Προς το περιεχόμενο

Samsung Galaxy S - νέα κορεάτικη ναυαρχίδα με android

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε συ Stormrain,

εγκατέστησα ROM Manager(Premium).

Αυτό το ClockWorkMod Recovery τί είναι;

Κάτι αντίστοιχο του τρίκουμπου;

Έχω φτιάξει και μια κουζινάτη rom (ένα αρχείο zip μου δημιούργησε) και δεν ξέρω πως την περνάω!

Δε νομίζω να σε πειράζει αν απαντήσω εγώ αντί του Stormrain :P

Λοιπόν, με το τρίκουμπο, όπως το λέτε εδώ μέσα, μπορείς να περάσεις νέα rom αφού έχει συνδεδεμένο το S με το Odin (την διαδικασία είμαι σίγουρος ότι την ξέρεις).

Tο ClockWorkMod Recovery είναι ένα application (δεν ξέρω πώς ακριβώς να το περιγράψω !!) με το οποίο μπορείς να εκτελέσεις διάφορες διεργασίες (πχ. nandroid (παίρνεις backup όλο το system όπως το έχεις τώρα στη συσκευή σου (σαν το Ghost στα pc), wipe (δηλαδή format του sware της συσκευής σου) και διάφορα άλλα τέτοια).

Φυσικά το καλύτερο, είναι ότι μπορείς να περάσεις μία καινούρια rom. Αυτό γίνεται πολύ απλά, έχοντας φτιάξει ο cooker μία, σε μορφή .zip. Έτσι ξεχνάς να τρία αρχεία (αν θυμάμαι καλά) που έπρεπε/πρέπει να βάλεις στον Odin. Πολύ απλά αντιγράφεις το .zip αρχείο μέσα στην sd σου, κάνεις reboot τη συσκευή σε ClockWorkMod Recovery mode και επιλέγεις 'install .zip from sd'. Η εγκατάσταση ξεκινάει αμέσως και μόλις τελειώσεις, χρειάζεται να επιλέξεις από το μενού reboot.

Είσαι έτοιμος ;)

Edit: είδα ότι έχει απαντήσει και ο Stormrain :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να συμπληρώσω και εγώ. Εκτός απο την rom που βάζεις για το λειτουργικό, που είναι ουσιαστικά ένα build του λειτουργικού, στη μνήμη rom του κινητού, υπάρχει θέση να περαστεί και recovery rom, που χρησιμεύει για recovery καταστάσεις..,Υπάρχει δηλαδή και εργοστασιακά.

Σου είναι άχρηστη όμως για αυτές τις δουλειές, μιας και δεν μπορείς να φλασάρεις zip που είναι unofficial. Άρα όπως βγαίνει custom rom για το λειτουργικό, βγαίνει και custom recovery rom.

Αν είσαι rooted, τη περνάς μέσω rom manager, ή υπάρχει και σε update.zip για να τη περάσεις μέσω της official recovery (3e).

Αλλά ακόμα και αν δεν είσαι root, όπως είπε ο stormrain, μπορείς να περάσεις τον speedmod kernel ως αρχεία .tar μέσω του odin (το διαλέγεις ως pda, χωρίς repartition, χωρίς τίποτα άλλο) καθώς βρίσκεσαι σε download mode.

Και μετά απο την CWM recovery, έχει επιλογή να γίνεις και root, έχει επιλογή και Install zip from sd για να αλλάξεις και την main rom. Πλέον όσοι δεν είναι root, πιο εύκολα τη κάνουν τη δουλειά μέσω odin.

Η μετατροπή του μαμά 3κουμπου σε CWMR είναι μόνιμη;

Δηλαδή αν κάτι πάει στραβά κατά το flashing της κουζίνας,

μπαίνω κανονικά σε download mode και φλασάρω με ODIN;

• Moderators

Η μετατροπή του μαμά 3κουμπου σε CWMR είναι μόνιμη;

Δηλαδή αν κάτι πάει στραβά κατά το flashing της κουζίνας,

μπαίνω κανονικά σε download mode και φλασάρω με ODIN;

Ναι, μην εχεις θεμα. Επηρεαζει μονο το Recovery Mode (Volume Up + Home + Power) και οχι το Download Mode (Volume Down + Home + Power).

Παντως καλυτερα καντο με Kernel και Odin, ειναι λιγοτερο μπελαλιδικο.

• Moderators

Μα πως να φλασάρω κουζίνα με ODIN την στιγμή που με το Generate της κουζίνας το μόνο που λαμβάνω είναι ένα .zip αρχείο;

Οχι οχι, φλασαρε πρωτα εναν Speedmod Kernel με Οdin. Κατεβασε τον απο εδω https://docs.google.com/uc?id=0B-3nozf-L7eQZTQ3ZGJkNzItODVmNC00OTVhLTgwNmUtYWYxMmVmOTAxZDg5&export=download&hl=en

Unzip, και πετα το tar στον ODIN στην θεση PDA. Μην τικαρεις re partition, μην πειραξεις τιποτα αλλο. Φλασαρε κανονικα, οπως ειχες κανει με την JS3. Θα παρει λιγα δευτερολεπτα μονο.

Αυτο θα σου περασει και το CWM, οποτε μην ασχοληθεις παραπανω με αυτο.

Ασε το τηλεφωνο να ανοιξει και αφου εχεις βαλει το zip του Rom Generator χυμα στην SD Card, μπες σε Recovery (Volume UP + Home + Power πατημενα και μολις δεις την οθονη Ι9000 με τα ασπρα γραμματα, ασε τα κουμπια). Aπο κει επιλεξε Ιnstall Zip From SD CARD. Διαλεξε το αρχειο της Rom και τελειωσες.

Αν κολλησεις καπου πες μου :)

Τώρα το 'πιασα με τον Kernel.

Θα το κάνω μόλις πάω σπίτι το βράδυ.

Πάντως στην κουζίνα, speedmod νομίζω είχα επιλέξει για Kernel.

Άσχετο:

Το Bouble Dragon μπαταριόνι, τώρα δουλεύει κανονικά.

Σε 12 ώρες με Bluetooth ανοιχτό και συνδεδεμένο με headset και ελαφρά χρήση 3G internet

και κλήσεις 15 λεπτά, είναι στο 75%.

Νομίζω αρχίζει και στρώνει.

Τάση δίνει φυσιολογική.

• Moderators

Πάντως στην κουζίνα, speedmod νομίζω είχα επιλέξει για Kernel.

Yeap :)

Στην ουσια ο δικος σου kernel (αυτος που ειναι μεσα στην rom της κουζινας) θα αντικαταστησει τελικα αυτον που σου εδωσα πανω. Αλλα χρειαζομαστε τον δικο μου για λιγα λεπτα να κατσει στην JS3 που ηδη εχεις, για να μας επιτρεψει (μεσω του cwm που θα περασει) να βαλουμε την rom της κουζινας :)

Καλα στις περιγραφες ειναι η αληθεια πως δεν το χω και ιδιαιτερα :lol:

ΕΝΤΙΤ: Καλο αυτο με την μπαταρια. Μαλλον επαιζε ρολο που δεν ειχε κανει κυκλους τελικα...

LOL για τις περιγραφές... :)

Ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός Kernel,Modem για καλύτερη αυτονομία;!

Αλλά και ποιος από τους κουζινάτους Launchers είναι ο πιο ελαφρύς που να έχει την δυνατότητα να έχει app grid σαν του stock TouchWiz(δηλαδή με οριζόντιο scroll);!

• Moderators

LOL για τις περιγραφές... :)

Ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός Kernel,Modem για καλύτερη αυτονομία;!

Αλλά και ποιος από τους κουζινάτους Launchers είναι ο πιο ελαφρύς που να έχει την δυνατότητα να έχει app grid σαν του stock TouchWiz(δηλαδή με οριζόντιο scroll);!

To modem μη σε πολυαπασχολει. Ακομα και αν υπαρχει διαφορα στην αυτονομια, αυτη ειναι απειροελαχιστη. Εγω ειμαι παντα με Speedmod και Jpy παντως.

Για τους Launchers δεν εχω ασχοληθει, απο τοτε που πρωτοανακαλυψα τον Launcher Pro Plus εχω μεινει εκει. Ο Go Launcher ομως αν θυμαμαι καλα εχει αυτο που θελεις :)

Έχω δοκιμάσει σχεδόν ό,τι launcher κυκλοφορεί...

Χθες έβαλα SlideScreen Pro 1.27 .Το οποίο είναι ΚΟΡΥΦΗ σαν ιδέα αλλά ακόμα είναι ελλιπές ως προς την παραμετροποίηση...

Τσεκάρετέ το...

Επί του θέματος...

το φλασάρισμα μάλλον πάει για αύριο... :(

Παιδιά το κινητό "σβήνει" τον τελευταίο καιρό ενώ έχει μπαταρία. Μου έχει συμβεί 3 φορές μέσα σε 2 μέρες. Το κινητό σβήνει δεν κάνει restart και χρειάζεται να βγάλω την μπαταρία για να ξανανοίξει. Έχετε καμία ιδέα? Έχω darky's Rom 9.0. Καμιά ιδέα? Δεν έχω κάνει ποτέ αυτό που λέτε με reset τα stats της μπαταρίας, αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση...

Παιδιά το κινητό "σβήνει" τον τελευταίο καιρό ενώ έχει μπαταρία. Μου έχει συμβεί 3 φορές μέσα σε 2 μέρες. Το κινητό σβήνει δεν κάνει restart και χρειάζεται να βγάλω την μπαταρία για να ξανανοίξει. Έχετε καμία ιδέα? Έχω darky's Rom 9.0. Καμιά ιδέα? Δεν έχω κάνει ποτέ αυτό που λέτε με reset τα stats της μπαταρίας, αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση...

Reflashing, και αντί να βάλεις την ίδια βάλε 9.2 ή doc JS5. Με καινούριους kernels, κτλ. Πάντα wipe version.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...