dimitris2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Σύμφωνα με αναφορά της Forrester Research, η αγορά των tablets πρόκειται να αποσπάσει το 23% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων H/Y μέχρι το 2015. Όσον αφορά τους επιτραπέζιους υπολογιστές, προβλέπεται το μερίδιό τους να συνεχίσει να μειώνεται επί του συνολικού, κάτι που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια κυρίως με την δυναμική έλευση των netbook και laptop. Ενώ το μερίδιο των netbook έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 641%, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2012 τα tablet pc θα ξεπεράσουν το μερίδιο αυτό. Οι προβλέψεις για την αύξηση του μεριδίου των υπολογιστών ταμπλέτων στηρίζονται κυρίως στο μεγάλο τους πλεονέκτημα, την φορητότητα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα tablet που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν άκρως φιλικλικό περιβάλλον και μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη γρήγορα και απλά. Ενώ μέχρι και πριν λίγους μήνες τα tablet θεωρούνταν χαμηλών επιδόσεων, τα τελευταία προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει συνδυάζουν υψηλές ταχύτητες με μεγάλη αυτονομία. Ήδη έχουν παρουσιαστεί επεξεργαστές που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις όπως ο Snapdragon της Qualcomm και ο Α4 της Apple. Site: gigaom.com
Nomedor Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Και που είσαι ακόμα, και από άποψη ισχύος αλλά και από εξάπλωση. Έχουν πολλά να δουν τα ματάκια μας Γιατί τα χεράκια μας δεν το βλέπω να τα φτάνουν
Robertox25 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 με ολες αυτες τις ''προβλεψεις'' ειμαι πολυ επιφυλακτικος.... πιστευω πως κατευθυνουν τις κινησεις μας... σε ενα σεβαστο ποσοστο τουλαχιστον! αλλα και γω πιστευω πως θα πουλησουν αρκετα... αντε να τα δουμε και σε κανα νοσοκομειο... μηπως και πεταξουμε τους παλιους κιτρινους φακελους....
el97639 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 το ipad ειναι ενα μεγαλο ipod touch και τιποτα παραπανω. μπορει να ξεχυθηκε να το παρει ο κοσμος αλλα πιστευω οτι δεν εμπεδωσε το ποσο περιοριστικο ειναι. Περα απο το multitouch και εφε δεν υπαρχει τιποτα που να μη κανει ενα netbook το οποιο εχει τα μισα λεφτα και διπλασιες δυνατοτητες. Το οτι η microsoft δεν εχει κανει ενα ανοιγμα στο λογισμικο για αυτη την κατηγορια ειναι ενα θεμα αλλα το multitouch ειναι το μελλον δεν νομιζω να κατσει για πολυ ακομα να κοιταει την apple να την ταπεινωνει
Skylined Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Τα ελαφρυά tablets/slates δεν είναι κάτι εξωγήινο. Είναι υπολογιστές διαφορετικού σχήματος οι οποίοι γίνονται όλο και πιο ισχυροί και με απλά μαθηματικά: ελαφρύς σούπερ φορητός υπολογιστής που κάνει σχεδόν τα πάντα (ή θα τα κάνει σύντομα) = προτίμηση του κόσμου. Όπως συνέβη και με τα netbooks.
equalizer43 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 το ipad ειναι ενα μεγαλο ipod touch και τιποτα παραπανω. μπορει να ξεχυθηκε να το παρει ο κοσμος αλλα πιστευω οτι δεν εμπεδωσε το ποσο περιοριστικο ειναι.Περα απο το multitouch και εφε δεν υπαρχει τιποτα που να μη κανει ενα netbook το οποιο εχει τα μισα λεφτα και διπλασιες δυνατοτητες. Το οτι η microsoft δεν εχει κανει ενα ανοιγμα στο λογισμικο για αυτη την κατηγορια ειναι ενα θεμα αλλα το multitouch ειναι το μελλον δεν νομιζω να κατσει για πολυ ακομα να κοιταει την apple να την ταπεινωνει Και το ipod touch είναι ένα μικρό ipad. Λίγο το έχεις; Μικρή εφεύρεση είναι μια ταμπλέτα με την τεχνολογία αφής αυτών των δύο συσκευών; Οι δυνατότητες που σου δίνουν μέσω των εφαρμογών είναι άπειρες. Ο κόσμος αλλάζει ξεχάστε τα κλασσικά λειτουργικά - με αυτα τα μυαλά θα είχαμε μείνει ακόμα στο dos
21century Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 To θέμα ειναι απο νωρίς να εχουμε μειώσεις ιτμών και φυσικά το πλουσιο συνοδευτικό λογισμικο...
Nomedor Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Ένα tablet έχει λόγο να είναι πιο ακριβό από ένα netbook, έχει touch-screen και σίγουρα πιο ακριβή τεχνολογία για να είναι όσο το δυνατών πιο ελαφρύ. Τώρα από λειτουργικό, έχουμε chromeos, android, διανομές linux, ios, ή και windows που θα δούμε τι θα επικρατήσει. Εγώ προς το παρόν προτιμώ android.
