Aztec Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 @oldnewΣτο google i/o η google ανακοίνωσε ότι από το froyo 2.2 και μετά τα core apps θα γίνονται update μέσω του marketplace, οπότε θα ξεφύγει από τον έλεγχο των παρόχων. Core apps σαν τον browser δηλαδή. Οπότε ακόμα και το 2.3 μπορεί να το κατεβάσεις από το marketplace. Αρκεί να πάμε στο 2.2.... από engadget Καλά αν καταφερει αποδέσμευση από τους κατασκευαστές θα ξεφύγουμε τελείως. @bildanos θεωρώ πως φταίει και η μπούρδα πολιτική της HTC.δεν πιστεύω μιας και είπες για το hero (εκεί που έλεγες για ανέκδοτο σε προηγούμενο post)ότι ακόμα δεν έχει βγει γιατί αναπτυσουν το sense(τόσοι μήνες πάνε πια) Απλά δεν ήθελε να το βγάλει πριν το legend. Κάτι που για μένα είναι χειρότερο αν ισχύει.
oldnew Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Offtopic αλλά δείτε αυτο το βίντεο με το htc evo να τρέχει 2.2 Μιλαμε για μια συσκευή με 4.3 ίντσες οθόνη. Μια τέτοια συσκευή με android , ναι αξίζει να την πάρεις και σήμερα. http://www.youtube.com/watch?v=2bEoEDxWSw0&feature=youtube_gdata Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Offtopic αλλά δείτε αυτο το βίντεο με το htc evo να τρέχει 2.2 Μιλαμε για μια συσκευή με 4.3 ίντσες οθόνη. Μια τέτοια συσκευή με android , ναι αξίζει να την πάρεις και σήμερα. http://www.youtube.com/watch?v=2bEoEDxWSw0&feature=youtube_gdata Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Εχουμε μαθει ποτε αναμενεται η ευρωπαικη εκδοση? Και αν αναμενεται κυριως?
for4 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 πολύ ενδιαφέρον thread αυτί γιατί σε αντίθεση με τα άλλα που έχω διαβάσει εδώ δεν είναι απλά μια αντιπαράθεση ανεύ επιχειρημάτων των 2 πλευρών(εκτός ολίγων posts) αλλά ουσιαστική συζήτηση. Ότι πρέπει δηλαδή για να μάθουμε και να επιλέξουμε. σε κανά 6μηνο θα πάρω κινητό και συλλέγω από τώρα πληροφορίες. Κλίνω προς android λόγω ανοικτού λογισμικού αλλά είναι νωρίς ακόμα. Είχα symbian πριν και είναι απογοήτευση για touch δεν ξέρω τι θα κάνουν με τις νέες εκδόσεις που έχουν πει ότι θα είναι πολύ καλύτερες. Έχει δει κανέις/δουλέψει το dell streak φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον με μόνο αρνητικό την 256ραμ...λάθος τελικά έβαλαν 512 ευτυχώς.... [ame]http://www.youtube.com/watch?v=57OoAiL0XsI[/ame]
Nomedor Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Καταρχάς να ξεδιαλύνουμε λίγο τα πράγματα γιατί το threat είναι ολίγον άκυρο. Ο σωστός τίτλος θα έπρεπε να ήταν ios nv android ή iphone vs phone with android. που όμως είναι πολύ γενικό. Έχουμε αρχίσει να μπερδεύουμε τα ελαττώματα του hardware και να νομίζουμε ότι είναι ελαττώματα του λογισμικού. πχ. billdanos είπες πριν ότι πρέπει να κάνεις ζοομ για να μπορέσεις να πατήσεις ένα link στον browswer σε αντίθεση με το Iphone. Το ξέρεις υποθέτω ότι είνασι θέμα υλικού και όχι λογισμικού, το 3gs έχει καλύτερο touchscreen το κάτι3000 ενώ το nexus το κάτι2000 (δεν θυμάμαι). Πάντως το πιο δίκαιο θα ήταν ένα desire vs 3gs ή galaxy s vs iphone4 Το σκεπτικό είναι να ξέρουμε τι συγκρίνουμε γιατί είναι λίγο άδικο να καταλογίζουμε το κατώτερο hardware σαν ελάττωμα του android. Η αλήθεια είναι ότι από θέμα hardware όλες οι συσκευές με android έχουν τα ελαττώματά τους ή μάλλον πιο σωστά τις ελλείψεις τους. _______________ Επίσης το android άρχισε να γίνεται πραγματικά ανταγωνιστικό στο ios με την έλευση της 2ης έκδοσης. Είναι λίγο άδικο από μια άποψη να συμπεριλαμβάνουμε και στο frasgmantation και ότι βγήκε πριν, άσχετα άμα σε λίγες μέρες βγαίνει η αναβάθμιση του hero που θα ανεβάσει την 2.1 σε ποσοστό αρκετά πάνω από το 50% Τώρα το fragment είνασι αυτό Εγώ πάντως εδώ βλέπω ότι με αργούς ρυθμούς μεν αλλά τα πράγματα στρώνουν δε
oldnew Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Nomedor έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις , αλλά ο μέσος υποψήφιος αγοραστής ενδιαφέρεται να πάρει μια τελική συσκευή που να δουλεύει καλά. Δεν ξέρει γιατί δεν πατιεται καλά ένα λινκ σε μια οθόνη, και συνήθως δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Μαλλον είναι εντελώς αδύνατον να συγκρίνεις μόνο τα λειτουργικά, γιατί καθένα θα το τεσταρεις σε κάποια συσκευή. Ειναι γνωστό ότι όλοι μιλούσαν για την φοβερή οθόνη του iPhone αλλά λίγοι καταλάβαιναν ότι αυτο είναι το αποτέλεσμα του συνδιασμου software και hardware. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Aztec Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 offtopic Πάντως για τους κατόχους hero απλά ενημερώνω ότι έχει βγει το πρώτο part του update. http://www.htc.com/gr/support.aspx
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Τελικά, απ' ότι διαβάζω στο παρακάτω άκρως ενδιαφέρον άρθρο, η Google θα προσπαθήσει να ενοποιήσει το user interface και να 'κλείσει' (εντός εισαγωγικών αυτό) το λειτουργικό με την έλευση της επόμενης έκδοσης, του Gingerbread. Το άρθρο επιβεβαιώνει τα γραφόμενα του μέλους oldnew αλλά και τα όσα γράφει το μέλος kurkosdr περί πολλαπλού fragmentation του Android και επεμβάσεων στο λειτουργικό κι όχι μόνο στο UI, ενώ κάνει και μερικές εύστοχες, κατά τη γνώμη μου, παρατηρήσεις στον παραλληλισμό του Android με το Apple iOS: Google risks OEM wrath for unified Android UI planInsiders say next Android release will focus on making overlays 'irrelevant' Posted 20th June 2010 09:02 GMT Conflicts of interest with Android supporters helped kill Google's Nexus One project, but that is not stopping the search giant embarking on another bid to keep Apple-style control of the Android platform. Google is reported to be planning a unified user interface that will be imposed across Android products, ending the fragmentation that dogs the system, but also restricting partners' development of their own user experiences. Citing "multiple sources close to Google", bloggers at TechCrunch report that the top priority for the next Android update, codenamed Gingerbread, is to homogenize the user experience and address criticisms of fragmentation. This could severely curtail the freedom of licensees to create their own user interface overlays - most famously, Motorola's Motoblur and HTC's Sense. Cosmetic UI skins will be possible, but many firms are going further and creating their own sub-platforms. Google wants to deter partners from taking this road by making the default experience superior in terms of handset performance. But the skins have been important to help firms differentiate - and, where necessary, as in China, distance the Android experience from Google's own applications. However, some developers fear they will need to choose between being 'Motoblur programmers' or 'Sense programmers', rather than having their Android apps run entirely unchanged on all the versions. This would create a world more like traditional Symbian - with very different user interface layers such as Nokia Series 60, DoCoMo MOAP, and the now defunct Sony Ericsson/Motorola technology UIQ, all with their own programmer bases. In the Symbian world, all these three have been donated to the open source Symbian^3 project, though it is not yet clear how prescriptive the Symbian Foundation will be about the user experience. At the other end of the scale is the fully unified Apple approach, which of course faces none of the dilemmas of the open source world, between unity and freedom of choice The iPhone maker has defended its iron control of its famous user interface on several occasions against companies that sought to impose their own overlays, notably China Mobile. Google, always looking to increase its personal power over the mobile experience, is eyeing a similar control, say the sources - though it may be swimming against the tide, at a time when even Microsoft, also accustomed to dictate terms for Windows, has been forced to accept third party overlays like Sense for Windows Mobile. Apple, of course, controls the hardware as well as the software, while Google relies on third party phonemakers to spread the Android word - and competes with them at its peril, as the Nexus One experiment in offering its own-branded hardware highlighted. According to the TechCrunch report, Google believes proprietary overlays are variable in quality and often slow down the device. It cannot, in the open source world, ban these UIs as Apple can, but it aims to make them "as pointless as possible" by enhancing the vanilla look and feel and ensuring it drives the fastest and most efficient performance for the handset. However, Apple levels of UI performance are almost impossible for a platform that is geared to a wide variety of devices and vendors, and Google may, once again, be overestimating its own power, and the need for its key partners to differentiate themselves. Πηγή: The Register ΥΓ: Το γέλιο το έριξα με το "Apple-style control of the Android platform" - κάτι που μερικοί Android fans το βλέπουν ως 'ανάθεμα'. ΥΓ2: Δεν αξίζει καν αναφορά στη Microsoft και στο πολλαπλό fragmentation των διαφόρων λειτουργικών της που απευθύνονται στα κινητά και το οποίο έχει λάβει πλέον αυτοκαταστροφικές διαστάσεις...
Nomedor Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δεν βλέπω κάτι παράλογο ούτε αστείο. Cosmetic UI skins will be possibleΔιάφοροι γκρινιάζουν για το fragmentation και πάει να κάνει κάτι για αυτό.Άρα αν κατάλαβα καλά θα μπορούν να δώσουν το στιλ που θέλουν οι διάφοροι κατασκευαστές απλά προσπαθεί να μην το αφήσει να γίνει μπάχαλο. Στην τελική καλό είναι άμα το σκεφτείς γιατί άμα έχει μια βάση θα είναι πολύ πιο εύκολη η ανάπτυξη για όλες τις συσκευές χωρίς όμως τη σιδηρά πυγμή. Άρα ο κόσμος στο τέλος ωφελημένος είναι.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δεν βλέπω κάτι παράλογο ούτε αστείο. Διάφοροι γκρινιάζουν για το fragmentation και πάει να κάνει κάτι για αυτό. Άρα αν κατάλαβα καλά θα μπορούν να δώσουν το στιλ που θέλουν οι διάφοροι κατασκευαστές απλά προσπαθεί να μην το αφήσει να γίνει μπάχαλο. Στην τελική καλό είναι άμα το σκεφτείς γιατί άμα έχει μια βάση θα είναι πολύ πιο εύκολη η ανάπτυξη για όλες τις συσκευές χωρίς όμως τη σιδηρά πυγμή. Άρα ο κόσμος στο τέλος ωφελημένος είναι. Nomedor Επειδη φαινεται πως "το χεις" με τα android κλπ, για πες καμια αποψη για το Dell Streak (ξερουμε τιμη και υποστηριξη στην Ελλαδα?) που αναφερθηκε καπου πιο πριν ιδιαιτερα σε συγκριση με το Evo. Ελπιζω πως δεν ειμαι εντελως οfftopic με αυτην την ερωτηση. Βασικα σκεφτομουν το δευτερο (οταν ερχοταν στην Ελλαδα), αλλα με το Dell που προτεινε ο φιλος με κολλησε με την 5αρα οθονη καθως για μενα η οθονη αποτελει κυριο παραγοντα επιλογης συσκευης πλεον...
Nomedor Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σόρι για το dell δεν έχω ιδέα αλλά οι 5' μου φαίνονται πολλές για κινητό. Εvo το ξεχνάς για ελλάδα γιατί πολύ απλά δεν το υποστηρίζει το δίκτυό μας, δεν θα συνδέεται σε καμία εταιρία δηλαδή. Ιδανικό σε αυτήν την περίοδο όπως έχω ξαναπεί μου φαίνεται το galaxy s. Ρίξε του μια ματιά. Δες τιμή !!!!!!! http://www.amazon.de/gp/product/B003NCX6ZS/ref=s9_simh_gw_p23_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=1AM71EV43RJK1CF22N4N&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375193&pf_rd_i=301128 Αλλά μάλλον δύσκολα να το πάρεις σε αυτά τα λεφτά
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Nomedor Επειδη φαινεται πως "το χεις" με τα android κλπ, για πες καμια αποψη για το Dell Streak (ξερουμε τιμη και υποστηριξη στην Ελλαδα?) που αναφερθηκε καπου πιο πριν ιδιαιτερα σε συγκριση με το Evo. Ελπιζω πως δεν ειμαι εντελως οfftopic με αυτην την ερωτηση. Βασικα σκεφτομουν το δευτερο (οταν ερχοταν στην Ελλαδα), αλλα με το Dell που προτεινε ο φιλος με κολλησε με την 5αρα οθονη καθως για μενα η οθονη αποτελει κυριο παραγοντα επιλογης συσκευης πλεον... Το streak σε καμια περίπτωση δεν πλασάρεται ως τηλέφωνο! Αν σε δουν με αυτό στο αυτί θα ακούσεις τρελά σχόλια! Είναι κάτι σαν compact tablet.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σόρι για το dell δεν έχω ιδέα αλλά οι 5' μου φαίνονται πολλές για κινητό. Εvo το ξεχνάς για ελλάδα γιατί πολύ απλά δεν το υποστηρίζει το δίκτυό μας, δεν θα συνδέεται σε καμία εταιρία δηλαδή. Ιδανικό σε αυτήν την περίοδο όπως έχω ξαναπεί μου φαίνεται το galaxy s. Ρίξε του μια ματιά. Δες τιμή !!!!!!! http://www.amazon.de/gp/product/B003NCX6ZS/ref=s9_simh_gw_p23_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=1AM71EV43RJK1CF22N4N&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375193&pf_rd_i=301128 Αλλά μάλλον δύσκολα να το πάρεις σε αυτά τα λεφτά Διαβασα πως θα κυκλοφορησει στην Ελλαδα το Ενο (φημες προς το παρον) και θα λειτουργει στα gsm δικτυα, αμερικανικα και μη. Ειναι κλασικη πολιτικη της HTC να βγαζει και CDMA συσκευες (βλ. ΤΡ2) αλλα συνηθως τις διανεμει ταυτοχρονα. Οσον αφορα το Galaxy S η οθονη του φαινεται οντως πολυ καλη και αν θα πωλειται σε αυτα τα χρηματα και εδω (που μαλλον δυσκολο οπως ειπες) ειναι υποψηφια για μενα τουλαχιστον . Αλλα κολλησα με το Dell, θελω να το δω σε καταστημα γιατι παιζει οντως οι 5 ιντσες να ειναι πολλες (αν και με τις 4,3 του HD2 μου δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα). Απλως δεν ξερω τιποτα για την Dell (σε θεμα sεrvice βασικα και αντιπροσωπειας στην Ελλαδα). Εdit: billdanos οντως μπορει να ειναι περιεργο το θεαμα δεν λεω, αλλα πρεπει να το δω απο κοντα. To επομενο βημα βεβαια θα ειναι κανενα Netbook κολλημενο στο αυτι μου
Nomedor Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 billdanos οντως μπορει να ειναι περιεργο το θεαμα δεν λεω, αλλα πρεπει να το δω απο κοντα. To επομενο βημα βεβαια θα ειναι κανενα Netbook κολλημενο στο αυτι μου Μην το γελάς γιατί η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια Φημολογείται ότι το galaxy tab που στην ουσία θα είναι ένα μεγάλο galaxy s 7 με 10 ιντσών θα κάνεις κανονικά κλήσεις απλά θα είναι ή ανοιχτής ακρόασης ή με bluetooth
oldnew Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Για το galaxy s υπάρχει βίντεο παρουσίαση στα Ελληνικα για οποιον ενδιαφέρεται http://www.youtube.com/watch?v=A9-lXtvfakc&feature=youtube_gdata Παντως το sence που προσθέτει η htc στα δικά της μοντέλα είναι κλασεις ανώτερο. Το evo είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσει και σε Ελλαδα με gsm πιθανότατα με άλλο όνομα και μικρές αλλαγές , αλλά το ζητούμενο είναι το ποτέ. Οι 5 ίντσες είναι παρά πολλές. Τα 4.3 πιστεύω είναι το όριο, και αυτές πολλές είναι. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.