damastes Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Αν όμως είναι και gamer και δει κανένα φίλο του τι games έχει το iPhone και τι το android τον βλέπω να το πουλάει σύντομα Εδώ είσαι λίγο άκυρος όντως. Ο σοβαρος gamer δεν κάθεται να παίζει παιχνίδια σε κινητά και σε σε 3-4" οθόνες, θα έχει το pc του, την κονσόλα του. Τώρα όσον αφορά τα updates οκ, συγκρίνουμε όμως μια εταιρία με δικό της λειτουργικό και πολλές εταιρίες, με ξένο λειτουργικό και σε πολλες διαφορετικές εταιρίες τηλεφωνίας που παίζουν και τον δικό τους ρόλο. Λογικό είναι να αργήσουν τα updates. Π.χ πείρα μαζί με τον αδέρφο μου το magic, αυτός απο cosmote, εγώ από vodafone. Η ΗTC είχε βγάλει update με το ΗΤC sense, αυτός το κατέβασε κανονικά με τον κωδικό του, ενώ εγώ επειδή η vodafone δεν ενδιαφέρεται δεν μπορούσα. Το root ήταν μονόδρομος. Οπως και να έχει μιας και ανέφερες το desire, να δούμε αν η φήμη οτι στις 23/6 θα βγεί update σε froyo. 4 μέρες μείνανε
kirileman Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Εδώ είσαι λίγο άκυρος όντως. Ο σοβαρος gamer δεν κάθεται να παίζει παιχνίδια σε κινητά και σε σε 3-4" οθόνες' date=' θα έχει το pc του, την κονσόλα του. [/quote'] Αυτό τώρα δεν είναι άκυρο; Ο σοβαρός gamer παίζει στην κονσόλα του, ο σοβαρός επαγγελματίας δουλεύει office στο πισι του, ο σοβαρός μουσικόφιλος ακούει μουσική στο οικιακό πολυκάναλο ηχοσύστημά του, ο σοβαρός λάτρης της φωτογραφίας τραβάει φωτό με dslr και πάει λέγοντας... Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
dkoum Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 σχετικα με task killer στο android http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android/
Nightstrike Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιήσω το turn by turn της google από Ελλάδα? Διάβασα ότι δεν είναι available στην Ελλάδα, αναρωτιόμουν εάν υπάρχει κάνα workaround ή εάν το λύνει το rooting. To ίδιο ισχύει για το voice to text, και τα paid apps? Α! αν και τα free apps παραδόξως καλύπτουν τις ανάγκες μου αναρωτιόμουν εάν υπήρχε κάτι σαν installous του iphone btw το android έχει πολλά βολικά σε σχέση με το Iphone, τα Updates θα λυθούν με το 2.2. Άσε που έτσι όπως είναι το ios4, και με το 2.1 το έχει το android...
oldnew Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Εδώ είσαι λίγο άκυρος όντως. Ο σοβαρος gamer δεν κάθεται να παίζει παιχνίδια σε κινητά και σε σε 3-4" οθόνες' date=' θα έχει το pc του, την κονσόλα του. [/quote'] Δε συζητάμε για το σοβαρό gamer. Συζητάμε για έξυπνα κινητά και τι μπορείς να κανείς με το ένα και τι με το άλλο. Εγω δεν ειμουν καθόλου gamer πλέον λόγω ηλικίας (33). Εχω να παίξω games σε pc κάτι χρόνια. Στο κινητό όμως όλο και κάποιο game θα παίξεις. Το ίδιο ακριβώς έχω διαβάσει και απο άλλους. Είναι τόσο πρακτικό το κινητό και τόσες 1000αδες επιλογές που όλο κάτι θα παίξεις για λίγα λεπτά. Και μη το υποτιμας καθόλου το iPhone ως παιχνιδομηχανη φορητή. Ουσιαστικά τις έχει καταργήσει. Οι εταιρίες παραγωγής games είχαν βγάλει και ανακοίνωση ότι θεωρούν το iPhone πλέον την μεγαλύτερη φορητή παιχνιδομηχανη και ότι πλέον όλοι οι τίτλοι θα σχεδιάζονται κατευθείαν για το iPhone και στη συνέχεια θα τροποποιούνται για να τρέχουν και σε άλλες συσκευές. Αυτο νομίζω μιλάει απο μόνο του. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
damastes Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 σε αυτά τα πλαίσια ναι δεκτό. Δεν το υποτιμάω, γνωρίζω οτι έχει αρκετά καλά παιχνίδια, απλά λέω οτι, το οτι τα έχει δεν είναι και το απόλυτο κριτήριο για κάποιον να το επιλέξει και να πεί δεν πέρνω android, οπως ανέφερες. Απλά πρέπει να συμφωνήσουμε οτι τελικά είναι θέμα το τι ανάγκες και απαιτήσεις έχει ο καθένας απο το κινητό του. Έχω φίλο που δεν είχε παίξει ποτέ παιχνίδι ηλεκτρονικό και στα 33 του που πηρε iphone περνάει την ώρα του στην δουλεία (έχει αυτή την δυνατότητα λόγω φύσης της δουλείας) παίζοντας κανα παιχνιδάκι, αλλά ούτε dataplan έχει ουτε email, messenger κλπ χρησιμοποιεί. Αντιθέτως προσωπικά παίζω απο μικρο παιδί και μέχρι και τώρα στα 33 μου (αν και οχι και οσο θα ήθελα πλεον) παίζω παιχνίδια και σε πισι και σε κονσόλα, αλλά το gaming στο κινητό με αφήνει αδιάφορο. οπως ξαναείπα, είναι τι καλύπτει τον καθένα, για αυτό και έχω ακόμα custom rom 1.5 android γιατι για την δουλεία που το θέλω είναι μια χαρά. Οπως επίσης και για αυτό θα δείς οτι οι περισσότεροι android users δεν καίγονται και για updates ή βιαζονται γιατί είτε με τον ενα τρόπο είτε με τον άλλο είναι ικανοποιημένοι με αυτό που έχουν. Ποιο πολλοι βλέπω να αγχώνονται/γκρινιάζουν οι φίλοι του iphone για το 2.2, τις αναβαθμίσεις και το fragmentation. @Nightstrike απο οτι διαβάζω, γίνεται με την εφαρμογή navlauncher, υπάρχει θέμα στους xda developpers και εδώ μια παρουσίαση απο ελλάδα και λινκς για downloads. Πρόσπάθησα να το δοκιμάσω αλλά λόγω 1.5 δεν με αφήνει. για τα paid app, με root μπορείς να βάλεις την εφαρμογή market enabler και να μπεις π.χ στο market της Τ-mobile (usa) και να κατεβάσεις και επι πληρωμή. το installus απο οτι είδα είναι για να κανεις εγκατάσταση εφαρμογών και χωρίς το μαρκετ. Αυτο γίνεται στο android και απο τον astro file manager
oldnew Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Tο installus ουσιαστικά είναι ένα προγραμμα αντίγραφο του applestore, με τι διάφορα ότι όλες οι εφαρμογές που έχει είναι σπασμενες και τις κατεβαζεις τσάμπα. Και μιλάμε για 1000αδες εφαρμογές. Κάθεσαι πχ στο κρεβάτι σου , κανείς 'ζαπινγ' στα παιχνίδια και στις εφαρμογές και ότι σου αρέσει το κατεβαζεις , χωρίς pc χωρίς να ψάχνεις σε διάφορα site , απλά εύκολα και γρήγορα. Φυσικά μέσω wifi , έχοντας το modem ανοιχτό. Είναι και ο βασικότερος λόγος για τους περισσότερους που κάνουν jalebrake. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε android. Κάποιος που έχει android ας μας πει. Αν υπάρχει είναι μεγάλο συν και για τα android. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Nomedor Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Τίποτα σοβαρό προς το παρόν αλλά υπάρχουν 2 client το aptoid και το apktor που μπορείς να κατεβάσεις από το market του android παρακαλώ. Αλλά πρέπει να βρεις και να βάλεις manual τους ανάλογους servers. google it
Aztec Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Αν και ρώτησα τι εννοούμε με τις παιδικές ασθένειες δεν άκουσα κάτι που να το στηρίζει. Το android >= 2.1 δεν έχει κάτι που να θεωρείται "παιδική ασθένεια". Μην παρερμηνέυουμε τις τακτικές της εκάστοτε εταιρείας με το ίδιο λειτουργικό. Η έλλειψη bluetooth, ραδιοφώνου απο την άλλη στο iphone μπορεί να θεωρηθεί παιδική ασθένεια (τα έχουν κινητά με 100 ευρώ). Υπάγεται στις πολιτικές όμως της apple. Όσον αφορά την ταχύτητα δεν νομίζω ότι το desire σέρνεται και θα πάρει update σε 2.2. Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις εφόσον δεν πρόκειται για κάνα σοβαρό bug δεν είπε κανεις ότι είναι αναγκασμένη κάποια εταιρεία να στο δώσει. Παίρνεις ένα smrtphone με μια έκδοση λειτουργικού. Δεν κατάλαβαίνω επειδή πήρα υπολογιστή με windows πρέπει να μου δίνει η micorosοft κάθε φορά νέα windows? Καλοδεχούμενα τα updates αλλά επιλέγω smartphone βάσει του πόσο με καλύπτει εκείνη την στιγμή και όχι μελλοντικά με κάποιο update. Όσον αφορά τις εφαρμογές. Ναι το apple store είναι power με τρελές εφαρμογές να παίζεις και να χαζεύεις συνέχεια. Όμως για έναν χρήστη που θέλει 10-20 standard εφαρμογές για μένα μία από τις νέες συσκευές με android απλά δεν παιζεται. Όσον αφορά το fragmentation. Απλά κάποιος επιλέγει . Θέλει ποικιλία συσκευών με διαφορετκές δυνατότητες ,design ,κόστος ή μία συσκευή με συγκεκριμένη οθόνη και harware και κάνει ότι πει η μαμά apple? Δεν μπορουμε να τα έχουμε όλα. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Nomedor Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 το θέμα είνασι ότι το froyo έχει τόσο μεγάλη διαφορά το κάνει το 2.1 παιδικό και το ίδιο λογικά θα παίζει και με το gingerbread.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 [...] Μην παρερμηνέυουμε τις τακτικές της εκάστοτε εταιρείας με το ίδιο λειτουργικό. Η έλλειψη bluetooth, ραδιοφώνου απο την άλλη στο iphone μπορεί να θεωρηθεί παιδική ασθένεια (τα έχουν κινητά με 100 ευρώ). Υπάγεται στις πολιτικές όμως της apple. Κι όμως, πέφτεις στην "παγίδα" που εσύ ο ίδιος καλείς τους υπόλοιπους να αποφύγουν: μπέρδεψες τις τακτικές μιας εταιρείας με δήθεν ελλείψεις στο λειτουργικό. Η έλλειψη bluetooth file sharing και, εν μέρει, η έλλειψη ραδιοφώνου στο iPhone δεν είναι παιδική ασθένεια, δεν είναι bug - είναι συνειδητή επιλογή της Apple. Και αυτές οι επιλογές γίνονται για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνει ευθέως με τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των δισκογραφικών εταιρειών. Δεν τις δικαιολογώ αλλά τις αιτιολογώ. Παιδική ασθένεια για το iPhone θα μπορούσες να πεις την έλλειψη cut/copy/paste πριν την έκδοση 3.x του λειτουργικού, την έλλειψη multitasking και φακέλων πριν την έκδοση 4.x του λειτουργικού κλπ. Και γι'αυτό προστέθηκαν οι συγκεκριμένες λειτουργίες. Γιατί ήταν ελλείψεις. [...]Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις εφόσον δεν πρόκειται για κάνα σοβαρό bug δεν είπε κανεις ότι είναι αναγκασμένη κάποια εταιρεία να στο δώσει. Παίρνεις ένα smrtphone με μια έκδοση λειτουργικού. Δεν κατάλαβαίνω επειδή πήρα υπολογιστή με windows πρέπει να μου δίνει η micorosοft κάθε φορά νέα windows? Καλοδεχούμενα τα updates αλλά επιλέγω smartphone βάσει του πόσο με καλύπτει εκείνη την στιγμή και όχι μελλοντικά με κάποιο update. Σε αυτό διαφωνώ καθέτως και νομίζω