Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας - όσοι γνωρίζετε...

Εν τάχει... Καθυστέρησα, λόγω αναβολών επί αναβολών την διαδικασία λήψη του περίφημου διπλώματος, με αποτέλεσμα - αν και γνωρίζω να οδηγώ - να έχω φτάσει 24 χωρίς δίπλωμα...

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω ένα... ντου μετά τις 5 Ιουλίου (=που ξεμπερδεύω με άλλες υποχρεώσεις) αυτό το καλοκαιράκι...

1) Πόσο θα μού κοστίσει? (Παράβολα? Μαθήματα? Συνολικά?)

2) Πόσο χρόνο θα χρειαστεί? (λ.χ. Αν το πάω... εντατικά, προλαβαίνω μέχρι τέλος Ιουλίοιυ - απ' όσο ξέρω Αύγουστο εξετάσεις δεν γίνονται - να έχω δώσει?)

3) Πόσο γρήγορα ξεμπερδεύεις με τα... διαδικαστικά? (παράβολα... ιατρικές γνωματεύσεις, κλπ)

4) Από τα 20 "υποχρεωτικά" θεωρητικά και τα 20 "υποχρεωτικά" πρακτικά... πόσα είναι πράγματι υποχρεωτικά? (π.χ. μπορώ να πληρώσω μεν, χωρίς όμως να κάνω όλα τα θεωρητικά ένα-προς-ένα? Έγκειται στην σχολή?)

Θα σάς είμαι ευγνώμων αν με διαφωτίσετε...

Thanx in advance ;-)

Δημοσ.

1)700-800+- αναλογα τη σχολη.Αν σου πει στην αρχη τιποτα πανω απο χιλιαρικο θα εννοει με λαδωμα.Μην τρομαξεις απλα αν δεν εχεις σκοπο να λαδωσεις ξεκαθαρισε το.

2)+4)Αν ξερεις να οδηγας ηδη και ειναι και ο δασκαλος ψαγμενος δεν θα σε κουρασει με επιπλεον μαθηματα.μεσα σε 2-3 βδομαδες εχεις τελιωσει μαθηματα και δινεις.Επισης τα θεωρητικα πες του οτι δεν προλαβαινεις και να σου συμπληρωνει ωρες.Απλα ειναι να μην πεσεις σε καναν τυπικουρα δασκαλο...

3)Τα παραβολα κλπ βγαινουν γρηγορα αλλα πρωινες ωρες...

Δημοσ.
1)700-800+- αναλογα τη σχολη.Αν σου πει στην αρχη τιποτα πανω απο χιλιαρικο θα εννοει με λαδωμα.Μην τρομαξεις απλα αν δεν εχεις σκοπο να λαδωσεις ξεκαθαρισε το.

2)+4)Αν ξερεις να οδηγας ηδη και ειναι και ο δασκαλος ψαγμενος δεν θα σε κουρασει με επιπλεον μαθηματα.μεσα σε 2-3 βδομαδες εχεις τελιωσει μαθηματα και δινεις.Επισης τα θεωρητικα πες του οτι δεν προλαβαινεις και να σου συμπληρωνει ωρες.Απλα ειναι να μην πεσεις σε καναν τυπικουρα δασκαλο...

3)Τα παραβολα κλπ βγαινουν γρηγορα αλλα πρωινες ωρες...

Thanks! ;)

Δημοσ.

το θεμα ειναι ποτε θα το παρεις στα χερια σου... ενας φιλος μου περιμενει ακομα να τ παρει... μεχρι τωρα ενας μηνας και 24 μερες... και ακομα περιμενει...

αυτα τα ρεμαλια ! κανουν "λευκη" "πρασινη" "κοκκινη" η οτι αλλο χρωμα θες... αλλα πληρωνονται κανονικα οπωτε σε αυτο το χάλι...ποτε δεν ξερεις ! ( μιλαω για αθηνα ).

[ αντι να δωσεις 700 ευρω για διπλωμα, δεν βγαζεις ενα εισητηριο για αλλη χωρα και να μην ξαναγυρισεις ποτε σε αυτο το χαλι... ? ]

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
Λοιπόν, παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας - όσοι γνωρίζετε...

Εν τάχει... Καθυστέρησα, λόγω αναβολών επί αναβολών την διαδικασία λήψη του περίφημου διπλώματος, με αποτέλεσμα - αν και γνωρίζω να οδηγώ - να έχω φτάσει 24 χωρίς δίπλωμα...

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω ένα... ντου μετά τις 5 Ιουλίου (=που ξεμπερδεύω με άλλες υποχρεώσεις) αυτό το καλοκαιράκι...

1) Πόσο θα μού κοστίσει? (Παράβολα? Μαθήματα? Συνολικά?)

2) Πόσο χρόνο θα χρειαστεί? (λ.χ. Αν το πάω... εντατικά, προλαβαίνω μέχρι τέλος Ιουλίοιυ - απ' όσο ξέρω Αύγουστο εξετάσεις δεν γίνονται - να έχω δώσει?)

3) Πόσο γρήγορα ξεμπερδεύεις με τα... διαδικαστικά? (παράβολα... ιατρικές γνωματεύσεις, κλπ)

4) Από τα 20 "υποχρεωτικά" θεωρητικά και τα 20 "υποχρεωτικά" πρακτικά... πόσα είναι πράγματι υποχρεωτικά? (π.χ. μπορώ να πληρώσω μεν, χωρίς όμως να κάνω όλα τα θεωρητικά ένα-προς-ένα? Έγκειται στην σχολή?)

Θα σάς είμαι ευγνώμων αν με διαφωτίσετε...

Thanx in advance ;-)

1) Αναλογα τη σχολη, μπορεις στη περιφερεια να βρεις και με 500 ευρω, αλλα να υπολογιζεις οτι ολα εκτος απο το λαδωμα θα σου κοστισουν γυρω στα 700-800.

2) Δεν υπαρχει περιορισμος στο ποσα μαθηματα ανα ημερα θα κανεις, οποτε αυτο ειναι καθαρα θεμα συννενοησης με τον εκπαιδευτη σου. Πρεπει να δηλωσεις για τα σηματα ομως, τουλαχιστον 5-6 ημερες πριν για να σε περασουν στο συστημα.

3) Διαδικαστικα αμεσα. Πας στη σχολη να γραφτεις, σου λενε που εχει κοντα γιατρους, πας πληρωνεις παραβολα σε μια τραπεζα, και πας την ιδια μερα στους γιατρους. Εγω ειχα χρειαστει ενα γεματο απογευμα.

4) Θεωρητικα μαθηματα τα κανεις μονος σου (αν και υπαρχουν σχολες που κανουν και θεωρητικες διαλεξεις). Ουσιαστικα ειναι να μαθεις το βιβλιαρακι/cd που θα σου δωσουν. Τα πρακτικα ειναι υποχρεωτικα 20, και πιστεψε με αν δεν εχεις ιδεα απο οδηγηση τσιμα τσιμα φτανουν. Αν παλι εχεις ιδεα απο οδηγηση, μπορεις να κανεις οσα θες μεχρι να νιωσεις οκ και να κανεις προπονηση με τις οπισθογωνιες κτλ. Το να μην κανεις καποια μαθηματα ομως, θα εχει σαν αποτελεσμα να γλυτωσεις μονο το 45λεπτο που διαρκουν, καθως οι περισσοτερες σχολες σου λενε μια φιξ τιμη ειτε κανεις 3 ειτε 20 πρακτικα μαθηματα.

Τελευταια βδομαδα ιουλιου ειναι η τελευταια εξεταση, ομως διπλωμα να περιμενεις απο μεσα σεπτεμβρη (και εγω ετσι το ειχα παρει), και ΔΕΝ ισχυουν διαφορα γραμμενα στο χερι χαρτια ως "προσωρινη αντικατασταση διπλωματος μεχρι αυτο να ετοιμασθει".

Α και κατι ακομα, να μη λαδωσεις. Τσαμπα το 250€ (πριν 2 χρονια τοσο ηταν, τωρα δε ξερω αν το αυξησανε).

Αν το κατεχεις, δεν υπαρχει λογος. Απλα ειναι τυπικοι στην εξεταση, και δεν κανουν τα στραβα ματια.

Μη ξεχνας οτι μπορεις να ξαναδωσεις την επομενη εβδομαδα με ακομη 150 ευρω που ειναι η επανεξεταση, οποτε και παλι εχεις γλυτωσει 100 ευρω απο το αν ειχες λαδωσει.

PS: Να προτιμησεις καποια καλα οργανωμενη σχολη και οχι καποια που απλα θα σου κανει κατα 50 ευρω καλυτερη προσφορα.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Πρόσφατα το πήρα και εγώ (στα 25!) λόγω των ίδιων άσκοπων αναβολών.

