oldnew Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 @Nomedor:οχι δεν έχουν καμία σχέση με rss. Μακάρι να ήταν έτσι... Επισης κάποια πράγματα δεν περιγράφονται, η ευχρηστια και η χρησιμότητα στην πράξη κάποιων εφαρμογών μόνο αν τις χρησιμοποιήσεις θα το καταλάβεις. @damastes: Ναι, και πριν το iPhone ζούσαμε και χωρίς τέτοιες εφαρμογές, αλλά πλέον ο πήχης έχει ανεβεί πολύ ψηλά , και κάθε πλατφόρμα που θέλει να υπερισχυσεις αναγκάστηκα θα συγκριθεί με το iPhone που παγκοσμίως ήτε αρέσει σε κάποιους ήτε όχι , είναι το μετρό σύγκρισης. Απο μόνο του αυτο κάτι λέει , πολύ περισσότερο που το iPhone έχει ελειψεις σε άλλους τομείς. Επισης ο λόγος που σοβαρές εταιρίες όπως δημοσιογραφικοι οργανισμοί κλπ δεν έχουν βγάλει τέτοιες εφαρμογές για android δεν είναι μόνο ότι έχει λίγο χρόνο στην αγορά. Υπάρχει ένα ψιλομπαχαλο ακόμα με το android , δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα σε ένα ενιαιο ίδιο εντελώς λειτουργικό για όλες τις συσκευές, μη γράφω τα ίδια. Αλλά και αυτο που αναφέρεις τον λίγο χρόνο, όλα αυτά τι λένε; Ότι δεν έχει φτάσει σε πλήρη ωριμότητα. Και ας γράφουν κάποιοι το αντίθετο. Γι αυτο και εγω εξ αρχής γράφω ότι σήμερα για το μέσο χρήστη ακόμα πιστευω ότι είναι προτιμότερο το iPhone ειδικά το 4. Μέχρι να υποστηριχθεί σε σημαντικό βαθμό απο την αγορά, ειδικά την Ελληνικη θέλει 1 χρονο τουλάχιστον , και αυτο αν κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Μέχρι τότε και εφόσον γίνουν όλα αυτά θα έχεις ξανά αλλάξει κινητό και μπορείς να πάρεις android τότε , εφόσον έχει βελτιωθεί τόσο πολύ. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 @ Sotosgl: Περιέργως, το thread εκτραχύνθηκε μόλις εφόρμησε η αφεντιά σου μέσα, ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Μέχρι να μας τιμήσεις με την παρουσία σου, είχαμε μια χαρά συζήτηση. Ακόμα και εγώ με τον Nomedor, με τον οποίο σε πολλά διαφωνούμε κάθετα και έχουμε αντιπαρατεθεί πολλάκις στο παρελθόν (και δημοσίως και ιδιωτικώς), είχαμε μια πολιτισμένη και ήρεμη συζήτηση. Χαλαρά, χωρίς φανατισμούς. Περιέργως, το thread, από συζήτηση έγινε αντιπαράθεση μόλις έκανες εσύ αισθητή την παρουσία σου. Ίσως αυτό θα έπρεπε να σε βάλει σε μερικές σκέψεις. Ίσως είναι καιρός να κάνεις την αυτοκριτική σου.
Sotosgl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Με ειχες κατηγορησει ανοιχτα για εμπαθεια (προς το προσωπο σου,προς την Apple,προς το Iphone) και ακομα δεν εχω καταλαβει που το στηριζεις. Απαντησα 2 σελιδες πριν και αλλες τοσες πριν απο αυτη με τεκμηριωμενες απαντησεις σε ανακριβειες που εχουν υποθει για το Android; Απαντησε κανεις πανω σε αυτες;ΟΧΙ απλα αρκεστηκαν μερικοι χρηστες να επιμενουν για θεωρητικες αδυναμιες του χωρις να το εχουν καν. Απαντησανε στα Facts για το υφος μου για το τι ηταν το Android στις αρχες του και το γυρισαν στο προσωπικο με χαρακτηρισμους. Sorry που δεν παιρνω τον ρολο του μαρτυρα για να δεχτω προσωπικες επιθεσεις και απλα να χαμογελαω Αν υποστηριζα την Apple θα γινοταν αυτο απο μερικους χρηστες; Με τον Billdano που εχει και αυτος τις 2 πλατφορμες μια χαρα διαλογο κανουμε αν μπουν αλλοι παραγοντες στην μεση τοτε ξεφευγει το θεμα και οχι απο εμενα. Οταν απανταμε μονο με Facts και οχι με αερολογιες ή με οτι εχω διαβασει απο Forums ή εχω ακουσει απο το περιπτερα που εχει Android και δεν ξερει να κανει τα βασικα τοτε δεν ξεφευγει για κανεναν λογο το θεμα. Περιμενω απλα ενα σχολιο για αυτα που εγραψα και ακουω προς το παρον για ωριμοτητα του λογισμικου και οτι δεν δουλευει αρκετα γρηγορα. Ξεφυγα μονο στο κομματι που ανεφερα και το Symbian στο παιχνιδι μιας και καλυπτει καποια κριτηρια που ουτε το iOS αλλα ουτε το Android εχουν σαν πλατφορμες. Κατι ακομα αυτο το και ιδιωτικος με τον Numedor μου αρεσε σαν ιδεα συγκεντρωσεις κανει το Forum διαχειριστες και μελη καπου μιας και σε λιγο ξανανεβαινω Αθηνα και θα ηθελα και εγω να ειχα την τιμη να μιλησουμε απο κοντα για να διαπιστωσεις οτι ειμαι γαμω τα παιδια(Αστειζομαι μιας και ειμαι παιδακι που λεει και μια ψυχη) αλλωστε η Ραφηνα 10λεπτα ειναι απο εμενα και με την ευκαιρια θα φαω και κανενα θαλασσινο
oldnew Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Multitaskin' date=' ναι έτσι λέω άμα διαβάσεις πως το android είναι φτιαγμένο να δουλεύει, αν θυμάμαι καλά το iphone έχει κάποιους περιορισμούς.[/quote'] Εδώ έχεις άδικο. Ναι μεν άργησε υπερβολικά να προσθέσει multitasking (επίσημα τουλάχιστον γιατί jb έχει εδώ και πολύ καιρό), αλλά τώρα που το πρόσθεσε, αν και μιαζει αρκετά με την υλοποίηση στα android έχει και σημαντικές διάφορες με στόχο μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Το πως δουλεύουν οι 2 υλοποιησεις και οι διάφορες τους, οποίος θέλει μπορεί να διαβάσει εδώ http://www.navimania.gr/showthread.php?t=22462 που είναι μετάφραση στα Ελληνικα. Και απο ξένα site οι περισσότεροι ειδικοί παραδέχονται την ανωτερότητα της υλοποίησης στο iPhone. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις σε προηγούμενο post (interactive wallpaper, notification system κλπ) όντως η υλοποίηση στα android είναι καλύτερη , αν και σχεδόν για όλα όσα αναφέρεις υπάρχουν για τα jb αντίστοιχες λύσεις , πρέπει να ασχολείσαι αρκετά όμως για να τα βρεις και δεν έχουν την ευκολία / ευχρηστια του android. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
damastes Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Επισης ο λόγος που σοβαρές εταιρίες όπως δημοσιογραφικοι οργανισμοί κλπ δεν έχουν βγάλει τέτοιες εφαρμογές ........ Και ας γράφουν κάποιοι το αντίθετο. Σύμφωνα με αυτή την λογική, και έχοντας στο μυαλό οτι αυτές οι "σοβαρές" εταιρίες βγάλαν app για το iphone πριν λίγους μήνες, το ios ωρίμασε το αρχές του 2010; Καλό είναι να μην αναφέρουμε jb και root, γιατί τόσα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν κατά του android απο την αρχή ακυρώνονται (π.χ fragmentation, updates, bluetooth file tranfer, paid apps), μιας και με root, απο την 1.5 μπορείς να έχεις οτι έχει η froyo (πλην ταχύτητας; ), ή να βάλεις την ίδια την 2.1 ή 2.2. @paredwse, χωρίς να θέλω να το παίξω δικηγόρος κανενός, μερικά απο τα τελευταία ποστ του sotos είχαν πολύ καλά επιχειρήματα και ενδιαφέρουσες απόψεις. Οσον αφορά το multitasking στο ios4, για να μπορεί το λειτουργικό να το κάνει πρέπει οι εφαρμογές να το υποστηρίζουν, π.χ μπορείς να έχεις messenger ανοιχτό στο background, να σερφάρεις και να συνομιλείς κανονικά στο msn;
oldnew Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 @damastes: Για το παράδειγμα multitasking που αναφέρεις δεν ξέρω τι γίνεται στο iPhone μιας και δεν έχω βάλει την 4.0 για να το δοκιμάσω να σου πω σίγουρα. (Θα την βάλω όταν βγει jb γι αυτή την έκδοση μιας και για τις δικές μου ανάγκες το jb το θεωρώ απαραίτητο στο iPhone και είναι και μια πανευκολη διαδικασία.) Σε κάθε περίπτωση πάντως multitasking γίνεται ακόμα και αν η εφαρμογή δεν το υποστηρίζει. Απλά όταν το υποστηρίζει κιόλας γίνεται με πολύ ποιο αποδοτικό τροπο και χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας να το πω απλά. Όλες οι εφαρμογές θα αναβαθμιστούν σε πολύ σύντομο χρόνο ώστε να υποστηρίζουν τα νέα χαρακτηριστικά. Εδώ δεν πρόλαβε να βγει η νέα έκδοση καλά καλά και έχω ήδη 65 update εφαρμογών στο applestore. Tωρα γι αυτο που γράφεις ότι πρέπει να συγκρίνουμε χωρίς jb πιθανόν να έχεις δίκιο. Πάντως οποίος έχει μεγάλες απαιτήσεις αργά η γρήγορα θα κάνει jb στο iPhone γι αυτο νομίζω είναι καλό να αναφέρεται. Αν συγκρίνεις χωρίς jb, ναι σε θέματα συνδεσιμοτητας κλπ με pc το android είναι απλούστερο , καλύτερο έχει ξανά αναφερθεί. Για την ωριμότητα του λειτουργικού, κατα τη γνώμη μου ναι παίζει ρόλο και πόσο χρόνο αυτο υπάρχει. Γραφω τίποτα διαφορετικό απο την αρχή; Δεν έχω γράψει απο την αρχή ότι έχω την γνώμη (που μπορεί να κάνω και λάθος , είναι η γνώμη μου σήμερα χωρίς funboyσμους κλπ) ότι σήμερα για το μέσο χρήστη ακόμα είναι καλύτερο το iPhone , αλλά το μέλλον ανοίκει στο android? Kαι αυτο βάση του τι ανάγκες έχει ο καθένας. Για κάποιους το android μπορεί να είναι καλύτερο και σήμερα. Εχεις σκεφθεί ότι εφαρμογές σαν τις παραπάνω που αναφέρω δεν έχουν βγει ούτε για τα symbian που και πολύ περισσότερο χρόνο είχαν στην αγορά και μεγάλο αριθμό συσκευών; Γιατι; Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
damastes Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 δεν είπα οτι έχεις πεί κάτι διαφορετικό, αλλά δεν είσαι και ο μόνος που γράφει σε αυτό το thread Δεν ξέρω για τα symbian, ίσως να μην είχαν την "γκλαμουριά", προβολή του iphone. Kαι αυτο βάση του τι ανάγκες έχει ο καθένας τελικά εκεί καταλήγουμε πάντα, είναι ο τρόπος που δουλεύει και βολεύει τον καθένα. Π.χ μιας και έχουμε πάρει σαν παράδειγμα τα apps τα ελληνικά, αφορούν ως επί το πλείστον ιστοσελίδες ειδήσεων. Προσωπικά προτιμάω τέτοια site, και άλλα ξένα παράδειγμα engadget(που έχει app για android), να τα διαβάζω όλα μέσω rss, με βολεύει και το βρίσκω και ποιο γρήγορο. Όπως και να έχει ελπίζω για το android αυτή η προσπάθεια να δώσει κάποια καλά ελληνικά apps HTC Greek Android Developers Challenge
Nomedor Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 @oldnews Συνεχίζω να διαφωνώ για το multitasking και άμα ψάξεις θα δεις ότι οι μισοί το εξυμνούν και οι άλλοι μισοί το θάβουν. Άμα διαβάσεις μερικά άρθρα για το multitasking του ios4 λένε: - είναι κουτσουρεμένο. - δεν υποστηρίζεται από αρκετές εφαρμογές. - μετά από αρκετό δούλεμα γίνεται δύσχρηστο γιατί γεμίζει η μπάρα. + σύμφωνα με την apple καταναλώνει λιγότερη μπαταρία από αυτό του android (εγώ θα πω ότι έχει να κάνει με προβληματικό app) Από ότι έχω διαβάσει: Στο android όταν μια εφαρμογή χάνει το focus τότε για να συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλει στο backround πρέπει να έχει το ανάλογο service για να κάνει αυτό τη δουλειά που θέλει. Η εφαρμογή καθεαυτού παγώνει και όταν το λειτουργικό χρειαστεί μνήμη τότε διαλέγει αυτές που έχεις περισσότερο χρόνο να δουλέψεις και τις κλείνει. Αυτό το μοντέλο πήρε και το περιόρισε σε συγκεκριμένες λειτουργίες η apple και το εφάρμοσε στο ios4. Όμως το android υποστήριζε το multitasking από την πρώτη μέρα που βγήκε άρα και όσες εφαρμογές υπάρχουν δουλεύουν πάνω σε αυτό το μοντέλο στην ουσία οι developers του ios4 τώρα πρέπει να ξαναφτιάξουν τις εφαρμογές τους για να προλάβουν. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω πως το android είναι μπροστά Θα βρεις αρκετούς να γκρινιάζουν πάντως για το ios4 λέγοντας ότι δεν είναι πραγματικό multitasking, έχει λίγες δυνατότητες, λίγες εφαρμογές το υποστηρίζουν, κάνει το 3gs να σέρνεται και άλλα...
opera Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 βρε μάγκες, παρακολουθώ το νήμα για λόγους ενημέρωσης και νομίζω πως μιλάτε για κβαντομηχανική και θεωρία των χορδών. τι θέλετε να κάνετε με ένα κινητό δηλαδή, αν δε σας καλύπτει αγοράστε κάτι άλλο που να το κάνει. το κινητό είναι βασικά για κλήσεις και μυνήματα , ότι άλλο κάνει επιπλέον καλοδεχούμενο είναι αλλά αν θέλω να κάνω περισσότερα αγοράζω και ένα γκατζετάκι ακόμα και δε σκάω. μήπως υπερβάλλουμε τελικά λίγο με τα κινητά.
Nomedor Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ο καθένας έχει το χόμπι του Άλλοι αμάξια, άλλοι μπάλα, άλλοι ψάρεμα και άλλοι κινητά
opera Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ο καθένας έχει το χόμπι του Άλλοι αμάξια, άλλοι μπάλα, άλλοι ψάρεμα και άλλοι κινητά μα τελείως epic fail
Nomedor Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Τότε μην ασχολείσαι φίλε μου, δεν σε υποχρέωσε κανένας.
mchrisober Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 ας μεινουμε στο θεμα.... οποιος δεν του αρεσει και δεν ενδιαφερετε ας μην διαβασει...
opera Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Τότε μην ασχολείσαι φίλε μου, δεν σε υποχρέωσε κανένας. δεν ασχολούμαι απλώς παρακολουθώ, στον ελεύθερο χρόνο μου ενημερώνομαι για πολλά ζητήματα γενικώς. αντιθέτως με άλλους έχω πολλά χόμπυς και ενδιαφέροντα. δε θα σας ενοχλήσω άλλο.
kirileman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Άμα διαβάσεις μερικά άρθρα για το multitasking του ios4 λένε:- είναι κουτσουρεμένο. - δεν υποστηρίζεται από αρκετές εφαρμογές. - μετά από αρκετό δούλεμα γίνεται δύσχρηστο γιατί γεμίζει η μπάρα. + σύμφωνα με την apple καταναλώνει λιγότερη μπαταρία από αυτό του android (εγώ θα πω ότι έχει να κάνει με προβληματικό app) Από ότι έχω διαβάσει: Στο android όταν μια εφαρμογή χάνει το focus τότε για να συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλει στο backround πρέπει να έχει το ανάλογο service για να κάνει αυτό τη δουλειά που θέλει. Η εφαρμογή καθεαυτού παγώνει και όταν το λειτουργικό χρειαστεί μνήμη τότε διαλέγει αυτές που έχεις περισσότερο χρόνο να δουλέψεις και τις κλείνει. Αυτό το μοντέλο πήρε και το περιόρισε σε συγκεκριμένες λειτουργίες η apple και το εφάρμοσε στο ios4. Όμως το android υποστήριζε το multitasking από την πρώτη μέρα που βγήκε άρα και όσες εφαρμογές υπάρχουν δουλεύουν πάνω σε αυτό το μοντέλο στην ουσία οι developers του ios4 τώρα πρέπει να ξαναφτιάξουν τις εφαρμογές τους για να προλάβουν. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω πως το android είναι μπροστά Θα βρεις αρκετούς να γκρινιάζουν πάντως για το ios4 λέγοντας ότι δεν είναι πραγματικό multitasking, έχει λίγες δυνατότητες, λίγες εφαρμογές το υποστηρίζουν, κάνει το 3gs να σέρνεται και άλλα... Στο 3gs με κάποιες εφαρμογές να το υποστηρίζουν και πάρα πολλές να έχουν κάτσει στην κάτω μπάρα, η παραμικρή καθυστέρηση. Από εκεί και πέρα, αυτό το έχεις διαβάσει; http://www.navimania.gr/showthread.php?t=22462 Ίσως δόθηκε και πιο πάνω, δεν το έψαξα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.