PCharon Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Ξεκινώντας, οπωσδήποτε χαιρετίζω κάθε προσπάθεια συμβολής στην ανακύκλωση. Πρόσφατα είχε πέσει ένα διαφημιστικό έντυπο του ΠΛΑΙΣΙΟ στα χέρια μου (ισχύς εως 20/6), σχετικά με τηλεοράσεις, όπου αναφέρεται η δυνατότητα ανταλλαγής της παλιάς τηλεόρασης με δυνατότητα έκπτωσης στην αγορά καινούργιας. Μάλιστα δείχνει να αφαιρεί αξιοπρεπές ποσό, πχ από μια τηλεόραση αξίας 649€ αφαιρεί 60€ μέσω ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα στο φυλλάδιο γράφει "(...) φέρε στο πλησιέστερο κατάστημα Πλαίσιο την παλιά σου TV (...)". Ομοίως, γενικά περί ανακύκλωσης, το Πλαίσιο φαίνεται να συνεργάζεται πια με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και μάλιστα, αναφέρει πως μπορείς να πας στα καταστήματα οποιαδήποτε συσκευή προς ανακύκλωση (κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ, desktop, τηλεόραση, οθόνη υπολογιστή, σκληρό δίσκο κτλ). http://www.plaisio.gr/Campaign/device-recycle.htm?utm_source=facebook&utm_medium=banner&utm_campaign=1003_fbml.htm α) Για να εκμεταλλευτείς την προσφορά επιδότησης, πρέπει να πας ο ίδιος την παλιά σου τηλεόραση στο κατάστημα. Πλάκα μας κάνει; Είναι δυνατόν να πάρω εγώ την 26" παλιά μου TV βάρους περίπου 30kgr και να την κουβαλάω μέχρι το κατάστημα; β) Άλλη μια φορά λέω θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία συλλογής συσκευών προς ανακύκλωση. Όμως, να πάρω εγώ πχ το παλιό μου λάπτοπ ή το σκληρό δίσκο ή το παλιοπισι και να πάω να το αφήσω χύμα στο κουτάκι συλλογής του καταστήματος; Και πού ξέρω εγώ αν όντως θα πάει όπως το άφησα γι ανακύκλωση ή αν δε θα το βουτήξει κάποιος υπάλληλος στο κλείσιμο του καταστήματος για να παίξει με ό,τι βρει ή ακόμα χειρότερα για να ξεψαχνίσει τυχόν προσωπικά δεδομένα που έχουν απομείνει στο σκληρό δίσκο; Εϊναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ειδικά για το α), πραγματικά διάβαζα και ξαναδιάβαζα τη φράση για να πιστέψω πως θέλει να πάρω με τα χέρια μου 30kgr τηλεόραση να την πάω στο κατάστημα του ΠΛΑΙΣΙΟ! Τουλάχιστον ο Κ.Σ που έκανε το ίδιο, λέει πως την παραλαμβάνουν από το χώρο σου όταν φέρουν την καινούργια, ε, έτσι μάλιστα. Μια σκέψη απλά, δεν έχω κάποιου είδους πρόθεση. Υ.Γ. Κάτι πολύ θετικό για μένα πάντως είναι πως μπορώ να πάω κάπου τις χαλασμένες λάμπες οικονομίας και να μην πεταχτούν, είναι εξαιρετικά τοξικές κι επικίνδυνες για το περιβάλλον. Προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο, μην τις πετάτε σε κάδους.
HamerZ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Λάμπες πας σε μαγαζιά που έχουν κάδο, συνήθως φωτιστικών κτλ. http://www.fotokiklosi.gr/default.aspx?pg=network και επιλέγεις περιοχή κτλ. Εγώ πάλι, ενώ πάντα τα πάω για ανακύκλωση θα προτιμούσα να επιτρέπεται να παίρνει κάποιος άλλος αν θέλει κάποιο από τα μέσα στον κάδο, μιας και μπορεί να θέλει να "παίξει". Έτσι θα αργήσει να φτάσει στον τελικό τόπο ταφής το αντικείμενο. πχ έχω τύχει pc σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών, άλλαξα το τροφοδοτικό και δόθηκε δυνατότητα σε άτομο με χαμηλό εισόδημα να αποκτήσει ένα κουτί (τροφοδοτικό και τα λοιπά έγιναν δώρο από άλλους).
