Προς το περιεχόμενο

προβλημα με format

catgirl1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω ενα πολυ μεγαλο προβλημα. Θελω να κανω format στο pc μου ( το οποιο ειναι windows xp) αλλα δεν μπορω γιατι μου βγαζει σφαλμα.Βαζω το cd που χρειαζεται παταω delete κατα την εκκινηση μετα παταω οποιοδηποτε πληκτρο για το boot και αντι να μου βγαλει ο,τι βγαζει στους αλλους (οπως ειδα στο youtube και σ'αλλα), μου βγαζει ενα παραθυρο στο οποιο λεει μοναχα backup και reboot.Οταν λοιπον παταω backup μου λεει not enough HDD size for image backup. Ενω οταν παταω reboot κανει μια επανεκκινηση του pc και μετα τιποτα. Δεν κανει format. Δοκιμασα και αλλον τροπο: πηγα στο ο υπολογιστης μου πατησα δεξι κλικ στο δισκο, μετα πατησα διαμορφωση και παλι μου ειπε πως δεν ειναι δυνατον τα windows να πραγματοποιησουν τη διαμορφωση. Τι μπορει να φταει; Εχω απελπιστει. Μπορειτε να με βοηθησετε;

Δημοσ.

Τί μητρική έχεις; Μήπως χρειάζεται F2 για το BIOS είτε F11 για το Boot menu? Είσαι σίγουρος-η ότι αν καταφέρεις να κάνεις εκκίνηση από το cd θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις τη διαδικασία; Δεν υπάρχει επιστροφή μετά! (Και βέβαια δεν σου έκανε διαμόρφωση με δεξί κλίκ, γιατί το πρόγραμμα της διαμόρφωσης είναι εκεί μέσα!)

Δημοσ.

πρέπει να μπεις στο bios και να κανείς first boot device το drive σου,

αλιός άμα έχει επιλογή η μητρική σου κατα την εκκίνηση να επιλέγεις το boot device

Δημοσ.

Mέσα απ' τα Windows δεν είναι δυνατόν να διαμορφώσεις "τον δίσκο". Είναι σα να θέλεις να κλειδώσεις το συρτάρι και να μείνει το κλειδί μέσα.

[...που και να γινόταν δηλαδή, το "δεξί" που λες, δεν εγκαθιστά Windows εκ νέου, τον "δίσκο" -το συγκεκριμένο partition για την ακρίβεια- διαμορφώνει. Οι όροι "φορμάτ" ή "διαμόρφωση", καταχρηστικά χρησιμοποιούνται, όταν θέλει κανείς ν' αναφερθεί σε (επαν)εγκατάσταση Windows]

Tέσπα, αυτά ήταν ολίγες πληροφορίες για να ξέρεις.

Από 'κει και πέρα, υποθέτω πως μιλάς για λάπτοπ;

(αν είναι εύκολο, δώσε λινκ του γιουτιουμποβίντεου που δείχνει περιβάλλον παρόμοιο με το του υπολογιστή σου)

Δημοσ.

Δες στην κάτω πλευρά του laptop (δεν απάντησες αν είναι laptop)και ψάξε κάπου σε ένα από τα αυτοκόλλητα λέει μάρκα και μοντέλο πες μας αυτά τα στοιχειά να σου πούμε πως μπαίνεις στο BIOS.

Τα πιο σύνηθες είναι τα πλήκτρα DEL , F1 , F2 , F12.

Δημοσ.
Δες στην κάτω πλευρά του laptop (δεν απάντησες αν είναι laptop)και ψάξε κάπου σε ένα από τα αυτοκόλλητα λέει μάρκα και μοντέλο πες μας αυτά τα στοιχειά να σου πούμε πως μπαίνεις στο BIOS.

Τα πιο σύνηθες είναι τα πλήκτρα DEL , F1 , F2 , F12.

δεν ειναι λαπτοπ. Επ'ευκαιριας μηπως ξερετε στο everest που μας δειχνει την καρτα γραφικων;

---------- Προσθήκη στις 20:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:09 ----------

---------- Προσθήκη στις 20:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:12 ----------

Κλειδί προϊόντος (Product Key): Είναι ο σειριακός αριθμός που αναγνωρίζει μοναδικά το αντίγραφο Windows που κατέχουμε

που γραφεται ο σειριακος αριθμος;

Δημοσ.

Επέλεξε στα αριστερά:computer και έπειτα:summary και σου βγάζει όλες τις πληροφορίες.

Για κάρτα γραφικών ψάξε αυτό:Video Adapter.

Αν θες να μάθεις πως μπαίνουν στο bios ψάξε κάπου όπου λέει Motherboard Name και πες μας τι λέει π.χ.

Motherboard Name Asus P5GC-MX/1333 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

edit:

που γραφεται ο σειριακος αριθμος;

Σε ένα αυτοκολλητάκι όπου σου δείχνει ότι έχεις γνήσια windows(η και στο βιβλίο που συνοδευόταν με το cd τον windows)

Δημοσ.
Επέλεξε στα αριστερά:computer και έπειτα:summary και σου βγάζει όλες τις πληροφορίες.

Για κάρτα γραφικών ψάξε αυτό:Video Adapter.

Αν θες να μάθεις πως μπαίνουν στο bios ψάξε κάπου όπου λέει Motherboard Name και πες μας τι λέει π.χ.

Motherboard Name Asus P5GC-MX/1333 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Motherboard Name Gigabyte GA-945GZM-S2

Δημοσ.

Delete πατάς για να μπεις στα Bios.

Εκεί στην κατηγορία advanded bios features --> first boot device θα ορίσεις primary το dvd σου.

Save&exit.

Τα υπόλοιπα εξηγούνται αναλυτικά στο link που σου έδωσα παραπάνω.

Δημοσ.

biosl.png

F12,σου βγάζει μια λίστα να επιλέξεις από που θες να ξεκινήσει το μηχάνημα.Del για να μπεις στο BIOS(δεν χρειάζεται αφού με το F12 κανεις την δουλειά σου)

edit:

Αν δεν σου βγάζει αυτήν την εικόνα,αλλα μια μεγάλη εικόνα με το λογότυπο κάποιας εταιρίας πατάς το F12 άμεσος μετά.

Δημοσ.
Delete πατάς για να μπεις στα Bios.

Εκεί στην κατηγορία advanded bios features --> first boot device θα ορίσεις primary το dvd σου.

Save&exit.

Τα υπόλοιπα εξηγούνται αναλυτικά στο link που σου έδωσα παραπάνω.

πως οριζεις πριμαρι το dvd; και ας πουμε πως το εκανα. μετα τι κανω; εχω μπερδευτει και συγνωμη εαν σας κουραζω με τις πολλες ερωτησεις μου.

Δημοσ.

Δοκίμασες με το F12 και δεν πιάνει;

Μέσα στο ΒΙΟΣ υπάρχει μια ενότητα που κατά κανόνα λέγεται BOOT ORDER η σκέτο BOOT εκεί ορίζεις το DVD σαν πρώτη συσκευή εκκίνησης.Μετά θα πας στην ενότητα exit και θα επιλέξεις το save&exit.

Δημοσ.
Δοκίμασες με το F12 και δεν πιάνει;

Μέσα στο ΒΙΟΣ υπάρχει μια ενότητα που κατά κανόνα λέγεται BOOT ORDER η σκέτο BOOT εκεί ορίζεις το DVD σαν πρώτη συσκευή εκκίνησης.Μετά θα πας στην ενότητα exit και θα επιλέξεις το save&exit.

δεν ειδα πουθενα να γραφει boot order η boot

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...