Χρειάζεσαι δυο παράβολα της εθνικής τράπεζας. Ένα των 90 (το κλασσικό) και ένα των 30 για την έκδοση νέου διπλώματος. Για τα παράβολα επίσης χρειάζεσαι φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (που θα σε ζαλίσουν όλοι να μην τις αγγίξεις με τα δάκτυλα). Θα χρειαστείς ακόμη για υπ.δήλωση στην οποία θα γράψεις ένα κείμενο που θα σου πει ο δάσκαλος και θα το επικυρώσεις σε κεπ.Με τα παράβολα και τις φωτογραφίες θα πας στους γιατρούς (λογικά θα σου δώσει ο δάσκαλος τους γιατρούς της περιοχής σου) για μια τυπική εξέταση (υπόθεση λίγων λεπτών). Τα παράβολα, την υπ.δήλωση και τις υπόλοιπες φωτογραφίες θα τα δώσεις στον δάσκαλο για να πάει να σου φτιάξει τον φάκελο στο υπουργείο και θα σου δώσει το βιβλίο θεωρίας.

Μέχρι τώρα σου στοιχίζει 120 ευρώ για τα παράβολα και γύρω στα 15 ευρώ για τις φωτογραφίες και αν θυμάμαι καλά 20-30 τι βιβλίο.

Τα υπόλοιπα έξοδα θα είναι ανάλογα με τη σχολή που θα βρεις. Όταν έψαχνα εγώ είχα βρει από 800 έως 1200.

Από όσο γνωρίζω πραγματικά υποχρεωτικά είναι όλα τα πρακτικά μαθήματα. Όσο για τα θεωρητικά, προσωπικά, δεν έκανα. Διάβασα το βιβλίο και πριν το πρακτικό μάθημα μου έλυνε τυχών απορίες. Με εντατικά μαθήματα προλαβαίνεις να δώσεις μέχρι τέλος Ιουλίου.

Υπάρχει και κάτι τελευταίο για τα "υποχρεωτικά "έξοδά σου το οποίο διαφέρει ανάλογα με την επιτροπή που θα σου τύχει και τον αριθμό των ατόμων που θα δίνεται από την ίδια σχολή.

Για την παραλαβή του, επειδή αν το περιμένεις θα αργήσει πολύ, πηγαίνεις και το παίρνεις από το υπουργείου ή τη νομαρχία μόνος σου, αφού εκδόσεις επιτόπου από εκεί ένα παράβολο τον 20 ευρώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μήπως ξέρει κανείς κάποια οικονομική σχολή στην Αθήνα ( περιοχή Αμπελόκηποι ή Παγκράτι/Βύρωνας ) ;;;

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

περα απο τα παραβολα που κανουν 120 ευρω,αν δεν εχουν αλλαξει και αυτα, θυμαται κανεις ποσο κανουν και τα εξεταστρα?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

εγω εδωσα στο τελος των μαθηματων και τον εξετασεων επιπλεον ενα 30αρι το διπλωμα ειρ8ε σε μια βδομαδα :P

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα. Επειδη ειναι παλιο το θεμα για να μην ανοιγω αλλο εκτος τα μαθηματα οδηγησης ποσα χρηματα επι πλεον χρειαζονται για αδεια οδηγησης ΙΧ;

Ολα μαζι ...Γιατροι , Δημοσιο , παρασταη δασκαλου και οτι αλλο .

Ευχαριστω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θελω να βγαλω διπλωμα για φορτηγω κατηγοριας Γ.

Περιπου ποσο κυμαινονται, βασικα η οδηγηση στην εξεταση ειναι δυσκολη;

Στο περιπου τι ζητανε να ξέρεις

Δημοσ.

Λίγο παραπάνω από 1000€ μαζίμε το ΠΕΙ. Η εξέταση είναι γελοία, 5-6 μαθήματα το πολύ θα κάνεις απλά για να συνηθήσεις τον όγκο. Αυτά που ζητάνε είναι πορεία και οπισθογωνία. Παίζει να σε βάλουν και παρκάρισμα. Ούτως η άλλως ξέρεις να οδηγάς από το αυτοκίνητο, απλά το μέγεθος αλλάζει.

Δημοσ.

Λίγο παραπάνω από 1000€ μαζίμε το ΠΕΙ. Η εξέταση είναι γελοία, 5-6 μαθήματα το πολύ θα κάνεις απλά για να συνηθήσεις τον όγκο. Αυτά που ζητάνε είναι πορεία και οπισθογωνία. Παίζει να σε βάλουν και παρκάρισμα. Ούτως η άλλως ξέρεις να οδηγάς από το αυτοκίνητο, απλά το μέγεθος αλλάζει.

Το ΠΕΙ δεν το θελω ακομα.

Θα ρωτησω να μαθω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...