα δορυφορικά κανάλια θεώρησα ότι επειδή το καταλαβαίνω εγώ, το καταλαβαίνουν όλοι. είναι kilobit (το μικρό b είναι για τα bit και το μεγάλο Β για τα byte) και σχεδόν πάντα μία μέτρηση είναι ανά δευτερόλεπτο. 30000 kilobit(Kb) ή 30 megabit(Mb) ή 3750 kilobyte(KB) ή 3.75 megabyte(ΜΒ) Δεν είναι τόσο πολύ κακή για μένα μιας και θα μπορούσαν να βελτιώσουν λίγο διαφορετικά το σήμα π.χ να μεγάλωναν το κάδρο. αν αναλογιστείς ότι αυτή την στιγμή μπορείς να ζήσεις το mundial αν έχεις βέβαια και την κατάλληλη τηλεόραση. χάζεψε λίγο εδώ... και εδώ http://www.electricpig.co.uk/2009/11/27/sky-trials-3d-sports-broadcasts/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexioualexios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Υπάρχουν δέκτες που να πιάνουν αναλογικό και ψηφιακό σήμα; για υπολογιστή ναι http://plus3.gr/product_info.php?products_id=190 http://www.ideashop.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=366&flypage=flypage_new.tpl&product_id=5103&option=com_virtuemart&Itemid=9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexioualexios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Τι εννοείς "ποιότητα" mpeg-2 και ποια έιναι η διαφορά της με την "ποιότητα" mpeg-4; Βρε alexiou είπαμε να μας στείλεις στο site sou, αλλά μην μας τρελαίνεις κι όλας ... Φιλικά έ ; κατέβασε αυτό και διάβασε το... αν βαριέσαι και μόνο από τις εικόνες θα καταλάβεις επίσης μπορείς να δεις και αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dream21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Γρίφος για δυνατούς παίκτες ... Μένω στα Λεγραινά, Λαυρεωτικής, μέσα σε μία τρύπα (σχεδόν) αλλά η ψηφιακή ΕΡΤ μου δίνει ένταση 66% και ποιότητα 90%. Digea γιατί έχω 0% και 0% αντίστοιχα;;;; Ναι έστριψα την κεραία προς Αίγινα (εξού και το ψηφιακό της ΕΡΤ) Τι κεραία θα την στριψεις προς Υμηττό και όχι Αίγινα διότι τα Εθνικής εμβέλειας κανάλια έχουν κατεβάσει ρολά από Παρασκευή πρωί 03:00 Sent from my iPhone using Tapatalk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VKostas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 κατέβασε αυτό και διάβασε το... αν βαριέσαι και μόνο από τις εικόνες θα καταλάβεις επίσης μπορείς να δεις και αυτό Το ότι για το ίδιο bandwidth έχεις καλύτερη εικόνα με κωδικοποίηση mpeg4 το ξέρουμε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του mpeg2 ανεβάζοντας το bitrate... Ένα dvdrip 700ΜΒ ή και 1.4GΒ δύσκολα θα έχει καλύτερη εικόνα από το αρχικό dvd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Εγώ εχω ένα θέμα γιατί από πίσω μου είναι ο Λυκαβηττός και δεν μπορώ να δω Υμηττό. Εχω στρεψει την κεραία μου προς Αίγινα μεριά. Ενώ για παράδειγμα πιάνω Mega,Star με 96% ποιότητα εικόνας και γύρω στο 60% ένταση σήματος εχω πρόβλημα με κάποια άλλα κανάλια όπως alpha,alter και ant1 με ποιότητα και σήμα στο 20% και δεν εχω εικόνα. Τι κάνω ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spithas7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 καλησπερα σε ολουσ απλα αξιζει τον κοπο να παρω ενα αποκωδικοποιητη με εξοδο hdmi ? και οταν το συνδεσω με την tv μου που ειναι 1080p θα δω καμια μεγαλη διαφορα , θα μεινω με το στομα ανοιχτο, η θα τα κλαίω τα λεφτα. ασ μου πει καποιοσ που το εχει κανει ετσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdanasto Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 καλησπερα σε ολουσ απλα αξιζει τον κοπο να παρω ενα αποκωδικοποιητη με εξοδο hdmi ? και οταν το συνδεσω με την tv μου που ειναι 1080p θα δω καμια μεγαλη διαφορα , θα μεινω με το στομα ανοιχτο, η θα τα κλαίω τα λεφτα. Δεν θα δείς διαφορά, αλλά ούτε θα κλαις και τα λεφτά σου. Απλά αν αποφασίσουν να εκπέμψουν τα κανάλια σε HD δεν θα χρειαστεί να ξαναγοράσεις αποκωδικοποιητή. Καλύτερα να δώσεις τώρα 10-20€ παραπάνω, παρά να ξαναγοράζεις συσκευή σε λίγα χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spithas7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δεν θα δείς διαφορά, αλλά ούτε θα κλαις και τα λεφτά σου. Απλά αν αποφασίσουν να εκπέμψουν τα κανάλια σε HD δεν θα χρειαστεί να ξαναγοράσεις αποκωδικοποιητή. Καλύτερα να δώσεις τώρα 10-20€ παραπάνω, παρά να ξαναγοράζεις συσκευή σε λίγα χρόνια. καταλαβα οταν εκπέμψουν τα κανάλια σε HD θα παρω και εγω ενα σε ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 κατέβασε αυτό και διάβασε το... αν βαριέσαι και μόνο από τις εικόνες θα καταλάβεις επίσης μπορείς να δεις και αυτό αυτά που δίνεις στα λινκ είναι ναι μεν σωστά αλλά στο θέμα μας είναι άσχετα. δεν μας ενδιαφέρει αν το mpeg-4 είναι καλύτερος αλγόριθμος συμπίεσης από το mpeg-2. Αυτό που κέρδισαν τα κανάλια της digea είναι να χωράνε περισσότερα κανάλια ποιότητας SD στην ίδια συχνότητα! όχι καλύτερη εικόνα γιατί προφανώς για κάδρο 576i το bitrate είναι σταθερό. η ποιότητα εκπομπής είναι ίδια γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα ψηφιακά της ΕΡΤ εκπέμπουν με μεγαλύτερο bitrate. O τελικός καταναλωτής δεν θα δει ΚΑΜΙΑ διαφορά στην ποιότητα της εικόνας μεταξύ mpeg-2 & mpeg-4. Διαφορά θα δει η ΕΡΤ στην τσέπη της όταν θα πρέπει καααααποια στιγμή να βγάλει κανάλια ΗD και δεν θα την "χωράει" η συχνότητα που εκπέμπει και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και κάποια άλλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdanasto Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 καταλαβα οταν εκπέμψουν τα κανάλια σε HD θα παρω και εγω ενα σε ευχαριστω Αν πιάνεις ακόμα αναλογικά, και έχεις καλή λήψη, δεν υπάρχει λόγος να τρέξεις τώρα να αγοράσεις αποκωδικοποιητή. Εγώ προσωπικά που είχα άψογη λήψη στα αναλογικά, η διαφορά που βλέπω στην ποιότητα τώρα είναι απειροελάχιστη, η μόνη αισθητή αλλάγή είναι στον ήχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα