Προς το περιεχόμενο

Digea: Ξεκινάει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Αττική

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
htps

1. Έχει γίνει σύνδεση του αποκωδικοποιητή καλά 100%?

2. Η κεραία σου κοιτάει προς Αίγινα/ Υμηττό

3. Έχεις Αποσυνδέσει τον Ενισχυτή σήματος ?

4. :/ μήπως φταίει κάτι στην τηλεόραση και στις συχνότητες που ψάχνεις? vhf.uhf

Γεια σου!!Τα κοιταξα ολα αναλυτικα και εχουμε τα εξης

1.Απο οσο μπορω να καταλαβω πιστευω εκανα την συνδεση του αποκωδικοποιητη σωστοτατα ακολουθοντας μεχρι κεραιας τις οδηγιες απο το εγχειριδιο

2.Κοιταει προς Υμηττο.Εξαλλου διπλα στον Υμηττο ειμαστε

3.Οχι, ο ενισχυτης σηματος ειναι ενεργοποιημενος

4.Εκανα το ψαξιμο σε ολες τις συχνοτητες....

Το αποτελεσμα ειναι απλα τραγικο στην αυτοματη αναζητηση ΔΕΝ μου βρισκει ουτε ενα καναλι κ μου βγαζει την ενδειξη καθολου σημα...τι μπορει να συμβαινει ρε παιδια??Εχω φρικαρει λεμε...

Εξαλλου οπως εχω αναφερει κ στο παρελθον και οι 4 τηλεορασεις στο αναλογικο σημα δεν πιανουν σχεδον κανενα καναλι φυσιολογικα(μονο η τηλεοραση στο δωματιο μου καπως καλυτερα)..Δεν μιλαμε δλδ για μερικα χιονακια κ κατι εγινε...μιλαμε οτι μερικα πιανουν χωρις χρωμα,αλλα χωρις ηχο αλλα μονο ενα βουητο αλλα οταν το δυναμωνεις νομιζεις γινεται σεισμος κτλ...Δεν μπορω να το εξηγησω...

edit:update

Λοιπον προσπαθησα με τον αποκωδικοιποητη στην τηλεοραση στο δωματιο μου κ επιασε 4 καναλια τελεια εικονα κ ηχο .Τα καναλια που πιανω ειναι Μακεδονια,Alter,Alpha,ANT1. Τα πιανω τελεια εικονα κ ηχο κ τα 4 κατι που ποτε δεν ειχα δει τοσα χρονια εδω στο πατρικο μου στην Ελλαδα!!Τα αλλα καναλια γιατι δεν μπορω να τα πιασω?? Και γιατι μπορω να πιασω αυτα τα 4 μονο στην 1 απο τις 4 τηλεορασεις που εχουμε σπιτι?Αρα λογικα υπαρχει προβλημα με την κεραια μηπως?

Ισως οι αλλες τηλεορασεις που ειναι σε διαφορετικα σημεια του σπιτιου δεν περνουν καλο σημα?(διοτι κ με το αναλογικο σημα μονο μεσα στο δωματιο μου πιανει καπως καλυτερα απο τις αλλες τηλεορασεις)

Εαν αγορασω κεραια ψηφιακου δεκτη που βρηκα στα multirama λετε να βοηθησει?

http://www.multirama.gr/products/pro...2&catid=060304

Επεξ/σία από htps
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαθέτοντας επιπλέον ενσωμα-

τωμένο δέκτη επίγειας ψηφια-

κής τηλεόρασης, δύο εισόδους

HDMI και αυτόματο έλεγχο

backlight, ανάλογα με την πε-

SHARP LC-37 XD 1 και δεν εχω εικονα θα επρεπε να εχω?

εγχειρίδιο δεν εχω :(

Για εγχειρίδιο κοίτα εδώ:

http://esupport.sharp-cee.com/html/om/index.php?StartRec=0&ListLimit=20&Lang=GR&TemplateLang=en&ProdLine=11&SortOrder=DESC&OrderBy=Title&SearchString=

Εγω Αγιο Στεφανο no κούκου. Μήπως φταίει που εχω ενισχυτή γιατί δοκίμασα σε 2 LG LH και δεν τους κάνει κούκου.

Η μήπως φταίει που στο χάρτη κάλυψης μας δίχνει στα όρια του μπλέ.

Εντωμεταξή χωρίς ενισχυτή αναλογικά δεν πιάνω τπτ. Για να εχω ψηφιακό δηλαδή και τα κρατικά δεν παίζει οπότε να πα να γα.:X

Κυριολεκτικά.

2.Κοιταει προς Υμηττο.Εξαλλου διπλα στον Υμηττο ειμαστε

Κι εγώ μένω στην Άνω Γλυφάδα και από παντού Υμηττό βλέπω αλλά το σήμα το πιάνουμε από Αίγινα. Σε πια περιοχή είσαι; Μήπως πρέπει να γυρίσεις την κεραία προς Αίγινα;

Μήπως η τηλεόραση στο δωμάτιο σου έχει εσωτερική κεραία και πιάνει από αλλού τα κανάλια; Γιατί αν όλες οι τηλεοράσεις συνδέονται με την ίδια κεραία, έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε να πιάνουν και τα ίδια κανάλια.

Εμένα πάντως με την ψηφιακή έλαμψε το μάτι μου! Ποτέ δεν είχα ξαναδεί τέτοια εικόνα στην τηλεόραση μου! Ακόμη και το Mega που μέχρι τώρα το βλέπαμε τις περισσότερες φορές σχετικά καλά, δεν είχε ποτέ τόσο καθαρή εικόνα!

Να φανταστείτε, το σήμα του Alter τις περισσότερες φορές ήταν τόσο χάλια που τον Χατζηνικολάου τον έβλεπα πολλές φορές μπλε με χιόνια ενώ στον Alpha όπου είχε κόκκινο ή έντονο πορτοκαλί, η τηλεόραση μου το έδειχνε φωσφοριζέ και μου έβγαζε το μάτι. Μην πω για τον ήχο του ΑΝΤ1 που ήταν πιο δυνατός από τα άλλα κανάλια και σε ξεκούφαινε στο ζάπινγκ.

Και ευτυχώς η τηλεορασούλα μου τα είχε βρει μόνη της όλα τα ψηφιακά κανάλια και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να τα βάλω στην σωστή αρίθμηση. Το μόνο πρόβλημα είναι με τον Blue sky που είναι στο πακέτο της ΕΡΤ+ και μέχρι τώρα τον πιάναμε, αλλά τώρα δεν δείχνει τίποτα. Έτσι και αλλιώς όμως δεν τον έβλεπα οπότε...

Αυτά... και μην μου λέτε μερικοί ότι η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση ήταν άχρηστη γιατί εμείς στην Άνω Γλυφάδα βασανιζόμασταν πάντα με το χάλια σήμα.

Ααα! Και να πω ότι παρόλο που έλεγαν ότι έπρεπε να βγάλουμε τους ενισχυτές από την κεραία γιατί θα είχε πρόβλημα το σήμα, εμείς δεν τον έχουμε βγάλει και δείχνει μια χαρά. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να παρουσιάσει με τον ενισχυτή αλλά αν τον βγάλουμε δεν θα βλέπουμε τα κανάλια της ΕΡΤ, οπότε τουλάχιστον μέχρι να γίνει ψηφιακή και η ΕΡΤ ο ενισχυτής θα μείνει στην θέση του.

Παιδια ειμαι Αναβυσσο ,σημα πιανουμε απο Αιγινα (με αντανακλαση σε βουνο) δοκιμασα με μια samsung LE32B530 με ενσωματομενο αποκωδικοποιητη &με εναν εξωτερικο turbo-x &ενω τα καναλια της ΕΡΤ τα πιανω μια χαρα στη DIGEA &οι 2 συσκευες βρισκουν τα καναλια ,βγαζουν το epg τους αλλα απο εικονα δειχνουν μονο ΜΑΥΡΟ με σπαστο ηχο κατα αραια διαστηματα. Απο τα info βλεπω στα καναλια της ερτ που λειτουργουν κανονικα signal intensity:72% &signal quality 54% ενω στα DIGEA που δεν παιζουν 72% &25% αντιστοιχα!

Να σημειωσω οτι η περιοχη λογω του οτι το σημα το πιανουμε με αντανακλαση απο το βουνο ,εχει προβλημα &στα αναλογικα που αντιμετωπιζεται αρκετα με τη χρηση ενισχυτη. Τον ενισχυτη τον χρησιμοποιω &με τους αποκωδικοποιητες καθως οταν ειναι απενεργοποιημενος δεν πιανουν ουτε τα της ΕΡΤ.

Επισης οι αποκωδικοποιητες υστερα απο προσωπικη ερευνα ειναι mpeg4.

Καμια λυση????