ότι κάνεις ένα σοβαρό λάθος. Ο σημερινός σοβαρός χρήστης smartphone αγοράζει μία συσκευή δίνοντας συνήθως ένα σεβαστό ποσό και αναμένει την υποστήριξη της συσκευής του τόσο από πλευράς hardware όσο και από πλευράς software. Είναι απαράδεκτο να πρέπει να αγοράζει κάθε φορά νέο κινητό για να επωφεληθεί μίας απλής αναβάθμισης του λειτουργικού. Γενικότερα, εάν ισχύει αυτό που διάβασα προηγουμένως, από το μέλος oldnew, περί πολυ-fragmentation του Android, είναι κρίμα αλλά το Android έχασε το παιχνίδι πριν ακόμη βγει στο γήπεδο. Το βασικό είναι να υφίσταται ένα ενιαίο λειτουργικό, οπότε και η μετακίνηση από ένα κινητό σε ένα άλλο να είναι απλή και οι εφαρμογές να είναι συμβατές across the board. Ο μέσος επαγγελματίας χρήστης κουράζεται, δεν ενδιαφέρεται και, στο τέλος, τα παρατάει. [...] Όσον αφορά τις εφαρμογές. Ναι το apple store είναι power με τρελές εφαρμογές να παίζεις και να χαζεύεις συνέχεια. Όμως για έναν χρήστη που θέλει 10-20 standard εφαρμογές για μένα μία από τις νέες συσκευές με android απλά δεν παιζεται. Δεν γνωρίζω τις νέες συσκευές με Android οπότε δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Αναρωτιέμαι όμως γιατί "δεν παίζονται" μπροστά στις χιλιάδες εφαρμογές του AppStore. Κια μιλάμε για έναν χρήστη, όπως για παράδειγμα ο υποφαινόμενος, που χρησιμοποιεί το iPhone του ως εργαλείο και όχι ως παιχνιδομηχανή (αν και θα μπορούσα κάλλιστα να το κάνω και αυτό).
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Είμαι χρήστης iphone από το πρώτο μοντέλο μέχρι το 3gs και τους τελευταίους μήνες έχω παράλληλα και το Nexus One πρόσφατα αναβαθμισμένο στην froyo 2,2. To nexus μου φαίνεται σαν να έχω μια beta συσκευή στα χέρια μου για να πειραματίζομαι με διάφορα πράγματα ενώ το iphone σαν ένα σταθερό και ολοκληρωμένο κινητό! Σαφώς και το Android είναι η καλύτερη πρόταση αυτή τη στιγμή (μετά το iphone πάντα) και κάνει τον ανταγωνισμό (symbian, wm κλπ) να μοιάζουν απαρχαιωμένα, αλλά πιστεύω πως έχει πολύ δρόμο ακόμη για να σταθεί άξια στα πόδια του! Οι εφαρμογές του android αν και πλεον είναι πολλές, σχεδιαστικά και λειτουργικά είναι μέτριες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές του iphone. Είναι σαν συγκρίνετε εφαρμογές για windows 7 με άλλες των windows 3.11! Προφανώς και το hardware του Nexus είναι κατά πολύ ανώτερο από το 3gs (αν και στην πράξη το 3gs τα πάει καλύτερα στις επιδόσεις) αλλά το android δεν έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να το αξιοποιήσει πλήρως! Μια ματιά στα διαθέσιμα games του android θα σας πείσει πως είναι πολύ νωρίς ακόμη! Δεν αρκεί μια πολύ καλη οθόνη και ένας γρήγορος επεξεργαστής για να κάνει μια συσκευή ανταγωνιστική αλλά πρέπει να συνδυαστεί και με το κατάλληλο λειτουργικό, εφαρμογές κλπ κλπ κλπ. Και τέλος κάτι που πολλοί από όσους έχετε android συσκευές δεν το λέτε και τόσο συχνά: πληκτρολόγιο! Είναι τραγικό και αν έχετε συνηθίσει στο iphone θα σας φανεί απαίσιο! Δεν είναι ακριβές και αν πληκτρολογείτε γρήγορα θα δείτε πως αλλού πατάτε και άλλα γραφεί! Δεν έχω καταφέρει ΠΟΤΕ τόσους μήνες τώρα να γράψω κάτι χωρίς να κάνω λάθος! Αυτά για την ώρα! Αν θέλετε πιο συγκεκριμένα πράγματα ευχαρίστως να τα αναλύσω!