PCharon Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Λάμπες πας σε μαγαζιά που έχουν κάδο, συνήθως φωτιστικών κτλ. http://www.fotokiklosi.gr/default.aspx?pg=network και επιλέγεις περιοχή κτλ. Πολύ καλό, ήδη βρήκα σημεία. Εγώ πάλι, ενώ πάντα τα πάω για ανακύκλωση θα προτιμούσα να επιτρέπεται να παίρνει κάποιος άλλος αν θέλει κάποιο από τα μέσα στον κάδο, μιας και μπορεί να θέλει να "παίξει". Έτσι θα αργήσει να φτάσει στον τελικό τόπο ταφής το αντικείμενο. Εϊναι κι αυτό μια άποψη. Όμως υπάρχει και μια μικρή περίπτωση για το θέμα της ιδιωτικότητας που ανέφερα (δεν το λέω για εμάς που ξέρουμε, το λέω γι αυτούς που δεν ξέρουν πώς να απαλείψουν τα δεδομένα τους). Επίσης θα προτιμούσα όταν δίνω μια συσκευή γι ανακύκλωση να ξέρω πως θα καταλήξει εκεί, διότι αν την πάρει κάποιος άλλος και παίξει μπορεί τα υπόλοιπα κομμάτια που δεν του χρειάζονται ή όταν τη βαρεθεί να τα πετάξει στα σκουπίδια και όχι να τα ξαναπάει γι ανακύκλωση. Άρα έτσι κινδυνεύει και η ουσία της πράξης μου.
HamerZ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Προσωπικά έκανα κάμποσα format και ξεμπέρδεψα με τα τυχόν δεδομένα του δίσκου που είχε μέσα.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Όσα format και να κάνεις το ίδιο είναι. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα εργαλεία για disk wiping.
gang Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 βασικά δεν νομίζω κάποιος να μπει σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία του να διαβάσει έναν δίσκο. είναι απίστευτα δύσκολο και χρειάζεται πάνω απ' όλα γνώση και χρόνο. πάντως για να είσαι σίγουρος, για τα π.δ. ξεχαρβαλιάζεις τον δίσκο παίρνεις τα σεκτορς και τα κομματιάζεις..
liopyr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 βασικά δεν νομίζω κάποιος να μπει σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία του να διαβάσει έναν δίσκο. είναι απίστευτα δύσκολο και χρειάζεται πάνω απ' όλα γνώση και χρόνο.πάντως για να είσαι σίγουρος, για τα π.δ. ξεχαρβαλιάζεις τον δίσκο παίρνεις τα σεκτορς και τα κομματιάζεις.. H διαδικασία είναι αστεία, χρονοβόρα μεν, αλλά πανεύκολη. Αν και πράγματι είναι τραγικό να κάτσει κάποιος να τo κάνει όλο αυτό, για να δει τι; Επί του θέματος, τα τζιμάνια του πλαισίου δε μπορούσαν να διαφημίσουν την ανακύκλωση στο site; 80 κιλά τηλεόραση χάρισα στον εγκληματία με τα 30 ονόματα και τα 29 ban!
theoritikos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Εγώ έχω μια άλλη απορία σχετική με αυτό το πρόγραμμα: Πως ξέρουμε ότι η συσκευή που πήγαμε για ανακύκλωση θα πάει όντως για ανακύκλωση, και δεν θα ξαναπουληθεί σαν refiburnised? Το ρωτάω γιατί σε ένα κατάστημα vodafone είδα κάτι original μπαταρίες για πανάρχαια κινητά με αλλαγμένη ετικέτα, κλεισμένες σε κουτί vodafone, αλλά χωρίς σακουλάκι, κάτι που με έκανε να αναρωτηθώ αν αυτά τα προϊόντα είναι από τους κάδους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.