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Παιδια ειμαι Αναβυσσο ,σημα πιανουμε απο Αιγινα (με αντανακλαση σε βουνο) δοκιμασα με μια samsung LE32B530 με ενσωματομενο αποκωδικοποιητη &με εναν εξωτερικο turbo-x &ενω τα καναλια της ΕΡΤ τα πιανω μια χαρα στη DIGEA &οι 2 συσκευες βρισκουν τα καναλια ,βγαζουν το epg τους αλλα απο εικονα δειχνουν μονο ΜΑΥΡΟ με σπαστο ηχο κατα αραια διαστηματα. Απο τα info βλεπω στα καναλια της ερτ που λειτουργουν κανονικα signal intensity:72% &signal quality 54% ενω στα DIGEA που δεν παιζουν 72% &25% αντιστοιχα!

Να σημειωσω οτι η περιοχη λογω του οτι το σημα το πιανουμε με αντανακλαση απο το βουνο ,εχει προβλημα &στα αναλογικα που αντιμετωπιζεται αρκετα με τη χρηση ενισχυτη. Τον ενισχυτη τον χρησιμοποιω &με τους αποκωδικοποιητες καθως οταν ειναι απενεργοποιημενος δεν πιανουν ουτε τα της ΕΡΤ.

Καμια λυση????

σιγουρα υποστηριζεις mpeg4, εμενα η τηλεοραση μου με mpeg2 βρισκει ολα τα καναλια αλλα δειχνει μονο τα κρατικα... στα αλλα οπως και σε εσενα μαυρη εικονα, epg κανονικα και ηχο.

Σήμα ψηφιακό, όχι υψηλής ευκρίνειας

Τα ψηφιακά κανάλια της Digea εκπέμπονται σε 576i PAL, πρόκειται δηλαδή για κανάλια τυπικής ευκρίνειας. Το κάδρο των PAL είναι ανάλυσης 704×576 pixels με λόγο πλευρών 4:3 με εξαίρεση το ΣΚΑΪ που εκπέμπει σε μακρόστενο κάδρο 16:9. Το bitrate είναι 30.000. Στον ήχο έχουμε MPEG-2 48kHz/ 192kHz σε stereo mode.

Έγραψες εδώ ότι το bitrate είναι 30.000 χωρίς να αναφέρεις μονάδα μέτρησης.

googlαρε το άρθρο που σου έβαλα. Δε το έβγαλα από το μυαλό μου.

η τιμή είναι σε kb.πολύ απλά μετέτρεψέ την .

Μα βρε αγόρι μου δεν αμφισβητώ τα στοιχεία που έβαλες εκτός απο την τιμή χωρίς μονάδα μέτρησης που έγραψες ως bitrate. Εάν το 30.000 αναφέρεται σε Κbps -και όχι σε kb που έγραψες-, τότε έχουμε ~3 mbps. Εκτιμώ ότι είναι μικρό, εκτός εάν την ώρα της καταγραφής του το sd υλικό ήταν χειρίστης ποιότητας.

Ή υπάρχει περίπτωση να έγινε μπέρδεμα με το symbol rate ;

Η μονάδα μέτρησης του bitrate είναι kb/s ή mb/s δηλ. Κbit (ή Μbit) Per Second

Πρόσεχέ τα λίγο, γιατί είδα ότι έχεις και τεχνολογικό site, που ομολογουμένως είναι πολύ καλή η προσπάθειά σου! Μπράβο για την καλή δουλειά !

Είναι πάρα πολυ απλό να καταλάβουν αυτοί που λένε ότι η ψηφιακή είναι χάλια ,πολλές περιοχές νοτίων προαστίων Ηλιοὐπολη Αργυρούπολη ελληνικό γλυφάδα βούλα βάρη βάρκιζα καθως και περιοχές όπως κερατέα πλάκα κερατεας λαύριο σούνιο σαρωνίδα και πολλές ακόμη περιοχές λύθηκε ένα τεράστιο μεγάλο πρόβλημα 10ετίας και άνω που δεν μπορούσαν να δουν καθόλου τηλεόραση λόγο τον γνωστόν προβλημάτων χιόνια είδωλα και τα συναφή.ὀποιος δεν του αρέσει να βλέπει τα 576i τις digea μπορεί να πληρώνει στην Νοβα και να τα βλέπει σε τέλεια ψηφιακή εικόνα και ήχο στα 576i :P

άμα βάλεις module common interface το μόνο που θα κάνεις είναι να βλέπεις πάντα μα πάντα ποιότητα Mpeg-2 μιας και ότι "πιάσει" το μετατρέπει σε αυτό. Μπορείς να πάρεις ένα δέκτη με HDMI και να βλέπεις σε ποιότητα Mpeg-4.

ναι είναι ένα τηλεκομάντερ ακόμη... αλλά όλα δε μπορείς να τα έχεις. Εκτός και αν βρεις τηλεκομάντερ για πολλές συσκευές.

Τι εννοείς "ποιότητα" mpeg-2 και ποια έιναι η διαφορά της με την "ποιότητα" mpeg-4; Βρε alexiou είπαμε να μας στείλεις στο site sou, αλλά μην μας τρελαίνεις κι όλας ...

Φιλικά έ ;

Καμια λυση????

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι το κακό σήμα της περιοχής σου. Αν δεν έχεις τρόπο να βελτιώσεις τη λήψη (π.χ. σηκώνοντας ψηλότερα την κεραία σου), δε σε βλέπω να πιάνεις Digea...

Τι εννοείς "ποιότητα" mpeg-2 και ποια έιναι η διαφορά της με την "ποιότητα" mpeg-4; Βρε alexiou είπαμε να μας στείλεις στο site sou, αλλά μην μας τρελαίνεις κι όλας ...

Φιλικά έ ;

Καλά, άλλοι λένε "ανάλυση" mpeg4 και "χειρότερη ανάλυση" mpeg2, αυτό σε πείραξε; :mrgreen:

Κι εγώ μένω στην Άνω Γλυφάδα και από παντού Υμηττό βλέπω αλλά το σήμα το πιάνουμε από Αίγινα. Σε πια περιοχή είσαι; Μήπως πρέπει να γυρίσεις την κεραία προς Αίγινα;

Μήπως η τηλεόραση στο δωμάτιο σου έχει εσωτερική κεραία και πιάνει από αλλού τα κανάλια; Γιατί αν όλες οι τηλεοράσεις συνδέονται με την ίδια κεραία, έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε να πιάνουν και τα ίδια κανάλια.

Εμένα πάντως με την ψηφιακή έλαμψε το μάτι μου! Ποτέ δεν είχα ξαναδεί τέτοια εικόνα στην τηλεόραση μου! Ακόμη και το Mega που μέχρι τώρα το βλέπαμε τις περισσότερες φορές σχετικά καλά, δεν είχε ποτέ τόσο καθαρή εικόνα!

Να φανταστείτε, το σήμα του Alter τις περισσότερες φορές ήταν τόσο χάλια που τον Χατζηνικολάου τον έβλεπα πολλές φορές μπλε με χιόνια ενώ στον Alpha όπου είχε κόκκινο ή έντονο πορτοκαλί, η τηλεόραση μου το έδειχνε φωσφοριζέ και μου έβγαζε το μάτι. Μην πω για τον ήχο του ΑΝΤ1 που ήταν πιο δυνατός από τα άλλα κανάλια και σε ξεκούφαινε στο ζάπινγκ.

Και ευτυχώς η τηλεορασούλα μου τα είχε βρει μόνη της όλα τα ψηφιακά κανάλια και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να τα βάλω στην σωστή αρίθμηση. Το μόνο πρόβλημα είναι με τον Blue sky που είναι στο πακέτο της ΕΡΤ+ και μέχρι τώρα τον πιάναμε, αλλά τώρα δεν δείχνει τίποτα. Έτσι και αλλιώς όμως δεν τον έβλεπα οπότε...

Αυτά... και μην μου λέτε μερικοί ότι η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση ήταν άχρηστη γιατί εμείς στην Άνω Γλυφάδα βασανιζόμασταν πάντα με το χάλια σήμα.

Ααα! Και να πω ότι παρόλο που έλεγαν ότι έπρεπε να βγάλουμε τους ενισχυτές από την κεραία γιατί θα είχε πρόβλημα το σήμα, εμείς δεν τον έχουμε βγάλει και δείχνει μια χαρά. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να παρουσιάσει με τον ενισχυτή αλλά αν τον βγάλουμε δεν θα βλέπουμε τα κανάλια της ΕΡΤ, οπότε τουλάχιστον μέχρι να γίνει ψηφιακή και η ΕΡΤ ο ενισχυτής θα μείνει στην θέση του.

Μενω καρακεντρο Αθηνας στην Μιχαλακοπουλου λιγο πιο πανω απο το Χιλτον.Στο δωματιο μου δεν εχω καποια αλλη κεραια κ η τηλεοραση ειναι μια για τα πανυγηρια που δεν θυμαμαι ποσο την ειχαν παρει οι δικοι μου περισσοτερο για να κοσμει το δωματιο μου μιας κ ζω εξωτερικο μονιμα..1000% σημα περνουμε απο Υμηττο

Η κεραια ψηφιακου δεκτη θα βοηθησει???τι λετε??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...