aserprince Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Πηρα ενα δευτερο σκληρο εσωτερικο δισκο για το σταθερο μου pc. Πρεπει ο ενας να ειναι master και ο αλλος slave; Πρεπει να μπω στο bios αν ναι τι κανω; ΟΔισκος μου ειναι sata/16 mb cache 250gb ειναι ιδιος με τον πρωτο δισκοΣ Αν εβαλε καποιος δευτερο δισκο ας πει τι να κανω.
cabdik Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 αφου ειναι sata και οι 2 δισκοι, δεν εχεις προβλημα. απλα συνδεεις και το δευτερο δισκο σε μια απο τις sata ports και μετα, αφου ανοιξεις το pc σου, η πρωτη κινηση σου θα ειναι να πας στη διαχειριση δισκων, απο το "Ο υπολογιστης μου", με δεξι κλικ, διαχειριση-> διαχειριση δισκων. εκει βλεπεις τον 2ο δισκο που εβαλες και του κανεις διαμορφωση (=format) και μετα τον κανεις οτι θες!
TheELF Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δεν πρέπει να μπει και στο BIOS να δει αν είναι ενεργοποιημένη η δεύτερη SATA ;
cabdik Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 οχι αφου και ο αλλος δισκος του ειναι sata και λειτουργει, ειναι οκ.
aserprince Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 οχι αφου και ο αλλος δισκος του ειναι sata και λειτουργει, ειναι οκ. Δεν με ειπατε σε αυτο που ρωτισα ο δισκος εχει απο πισω κατι jamp οπως τα λενε. οταν πηρα το δισκο δεν ειχε τετοιες ασφαλειες που βαζεις για βραχικυκλωμα. να βαλω απο αυτες τις ασφαλεις ναι ο οχι.
washcloud Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Jumpers (τζαμπεράκια) τα λένε. Αν χρειαζόταν, θα είχε (εφ' όσον είναι καινούριος). (ούτως ή άλλως χρειάζονται μόνο στην περίπτωση που έχεις αρκετά παλιά μητρική, για να αναγνωρίσει τον δίσκο έστω ως SATA-1 δυνατοτήτων και όχι ως SATA-2 που υποθέτω πως είναι, ΑΝ δεν μπορεί να τον δει καθόλου. Δεν έχουν σχέση με "master/slave" που υποθέτω φαντάζεσαι εσύ, να ορίστεί δηλαδή κάποια "σειρά", σε σχέση με τον άλλο δίσκο - αυτό ίσχυε μόνο με τους IDE που μπαίνανε στην ίδια καλωδιοταινία)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.