Aztec Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Κι όμως, πέφτεις στην "παγίδα" που εσύ ο ίδιος καλείς τους υπόλοιπους να αποφύγουν: μπέρδεψες τις τακτικές μιας εταιρείας με δήθεν ελλείψεις στο λειτουργικό. Η έλλειψη bluetooth file sharing και, εν μέρει, η έλλειψη ραδιοφώνου στο iPhone δεν είναι παιδική ασθένεια, δεν είναι bug - είναι συνειδητή επιλογή της Apple. Και αυτές οι επιλογές γίνονται για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνει ευθέως με τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των δισκογραφικών εταιρειών. Δεν τις δικαιολογώ αλλά τις αιτιολογώ. Δεν νομίζω να έπεσα σε καμιά παγίδα. Έγραψα Μην παρερμηνέυουμε τις τακτικές της εκάστοτε εταιρείας με το ίδιο λειτουργικό. Η έλλειψη bluetooth, ραδιοφώνου απο την άλλη στο iphone μπορεί να θεωρηθεί παιδική ασθένεια (τα έχουν κινητά με 100 ευρώ). Υπάγεται στις πολιτικές όμως της apple. Σε αυτό διαφωνώ καθέτως και νομίζω ότι κάνεις ένα σοβαρό λάθος. Ο σημερινός σοβαρός χρήστης smartphone αγοράζει μία συσκευή δίνοντας συνήθως ένα σεβαστό ποσό και αναμένει την υποστήριξη της συσκευής του τόσο από πλευράς hardware όσο και από πλευράς software. Είναι απαράδεκτο να πρέπει να αγοράζει κάθε φορά νέο κινητό για να επωφεληθεί μίας απλής αναβάθμισης του λειτουργικού. Διαφωνώ και εγώ κάθετως. Όχι ο σοβαρός χρήστης αλλά ο σοβαρός καταναλωτής αγοράζει κάτι με βάση τα χαρακτηριστικά του την δεδομένη στιγμή. Όχι βάσει του επερχόμενου update. Ο geek βρίσκει τον τρόπο όπως και να έχει. Εξάλλου δεν έχει σημασία να βάλεις κάτι official αφου μετά θα το σπάσεις πάλι. Και όπως είπαμε είναι οι τακτικές τις εκάστοτε εταιρείας. Γενικότερα, εάν ισχύει αυτό που διάβασα προηγουμένως, από το μέλος oldnew, περί πολυ-fragmentation του Android, είναι κρίμα αλλά το Android έχασε το παιχνίδι πριν ακόμη βγει στο γήπεδο. Το βασικό είναι να υφίσταται ένα ενιαίο λειτουργικό, οπότε και η μετακίνηση από ένα κινητό σε ένα άλλο να είναι απλή και οι εφαρμογές να είναι συμβατές across the board. Ο μέσος επαγγελματίας χρήστης κουράζεται, δεν ενδιαφέρεται και, στο τέλος, τα παρατάει. Ο χρόνος θα δείξει και μόνο. Δεν γνωρίζω τις νέες συσκευές με Android οπότε δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Αναρωτιέμαι όμως γιατί "δεν παίζονται" μπροστά στις χιλιάδες εφαρμογές του AppStore. Κια μιλάμε για έναν χρήστη, όπως για παράδειγμα ο υποφαινόμενος, που χρησιμοποιεί το iPhone του ως εργαλείο και όχι ως παιχνιδομηχανή (αν και θα μπορούσα κάλλιστα να το κάνω και αυτό). Γιατί .... Έίναι ταχύτατες Έχουν bluetooth Έχουν Ραδιόφωνο Έχουν πραγματικό multitasking Έχουν flash Α και δεν είναι μαύρη οθόνη με εικονίδια( άντε θα το αλλάξουν αυτό)
kirileman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Γιατί ....Έίναι ταχύτατες Έχουν bluetooth Έχουν Ραδιόφωνο Έχουν πραγματικό multitasking Έχουν flash Α και δεν είναι μαύρη οθόνη με εικονίδια( άντε θα το αλλάξουν αυτό) Οι εφαρμογές του android είναι όλα τα παραπάνω;
Aztec Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Βρε συ αναφέρθηκε γιατί δεν παιζονται οι νέες συσκευές με android ? Η αλήθεια είναι ότι ξέχασα τις amoled οθόνες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.