Προς το περιεχόμενο

Yahoo mail και IMAP server

spasoklambania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βασικό μου e-mail είναι στο yahoo.com . Τόσο καιρό είχα πρόσβαση με webmail και με POP3 από τους υπολογιστές μου (client είναι ο Thunderbird 3) . Χτες έβαλα τον λογαριασμό του Yahoo και στο ένα μου κινητό (HTC HD2) . Ψάχνοντας τις ρυθμίσεις του κινητού, είδα ότι δεν συνδέεται με POP3 στο Yahoo αλλά με IMAP!! Έφτιαξα νέο λογαριασμό στο Thunderbird με τον IMAP server του Yahoo που εμφανίζει το HTC αλλά δεν συνδέεται. Δοκίμασα και με το Outlook 2007 και αυτο ζητάει συνέχεια τον κωδικό μου. Και το Outlook και το Thunderbird παίζουν τέλεια με τον pop3 server του Yahoo. Το HTC συνδέεται κανονικά και τραβάει και τα e-mail και όλους τους φακέλους που έχω φτιάξει με το webmail του Yahoo. Ο IMAP server του Yahoo είναι ο imap.mail.yahoo.com.

Δημοσ.

Έκανα απεγκατάσταση του Thunderbird, το εγκατέστησα ξανά, αλλά συνεχίζεται το ίδιο... Με οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό IMAP δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση ότι το Yahoo δεν πρόσφερε IMAP πρόσβαση και όντως, αν ψάξεις στη βοήθεια και γενικότερα στο site του Yahoo Mail πουθενά δε θα βρεις αναφορά σε IMAP. Εδώ καλά καλά δε δίνει POP πρόσβαση για τα accounts όλων των regional domains (το yahoo.com π.χ. δε δίνει, ενώ το .gr και το .co.uk δίνουν).

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1047995. Ορισμένα μηνύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι οι servers του Yahoo επιτρέπουν την χρήση του πρωτοκόλλου IMAP όταν συνδέεσαι από e-mail client κινητού τηλεφώνου, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με e-mail clients που εκτελούνται σε PC.

Δεν είμαι σίγουρος αν ο παραπάνω ισχυρισμός ευσταθεί από τεχνικής άποψης, δηλαδή αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει τέτοια διάκριση από τους servers του Yahoo. Αν όντως υπάρχει, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό που παρατηρείς...

Δημοσ.

Και εγώ μέχρι να αρχίζω να παίζω με το HTC, αυτό ήξερα! Όσο για το POP3, η επίσημη γραμμή είναι ότι πρέπει να πας στο Plus για να παίξει στο yahoo.com, άσχετα που σε εμένα παίζει τέλεια χωρίς να έχω πληρώσει για το Plus... Διάβασα το site που μου δίνεις και όντως αυτό είχα καταλάβει και εγώ. Πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί ο server ότι συνδέεσαι από mail client κινητού... Επίσης στο link που μου έδωσες, έγραφαν για μια τροποποιημένη έκδοση του Thunderbird, την οποία δοκίμασα και όντως τραβάει τα mail από το yahoo με imap. Απλά βασίζεται στην έκδοση 3.0 του Thunderbird, δεν έχει βγάλει καινούργια αυτός που την τροποποίησε και αν πας να περάσεις την τελευταία χάνεται το τροποποιημένο αρχείο και δεν τραβάει τα mail… Αν βρίσκαμε ποιο είναι αυτό το άτιμο το αρχείο καλά θα ήταν :P 3 μέρες έχω φάει το google και χάνω την υπομονή μου σιγά-σιγά...

Δημοσ.
Πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί ο server ότι συνδέεσαι από mail client κινητού...

Κι όμως, αν διαβάσεις προσεκτικά στην ιστοσελίδα που δίνει την πειραγμένη έκδοση του Thunderbird, γράφει:

Yahoo provides free imap access to your account. The problem is that it requires a non-standard command before the login process.

Άρα, δεν είναι τόσο θέμα ανίχνευσης εκ μέρους του server, αλλά του συγκεκριμένου e-mail client του κινητού σου. "Non-standard command" σημαίνει αυτομάτως ότι υπάρχει απόκλιση από το επίσημο IMAP standard και τα RFCs που το περιγράφουν (το βασικό είναι το 3501). Στα πλαίσια ενός mail client που είναι σχεδιασμένος να τρέχει σε συγκεκριμένο hardware (π.χ. στο HTC κινητό σου), κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αποδεκτό. Αλλά σε έναν generic e-mail client όπως ο Thunderbird και άλλοι, όχι, και μάλλον δεν πρόκειται να δούμε στις επίσημες εκδόσεις του Thunderbird σύντομα υποστήριξη για κάτι τέτοιο.

Όσο για το παρακάτω που λες:

Απλά βασίζεται στην έκδοση 3.0 του Thunderbird, δεν έχει βγάλει καινούργια αυτός που την τροποποίησε και αν πας να περάσεις την τελευταία χάνεται το τροποποιημένο αρχείο και δεν τραβάει τα mail… Αν βρίσκαμε ποιο είναι αυτό το άτιμο το αρχείο καλά θα ήταν :P 3 μέρες έχω φάει το google και χάνω την υπομονή μου σιγά-σιγά...

...σκέφτηκες ότι μπορεί να μην πρόκειται απλά για κάποιο τροποποιημένο συνοδευτικό αρχείο του Thunderbird, αλλά για το ίδιο το εκτελέσιμο του προγράμματος (thunderbird.exe στα Windows με μέγεθος 11+ Megabytes); Κάνοντας update σε νεότερη έκδοση πάντα πανωγράφεται αυτό το .exe, οπότε «δώρον άδωρον»!

Είναι αρκετά πιθανόν η συγκεκριμένη λειτουργικότητα να μπορεί να προσφερθεί με κάποιο Thunderbird add-on, πάντως από ένα googling που έκανα στα πεταχτά δε βλέπω μέχρι τώρα να έχει γράψει κάποιος τέτοιο add-on.

Δημοσ.
Κι όμως, αν διαβάσεις προσεκτικά στην ιστοσελίδα που δίνει την πειραγμένη έκδοση του Thunderbird, γράφει:

Άρα, δεν είναι τόσο θέμα ανίχνευσης εκ μέρους του server, αλλά του συγκεκριμένου e-mail client του κινητού σου. "Non-standard command" σημαίνει αυτομάτως ότι υπάρχει απόκλιση από το επίσημο IMAP standard και τα RFCs που το περιγράφουν (το βασικό είναι το 3501). Στα πλαίσια ενός mail client που είναι σχεδιασμένος να τρέχει σε συγκεκριμένο hardware (π.χ. στο HTC κινητό σου), κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αποδεκτό. Αλλά σε έναν generic e-mail client όπως ο Thunderbird και άλλοι, όχι, και μάλλον δεν πρόκειται να δούμε στις επίσημες εκδόσεις του Thunderbird σύντομα υποστήριξη για κάτι τέτοιο.

Όσο για το παρακάτω που λες:

...σκέφτηκες ότι μπορεί να μην πρόκειται απλά για κάποιο τροποποιημένο συνοδευτικό αρχείο του Thunderbird, αλλά για το ίδιο το εκτελέσιμο του προγράμματος (thunderbird.exe στα Windows με μέγεθος 11+ Megabytes); Κάνοντας update σε νεότερη έκδοση πάντα πανωγράφεται αυτό το .exe, οπότε «δώρον άδωρον»!

Είναι αρκετά πιθανόν η συγκεκριμένη λειτουργικότητα να μπορεί να προσφερθεί με κάποιο Thunderbird add-on, πάντως από ένα googling που έκανα στα πεταχτά δε βλέπω μέχρι τώρα να έχει γράψει κάποιος τέτοιο add-on.

Το έχω δει! Προφανώς είναι εντολή που στέλνουν μόνο οι clients των κινητών. Έχω δοκιμάσει και 2 Nokia με symbian (τα Ε65 και Ε66) και δουλεύουν και αυτά τέλεια με τον IMAP server του yahoo. Άμα βρεθεί τρόπος να πειράξω και την τελευταία έκδοση του Thunderbird λύθηκε το θέμα!

Δημοσ.

Να την πειράξεις πώς; Με κάποιο binary patch; Χλωμό. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις compile o ίδιος ένα δικό σου Thunderbird build από τον πηγαίο κώδικα, αφού πρώτα κάνεις την απαιτούμενη αλλαγή στο αρχείο imap/auth_login.c. Σου εύχομαι καλή τύχη από τώρα πάντως, γιατί το στήσιμο του απαιτούμενου toolchain για να κάνεις compile τον Thunderbird (γενικώς μοζιλλοπρογράμματα) έχω την εντύπωση ότι θέλει αρκετή δουλίτσα!

Εναλλακτικά βέβαια, θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με τον τυπά που συντηρεί το προαναφερθέν site και να τον παρακαλέσεις, αν μπορεί, να βοηθήσει την κατάσταση. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...