washcloud Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 κοίτα αφού έχει καλή ιατρική περίθαλψη θα τον χάλαγε να δουλεψει για λίγο έτσι και να παίρνει μαύρα και το ίκα στο χέρι?????Κοιτά ναι ξέρω ότι είναι πολύ ακραίο αλλά κοίτα τι γίνεται με τα ασφαλιστικό επίσης δεν πιστεύω μία στο τόσο ότι θα πάρουμε σύνταξη, κάνουνε κρατήσεις τις οποίες δεν θα πάρουμε ΠΟΤΕ!!!!!!! Ωραία "λογική". Εκτός του ότι κατά πάσα πιθανότητα θα την θυμηθεί όταν θα κοντεύει να πάρει σύνταξη (και μακάρι να μην ψάχνει ΤΟΤΕ να βρει μερικές εκατοντάδες ή και δεκάδες ένσημα), είναι υποχρεωμένος να είναι κρατικά ασφαλισμένος, και δεν είναι σίγουρο ότι ο εργοδότης του θα θέλει να τον έχει "μαύρο" (πόσο μάλλον τώρα που έχει αρχίσει να γίνεται της Πόπης με ελέγχους). Να επιλέξει το χειρότερο ΤΕΒΕ λοιπόν, το οποίο θα το πληρώνει απ' την τσέπη του (τα δε λεφτα που θα του δίνει στο χέρι ο άλλος, συνήθως είναι λιγότερα απ' όσα θα πλήρωνε για πάρτη του στο ΙΚΑ). Οπότε σα να λέμε ας πετάξει τη δυνατότητα της καλύτερης δυνατής ασφαλιστικής κάλυψης, που του παρέχεται στο πιάτο, με τον φόβο πως μια μέρα, όλες αυτές οι κρατήσεις θα πάνε στο βρόντο. Νάις. * ...Ρε συ Omar, εφ' όσον το ξέρεις ότι η κρατική ασφάλιση είναι υποχρεωτική, κι εφ' όσον συνεχίζει αυτή να είναι, γιατί λες τέτοιες ιστορίες στα παιδιά; Μήπως ΤΩΡΑ είναι που θ' αρχίσει ο κόσμος ο ασφαλισμένος στο ΙΚΑ να χτυπάει κι ένα παράλληλο ιδιωτικό ασφαλιστικό; ΧΡΟΝΙΑ παίζει. Να πω ότι είναι επιλογή του εργαζομένου, πάει στα κομμάτια. Μέχρι τότε όμως, τί προτροπή είναι αυτή, "δουλέφτε μαύρα"; Αφού καλά-καλά δεν θέλουν τα μαύρα ούτε οι εγροδότες, για όλες τις περιπτώσεις : είτε για να έχουν έναν ικανό αριθμό ασφαλισμένων εργαζομένων να φαίνεται, είτε για τον φόβο ελέγχων/προστίμων, είτε ακόμα και για λόγους επιδοτήσεων που ακόμα παίρνουνε. Τεσπα, για να τελειώνει, το ιδανικό (και πρακτικά λογικό) εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα είναι : ΙΚΑ, παράλληλα με ιδιωτική σφάλιση για συνταξιοδότηση (για να έχει κανείς τα νώτα του καλυμμένα), και δε βλέπω κάτι για ν' αλλάξει να είναι.
konstantina_ena Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 εγω συμφωνώ με τον ομαρ!!!!δεν θα πάρουμε ποτέ συνταξη ενα ειναι το σίγουρο έχουν γίνει ερευνες και τα αιτια ειναι πολλα αρχικά η υπογεννητικότητα!!!!!!Ξέρω ότι πολυ θα αντιδρ'ασουν αλλα αν μου εδιναν το ικα στο χέρι θα το προτιμούσα!!!!!!!βεβαια μετα πάμε αλλού αλλα ΄το ίδιο το κράτος το καλλιεργει θαβει τον εργαζόμενο!!!ετσι κάποια στιγμη δεν θα έχουμε ουτε ικα ουτε θα μας τα δίνουν σε χρημα απλα θα δουλεύουμε για τον εργοδότη.....!!!!!!!
washcloud Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Συμφώνα με όποιον θέλεις Κωνσταντίνα - αλλά ασχέτως ποιάς ηλικίας είσαι, πρέπει να καταλάβεις τα εξής πάντως : α) Καλώς ή κακώς (κακώς), είσαι υποχρεωμένη να ασφαλίζεσαι σε κρατικό ταμείο, όταν εργάζεσαι (το αν θα ασφαλιστείς ΚΑΙ ιδιωτικά, ποσώς ενδιαφέρει το κράτος). Δια νόμου βρε παιδί μου, πώς τα λένε. Κι αν δεν είσαι, προβλέπονται πρόστιμα. Το συνειδητοποιείς αυτό; Οπότε, μέχρι ν' αλλάξει η υπάρχουσα συνθήκη, τί προτείνεις; Κρυφτούλι; Και ο όποιος εργοδότης δε θα το δέχεται; β) Όπως έχουν τα πράγματα, πολλούς εργοδότες τους συμφέρει να πληρώνουν "στο χέρι" ΚΑΠΟΙΟΥΣ υπαλλήλους. Τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ, είπα. Ξέρεις γιατί; Γιατί ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ. Διότι αν ήταν να δίνουνε τα ίδια, ΓΙΑΤΙ να το κάνουνε για 'σενα; Επειδή εισ' (ίσως) ωραία; Να είναι παράνομοι για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΟ; Τί λες! Δια ταύτα λοιπόν, "στο ΧΕΡΙ", πληρώνουν πάντα ΛΙΓΟΤΕΡΑ (όσοι/όποτε/σε όποια περίπτωση το κάνουν). γ) Χωρίς ένσημα, χάνεις εργασιακά δώρα, επιδόματα, 3ετίες (κι ας λέει ο Ομάρ, σιγά μην απολύουν όλοι πάνω στις 3ετίες, έχουν και μια δουλειά να κοιτάξουν, γαμώ), πληρώνεις την περίθαλψή/φάρμακά/εξετάσεις σου χρυσάφι. Έχεις ιδέα μια επεμβασούλα (οποιαδήποτε) πόσο θα την πληρώσεις ιδιωτικά, ενώ σε ΙΚΑ ή νοσοκομείο (έστω και μετά από ταλαιπωρία) θα είναι τζάμπα; Δεν έχεις, και το ξέρω...... δ) Χωρίς ένσημα επίσης χάνεις κρατικά επιδόματα, διάφορες μικρές ή μεγάλες παροχές, δικαιώματα Εργατικής Εστίας κτλ, χάνεις ταμείο ανεργίας. ε) Ολ' αυτά, τη στιγμή που σου παρέχονται ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ (...αρκεί να καταφέρεις να βρεις εργοδότη να σου κολάει τα κανονικά ένσημα βέβαια...). Κι εσύ λες, "όχι φχαριστώ, δε θέλω - θέλω μαύρα". Ε αυτές οι λογικές/πρακτικές ήταν που βοήθησαν στο να μεγαλώσουν κάποιοι τους κώλους τους (εργοδότες) δεκαετίες τώρα, πληρώνοντας μαύρα, πληρώνοντας λίγα, και να συνδράμουν στο ρήμαγμα των ταμείων. Και τα θύματα-εργαζόμενοι, είτε να σκύβουν το κεφάλι και να λένε "ό,τι πεις εσύ αφεντικό" - είτε να νομίζουν ότι ήταν και μάγκες, "παίρνοντας παραπάνω στο χέρι". Αντί να πολεμάνε για τα δικαιώματά τους, να λένε "πω-πω, βρώμα η δουλειά, κάτσε να πάρω στο χέρι ό,τι μπορέσω". Κατ' αναλογία δηλαδή, το ξεπούλημα που έχει αρχίσει να πέφτει στη χώρα, απ' το '90 και μετά, στον κρατικό τομέα, με τη "δικιολογία", "είναι άρρωστος ο κόκκορας ρε παιδιά, να τον σφάξουμε να τον φάμε πριν ψοφήσει γιατί αν ψοφήσει δεν θα τρώγεται!". Κι ολ' αυτά επειδή ο κόκκορας φταρνιζόταν. Κι άντε, κάποιοι τον είχαν βάλει στο μάτι, εσείς που βοηθάτε στο σφάξιμο του δικού σας κόκκορα για να φάνε ξένοι, τί καταλαβαίνετε;
konstantina_ena Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 ρίξε μια ματιά στα τωρινά εργασιακά και έλα πές μου!!!!Και ναι εγω είμαι η πρωτη που λέω να στηρίξουμε το κράτος έχεις δει όμως τι γίνεται το τελευταιο καιρό.....εργατική εστία δεν έχουμε όλοι πλέον θέλουν εκκαθαριστικό για να σου δώσουν ..........και πρέπει να παίρνεις μισθό της πείνας για να πάρεις!!!!!τα νέα μετρα για τις αποζημειώσεις τα είδες και για το ίκα το ξέρεις ότι όσοι εργοδότες εχουν οφειλές στο ικα εχουν δικαίωμα να μην ασφαλίζουν εργαζομένους!!!!!!Και για να πω την αλήθεια είμαστε και πολύ Μ.......ειναι γεγονος οτι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πάρα πάρα πολύ και αφού δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε τίποτα γιατί είμαστε άχρηστοι ας δράσει ο καθένας μόνος του....... Νομίζεις ότι θα πάρεις συνταξη....... Δηλαδή αν εσυ ήσουν καθηγητης ελευθερος επαγγελματιας ας πούμε ενα παράδειγμα και έδινες 700 ευρώ στο τεβε!!!Και σου δινόταν η ευκαιρία να δουλευεις μαύρα θα ήθελες να συνεχισεις να πληρώνεις τεβε? ένα ειναι το βεβαιαο ότι το τεβε θα σου κόστιζε γυρω στα 5000 ευρω το χρόνο και ποτέ δεν θα τα έπαιρνες σε συνταξη απλα θα δουλευες για να πληρώνεις τη συνταξη του άσχετου παππουλη!!!!!! Όταν μιλάμε για ικα και εργοδότη ενταξει και εγω μαζι σου γιατι θα ειναι σαν να το καλλιεργουμε οι ιδιοι αν όμως μιλάμε για τεβε και ελευθερο επαγγελματια με 1000 και μαυρα!!!!! Και για να πω την αληθεια και εγω αν υπηρχε κάτι να μου εξασφαλίζει οτι θα διάλεγα μεταξυ ικα και μια ιδιωτικη ασφάλιση με χιλια την ιδιωτικη και όχι ικα!!!Ας μου έδιναν τα χρηματα του ικα και να διαλεγα εγω αν θελω ικα η οχι!!!Γιατι να μην έχουμε αυτη την επιλογη δηλαδη δεν καταλαβα!!!
Praetorianos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Περιέργως σε αυτό το thread θα συμφωνήσω με τον washcloud. Βλέπω μία τάση προς την παρτουζίαση του κράτους με την ανοχή όλων πλέον -μικρών, μεγάλων, σταρχιδιστών, υπομονετικών, αριστερών, δεξιών, μεσαίων, γέρων, νέων- όλοι από κει που πάει να πάρει έστω μια μικρή ανάσα, ΜΠΑΠ ασάλιωτο από παντού. Για τους γέρους ντάξει το είχα ξεγραμμένο ουδέποτε άλλαξαν ουδέποτε θα αλλάξουν το κράτος. Την ίδια στιγμή όμως να βλέπω νέους να κατηγορούν ότι "δεν θα τα έπαιρνες σε συνταξη απλα θα δουλευες για να πληρώνεις τη συνταξη του άσχετου παππουλη!!!!!!" αλλά να κάνουν ακριβώς το ίδιο ε κάπως μου την βαράει ένα πράγμα. Όταν αυτός ο άσχετος παππούλης έβγαλε ένα δημοτικό και ήταν ολημερίς στα χωράφια πχ και ήταν και χαζός ο καημένος και όχι σπουδαγμένοι και ενήμεροι και μέσα σε όλα όπως είμαστε μεις τρομάρα μας, ε ένα ελαφρυντικό του το δίνω. Έχουμε φτάσει δηλαδή στο εξωφρενικό σημείο να κατηγορούμε τους παππούληδες επειδή τα 'ρπαξαν μαύρα και μεις που είμαστε σε 100 φορές καλύτερη θέση κάνουμε το ίδιο!!!! Πόσο απιστευτογαμάτο είναι αυτό?? Μερικοί επίσης ξεχνάνε ποιο από τα 3 θα πάρουν από μια ιδιωτική ασφαλιστική αν τους συμβεί κάτι σοβαρό. Ναι ξέρω, είμαι μικρός ακόμα, δεν καταλαβαίνω, θα μεγαλώσω, θα φάω τους εργοδότες στη μάπα, ζω σε χρυσά κλουβιά κτλ κτλ το έχω μάθει το ποιηματάκι πλέον. Τι να πω. Ελπίζω ότι μέχρι να 30αρίσω θα έχουμε αλλάξει μυαλά ή έστω θα έχουν φτηνύνει λίγο τα λιπαντικά.
Omar Tarif Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σε χρησιμοποιώ σαν εφαλτήριο,μιας και ο άλλος ο μπαγλαμάς έχει πρόβλημα με τη μέση του από παλιό πέσιμο και δεν αντέχει τα βάρητα... Περιέργως σε αυτό το thread θα συμφωνήσω με τον washcloud. Βλέπω μία τάση προς την παρτουζίαση του κράτους με την ανοχή όλων πλέον -μικρών, μεγάλων, σταρχιδιστών, υπομονετικών, αριστερών, δεξιών, μεσαίων, γέρων, νέων- όλοι από κει που πάει να πάρει έστω μια μικρή ανάσα, ΜΠΑΠ ασάλιωτο από παντού.Απόρροια (και μιας και αναφέρεις παρτουζίαση,πάει και με το βλενόρροια...) της απόγνωσης είναι,το ίδιο κάνει και ο σκορπιός (κι ο "σκόρπιος",btw) όταν σντριμώχνεται=βαράει στο γάμο του karagioz με το κεντρί και όποιον πάρει ο χάρος (ας γινόταν να με πάρει κάποιος,ας είναι κι ο κατήφορος).Σ' αυτή τη κατάσταση δεν με έφεραν οι επιλογές μου,να συννενογιώμαστε αδερφέ μου,μη μου φορτώνεις συμμετοχή βάσει του σταρχιδισμού μου,τις εισφορές μου τις πλήρωσα. Για τους γέρους ντάξει το είχα ξεγραμμένο ουδέποτε άλλαξαν ουδέποτε θα αλλάξουν το κράτος. Την ίδια στιγμή όμως να βλέπω νέους να κατηγορούν ότι "δεν θα τα έπαιρνες σε συνταξη απλα θα δουλευες για να πληρώνεις τη συνταξη του άσχετου παππουλη!!!!!!" αλλά να κάνουν ακριβώς το ίδιο ε κάπως μου την βαράει ένα πράγμα.Όταν αυτός ο άσχετος παππούλης έβγαλε ένα δημοτικό και ήταν ολημερίς στα χωράφια πχ και ήταν και χαζός ο καημένος και όχι σπουδαγμένοι και ενήμεροι και μέσα σε όλα όπως είμαστε μεις τρομάρα μας, ε ένα ελαφρυντικό του το δίνω. Έχουμε φτάσει δηλαδή στο εξωφρενικό σημείο να κατηγορούμε τους παππούληδες επειδή τα 'ρπαξαν μαύρα και μεις που είμαστε σε 100 φορές καλύτερη θέση κάνουμε το ίδιο!!!! Πόσο απιστευτογαμάτο είναι αυτό?? Πως το λένε οι πολιτικοί (αυτοί ντε,που έφτιαξαν 16 εκατομύρια αποχρώσεις του γκρι),παράπλευρες απώλειες.Το μάθανε απ' τις δολοπλοκίες τουν Βυζαντινών,διαίρει και βασίλευε.Όλος ο κόσμος έχει χωριστεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς,αναρχικούς και μπάτσους,νέους και γέρους,βγήκαν οι εφιάλτες μου πραγματικότητα,βγάλαμε τελικά ο ένας το μάτι του άλλου... Μερικοί επίσης ξεχνάνε ποιο από τα 3 θα πάρουν από μια ιδιωτική ασφαλιστική αν τους συμβεί κάτι σοβαρό. Ασπίς έναν πράμα,έ; Βάλε linux.Και η Ιντεράφρικαν καλή είναι,έχει κι άλλες,που με τα φταλέ που χώνεις στο ΙΚΑ θα σούχουν ένα πιπίνι να σε πιπώνει όταν κάνεις βαβά. Ναι ξέρω, είμαι μικρός ακόμα, δεν καταλαβαίνω, θα μεγαλώσω, θα φάω τους εργοδότες στη μάπα, ζω σε χρυσά κλουβιά κτλ κτλ το έχω μάθει το ποιηματάκι πλέον. Τι να πω. Ελπίζω ότι μέχρι να 30αρίσω θα έχουμε αλλάξει μυαλά ή έστω θα έχουν φτηνύνει λίγο τα λιπαντικά. Παρακαλώ να ξεχάσεις αυτού του είδους τις αντιδράσεις και να κρατήσδεις τα ίδια μυαλά και στα τριάντα σου. Tέλος,χρειάζεται reboot.
washcloud Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 ρίξε μια ματιά στα τωρινά εργασιακά και έλα πές μου!!!!Και ναι εγω είμαι η πρωτη που λέω να στηρίξουμε το κράτος έχεις δει όμως τι γίνεται το τελευταιο καιρό.....εργατική εστία δεν έχουμε όλοι πλέον θέλουν εκκαθαριστικό για να σου δώσουν ..........και πρέπει να παίρνεις μισθό της πείνας για να πάρεις!!!!!...Όπως ακριβώς με τα εθνικά θέματα : "Οι Τούρκοι μας την πέφτουνε! Να καταρρίψουμε κα'να αερόπλανο ή βαπόρι, να δούμε μετά αν θα κονιένται!" (ή σε πιο παθητική στάση : μπαίνουν μέσα στη χώρα, καιρός να φύγουμε μετανάστες να σωθούμε). "Οι Σκοπιανοί θέλουν μέχρι και τη Λάρισα! Να μπούμε να τους κάνουμε ντου τους ανύπαρκτους, που θα μας φαν' το Μεγαλέξαντρο!". Κατά τ' άλλα, βλέπε τα κανάλια τους, άκου τις "ειδήσεις" τους, γιόρτασε τον καταναλωτισμό και τις διαφημίσεις τους, ζήσε λίγο και 'συ το Γκρηκ-Ντρημ με Χόντος Σέντερ και Δε Μολ, φόρα τα Νάικ τους, λούσου τα Χεντ εντ Σόλντερς τους, πιες Τζακ Ντάνιελς, πάρε αμάξι, βάλε Νόβα, βάλε Βόνταφον, στείλε sms στην Τατιάνα να της πεις την άποψή σου, πάρε τηλέφωνο στον Καφέ Με Την Ελένη να της πεις καλημέρα και να τσιμπήσεις τηλεόραση. Ωραία γενιά. Κι άμα μιλήσει κανείς γι' αγώνες, γίνεται αναρχοκομμούνι και δήθεν αριστερός. τα νέα μετρα για τις αποζημειώσεις τα είδες και για το ίκα το ξέρεις ότι όσοι εργοδότες εχουν οφειλές στο ικα εχουν δικαίωμα να μην ασφαλίζουν εργαζομένους!!!!!!Και για να πω την αλήθεια είμαστε και πολύ Μ.......ειναι γεγονος οτι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πάρα πάρα πολύ και αφού δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε τίποτα γιατί είμαστε άχρηστοι ας δράσει ο καθένας μόνος του....... Ας καταλύουμε λοιπόν επίσημα, με βούλα κι ανεπιστρεπτί όσα με αγώνες δικαιωθήκαμε επί δεκαετίες. Μπράβο βρε. Πάμε στους ιδιώτες λοιπόν, αφού είμαστε άχρηστοι, αντί να βελτιώσουμε το κράτος πρόνοιας. Μόνο να ξέρεις ότι οι ιδιώτες, τους άχρηστους δεν τους θέλουν. Και το πώς ορίζεται ο άχρηστος είναι γι' αυτούς το γράφουν βιβλία γραμμένα απ' τους ίδιους. Και φυσικά αυτά που θα βγάζεις στους ιδιώτες, είτε δουλεύεις σε αυτούς, είτε ασφαλίζεσαι, θα είναι μία τρίχα από. Νομίζεις ότι θα πάρεις συνταξη....... Δηλαδή αν εσυ ήσουν καθηγητης ελευθερος επαγγελματιας ας πούμε ενα παράδειγμα και έδινες 700 ευρώ στο τεβε!!!Και σου δινόταν η ευκαιρία να δουλευεις μαύρα θα ήθελες να συνεχισεις να πληρώνεις τεβε? ένα ειναι το βεβαιαο ότι το τεβε θα σου κόστιζε γυρω στα 5000 ευρω το χρόνο και ποτέ δεν θα τα έπαιρνες σε συνταξη απλα θα δουλευες για να πληρώνεις τη συνταξη του άσχετου παππουλη!!!!!! Το ζήτημα είναι να έχεις ισχυρό κράτος, για να σου πληρώσει κι εσένα τη σύνταξή σου μια μέρα. Όταν πας με τη λογική "του άσχετου παππούλη", είσαι φέηλ εξ' αρχής. Με συνοπτικά λόγια, το βλέπεις μικρο-καπιταλιστικά : ο σώζων εαυτόν σωθήτω, οι καλύτεροι να ανταμοίβονται κτλ. Τελείως γυναικείος/κοντόφθαλμος τρόπος σκέψης, και ξέρω πολύ καλά τί λέω, δεν προσπαθώ να προσβάλλω, ούτε κολλημένος είμαι. Και το κακό ότι αυτός ΑΚΡΙΒΩΣ ο τρόπος σκέψης, είναι που είναι βούτυρο στο ψωμί των μεγαλο-καπιταλιστών. Έχεις ιδέα τί γίνεται σε χώρες -κυρίως "πρώην ανατολικού μπλοκ"- όσον αφορά την ιδιωτική πρωτοβουλία (σε κάθε επίπεδο); Χαμός. Σφαγή. Αν εσένα σου κάνει, γιατί βλέπεις/σκέφτεσαι τον εαυτό σου ΜΟΝΟ, μπράβο. Όταν μιλάμε για ικα και εργοδότη ενταξει και εγω μαζι σου γιατι θα ειναι σαν να το καλλιεργουμε οι ιδιοι αν όμως μιλάμε για τεβε και ελευθερο επαγγελματια με 1000 και μαυρα!!!!! ...αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στηρίξει ο καθ' ένας μας την εξυγείανση του κάθε ταμείου, όχι τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ. Επίσης, όπως έχουνε τα πράγματα, ναι για ΙΚΑ μιλάω, (όχι για να συνεχίσει να μπαίνει μέσα κι εσύ να το στηρίζεις βέβαια), γαιτί αναλογικά είναι αυτό που σου δίνει τα περισσότερα, και περισσότερη "ασφάλεια". Εκτός κι αν συνεχίζει το "κράτος" να βάλλεται όπως βάλλεται. Πώς θα γίνει όμως, να τραβάς ακόμα και 'συ το χαλί κάτω από το κράτος, και μετά να διαμαρτύρεσαι πως "έπεσε".....; Και για να πω την αληθεια και εγω αν υπηρχε κάτι να μου εξασφαλίζει οτι θα διάλεγα μεταξυ ικα και μια ιδιωτικη ασφάλιση με χιλια την ιδιωτικη και όχι ικα!!!Ας μου έδιναν τα χρηματα του ικα και να διαλεγα εγω αν θελω ικα η οχι!!!Γιατι να μην έχουμε αυτη την επιλογη δηλαδη δεν καταλαβα!!! "Ας μου έδιναν..." "Γιατί να μην έχουμε την επιλογή..." Θεωρίες κι ευχολόγια δηλαδή. Λοιπόν αν θες την επιλογή, πολέμα γι' αυτήν, τί να σου πω (πολέμα για μια κοινωνία ιδιωτικοποιημένη, όπου μέριμνα δε θα υπάρχει καμμία) . Θα το καταλάβετε μόνο όταν αρχίσουν να βάζουν φόρο στον ΑΕΡΑ οι κυβερνώντες-επιχειρηματίες τύπου Μπερλουσκόνι, αλλά θα είναι αργά, θα μας έχουν κάνει σκόνη. Ξες γιατί; Για το δικαίωμα στο καπιταλιστικό όνειρο, το δικαίωμά σου να πάρεις ένα μοντελάκι, ένα αρωματάκι, να έχεις στην τσαντούλα σου το πιο γαμάτο κινητάκι, και να οδηγάς τζιπάκι. Γυρνάει όμως ο τροχός, όπως γυρνάνε οι 10 γύρω απ' τις 9 καρέκλες. Και θα έρθει η σειρά του καθ' ενός να μείνει όρθιος, και μόνο τότε θα καταλάβει πόσο λάθος ήταν να νομίζει ότι η λύση ήταν να μπει να παίξει, κι όχι να παλαίψει για άλλη μια καρέκλα. ^ ...αν εξαιρέσεις πάντως τα παραπάνω συνήθη παραλληρηματικά "αριστερίστικά" μου, μέχρι να μην είναι κανείς υποχρεωμένος να ασφαλίζει-ασφαλίζεται κρατικά, η καλύτερη επιλογή είναι το ΙΚΑ. Κι όσο για την αβεβαιότητα του μέλλοντος (...άααααλη γυναικεία "σύλληψη" αυτή...), πλήρωνε ΚΑΙ σε ιδωτική, ούτως ώστε ΑΝ τα χάσεις τα του ΙΚΑ μια μέρα, να έχεις πόρτα για τον χειμώνα. Έτσι όπως ΕΧΟΥΝ όμως τα πράγματα, είναι βλακεία να αποποιηθείς την κρατική ασφάλιση, με τα προβλήματά της.
black_widow Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα που τέθηκε: ούτε για αστείο μη σκεφτείς να μπλέξεις με ΤΕΒΕ, βιβλία και στοιχεία και όλα τα συναφή αφού θα έχεις έναν εργοδότη. Εάν καταφέρεις παράλληλα με τις σπουδές να κάνεις παραπάνω από μία δουλειές και για αυτό να προτιμάς το καθεστώς του ελεύθερου επαγγελματία παρακαλώ να μας πεις τι διαχείριση χρόνου κάνεις και το καταφέρνεις. Καλύτερα να είσαι μισθωτός και αφού δε θες να κάνεις φορολογική δήλωση να φροντίζεις να έχεις μέχρι 6000 ευρώ ετήσιο εισόδημα μόνο από μισθωτές υπηρεσίες. Για να έχεις βιβλιάριο υγείας στο ΙΚΑ πρέπει να συμπληρώνεις 70 ή 80 ένσημα ( δε θυμάμαι). Δες εδώ http://annxyd.files.wordpress.com/2010/05/forologikos_odigos_2010_for_web.pdf http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/bibhygine.cfm Όταν ήμουνα προστατευόμενο μέλος στο ΤΕΒΕ και πάλι όλες τις εξετάσεις ιδιωτικά τις έκανα. Εάν σου τύχει καμία στραβή και δεν έχεις εισόδημα από την εργασία για κάποιους μήνες άντε να βρεις χρήματα να πληρώσεις ΤΕΒΕ,άσε που αυξάνονται υπερβολικά με τα χρόνια οι εισφορές. Σχετικά με τη διαμάχη εάν πρέπει να προτιμήσει κάποιος κρατικό ταμείο ή ιδιωτική ασφάλιση έχω να πω τα εξής: 1) Η ασφάλιση στο κρατικό ταμείο είναι υποχρεωτική όχι προαιρετική. 2) Όταν είσαι μισθωτός με το πόσα ένσημα έχεις θα αποδείξεις σε ποιά μισθολογική κλίμακα ανήκεις. Προσωπικά ανήκω ακόμα στην πρώτη μισθολογική κλίμακα επειδή με κλέβανε στα ένσημα προηγούμενοι εργοδότες, κανονικά θα έπρεπε να ήμουνα στη δεύτερη. 3) Εισφορές δε πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι εργοδότες. 4) Για να κάνεις νοσοκομειακό πρόγραμμα σε ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να είσαι νέος , υγιής και όχι παχύσαρκος. Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα που έχει πρωτοεμφανιστεί πριν να ξεκινήσεις το συμβόλαιο, π.χ. το πιο συνηθισμένο θυροειδή τρως εξαίρεση. Ένα συγγενικό μου πρόσωπο που έχει να κάνει επέμβαση για αφαίρεση θυροειδή θα την κάνει με ΤΕΒΕ και κάποιες εξετάσεις για το ίδιο πρόβλημα πάλι με ΤΕΒΕ. Επίσης δε καλύπτει φάρμακα. Το καλύτερο είναι λοιπόν να έχεις κρατικό ταμείο και κάποια ιδιωτική ασφάλεια συμπληρωματική. 5) Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα το κατάλληλο πλαίσιο που να μας προστατεύει σε περίπτωση κλεισίματος ασφαλιστικών εταιρειών. Κάτι πάνε να κάνουνε τώρα με ένα επικουρικό ταμείο για συμβόλαια ζωής αλλά το παλεύουνε ακόμα.
washcloud Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 1) ...άντε, επιτέλους, ειπώθηκε και από άλλον. 3) ...καν' το "ΚΥΡΙΩΣ οι εργοδότες", και είσαι τελείως μέσα. 4) ...σωστό κι αυτό και μου διέφυγε : έτσι χαλαρά, άιντε, τους ασφαλίζουν όλους; Για να μη νομίζουν μερικοί δηλαδή ότι είναι ΣΩΤΗΡΙΑ. 5) ...εμμμμμμμμμμμμμμμμ! Κι όποιος πει "ναι γιατί με την κρατική ασφάλιση είσαι εξασφαλισμένος;", η απάντηση ειπώθηκε : ο στόχος ΠΡΕΠΕΙ να είναι, κι αν δεν είναι να ΓΙΝΕΙ, η κρατική ασφάλιση. Όπως δεν είναι δυνατόν σε μια οικογένεια να είναι ο καθ' ένας για την πάρτη του (διότι θα ρημάξει η οικογένεια, και συνεπώς κάποια στιγμή ξεχωριστά τα μέλη), έτσι πρέπει να είναι με τα του κράτους. Κι όταν ο μπαμπάς τα πίνει και τα τρώει στις Τζούλιες, πρέπει ο μπαμπάς να στρώσει (με το καλό, με ψυχολόγο, με το κακό ακόμα), κι όχι να περιμένουμε από τον γκόμενο που ενδέχεται να πιάσει η μαμά.
Praetorianos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σ' αυτή τη κατάσταση δεν με έφεραν οι επιλογές μου,να συννενογιώμαστε αδερφέ μου,μη μου φορτώνεις συμμετοχή βάσει του σταρχιδισμού μου,τις εισφορές μου τις πλήρωσα. Τι να σου πω, όταν κάθομαι και το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα λέω ντάξει είναι και μερικοί που πλέρωναν πλέρωναν για το έρμο το κράτος κι αυτό πατώντας στις πλάτες των πολλών ηλιθίων που την κυβερνούν έκανε διάφορα. Αλλά έλα τώρα και στη θέση μου και πες μου. Εγώ από ποιον πρέπει να ζητήσω τα ρέστα? Πάω στους πολιτικούς μου λένε ο λαός, πάω στο λαό μου λένε οι πολιτικοί, πάω στον wash μου λέει ο καπιταλισμός, πάω στον καπιταλισμό μου λέει η φύση του ανθρώπου, ο γείτονας μου λέει για το μεσογειακό dna που το χει στο αίμα του να κλέβει, πάω στους g700 και λένε οι προηγούμενες γενιές τα άρπαξαν αυτούς πληρώνουμε. Μα τι διάολο ωστόσονα χαζός είμαι που ζω σε μια κοινωνία που πηδιέται αλλά ταυτοχρόνως δεν φταίει και κανείς? Ονομάτισε μου ποιος κατά την δική σου γνώμη φταίει αν θέλεις. Και η Ιντεράφρικαν καλή είναι,έχει κι άλλες,που με τα φταλέ που χώνεις στο ΙΚΑ θα σούχουν ένα πιπίνι να σε πιπώνει όταν κάνεις βαβά. Ναι αλλά το πιπινάκι θα σε πιπώνει όσο το πληρώνεις και το 'χεις στα ώπα ώπα. Για κάνε πως απλώνεις λίγο το χέρι να πιάσεις κάτι ως "ανταπόδοση" για τα δώρα που του έκανες τόσα χρόνια και θα ανακαλύψεις τι μυξοπαρθένα είναι. "Μα δεν έλεγε αυτά το συμβόλαιο, κοιτάξτε δεν καλύπτει αυτά η ασφάλεια, ναι αλλά το κόστος είναι υπέρογκο, κοιτάξτε να δείτε δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά κτλ κτλ". Και αν δεν χρειαστείς ποτέ πάει στο διάολο, αν όμως τη θέλεις οπωσδήποτε θα κάθεσαι να αναρωτιέσαι "μα γιατί?" πλήρωνα τόσα χρόνια σαν το μ@λακα αφού πάλι με την Σούλα την 50αρα τη στραβοχυμένη (Δημόσια νοσοκομεία) θα βολευτώ.
Omar Tarif Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Τι να σου πω, όταν κάθομαι και το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα λέω ντάξει είναι και μερικοί που πλέρωναν πλέρωναν για το έρμο το κράτος κι αυτό πατώντας στις πλάτες των πολλών ηλιθίων που την κυβερνούν έκανε διάφορα. Αλλά έλα τώρα και στη θέση μου και πες μου. Εγώ από ποιον πρέπει να ζητήσω τα ρέστα? Πάω στους πολιτικούς μου λένε ο λαός, πάω στο λαό μου λένε οι πολιτικοί, πάω στον wash μου λέει ο καπιταλισμός, πάω στον καπιταλισμό μου λέει η φύση του ανθρώπου, ο γείτονας μου λέει για το μεσογειακό dna που το χει στο αίμα του να κλέβει, πάω στους g700 και λένε οι προηγούμενες γενιές τα άρπαξαν αυτούς πληρώνουμε. Μα τι διάολο ωστόσονα χαζός είμαι που ζω σε μια κοινωνία που πηδιέται αλλά ταυτοχρόνως δεν φταίει και κανείς? Ονομάτισε μου ποιος κατά την δική σου γνώμη φταίει αν θέλεις. Ναι αλλά το πιπινάκι θα σε πιπώνει όσο το πληρώνεις και το 'χεις στα ώπα ώπα. Για κάνε πως απλώνεις λίγο το χέρι να πιάσεις κάτι ως "ανταπόδοση" για τα δώρα που του έκανες τόσα χρόνια και θα ανακαλύψεις τι μυξοπαρθένα είναι. "Μα δεν έλεγε αυτά το συμβόλαιο, κοιτάξτε δεν καλύπτει αυτά η ασφάλεια, ναι αλλά το κόστος είναι υπέρογκο, κοιτάξτε να δείτε δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά κτλ κτλ". Και αν δεν χρειαστείς ποτέ πάει στο διάολο, αν όμως τη θέλεις οπωσδήποτε θα κάθεσαι να αναρωτιέσαι "μα γιατί?" πλήρωνα τόσα χρόνια σαν το μ@λακα αφού πάλι με την Σούλα την 50αρα τη στραβοχυμένη (Δημόσια νοσοκομεία) θα βολευτώ. Σούλα έχω (ακόμα,πολύ πάνω απ' τα χρόνια της επίγειας παρουσίας σου),ξέρεις τί είναι το χειμώνα αυτό; Πλέρω εσύ μέχρι εκεί που μαλάζεις,έτσι μούλεξε η βάβω. Τέλος,δεν μπορώ να συμβουλέψω εγώ,γιατί η γεννιά μου (και λίγο πριν) μας έφερε στην τωρινή κατάντια.Το πολύ-πολύ,όπως έλεγε κι ο Γρίγας,άμα μεγαλώσει θα τα λέει με παραβολές. Αν δεν την έχεις ανθιστεί,από σας περιμένουμε (πια ) να τη βγάλουμε καθαρή,γι αυτό σκάσε και κολύμπα.Γάμησέ τους τον αδόξαστο,ο μπουχέσας προχτές σε κάποια εκδήλωση,που ένας ογδοντάρης του την έπεσε για την κατάντια του,ξέρεις τί του απάντησε; Ας μαζέψει κάποιος αυτόν τον αλήτητον γεράκο των ογδόντα χρονών τον είπε αλήτη. Να σε συμβουλέψει η γεννιά μου;lol.Ο Βουρλούμης;Ο Μr Μig;(Βγενό),Ο νόμιμος και ηθικός;(Βουλγαράκης)Βρίθει η επικαιρότητα παραδειγμάτων προς αποφυγήν.Αυτό σαν πυξίδα νάχεις
lion2486 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Εγώ σήμερα μίλησα και με άλλον έναν γνωστό και μου είπε μην το σκέφτεσαι, βάλε ΙΚΑ. Και μετά απλά αν δω ότι αναλαμβάνω και άλλες δουλίτσες και έχω λίγα έσοδα, τότε γύρνα το σε ΤΕΒΕ. Τώρα δεν μιλάω καθόλου για το θέμα να τα παίρνω μαύρα... αυτό μου προτείνει και η οικογένειά μου, αλλά αν σκεπτόμαστε όλοι έτσι, και να κρύψουμε και λίγο εισόδημα, μπας και βγάλουμε 2 φράγκα; Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω... Επίσης με παραξένεψε πολύ μια απάντηση που πήρα... - Γιατί θες το μπλοκάκι; - Γιατί σκέφτομαι να έχω και άλλα έσοδα... - Και; - Θέλω να είμαι νόμιμος! - Και; Και νόμιμος να είσαι, αν σε βάλει στο μάτι η εφορεία νομίζεις θα τη βγάλεις καθαρή; και σκέφτομαι... αν σκέφτονται έτσι οι εργαζόμενοι, αν όντως πράττει έτσι η εφορεία... που θα πάμε; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;
washcloud Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Οι εργαζόμενοι αφ' ενός είναι δικιολογημένοι που σκέφτονται έτσι, όταν οι μεγαλοεπιχειρηματίες κλέβουν νομίμως (και μη νομίμως) ή όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι βγάζουν διπλά και τρίδιπλα και πολυπολλαπλά (ανάλογα την υπηρεσία τους) - από την άλλη έχουν την υποχρέωση ν' αγωνιστούν για διακαιότερες καταστάσεις (όταν το σύστημα είναι δικαιότερο, δεν το κλέβεις, αλλά όταν είναι μπουρδέλο και δεν μπορείς να ζήσεις, τί να κάνεις; ), κι όχι απλά να τρέχουν περισσότερο να βγάλουν λίγα παραπάνω ώστε να βάλουν Νόβα και να ξεχαστούν τα Σαββατοκύριακα. Τώρα όσον αφορά αυτό που σου είπε ο γνωστός σου περί εφορίας (να σε βάλει στο μάτι δλδ), είναι πατάτα. Τέλος, εγώ τουλάχιστον, δε σου λέω "να είσαι νόμιμος διότι έτσι πρέπει". Πάνω απ' όλα σου είπα, κοίταξε να πας με το ΙΚΑ, γιατί σε συμφέρει γενικώς περισσότερο, κι από ΤΕΒΕ, κι από μαύρα - τα οποία μαύρα αφ' ενός δεν είναι σίγουρο ότι ο κάθε εργοδότης θα δέχεται να σου δίνει, αφ' ετέρου θα είναι λιγότερα : είναι στην κυριολεξία κάλλιο πέντε και στο χέρι, τα μαύρα (το πιο πιθανό πάντως, να ξέρεις, είναι μια μέρα να χτυπάς το κεφάλι σου που δεν έκανες το παν για να κόλλαγες ένσημα απ' την πρώτη κι όλας μέρα δουλειάς σου, αν πεις να το γυρίσεις σε μαύρα. Στην πράξη αυτό θα βρεις μπροστά σου). Εκτός κι αν πρέπει να δώσεις βάση σε αυτό που είπες ότι μάλλον παίζει για τις προϋποθέσεις της μητέρας σου για πρόωρη σύνταξη κτλ - αλλά όπως είχα πει αυτά είναι καθαρά δικά σας, και πρέπει να τα ζυγιάσεις ο ίδιος.
PaNtErAz Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Οι εργαζόμενοι αφ' ενός είναι δικιολογημένοι που σκέφτονται έτσι, όταν οι μεγαλοεπιχειρηματίες κλέβουν νομίμως (και μη νομίμως) ή όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι βγάζουν διπλά και τρίδιπλα και πολυπολλαπλά (ανάλογα την υπηρεσία τους) - από την άλλη έχουν την υποχρέωση ν' αγωνιστούν για διακαιότερες καταστάσεις (όταν το σύστημα είναι δικαιότερο, δεν το κλέβεις, αλλά όταν είναι μπουρδέλο και δεν μπορείς να ζήσεις, τί να κάνεις; ), κι όχι απλά να τρέχουν περισσότερο να βγάλουν λίγα παραπάνω ώστε να βάλουν Νόβα και να ξεχαστούν τα Σαββατοκύριακα. Τώρα όσον αφορά αυτό που σου είπε ο γνωστός σου περί εφορίας (να σε βάλει στο μάτι δλδ), είναι πατάτα. Τέλος, εγώ τουλάχιστον, δε σου λέω "να είσαι νόμιμος διότι έτσι πρέπει". Πάνω απ' όλα σου είπα, κοίταξε να πας με το ΙΚΑ, γιατί σε συμφέρει γενικώς περισσότερο, κι από ΤΕΒΕ, κι από μαύρα - τα οποία μαύρα αφ' ενός δεν είναι σίγουρο ότι ο κάθε εργοδότης θα δέχεται να σου δίνει, αφ' ετέρου θα είναι λιγότερα : είναι στην κυριολεξία κάλλιο πέντε και στο χέρι, τα μαύρα (το πιο πιθανό πάντως, να ξέρεις, είναι μια μέρα να χτυπάς το κεφάλι σου που δεν έκανες το παν για να κόλλαγες ένσημα απ' την πρώτη κι όλας μέρα δουλειάς σου, αν πεις να το γυρίσεις σε μαύρα. Στην πράξη αυτό θα βρεις μπροστά σου). Εκτός κι αν πρέπει να δώσεις βάση σε αυτό που είπες ότι μάλλον παίζει για τις προϋποθέσεις της μητέρας σου για πρόωρη σύνταξη κτλ - αλλά όπως είχα πει αυτά είναι καθαρά δικά σας, και πρέπει να τα ζυγιάσεις ο ίδιος. Αυτό που γράφεις (το τόνισα με βολτ) είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Το ότι εγώ παίρνω 780 (ιδιωτικός με ΙΚΑ και επικουρικό...) και ο δημόσιος παίρνει 800-850 ε δεν είναι και τραγική διαφορά. Εξαιρώ τα διευθυντικά στελέχη στο δημόσιο που δεν ξέρουν τι παίρνουν, αλλά μήπως στον ιδιωτικό λιγότερο παίρνουν τα "μεγάλα" στελέχη; Η μεγάλη διαφορά δεν είναι στα λεφτα (αρχικά έστω) αλλά στο ότι στο δημόσιο είσαι μόνιμος και ο μισθός σου ανεβαίνει με τον καιρό και παίρνεις κάποια bonus. Το ότι είσαι μόνιμος σηκώνει συζήτηση (αν δεν ήταν τότε το κάθε κόμμα θα έβαζε τους δικούς του π.χ.) Το ότι ο μισθός σου ανεβαίνει και ότι παίρνεις μπόνους δεν είναι το λάθος αλλά το σωστό. Δεν πρέπει να σταματήσει να γίνεται στο δημόσιο αλλά πρέπει επιτέλους να αρχίσει να γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα! Αντί να ζητάμε εξίσωση δημόσιου-ιδιωτικού κοιτάμε πως θα χάσει τα λίγα λεφτά που παίρνει ο δημόσιος για να έχουμε το αίσθημα της ικανοποίησης και παράλληλα όμως να μην "Βαραίνει" η τσέπη μας αλλά να "ελαφρύνει" του άλλου.. Η διχόνοια ανάμεσα σε δημοσίους και ιδιωτικούς είναι ότι χειρότερο για εμάς και ότι καλύτερο για αυτούς. Έτσι θα μπορέσουν να τα κάνουν όλα "σκατά" και δεν θα είναι και κανείς παραπονεμένος. Γιατί να τους δώσουμε το δικαίωμα να πατάνε πάνω μας; Ζητάμε περισσότερα για τον εαυτό μας, παρά λιγότερα για τον δίπλα μας. 1+1=2 (εκτός αν μετράμε πυρηνικές μάζες οπότε το 1+1 είναι διαφορετικό του δύο, λόγο του ελλείμματος μάζας που μετατρέπεται σε ενέργεια σύνδεσης των νουκλειδίων.. )
washcloud Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Αυτό που γράφεις (το τόνισα με βολτ) είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. ...είσαι καλά ρε; Ξέρεις πόσα παίρνει πχ υπάλληλος εφορίας με καμμιά 20άρα χρόνια υπηρεσία; Εγώ πάντως ξέρω. ---------- Προσθήκη στις 01:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:10 ---------- ...για να μην προσθέσω δηλαδή για τα δωράκια, τα φεκελάκια, τις μίζες κι άλλες ιστορίες - ανάλογα με την υπηρεσία φυσικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.