Προς το περιεχόμενο

iPhone 4 vs ANDROID Ελλαδα ομως

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 325
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@BIldanos πολυ το ήταν χρησιμοποιείς και το μέχρι τώρα.:P

Νόμιζα ότι συγκρίναμε τις τελευταίες εκδόσεις λειτουργικών.

Καλά και το desire,legend γιατί λέει ότι έχει ραδιόφωνο ?

Δεν αλλάζει χρώμα το trackball? Στα tweaks υπάγεται αυτό. Μέχρι τώρα δεν μπορούσες να βάλεις wallpaper στο iphone το tracκball σε πείραξε?

Όσον αφορά το market είπαμε δεν λέει μία. Εγώ βολεύομαι με τις free πάντως. Για τις υπόλοιπες βρίσκω τον τρόπο χωρίς σπάσιμο. Ούτε για αυτό χρειάζεται σπάσιμο.

Το google navigator ναι είναι ένα θέμα. Μου αρέσουν οι εφαρμογές τις google.

Για τα υπόλοιπα bluetooth κτλ έιπαμε ας μιλήσουμε για τις τελευταίες εκδόσεις ή την προηγούμενη.Αλλιώς να αρχίσουμε να λέμε για copy paste πάλι. Α δεν νομίζω να εβαλαν cut ακόμα εεε ( εσύ θέλεις trackball εγώ cut τι να κάνουμε)? Η bluetooth ? ή ραδιόφωνο ?

Τουλάχιστον η Google ακούει.

ΥΓ. Παω να δω Ελλάδα και γυρνάω

• Super Moderators
Δημοσ.

Μην τρελαίνεστε! Τα σχολια ηταν απαντηση στο "το android ειναι ολοκληρωμενο και οι συσκευες τα δινουν ολα full". Γνωριζω πολυ καλα και τις αδυναμιες του iphone, απλα τις ανεχομαι περισσοτερο απο αυτες του ανταγωνισμου. (5 λεπτα εκανα να το γραψω αυτο με portrait keyboard στο nexus)

:)

Δημοσ.
Από την άλλη δεν μπορείς να αγοράσεις εφαρμογές που απαιτούν συνδρομή εκτός αν βάλεις το market enabler το οποίο όμως χρειάζεται root access!

Πες μου μια εφαρμογη που σου λειπει και την χρηση της που δεν μπορεις να εχεις;

Για να κατεβασω εφαρμογες απο τον θειο ειπαμε κατεβαζω ενα προγραμμα απο το Official Market βαζω Repos και τελος.Ουτε Roots ουτε τιποτα.(εχω κατεβασει κατα καιρους δεκαδες παιχνιδια προγραμματα και Soundboards μιας και ειμαι beta tester μετα απο μικρη ασχολια στην αρχη τα εχω παρατησει σχεδον ολα κραταω 5 που θελω και με βολευουν και πολλα παιχνιδια για να εχω με κατι να ασχοληθω στις προσωπικες μου στιγμες μετα το μεξικανικο B)).

Σαν υλοποιησεις μου αρεσουν της Apple(λογω των Developers με εμπειρια στην ιδια κονσολα για 4 χρονια) αλλα και το Android δεν ειναι οσο πισω νομιζουμε.

Όπως επίσης δεν έχεις και ραδιόφωνο παρόλο που το hardware το υποστηρίζει!

Εσυ εισαι αυτος που τονιζε το ποσο αχρηστο ειναι το Radio στο Iphone αλλα απο την στιγμη που δεν το αναφερει στα Specs τι ζηταμε;

Και δεκτη τηλεορασης να ειχε και υποδοχη για 2η Sim θα ειχε καμια διαφορα;

Όπως επίσης και το bluetooth του δεν ήταν και super ελεύθερο στο να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ συσκευών.

Μπραβο για αυτο γιατι νομιζω δεν ειχε αναφερθει ξανα εδω μεσα!

Σε αυτο θα συμφωνησω αλλα και παλι οταν πηρα το κινητο κοιταξα τα Specs και εκρινα(γιαυτες τις δουλειες εχω το 5800 αλλωστε)! Ασχετα αν κυκλοφορησαν προγραμματακια για αυτη την δουλεια ;)

Όπως επίσης δεν μπορούσες να έχεις ειδοποιήσεις με διαφορετικά χρώματα στο Led trackball αν δεν του έκανες root (τώρα στο froyo προστέθηκε και αυτό).

Ουτε πεταγε Laser και καπνους οταν ησουν σε Club ουτε αν σε επερναν τηλεφωνο στο γηπεδο εβγαζε σημαια της ομαδας σου.

Εκτος αν το ηθελες τοσο πολυ και απογοητευτηκες....:P

Χωρις πλακα εμενα προσωπικα τα Eye Candies με αφηνουν τρελα αδιαφορο ή με εκνευριζουν μερικες φορες.(Αλλα ειπαμε οτι λεμε εδω μεσα ειναι προσωπικη αποψη αρκει να εχουμε καπου να την στηριξουμε)

Όπως επίσης δεν μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις το Google Navigator!

Εδω ναι φταιει η Google αλλα παλι καλα που υπαρχουν Ndrive κλπ προγραμματα που κανουν αυτη την δουλεια ανετα και συνδεονται και μια χαρα με GPS data logger-Receivers(Αν και κανενα δεν μου θυμιζει το Navigon :fear: που ειναι απλα κορυφη :shifty:)

Όπως επίσης μέχρι τώρα δεν μπορούσες να εγκαταστήσεις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης αν δεν έκανες root. Στο 2.2 πλεον μπορώ αλλά μόνο για τις εφαρμογές που το υποστηρίζουν και είναι 5-6 για την ώρα με αποτέλεσμα πάλι να έχω warning για low space!

Σοβαρα τωρα αυτο με την καρτα μνημης οντως ισχυει αλλα δεν καταλαβαινω ποια ειναι η χρησιμοτητα του.Θεωρητικα η επικοινωνια μεταξυ μνημης συσκευης (8 Gb στην περιπτωση μου) και συσκευης δεν ειναι πιο γρηγορη απο μιας SD καρτας εστω και SHDC;

Αλλωστε στην μνημη του κινητου εχω βαλει παιχνιδια τραγουδια και ταινιες και ακομα να γεμισει απο την αρχη που το πηρα.

Ποτε κυκλοφορησε το SDK της 2.2 και ποσο καιρο τρεχει;Updates για τις εφαρμογες θα ερθουν συντομα (Ελπιζω για το δικο σου καλο :-))

Έχω και διάφορα άλλα να ναφέρω αν θέλετε! Κάποια από τους παραπάνω περιορισμούς οφείλονται στο ότι το nexus ας πούμε δεν κυκλοφορεί ακόμη επισήμως εδώ (αν και το desire που κυκλοφορεί πάλι δεν έχει Navigator), αλλά κάποια άλλα δεν έχουν κάποια ρεαλιστική εξήγηση (όπως και στο iphone)!

B)

Για να μην γινει Flame το θεμα να ξεκαθαρισω την θεση μου.

Ειχα Iphone εχω Android εσυ εχεις αυτη την στιγμη και τα 2 και μαλιστα το Android κινητο σου ειναι κλασεις ανωτερο απο το δικο μου(Σαν να μετραμε τα I Penis μας ακουγεται :devil:)

Εσυ τινεις στο Iphone εγω στο Android ειναι καθαρα τι χρειαζεται ο καθενας.

Ελλειψεις εχει το ενα παιδικες αρρωστιες το αλλο,Design και οθονη με 3432 dpi για να μη βλεπεις pixels στα 0.01 χιλιοστα το ενα Roms Support το αλλο με οτι παραμετροποιηση θες.

Το επομενο κινητο μου θα ειναι αν ολα πανε καλα και ζησω μεχρι τον Δεκεμβριο το Ν8.

Ω ναι ενα SYMBIAN! πεταξτε οσες πετρες θελετε εγω θα το παρω:-D

Καλοι οι υπολογιστες τσεπης με τα εκατομμυρια Features αλλα δεν θελω να ξεφευγει απο τα ορια του κινητου και να ειναι ενα Micro PC και να εχει απλα εναν Gsm Receiver.

Θελω κινητο με σημα(σημα καμπανα!),μπαταρια(που να κραταει μερες μεχρι και εβδομαδα),καμερα.συνδεσiμοτητα με τα παντα! και μετριο εως καλο Browsing μιας και δεν μπορω να φανταστω καποιον που να κατσει πανω απο ωρα στην οθονη του κινητου για να δει τις σελιδες του ή να ποσταρει στο Insomnia.

