Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 2 δέκτες Skymaster που είχα πάρει για ψηφιακή ΕΡΤ πρίν χρόνια, πετάχτηκαν στα σκουπίδια, οι καινούριες μου τηλεοράσεις επίσης με ενσωματωμένο δέκτη πιάνουνε μόνο ΕΡΤ και στα ιδιωτικά βγάζουνε μόνο ήχο. Απο μένα άλλα λεφτά για δέκτες δεν έχει γιατί το θεωρώ κοροιδία, όταν βάζανε MPEG 2 τόσο δύσκολο ήταν να βάλουνε ενσωματωμένο και 4 να ξεμπερδεύεις μια και καλή; Ναι ηταν δυσκολο, γιατι τοτε δεν ειχε θεσπιστει καν αυτο το προτυπο για ψηφιακες μεταδοσεις DVB-T, πραγμα που φαινεται απο το γεγονος οτι μονο απειροελαχιστα μοντελα του 2008 (και κανενα του 2007) ειχαν τετοιο δεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erwdios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Όλη αυτή η φασαρία για να δείτε τι; Την τελευταία φορά που άνοιξα την τηλεόραση είδα... μια αηδία. Τόση φασαρία για μια αηδία; Για να βλέπετε μια αηδία που προσβάλλει την νοημοσύνη μας; Εγώ πάντως τα αθλητικά, τα ντοκυμανταίρ και το love bites τα τιμώ δεόντως. Ειδικά το love bites είναι ένα ζωντανό πείραμα. Δείχνει πόσο μπορεί να ξεφτιλιστεί ο νεοέλληνας για ένα ταξίδι, ένα χιλιάρικο και ίσως και ένα πήδημα. Για πείτε γνώμες γι' αυτό το κονσερβοκούτι: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0470039&catid=060304 Είναι και HD, οπότε δε θα χρειαστούμε νέο δέκτη μελλοντικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggospat13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Ναι εχει τοση καλη εικονα που λεω να μην ξαναδω blu-ray αλλα μονο Digea. Βρε μας δουλευουν? Ναι εχει καλυτερο σημα για τις περιοχες που ειχαν προβλημα αλλα οχι και καλυτερη εικονα! +1 εγω απο θεμα εικονας προσπαθω να καταλαβω διαφορα αλλα τιποτα ο ηχος σαφως καλυτερος ουτε καν ευρεια . στην αλλη τιβι που δεν εχει αποκωδικοποιητη mpeg4 δεν σκευτομαι καν να παρω ας εκπεμπουν σε ευρεια οθονη τουλαχιστον και βλεπουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bougas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Για τις τηλεοράσεις μου μιλάω, μοντέλα 2008. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdanasto Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντως τα αθλητικά, τα ντοκυμανταίρ και το love bites τα τιμώ δεόντως. Ειδικά το love bites είναι ένα ζωντανό πείραμα. Δείχνει πόσο μπορεί να ξεφτιλιστεί ο νεοέλληνας για ένα ταξίδι, ένα χιλιάρικο και ίσως και ένα πήδημα. Για πείτε γνώμες γι' αυτό το κονσερβοκούτι: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0470039&catid=060304 Είναι και HD, οπότε δε θα χρειαστούμε νέο δέκτη μελλοντικά. Δεν αναφέρει πουθενά ότι είναι HD. Πρέπει να είναι SD, έχει αναφερθεί και σε παλιότερα post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erwdios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δεν αναφέρει πουθενά ότι είναι HD. Πρέπει να είναι SD, έχει αναφερθεί και σε παλιότερα post. Δέκτης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης SD DVB-T (MPEG-4/H.264/AVC) με USB και λειτουργία PVR. Το H264 υπάρχει και σε SD? Εγώ νόμιζα ότι ήταν πρωτόκολλο HD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Tα υπολοιπα 2 καναλια της συχνοτητας DTV 46 τα πιανεις? (το ενα απο τα 2 ειναι αυτο με τις χρωματιστες μπαρες). Μπα δεν νομιζω, πιανω ΑΝΤ1, Alpha, ΜακεδονιαTV, Alter και τα κλασσικα τα ψηφιακα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Μπα δεν νομιζω, πιανω ΑΝΤ1, Alpha, ΜακεδονιαTV, Alter και τα κλασσικα τα ψηφιακα. Ε συντονισου στο καναλι DTV 47 και στο DTV 46. Απο αυτα τα 2 εκπεμπουν ολα τα ψηφιακα, και απο το 48 τα ψηφιακα της ερτ. Το H264 υπάρχει και σε SD? Εγώ νόμιζα ότι ήταν πρωτόκολλο HD Δηλαδη αυτη τη στιγμη που εκπεμπουν σε H264 Mpeg4 τα βλεπουμε HD?? :shock: ...not Edit: Damn, ξεχασα οτι δεν ισχυει το automerge στις ειδησεις. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2010 από dimitris2006 Συγχώνευση 2 μηνυμάτων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erwdios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Προτείνετε τότε κανέναν φθηνό με HD γιατί είμαι Νότια Αττική και από χθες το βράδυ δεν έχω ανοίξει του βου και με βλέπω να βρίσκω χιονισμένο τοπίο μόλις σχολάσω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fabiawrc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 διαβαστε εδω μια συντευξη του κ.πορτοκαλη γενικου διευθυντη τεχνικων υπηρεσιων της τηλεορασης της ΕΡΤ με ημερομηνια 02/07/2005 "Γιατί MPEG-2; Ερώτημα που απασχολεί αρκετούς είναι η επιλογή του MPEG-2 ως φορμά συμπίεσης έναντι του MPEG-4 που φαίνεται να αποδίδει καλύτερα σε περιπτώσεις χαμηλών bandwidth. Στο ερώτημα αυτό απάντηση αποτελεί το διατιθέμενο bandwidth το οποίο όπως είπαμε θα ξεπερνά τα 4Mbps. Σε αυτά τα επίπεδα συμπίεσης δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας είτε μιλάμε για MPEG-2 είτε για MPEG-4 συμπίεση. Υπάρχει όμως και άλλος λόγος: « Η VOA (Voice of America) σε ορισμένες παροχές που έγιναν μας είχε δώσει δύο μεγάλους επίγειους δορυφορικούς σταθμούς οι οποίοι είχαν μέσα και τα μηχανήματα που χρειαζόμασταν. Δεν μπορούσαμε λοιπόν εμείς να αγοράσουμε καινούργια, δεν μπορούσαμε να πετάξουμε χρήματα. Τα πήραμε λοιπόν (encoders, multiplexers), αναβαθμίσαμε το software τους και φτιάξαμε το head end. Μην ξεχνάτε ότι εμείς εδώ διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα.» Αλλωστε και στην περίπτωση των πομπών κάτι παρόμοιο έγινε: «Είχαμε έναν ο οποίος απλά αναβαθμίστηκε και αγοράσαμε τους υπόλοιπους. Όπου μπορούμε να κάνουμε οικονομία την κάνουμε. Στο σπίτι μου μπορεί να πετάω και κάτι. Εδώ δεν πετάω τίποτα». Το MPEG-4 θα ήταν μια πολύ καλή λύση στην περίπτωση που θα πηγαίναμε προς την επίγεια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας" "Το HD or not to HD? Η κουβέντα μοιραία πηγαίνει προς την εποχή που η ΕΡΤ θα κινηθεί προς το HD. Ο κύριος Πορτοκάλης μας προσγείωσε: «Για να κάνεις HD θα πρέπει να έχεις και παραγωγή HD, κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Θα το θέλαμε πάρα πολύ αλλά μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο προς την επίγεια ψηφιακή. Το θέμα είναι οικονομικό. Η παραγωγή του HD είναι τουλάχιστον 50% ακριβότερη από την κλασσική. Γι’αυτό και όλη η Ευρώπη ακόμα δεν έχει πάει προς τα εκεί και μάλιστα θα αργήσει» Στην ερώτησή μας εάν θα έπρεπε η ΕΡΤ να αρχίσει να εξοπλίζεται με HD Ready εξοπλισμό η απάντηση ήταν ότι ναι μεν κάποια νέα της μηχανήματα είναι αναβαθμίσιμα αλλά το ζήτημα που τίθεται συνεχώς είναι εάν αξίζει τον κόπο να αγοράζει κανείς από τώρα μηχανήματα προδιαγραφών HD όταν υπάρχει ο κίνδυνος να μην τα χρησιμοποιήσει μέχρι να φτάσει η εποχή της ανανέωσής τους. «Οι εταιρίες δεν υποστηρίζουν τα μηχανήματά τους πλέον της επταετίας, και αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα, δεν μπορούμε να το σπαταλούμε. Είναι σίγουρο πως τα μηχανήματα προδιαγραφών HD θα είναι σίγουρα οικονομικότερα όσο περνάνε τα χρόνια, αφήστε που ακόμα δεν γνωρίσουμε το HD φορμά που θα υπερισχύσει ούτε και τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα έρθουν». Έχουν υπάρξει προτάσεις από τον κύριο Πορτοκάλη, ο οποίος είχε βρει μάλιστα πολλούς οπαδούς, για την κατασκευή ενός HD Van για ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στο μεσοδιάστημα αλλά προς το παρόν, άλλες προτεραιότητες όπως για παράδειγμα η διάδοση της επίγειας ψηφιακής σε ολόκληρη την Ελλάδα, προηγούνται. Ο κύριος Πορτοκάλης έκανε ειδική μνεία στους τεχνικούς της ΕΡΤ που κατάφεραν μέσα σε έξι μήνες να στήσουν την τεχνολογία της επίγειας ψηφιακής εκεί που άλλες χώρες έκαναν χρόνια. Το HD όταν είναι να έρθει στην Ελλάδα θα μπορέσει να υποστηριχτεί αναλόγως από τους ανθρώπους της εταιρίας" "Έρχεται το Stereo! Μιλώντας για το μέλλον είχαμε μια πολύ ευχάριστη είδηση μετά από την γκρίνια μας για την ανυπαρξία στερεοφωνικού ήχου όλα αυτά τα χρόνια. Ο κύριος Πορτοκάλης ήταν καθησυχαστικός: «Μέχρι το τέλος του χρόνου (ίσως και νωρίτερα στην Αττική) θα έχουμε στερεοφωνικό ήχο και στα κανάλια αναλογικής εκπομπής. Ήδη τα κανάλια επίγειας ψηφιακής εκπέμπουν στερεοφωνικά ενώ μάλιστα το Cine+ θα εκπέμπει σε 5.1». «Καλό θα ήταν βέβαια τα κανάλια να είχαν συμφωνήσει όλα μαζί για κοινό σύστημα stereo έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.» Tapeless μέλλον Μια άλλη σημαντική είδηση που βγήκε από την συνομιλία μας με τον τεχνικό διευθυντή της ΕΡΤ είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς κασέτες σε ολόκληρη την ΕΡΤ. «To tapeless είναι το επόμενο βήμα μας. Το σήμα θα έρχεται από έξω (link, πρακτορεία) ψηφιακά, θα κυκλοφορεί σε δίκτυα ΙΤ, θα έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό για προεπισκόπιση, μοντάζ, playout. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας. Τα λεφτά που δίνουμε σε κασέτες είναι τρομαχτικά για να μην μιλήσω για τα βίντεο και το κόστος συντήρησής τους. Είμαστε στην διαδικασία των προδιαγραφών και σύντομα θα ξεκινήσουμε διεθνή διαγωνισμό για ένα σύστημα διακίνησης εικόνας και ήχου χωρίς κασέτες. Αυτό θα συνδυάζει servers, μεγάλες χωρητικότητες και δίκτυα πολύ μεγάλων ταχυτήτων. Η πιο συμφέρουσα προσφορά θα κερδίσει. Αυτό σημαίνει ότι βαθμολογούμε τεχνικά την προσφορά και ανοίγοντας την οικονομική προσφορά διαιρούμε την βαθμολογία με την τιμή. Τον διαγωνισμό κερδίζει όποιος φέρει το μεγαλύτερο συντελεστή. ολη η συνεντευξη εδω. http://www.videomag.gr/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=893&Itemid=2&limit=1&limitstart=0 και μετα αναρωτιεστε γιατι δεν εχουμε hd η 16:9 η τελοσπαντων κατι σωστο σε αυτη τη χωρα σε τηλεοπτικο επιπεδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpanagiotou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντως τα αθλητικά, τα ντοκυμανταίρ και το love bites τα τιμώ δεόντως. Ειδικά το love bites είναι ένα ζωντανό πείραμα. Δείχνει πόσο μπορεί να ξεφτιλιστεί ο νεοέλληνας για ένα ταξίδι, ένα χιλιάρικο και ίσως και ένα πήδημα. Για πείτε γνώμες γι' αυτό το κονσερβοκούτι: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0470039&catid=060304 Είναι και HD, οπότε δε θα χρειαστούμε νέο δέκτη μελλοντικά. Νομίζω οτι είναι ο πιο φθηνός της αγοράς αυτή τη στιγμή με 34,90! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdanasto Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Είναι εξοργιστικές οι δηλώσεις περί σεβασμού και σωστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Η κρατική τηλεόραση με τόσα χρήματα που εισπράτει θα έπρεπε να έχει το καλύτερο πρόγραμμα, έχει όμως το χειρότερο. Τα χρήματα "τρώγονται" σε πανάκριβες παραγωγές, οι οποίες όμως δεν προβάλονται ποτέ. Το καλοκαίρι του 2005 γύριζαν ένα ντοκυμανταίρ στη Σίφνο. Τέλος πάντων, με τα πολλά, με πήραν σαν βοηθό (κουβαλήματα κλπ). Για 4 ώρες δουλειά, κατά την οποία κουβάλησα 3-4 προβολείς και την υπόλοιπη ώρα καθόμουν, πήρα 50€ καθαρά. Συζήτησα και με τους υπόλοιπους του συνεργείου και μου έλεγαν τα ποσά που έπαιρναν, καθώς και το budget για την εκπομπή, και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Μισθοί στα ύψη, όλα τα έξοδα πληρωμένα, χαλαρότητα σε σημείο που σε εξόργιζε. Και τελικά αυτή η εκπομπή δεν προβλήθηκε ποτέ. Έτσι τρώγονται τα λεφτά, και μετά "σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα" δεν διαθέτουν το budget για αναβάθμιση του εξοπλισμού τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erwdios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Νομίζω οτι είναι ο πιο φθηνός της αγοράς αυτή τη στιγμή με 34,90! Δεν είναι HD όμως Και μιας και δεν γουστάρω να αλλάζω κουτιά κάθε τρεις και λίγο, προτιμώ να τον πάρω HD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cozmec Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα σας και από μένα. Τελικά ο φίλος που είχε πρόβλημα με τα αγγλικά στο πρόγραμμα κατάφερε να το διορθώσει? Το έχω πολύ καιρό το πρόβλημα (Κ. Μακεδονία) αλλά δεν έχω βρει τρόπο να το διορθώσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DoukiMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Στην ηλιουπολη θα εχουμε σημα? μεχρι τωρα βλεπουμε αναλογικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα