lion2486 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Γεια σας, εδώ και λίγο καιρό δουλεύω ως προγραμματιστής σε μια εταιρία και μου είπε πως μπορώ είτε να έχω μπλοκάκι είτε ασφάλεια στο ΙΚΑ. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω επίσημα, είμαι 19 ετών και σπουδάζω. Τα ερωτήματά μου είναι: αν τελικά έχω μπλοκάκι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω και φορολογική δήλωση ? (Τώρα είμαι στους γονείς μου προστατευόμενο μέλος, κάτι τέτοιο, και δεν θέλουν να κάνω δικιά μου) Αν έχω μπλοκάκι το θετικό που σκέφτομαι είναι ότι θα μπορώ να κάνω και άλλες ανεξάρτητες δουλίτσες. Επίσης αν έχω μπλοκάκι είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ κι' όλας; Τώρα είμαι ασφαλισμένος στη μητέρα μου και ούτε από εκεί θέλω να φύγω (έχει καλή υγειονομική περίθαλψη). Επίσης θα πρέπει κάθε 3μηνο να πληρώνω το ΦΠΑ αν έχω μπλοκάκι; Τι με συμφέρει τελικά και ποια θα είναι τα θετικά/αρνητικά;
Xdanger Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 ΙΚΑ έχεις δώρα, "υγειονομική περίθαλψη" (σε εισαγωγικά γιατί αν περιμένεις 3-4 μήνες για ένα ραντεβου....) μπλοκάκι, κάνεις έναρξη,τηρείς βιβλία, πληρωνεις ΦΠΑ, δεν έχει δώρα εγώ θα προτιμούσα ΙΚΑ
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μπλοκάκι: - Και βέβαια πρέπει να κάνεις φορολογική δήλωση - Και βέβαια πρέπει να γραφτείς στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και να πληρώνεις ασφάλιση. Ενδεικτικά είναι κανα 400άρι το δίμηνο. - Πρέπει να αποδίδεις και ΦΠΑ κάθε 3μηνο - Πολύ πιθανό να χρειαστείς και λογιστή αν βαριέσαι να ασχοληθείς με τα φορολογικά σου. Παρατήρηση: Μπορείς να συμφωνήσεις με τον εργοδότη να σου πληρώνει αυτός τις ασφαλιστικές εισφορές και το ΦΠΑ. Αλλιώς ο μισθός σου πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερος για να καλύπτεις αυτά τα έξοδα. Φρόντισε να συμφωνήσετε σε 14 μισθούς ή ετήσια αμοιβή, ή τα δώρα να συμπεριλαμβάνονται στους 12 μισθούς. Φρόντισε τέλος πάντων να παίρνεις ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο ότι θα έπαιρνες με ΙΚΑ. Άλλο 14 μισθοί χ 900 + ΙΚΑ και άλλο 12 χ 1.000 + ΤΕΒΕ Μειονεκτήματα: - Μπορεί να σε απολύσει για πλάκα χωρίς ουδεμία αποζημίωση. - Μετά την απόλυση δεν δικαιούσαι επίδομα ανεργίας. - Μπορεί να σε αφήσει ξεκρέμαστο αν δεν σου πληρώνει τις εισφορές...οπότε εκεί που δεν παίρνεις ούτε τον μισθό σου...θα χρωστάς και εισφορές απο πάνω. - Οι άδειες είναι αδιευκρίνηστες. - Το ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ είναι ακόμα πιό μεγάλη απάτη απο το ΙΚΑ σε ότι αφορά την υγειονομική κάλυψη. Συμπέρασμα: Αν σίγουρα σκοπεύεις να κάνεις άλλες δουλειές "μπλοκάκι"...αλλιώς ΙΚΑ με 1000
yannis27gr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Συμπέρασμα: Αν σίγουρα σκοπεύεις να κάνεις άλλες δουλειές "μπλοκάκι"...αλλιώς ΙΚΑ με 1000 Το ζουμί της υπόθεσης. +1
konstantina_ena Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 επίσης μπορεις να έχεις ικα και να κάνεις και αλλες δουλειές με μαύρα
Praetorianos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 επίσης μπορεις να έχεις ικα και να κάνεις και αλλες δουλειές με μαύρα Ρε κοπελιά αν ήθελε να κάνει τη μαλαγανιά το παιδί δεν θα μας ρωτούσε. Άσε έστω κι έναν σ' αυτό το έρμο το κράτος να κάνει ορθά τη δουλειά του χωρίς να τον προτρέπουμε να κλέψει και μετά στο επόμενο thread να κλαιγόμαστε για την μοίρα μας... Δηλαδή από τη μία λες αυτό: εντάξει ας μην είναι μπλογκ καπως να αντιδράσουμε κατι σαν ένωση καταναλωτή!!!!Οσο για το πασπ και δαπ δεν νομίζω να ειναι βολεμένοι γιατι τωρα που τους πετάνε έξω απο το δημόσιο έναν εναν αντε να τους δω!!!!Σε λίγο όλα θα γίνουν ιδιωτικά άντε να δω τους βολεμένους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν μαθει να ξύνουν τα νυχια τους και να πέρνουν πλασματικές υπερωρίες τι θα κανουν αντε και να δω κατι πιο απλο που θα παει η βαση στα παιδαγωγικα φέτος .......ολα αυτα ηταν μια φουσκα που εμεις για χρόνια οι ιδιοι φουσκωναμε αντε να δουμε τωρα ηρθε η ωρα να σκάσει!!!!!να δω αν αυτος που εχει γνωστο τον προισταμενο στην επιθεωρηση και γινει η αρση της μοσιμοτητας τι θα κανει ο δημόσιος υπάλληλος κι από την άλλη αυτό: επίσης μπορεις να έχεις ικα και να κάνεις και αλλες δουλειές με μαύρα ?? Ω αναθεμά το.. Ήταν μια ευγενική κοινωνική χορηγία από την Praetorianos ΑΕ.
washcloud Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Μπλοκάκι:- Και βέβαια πρέπει να κάνεις φορολογική δήλωση ...Και βέβαια όχι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, αν τα υπολογισμένα ετήσια του εισοδήματα δεν ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο (10.500€) (ενδέχεται όμως να τον καλέσουν για έλεγχο κάποια στιγμή στο μέλλον -μπορεί και αρκετά χρόνια μετά- και θα πρέπει όλες του τις αποδείξεις πληρωμών (τα μπλοκ δηλαδή) να τις έχει πάντα φυλαγμένες, τα βιβλία του ενημερωμένα κτλ) Συμπέρασμα: Αν σίγουρα σκοπεύεις να κάνεις άλλες δουλειές "μπλοκάκι"...αλλιώς ΙΚΑ με 1000 ...+ το ότι το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι ν' αρχίσει να έχει ένσημα ΙΚΑ, διότι τσίμα-τσίμα θα βγει στη σύνταξη, μια μέρα........................ Γεια σας, εδώ και λίγο καιρό δουλεύω ως προγραμματιστής σε μια εταιρία και μου είπε πως μπορώ είτε να έχω μπλοκάκι είτε ασφάλεια στο ΙΚΑ. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω επίσημα, είμαι 19 ετών και σπουδάζω. Τα ερωτήματά μου είναι: αν τελικά έχω μπλοκάκι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω και φορολογική δήλωση ? (Τώρα είμαι στους γονείς μου προστατευόμενο μέλος, κάτι τέτοιο, και δεν θέλουν να κάνω δικιά μου) Αν έχω μπλοκάκι το θετικό που σκέφτομαι είναι ότι θα μπορώ να κάνω και άλλες ανεξάρτητες δουλίτσες. Επίσης αν έχω μπλοκάκι είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ κι' όλας; Τώρα είμαι ασφαλισμένος στη μητέρα μου και ούτε από εκεί θέλω να φύγω (έχει καλή υγειονομική περίθαλψη). Επίσης θα πρέπει κάθε 3μηνο να πληρώνω το ΦΠΑ αν έχω μπλοκάκι; Τι με συμφέρει τελικά και ποια θα είναι τα θετικά/αρνητικά; ...αυτό που (στην ουσία) σου είπε το μέλος ZAKKWYLDE : ΙΚΑ και ξερό ψωμί. Δεν ξέρω γιατί οι δικοί σου θέλουν να σε καλύπτουν ασφαλιστικά ως προστατευόμενο τέκνο -μέχρι τα 25 πού έχεις δικαίωμα- (είσαι ενήλικος και τα "μη ρωτάς", δεν έχουν θέση), αλλά συζήτα το μαζί τους (να σου δώσουν επιχειρήματα), διότι η "επιθυμία" τους μου φαίνεται από άκυρη έως αχαρακτήριστη : δεν είναι μόνο η περίθαλψη που θα έχεις, αλλά και ένα σωρό άλλες εισφορές, τις οποίες φυσικά δεν έχεις παρά μόνο ως εργαζόμενος (και ασφαλισμένος βέβαια στο ΙΚΑ). Γενικώς είναι καλύτερο να έχεις την δική σου ασφάλιση (χτύπα ξύλο αν πάθουν κάτι οι δικοί σου,,,,,τί θα κάνεις μετά; Ακραίο; Ναι, νομίζω - αλλά στα πλαίσια του πιθανού κι αυτό). "Δουλίτσες", μπορείς επίσης να κάνεις ούτως ή άλλως. Στο ΙΚΑ θα είσαι, όχι δημόσιος υπάλληλος.
PaNtErAz Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 ...+ το ότι το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι ν' αρχίσει να έχει ένσημα ΙΚΑ, διότι τσίμα-τσίμα θα βγει στη σύνταξη, μια μέρα........................ ...αυτό που (στην ουσία) σου είπε το μέλος ZAKKWYLDE : ΙΚΑ και ξερό ψωμί. Δεν ξέρω γιατί οι δικοί σου θέλουν να σε καλύπτουν ασφαλιστικά ως προστατευόμενο τέκνο -μέχρι τα 25 πού έχεις δικαίωμα- (είσαι ενήλικος και τα "μη ρωτάς", δεν έχουν θέση), αλλά συζήτα το μαζί τους (να σου δώσουν επιχειρήματα), διότι η "επιθυμία" τους μου φαίνεται από άκυρη έως αχαρακτήριστη : δεν είναι μόνο η περίθαλψη που θα έχεις, αλλά και ένα σωρό άλλες εισφορές, τις οποίες φυσικά δεν έχεις παρά μόνο ως εργαζόμενος (και ασφαλισμένος βέβαια στο ΙΚΑ). Γενικώς είναι καλύτερο να έχεις την δική σου ασφάλιση (χτύπα ξύλο αν πάθουν κάτι οι δικοί σου,,,,,τί θα κάνεις μετά; Ακραίο; Ναι, νομίζω - αλλά στα πλαίσια του πιθανού κι αυτό). "Δουλίτσες", μπορείς επίσης να κάνεις ούτως ή άλλως. Στο ΙΚΑ θα είσαι, όχι δημόσιος υπάλληλος. Αν οι γονείς είναι στο δημόσιο τότε το να ασφαλιστεί στο ΙΚΑ είναι βλακεία. Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο ταμείο από αυτό του Δημοσίου.
washcloud Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Μιλάς μόνο για περίθαλψη - έστω κι αν κι εκεί σηκώνει κουβέντα (καλό είναι για τους άμεσους δικαιούχους, όχι για τα προστατευόμενα μέλη). Το ασφαλιστικό ταμείο δεν παρέχει μόνο δωρεάν περίθαλψη σε έναν εργαζόμενο, όπως είπαμε. Παρέχει οικονομικές απολαβές που μόνο ως ενεργός ασφαλισμένος μπορεί να έχει, και σίγουρα αν μείνει μέχρι τα 25 του "προστατευόμενος" απ' τη γονική ασφάλεια, δε θα έχει ούτε μυρωδιά από ένσημο. Ξανασκέψου λοιπόν αν, και ποιό είναι βλακεία.
DrLo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Μπλοκάκι:- Και βέβαια πρέπει να κάνεις φορολογική δήλωση - Και βέβαια πρέπει να γραφτείς στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και να πληρώνεις ασφάλιση. Ενδεικτικά είναι κανα 400άρι το δίμηνο. - Πρέπει να αποδίδεις και ΦΠΑ κάθε 3μηνο - Πολύ πιθανό να χρειαστείς και λογιστή αν βαριέσαι να ασχοληθείς με τα φορολογικά σου. Παρατήρηση: Μπορείς να συμφωνήσεις με τον εργοδότη να σου πληρώνει αυτός τις ασφαλιστικές εισφορές και το ΦΠΑ. Αλλιώς ο μισθός σου πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερος για να καλύπτεις αυτά τα έξοδα. Φρόντισε να συμφωνήσετε σε 14 μισθούς ή ετήσια αμοιβή, ή τα δώρα να συμπεριλαμβάνονται στους 12 μισθούς. Φρόντισε τέλος πάντων να παίρνεις ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο ότι θα έπαιρνες με ΙΚΑ. Άλλο 14 μισθοί χ 900 + ΙΚΑ και άλλο 12 χ 1.000 + ΤΕΒΕ Μειονεκτήματα: - Μπορεί να σε απολύσει για πλάκα χωρίς ουδεμία αποζημίωση. - Μετά την απόλυση δεν δικαιούσαι επίδομα ανεργίας. - Μπορεί να σε αφήσει ξεκρέμαστο αν δεν σου πληρώνει τις εισφορές...οπότε εκεί που δεν παίρνεις ούτε τον μισθό σου...θα χρωστάς και εισφορές απο πάνω. - Οι άδειες είναι αδιευκρίνηστες. - Το ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ είναι ακόμα πιό μεγάλη απάτη απο το ΙΚΑ σε ότι αφορά την υγειονομική κάλυψη. Συμπέρασμα: Αν σίγουρα σκοπεύεις να κάνεις άλλες δουλειές "μπλοκάκι"...αλλιώς ΙΚΑ με 1000 Δε συμφωνείς με τον "εργοδότη" σου να σου καλύπτει το ΦΠΑ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πληρώνει το ΦΠΑ, καθώς αφού δεν αποτελεί αμοιβή συμφωνείται σε αυτήν (αμοιβή σου) και υποχρεούται να σου πληρώνει και το ΦΠΑ (έτσι κι αλλιώς το συμψηφίζει). Στο ζουμί ... Αφού είσαι 19 ετών φοιτητής και προφανώς ότι και το ποιό αναντικατάστατο στέλεχος της επιχείρησης του "εργοδότη" σου, και πιθανότατα όχι με αρκετό χρόνο ώστε να τρέχεις αριστερά-δεξιά για παράλληλες δουλειές καλύτερα μισθωτός. ΥΓ : Οι ελευθεροι επαγγελματίες ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ φορολογική δήλωση, ακόμα και με μηδενικό εισόδημα.
Omar Tarif Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Το ασφαλιστικό ταμείο δεν παρέχει μόνο δωρεάν περίθαλψη σε έναν εργαζόμενο, όπως είπαμε. Παρέχει οικονομικές απολαβές που μόνο ως ενεργός ασφαλισμένος μπορεί να έχει, και σίγουρα αν μείνει μέχρι τα 25 του "προστατευόμενος" απ' τη γονική ασφάλεια, δε θα έχει ούτε μυρωδιά από ένσημο. Ναι,ακριβώς έτσι.Πες το μου αυτό,όταν υπολόγιζα σε πέντε χρόνια θάβγαινα στη σύνταξη,με τριαντακάμποσα χρονάκια επενδεδυμένα στη μισθωτή σκλαβιά,εξαγορασμένα με αλπραζολάμες (αέρινη βενζοδιαζεπίνη είναι,μη το ψάχνεις...) και έρχεται το μπουρδ συγνώμη,το κράτος ήθελα να γράψω και μου λέει ότι θα βγω στα 65 συμπληρωμένα,με ανταπόδοση όμως γι αυτά (40ετία) και εφ' όσον απ' τα πράγματα είμαι άνεργος μέχρι τότε (τί λέγαμε για τις ποσοστώσεις των απολύσεων,ποιός μαλάκας θα πάρει γέρο στη δούλεψή του; Και να πάρει λοιπόν τα ένσημα,τί θα τα κάνει μετά;Να σου πω εγώ.Θα αγοράσει ένα album και θα τα ποστιάζει σαν γραμματόσημα και πού ξέρεις,μπορεί σαν παλιακά να αποχτήσουν μεγάάάλη αξία .Κάποτε. Και να μη σου πω για τις ανταποδόσεις,με γυρνάγανε γύρω-γύρω με το νοσοκομεικαό (έβλεπα τα ραδίκια ανάποδα μετά από σούπα με το δίτροχο),εφ' όσον με είχανε παρατήσει στο Ασκληπιείο κανα τρίωρο να συνέρθω (είχα πάει μόνος μου...) και με τριγυρνάγανε λοιπόν μισολυπόθυμο να βρούνε αξονικό τομογράφο να δουλεύει.και ακόμη θα με γυρνάγανε (πέρασαν πάνω από είκοσι έτη έκτοτε) αν δεν τους έλεγα να με πάνε σε ιδιωτικό και να πληρώσω απ' τη τσέπη μου.Α και βάλε και ένα μεροκάματο που έχασα προσπαθώντας να πάρω απ' το ΙΚΑ τα λ7 που έδωσα για τον τομογράφο.... Ξανασκέψου λοιπόν αν, και ποιό είναι βλακεία. Ινντήντ!
lion2486 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Τώρα είμαι ασφαλισμένος στην ΕΥΔΑΠ η οποία έχει δική της υγειονομική περίθαλψη, και είναι αρκετά εξυπηρετική και βολική. Επίσης απ' ότι κατάλαβα η μητέρα μου έχει κατοχυρώσει από πέρυσι το δικαίωμά της για συνταξιοδότηση με ανήλικο παιδί εμένα, σκέπτεται φέτος να πάρει σύνταξη, αλλά νομίζω πως πρέπει να είμαι προστατευόμενο μέλος της για να το κάνει. Το ΦΠΑ μου είπε ο εργοδότης μου πως θα μου το πληρώνει αν το αποφασίσω, και στο τέλος του χρόνου θα μου γίνεται και μια επιστροφή φόρου, ως η ασφάλεια που δεν μου πλήρωνε. Αλλά απ' ότι κατάλαβα θα την πληρώνω εγώ έτσι την ασφάλεια και μπλέξιμο θα είναι για εμένα. Ο μισθός μου θα είναι σταθερός ούτως ή αλλιώς, άρα δεν συζητάμε για εξωτερικός συνεργάτης με το μπλοκάκι, αλλά που και που κάνω κάτι ιστοσελίδες, ίσως αργότερα καμιά εφαρμογή και θέλω να τα πουλάω, εκεί τότε θα χρειαστώ μπλοκάκι;
washcloud Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Ναι,ακριβώς έτσι.Πες το μου αυτό,όταν υπολόγιζα σε πέντε χρόνια θάβγαινα στη σύνταξη,με τριαντακάμποσα χρονάκια επενδεδυμένα στη μισθωτή σκλαβιά,εξαγορασμένα με αλπραζολάμες (αέρινη βενζοδιαζεπίνη είναι,μη το ψάχνεις...) και έρχεται το μπουρδ συγνώμη,το κράτος ήθελα να γράψω και μου λέει ότι θα βγω στα 65 συμπληρωμένα,με ανταπόδοση όμως γι αυτά (40ετία) και εφ' όσον απ' τα πράγματα είμαι άνεργος μέχρι τότε (τί λέγαμε για τις ποσοστώσεις των απολύσεων,ποιός μαλάκας θα πάρει γέρο στη δούλεψή του; Και να πάρει λοιπόν τα ένσημα,τί θα τα κάνει μετά;Να σου πω εγώ.Θα αγοράσει ένα album και θα τα ποστιάζει σαν γραμματόσημα και πού ξέρεις,μπορεί σαν παλιακά να αποχτήσουν μεγάάάλη αξία .Κάποτε. Και να μη σου πω για τις ανταποδόσεις,με γυρνάγανε γύρω-γύρω με το νοσοκομεικαό (έβλεπα τα ραδίκια ανάποδα μετά από σούπα με το δίτροχο),εφ' όσον με είχανε παρατήσει στο Ασκληπιείο κανα τρίωρο να συνέρθω (είχα πάει μόνος μου...) και με τριγυρνάγανε λοιπόν μισολυπόθυμο να βρούνε αξονικό τομογράφο να δουλεύει.και ακόμη θα με γυρνάγανε (πέρασαν πάνω από είκοσι έτη έκτοτε) αν δεν τους έλεγα να με πάνε σε ιδιωτικό και να πληρώσω απ' τη τσέπη μου.Α και βάλε και ένα μεροκάματο που έχασα προσπαθώντας να πάρω απ' το ΙΚΑ τα λ7 που έδωσα για τον τομογράφο.... Ινντήντ! ...ε τώρα τί κάνεις, πιάνεσαι απ' την περίπτωση του μικρού, για να πεις τον πόνο σου; Και σαν τί δηλαδή "προτείνεις" στο τέλος; Να είναι ανασφάλιστος όσον αφορά κρατικά ταμεία; Ή έχεις επίσης την εντύπωση ότι ο εργοδόταρος θα του αποδώσει "στο χέρι" όσα θα του αποδώσει σαν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ; (μη πιάσουμε καν τις υποθετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες θα χρειαστεί περίθαλψη, και δε θα είναι καλυμμένος -σε μερικά χρόνια- απ' τους γονείς). Το ότι το έχουνε γαμήσει το ζήτημα με τα κρατικά ασφαλιστικά επίσης το ξέρουμε, αλλά στην ουσία "προτείνεις" να δυσχεράνει τη θέση του, αποποιούμενος αυτά τα "ψίχουλα" που ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ μπορεί να πάρει (από τον εργοδότη). Γι' αυτό παρ' το πίσω το indeed ---------- Προσθήκη στις 13:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:52 ---------- σκέπτεται φέτος να πάρει σύνταξη, αλλά νομίζω πως πρέπει να είμαι προστατευόμενο μέλος της για να το κάνει. Χμ.....καλά το είπα. Τεσπα, αυτά είναι δικά σας, οικογενειακά σας.
konstantina_ena Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 κοίτα αφού έχει καλή ιατρική περίθαλψη θα τον χάλαγε να δουλεψει για λίγο έτσι και να παίρνει μαύρα και το ίκα στο χέρι?????Κοιτά ναι ξέρω ότι είναι πολύ ακραίο αλλά κοίτα τι γίνεται με τα ασφαλιστικό επίσης δεν πιστεύω μία στο τόσο ότι θα πάρουμε σύνταξη, κάνουνε κρατήσεις τις οποίες δεν θα πάρουμε ΠΟΤΕ!!!!!!!
Omar Tarif Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Το πρώτο συστατικό του Αρχιμήδη θα πάρουμε όλοι μας. Άποψή μου,ο καθένας να διαλέξει μπαίνοντας στην αγορά εργασίας έναν τρόπο ανταπόδοσης των χρημάτων που θα επενδύσει για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη/συνταξιοδότησή του,ξέχωρα απ' την συμπαράσταση του μπουρδέλου. Το οποίον κράτος έχει αποδείξει τις νταβατζιλίστικες μεθόδους του. Διαλέξ' τε μια ιδιωτική ας φάει λύση και γράφτε στα π@π@ρι@ σας κάθε προσπάθεια για δημόσια (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ κλπ),κοινώς δουλέψ' τε μαύρα. Έτσι κι αλλοιώς κανείς δεν σας εξασφαλίζει ότι τα λ7κια σας θάναι εκεί όταν τα χρειαστείτε (μέχρι και στα επικουρικά βάλανε χέρι τα λαμόγια),την ώρα που θα βγείτε (lol) στη σύνταξη.Κάποιος κινέζος/χοντρός/τζέφρυ θα ξέρει καλύτερα από σας πού θα τα σμπρώξει και ποιανού τη τσέπη θα τη πάνε μέχρι το γόνατο. Όλοι θα πάρουν τη σύνταξη του ΟΓΑ (βασική...),δουλέψουν δε δουλέψουν και όσοι αρκετά τολμηροί επενδύσουν επί τεσσαρακονταετία στον κρατικό κορβανά,θα γλείψουν κανα κοκκαλάκι παραπάνω,κάποιο ποσοστό δηλαδή στο μισθό του μελλοντος.Που βλέποντας το παρόν,εύκολα μπορεί να βγάλει κάποιος (χωρίς παρωπίδες) να βγάλει τα συμπεράσματά του για το μέγεθος.Τότε. Και μη μου πει κάποιος (πάλι) ότι όταν είσαι στο μαντρί εξασφαλίζεσαι απ' τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.Οι ποσοστώσεις απολύσεων που λέγαμε,σε σχέση με τις ημέρες προειδοποίησης και τον ευτελισμό των αποζημιώσεων απόλυσης. Ποιός χαζός θα πάει κάποιον υπάλληλο και θα τον κρατήσει μέχρι να θεμελιώσει τριετίες και xtra επιδόματα,τη στιγμή που η μισή χιλιάδα/μήνα είναι must; Και τα μικρά των αφγκανομπαγκλαπάκηδων (γκαστρωμένες έρχονται πια και κρατάνε και ένα κουτσούβελο στο χέρι...) μεγαλώνουν,ο μέσος όρος ηλικίας καθημερινά πέφτει απ' τις αθρόες λαθρομεταναστεύσεις. Πολύ απόγνωση όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.