Η Apple και η Google αν λυσουν τα παραπανω θεματακια με το καλο να τις ξανατιμησω με τα λεφτακια μου οσο ομως το ριχνουν σε δευτερης σημασιας πραγματα(Samoled,Videoκλησεις,Multitasking κλπ) το θεωρω κοροιδια και απο τους μεν και απο τους δε.

Κατσε να πιασουμε στα χερια μας και το Iphone 4 και κανενα καινουργιας γενια Android και ξεκατινιαστητε τοτε με Hands On,Unboxing Videos κλπ αλλα οσο θα βλεπουμε σχολια τυπου"Το Android ειναι χαλια μου εχουν πει","Εχω Erricson K750i αλλα μου αρεσει περισσοτερο το Nexus" ε οκ sorry αλλα δεν θα βγαλουμε ακρη.

Βρεθητε εκτος καπου καντε τραμπες τα κινητα σας Iphones με Android για μια εβδομαδα και αν δεν εισαστε προκατηλημενοι ή κολλημενοι ωστε να μην παραδεχτειτε οτι σας αρεσε και το αλλο κινητο για να υπερασπιστητε την αγορα σας τοτε βοηθεια σας B)

Σεντόνι mode off

---------- Προσθήκη στις 00:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:17 ----------

Μην τρελαίνεστε! Τα σχολια ηταν απαντηση στο "το android ειναι ολοκληρωμενο και οι συσκευες τα δινουν ολα full". Γνωριζω πολυ καλα και τις αδυναμιες του iphone, απλα τις ανεχομαι περισσοτερο απο αυτες του ανταγωνισμου. (5 λεπτα εκανα να το γραψω αυτο με portrait keyboard στο nexus)

:)

Σοβαρα διαφωνεις για αυτο;

Εκανα την αλλαγη απο 1.5 σε 1.6 και εψαχνα να βρω τι εχει αλλαξει αλλα ματαια.

Εννοωντας full μιλαω για τις λειτουργιες που σου δινει το κινητο απο την πρωτη μερα.

Ουτε Multitasking μου εδωσε ουτε Copy Paste μετα απο εναν χρονο.

Δουλευει οπως θα επρεπε απο την πρωτη στιγμη.

Ειπαμε Calibration στο Nexus ή Better Keyboard τι να πω :lol:

Δημοσ.
μιας και δεν μπορω να φανταστω καποιον που να κατσει πανω απο ωρα στην οθονη του κινητου για να δει τις σελιδες του ή να ποσταρει στο Insomnia.

χαχαχα εχω καθησει οταν πηγενουμε βαρετες επισκεψεις με τους γονεις μου παντως το iphone ειναι βολικο γριγορο εχει εφαρμογες για τα παντα

(γιαυτες τις δουλειες εχω το 5800 αλλωστε)

το 5800 κινητο ειναι? αμα ειναι να εχεις ενα κινητο για games μουσικι και τα λοιπα και αλλο ενα για μπλουτουθ παρε ενα κανονικο τι περνεις android α επισης εχω ενα Tablet android ειναι πολυ καλο μονο π δεν πεζει βιντεο στο youtube

Δημοσ.

τουλάχιστον οι νέες εκδόσεις του android οσο και να αργούνε πάνε τα μηχανηματα ποιο γρήγορα, γιατί αν κρίνω απο αυτά που διαβάζω στο ios4 thread, δεν ειναι ολα ρόδινα, ειδικα για του 3G ιδιοκτήτες

Δημοσ.
χαχαχα εχω καθησει οταν πηγενουμε βαρετες επισκεψεις με τους γονεις μου παντως το iphone ειναι βολικο γριγορο εχει εφαρμογες για τα παντα

Καλα σε επισκεψεις και κοινωνικες υποχρεωσεις με γεροντια που κοβεις φλεβα απο την βαρεμαρα και browsing απο Errickson κινητο εχω κανει

το 5800 κινητο ειναι? αμα ειναι να εχεις ενα κινητο για games μουσικι και τα λοιπα και αλλο ενα για μπλουτουθ παρε ενα κανονικο τι περνεις android α επισης εχω ενα Tablet android ειναι πολυ καλο μονο π δεν πεζει βιντεο στο youtube

Ενα Νοκια που χρησιμοποιω για την δευτερη καρτα της δουλειας και GPS γιατι καλα τα Iphones και τα Androids αλλα απο μπαταρια και σημα αστα να πανε.....

Οσο για το Tablet περιεργο...

Μηπως θα επρεπε να κατεβασεις καποιο App για να μπορεις να τα δεις;!

παντως το iphone ειναι βολικο γριγορο εχει εφαρμογες για τα παντα

Το κομματι αυτο απλα το διαγραφω απο το μυαλο μου για να μην πω και εγω ετσι απο το πουθενα τα android ειναι το τελειοτερο mOS που εχει βγει στον ΓΑΛΑΞΙΑ!

Χωρις παρεξηγηση εφαρμογη για ορθογραφικο ελεγχο δεν εχει;;)

Δημοσ.
@ bill, βάλτο επιτέλους HTC_IME.apk

ή αλλιως Download Swype for Android Beta

+100

Bill μου φαίνεται παράλογο να το λες αυτό αμα γράφεις με το htc_ime. Είναι βολικο, γρήγορο και διορθώνει τα λάθη ακόμα και ορθογραφίας. Έχει τρελές ευκολίες πχ gestures. Και σε landscape πιάνει τη μισή οθόνη αμα έχεις χερουκλες.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=624416

Δημοσ.

@sotosgl: Με αυτά που γράφεις , αυτο που βγαίνει συμπέρασμα είναι ότι οι ανάγκες σου δεν είναι για κινητό με λειτουργικό. Έχεις τόσο λίγες απαιτήσεις που ότι και να πάρεις , και ένα πολύ απλούστερο κινητό πχ symbian όπως αναφέρεις και εσι ή και χωρίς καθόλου λειτουργικό πιθανότατα θα είσαι μια χαρά. Εγω έχω στο iPhone αυτή τη στιγμή γύρω στις 200 εφαρμογές. (χωρίς τα games). Έχω δοκιμάσει πολύ περισσότερες. Αν απο αυτές τις εφαρμογές εβρισκα τις 150 σε android , με τα 1000 θα πήγαινα σήμερα σε android παρά τα υπόλοιπα μειονεκτήματα του , γιατί όπως αναφέραμε μέχρι τώρα το android έχει και πολλά πλεονεκτήματα και επίσης πιστεύω ότι το μέλλον του ανοίκει.

Οποιος δεν ενδιαφέρεται για εφαρμογές και τον ενδιαφέρει να μπαίνει λίγο στο Ίντερνετ κλπ έχει και άλλες επιλογές, κακώς παίρνει iPhone και android.

Επισης σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν αυτά περί πλήρως λειτουργισιμου που δεν είναι υποχρεωτικό να το αναβαθμισεις κλπ. Είναι πολύ ποιο υποχρεωτικό να αναβαθμισεις το android παρά το iPhone. Είναι σε φάση εξέλιξης , δεν είναι εντελώς ώριμο σήμερα, το έχουμε γράψει τόσες φορές τεκμηριωμένα και οποίοι τα υποστηρίζουν αυτά είτε ποσταρουν χωρίς να έχουν διαβάσει τι έχει γραφτεί είτε έχουν γίνει android fun boys. Εδώ απο την 2.1 στην 2.2 μόνο, η google υποστηρίζει αύξηση ταχύτητας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και χ2. Όταν το διαβάσει αυτο κάποιος που έχει 2.1 τι νομίζεις θα πει έχω την 2.1 και είμαι μια χαρά; Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, θα σπάσει το κινητό αν χρειαστεί για να βάλει την 2.2. Και δεν είναι η μονη βελτίωση. Τέτοιες βελτιώσεις δείχνουν απο μόνες τους ότι το λειτουργικό έχει πολύ δουλειά ακόμη για να χαρακτηριστεί ώριμο.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Έτσι όπως το παρουσιάζεις είναι λες και η ανάπτυξη και καινοτομία που προσφέρει η κάθε νέα έκδοση είναι κακό πράγμα. Δηλαδή είναι σαν να λες μην αγοράσεις σήμερα σκληρό δίσκο γιατί σε ένα μήνα θα βγάλουν καινούριο με διπλή χωρητικότητα. Είναι λογικό όταν βλέπεις την επόμενη έκδοση να την θες αλλά αυτό δεν απαξιώνει αυτην που έχεις τώρα που υποτίθεται ότι μέχρι σήμερα σε κάλυπτε. Άλλα ούτε είναι και παράλογο αμα μπορείς να την βάλεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να το κανείς :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
@ bill, βάλτο επιτέλους HTC_IME.apk

ή αλλιως Download Swype for Android Beta

+100

Bill μου φαίνεται παράλογο να το λες αυτό αμα γράφεις με το htc_ime. Είναι βολικο, γρήγορο και διορθώνει τα λάθη ακόμα και ορθογραφίας. Έχει τρελές ευκολίες πχ gestures. Και σε landscape πιάνει τη μισή οθόνη αμα έχεις χερουκλες.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=624416

Όπως έχω πει το htc.ime το έχω βάλει από την αρχή! Απλά ξαναλέω και επιμένω πως η ακρίβεια στην πληκτρολόγηση είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με το iphone! Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το κενό ανάμεσα στα πλήκτρα ή με την ειδική λειτουργία που έχει το iphone που προβλέπει τη λέξη που γράφεις και απενεργοποιεί τα γειτονικα πλήκτρα!

Κατά τα άλλα, τις "ελλείψεις" που έγραψα πριν, δεν τις θεωρώ σημαντικό πρόβλημα για τις δικές μου ανάγκες, απλά τα ανέφερα για όσους υποστήριξαν πως στο android όλα ήταν τέλεια από την πρώτη στιγμή! Η κάθε πλατφόρμα έχει τα δικά της προβλήματα και επιλέγουμε αυτή που μας βολεύει! Το Android είναι super αλλά θα περάσει αρκετός καιρός ακόμη για να δούμε κάτι τέλειο!

B)

Δημοσ.
Έτσι όπως το παρουσιάζεις είναι λες και η ανάπτυξη και καινοτομία που προσφέρει η κάθε νέα έκδοση είναι κακό πράγμα. Δηλαδή είναι σαν να λες μην αγοράσεις σήμερα σκληρό δίσκο γιατί σε ένα μήνα θα βγάλουν καινούριο με διπλή χωρητικότητα. Είναι λογικό όταν βλέπεις την επόμενη έκδοση να την θες αλλά αυτό δεν απαξιώνει αυτην που έχεις τώρα που υποτίθεται ότι μέχρι σήμερα σε κάλυπτε. Άλλα ούτε είναι και παράλογο αμα μπορείς να την βάλεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να το κανείς :-)

Απλα λέω ότι ακριβώς επειδή το λειτουργικό δεν έχει φτάσει ακόμα σε ένα επίπεδο ωριμότητας και σταθερότητας ο κάθε χρήστης έχει να κερδίσει παρά πολλά απο κάθε αναβάθμιση. Σταθερότητα ενωω να φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε κάθε αναβάθμιση να προσφέρει μικρές βελτιώσεις και κάποια νέα χαρακτηριστικά. Εδώ δεν έχουν βελτιώσει ακόμα καλά καλά τους drivers για διάφορα τσιπακια που έχει μέσα με αποτέλεσμα μεγάλες διάφορες σε κάθε update. Κάποιος προηγούμενος το παρουσίασε ότι ολα είναι μια χαρά και δε χρειάζομαι ούτε update ούτε τίποτα.

Χαρακτηριστικο παράδειγμα το xperia x10 που σωστά το θάβουν όλοι. Δε δικαιολογηται με τέτοιο hardware να σέρνεται. Με νέα έκδοση android πιθανότατα θα δεις αυτή τη συσκευή να πετάει.

Στο iPhone τα update είναι πολύ ποιο αραιά γιατί έχει ήδη φτάσει σε ένα βασικό επίπεδο. Ασε που πχ μόλις βγήκε η 4.0 και προσωπικά δε βιαζομαι να τη βάλω γιατί λόγω jb έχω ήδη τα περισσότερα απο όσα πρόσθεσε η apple.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Για αρχή δοκίμασε το clicker για ρύθμιση. Αλλά εγώ εχω κάνει την παρακάτω πατέντα. Με gesture up αλλάζω σε 9 πλήκτρα + XT9 που είναι πολύ γρήγορο. Αμα θέλω κάτι άλλο με άλλο ένα gesture up αλλάζω σε κανονικό. Πάντως και με το πλήρες πληκτρολόγιο δεν εχω πρόβλημα. Το μικρό το προτιμώ λόγο ταχύτητας και όταν το θυμάμαι :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...