D.Luffy Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 το ipad ειναι ενα μεγαλο ipod touch και τιποτα παραπανω. μπορει να ξεχυθηκε να το παρει ο κοσμος αλλα πιστευω οτι δεν εμπεδωσε το ποσο περιοριστικο ειναι. Φίλε από περιέργια, έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου ipod/iphone/ipad?? Όλοι όσοι θέλουν να πουν κάτι αρνητικό για το ipad πάντα η ίδια καραμέλα. "Είναι ένα μεγάλο ipod/iphone...'' Αυτό δηλαδή είναι κακό?? Που το βλέπετε το πρόβλημα στο να είναι σαν το ipod touch? To iOS είναι ένα αξιοπρεπέστατο λειτουργικό για τέτοιες συσκευές. Γρήγορο, εύχρηστο και με ποικιλία εφαρμογών. Δεν περιορίζεσαι όπως με τη μικρή οθόνη ενός κινητού. ΝΑΙ λοιπόν, είναι ενα μεγάλο ipod touch και ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ! Περα απο το multitouch και εφε δεν υπαρχει τιποτα που να μη κανει ενα netbook το οποιο εχει τα μισα λεφτα και διπλασιες δυνατοτητες. Το οτι η microsoft δεν εχει κανει ενα ανοιγμα στο λογισμικο για αυτη την κατηγορια ειναι ενα θεμα αλλα το multitouch ειναι το μελλον δεν νομιζω να κατσει για πολυ ακομα να κοιταει την apple να την ταπεινωνει Τι με ενδιαφέρει εμένα/εσένα αν η Apple ταπεινώνει τη Microsoft ή το αντίθετο? Υπάλληλοί τους είμαστε? Μακάρι η microsoft να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο γιατί ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε εμένα τον καταναλωτή, αυτή είναι η ουσία. Μπορεί το iPad να έχει περιορισμένες δυνατότητες, μπορεί να μην είναι το πρώτο tablet που δημιουργήθηκε, μπορεί χίλια δυο κακά και αρνητικά αλλά για εμένα είναι ένα προιόν το οποίο θα επηρεάσει σημαντικά το μέλλον για το πως βλέπουμε τους υπολογιστές σαν ιδέα. Μπορεί tablets να προυπήρχαν πριν από αυτό αλλά το θέμα είναι ότι ΔΕΝ κατάφεραν ούτε να εξαπλωθούν, ούτε να εξελιχθούν για να κερδίσουν τον καταναλωτή. Ίσως ο ανταγωνισμός να βγάλει κάτι καλύτερο από την Apple στο μέλλον, όμως εγώ πιστεύω ότι αν δεν γινόταν αυτή η κίνηση από μέρους της, δεν θα βλέπαμε ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σε αυτόν τον τομέα. Όπως και με τα κινητά. Αν δεν υπήρχε iOS, σιγά μη βλέπαμε app store και multitouch σε άλλα λειτουργικά κινητών...
kostasfalcon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Ειναι πολυ νωρις ακομη για να γινουν τα tablet χρηστικα και να εχουν ουσιαστικες δυνατοτητες. Σε καμια 10ρια χρονια ναι (σκεφτειτε ομως και τι netbbook 'η ultra laptops θα κυκλοφορουν τοτε!), τωρα οχι. Ειμαι κατοχος ipod 3G και με τιποτε δεν θα συγκρινα τις δυνατοτητες του με αυτες του netbook μου....ειναι αστειο να το σκεφτομαι καν.
Tsenex Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Άντε να δούμε φθηνά tablet με Android. Με μια τιμή γύρω στα 200-250$ θα κατακτήσουν τα πάντα.
babylonx Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 To θέμα είναι να είναι ανοιχτά και να μπορείς να βάλεις ότι λειτουργικό θες εσύ πάνω. Παίρνω υπολογιστή γιατί θέλω να του κάνω ότι θέλω, στην τελική θέλω να αλλάξω το σκληρό αν χαλάσει και δεν έχω πια εγγύηση, να βάλω εξτρα ram και να εγκαταστήσω freebsd. Εσείς με τα ipad τι θα κάνετε άμα σας λήξει η εγγύηση και κολλήσει το ipad και δε μπορείτε να κάνετε restore; Γιατί εγώ με το netbook, εάν δεν είναι hardwarικό το πρόβλημα, λύση θα βρω και γενικά δε θα κολλήσω στην εγκατάσταση του λειτουργικού. Εσείς; Επίσης, εάν κάποιος είναι προγραμματιστής και φτιάξει ο ίδιος μια εφαρμογή μπορεί να την τρέξει ή να την μοιράσει στους φίλους του; Άντε, στα κινητά συνηθίσαμε αυτό το νταβατζιλίκι, αν και κανονικά δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Hardware και software θα έπρεπε να είναι διαφορετικά πράγματα και ο καθένας να μπορεί να επιλέγει. Σε κάτι το οποίο ονομάζεται "υπολογιστής" εγώ τουλάχιστον δε διατίθεμαι να ανεχτώ μία τέτοια πολιτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα