XxMikexX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 θελοντας να κατεβασω ενα προγραμμα κατεβασα εναν ιο.. απο την ωρα που το κατεβασα δεν μπορουσα να κανω login πουθενα! μου ελεγε οτι εκανα λαθος τον κοδικο.. εγω επειδη υποψιαστικα οτι παιζει να ειναι trojan που οταν βαζεις τους κωδικους τους στελνει με καποιον τροπο σε αυτον που εφτιαξε τον ιο εκανα επι τοπου φορματ! μπηκα απο το "καθαρο" λαπτοπ και αλλαξα παντου κωδικους και μυστικες ερωτησεις!!!!!!!! ειμαι καλλυμενος τωρα? η παιζει να μπορει εφοσον εχει τους παλιους μου κωδικους (αν τους εχει καποιος) να μου κανει ζημια?
Eluminator_91 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 θελοντας να κατεβασω ενα προγραμμα κατεβασα εναν ιο..απο την ωρα που το κατεβασα δεν μπορουσα να κανω login πουθενα! μου ελεγε οτι εκανα λαθος τον κοδικο.. εγω επειδη υποψιαστικα οτι παιζει να ειναι trojan που οταν βαζεις κωδικους στελνει σε αυτον που εφτιαξε τον ιο εκανα επι τοπου φορματ! μπηκα απο το "καθαρο" λαπτοπ και αλλαξα παντου κωδικους και μυστικες ερωτησεις!!!!!!!! ειμαι καλλυμενος τωρα? η παιζει να μπορει εφοσον εχει τους παλιους μου κωδικους (αν τους εχει καποιος) να μου κανει ζημια? Οχι, λογικα ετσι οπως τα λες εισαι καλυμμενος..Τι antivirus ή internet security εχεις?? Γενικοτερα προσεχε τι κατεβαζεις απ'το ιντερνετ αλλιως θα εχεις πολλα τετοια φαινομενα..
Pantelwolf Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Απο τη στιγμή που έχεις κάνει σωστά φορμάτ και είσαι σίγουρος οτι τα backup σου και τα υπολοιπα pc στο δίκτυο είναι καθαρά, η κίνησή σου αυτή να αλλάξεις τους κωδικούς είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μην έχεις πρόβλημα. Ευγε για την αντιμετώπιση και απο δω και μπρος με προφυλάξεις στο νετ
XxMikexX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Οχι, λογικα ετσι οπως τα λες εισαι καλυμμενος..Τι antivirus ή internet security εχεις?? Γενικοτερα προσεχε τι κατεβαζεις απ'το ιντερνετ αλλιως θα εχεις πολλα τετοια φαινομενα.. εχω το avast αλλα επειδη ηταν σε rar δεν το ποιασε σαν ιο και οταν το τρεξα ηταν ειδη αργα την εχω πατησει πολλες φορες και δεν λεω να βαλω μυαλο.. αλλα αυτη τη φορα ηταν και η τελευταια επειδη κινδυνευσα να χασω ολους μου τους λογαριασμους για δευτερη φορα!!! Απο τη στιγμή που έχεις κάνει σωστά φορμάτ και είσαι σίγουρος οτι τα backup σου και τα υπολοιπα pc στο δίκτυο είναι καθαρά, η κίνησή σου αυτή να αλλάξεις τους κωδικούς είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μην έχεις πρόβλημα.Ευγε για την αντιμετώπιση και απο δω και μπρος με προφυλάξεις στο νετ μετα το φορματ (εχω κανει απειρες φορες format λογω ιων οποτε πλεον εχω γινει exper σε αυτο το κομματι..) scanara τους εξωτερικους δισκους και δεν βρηκα τιποτα παραξενο.. οπως επισης ειδα και τις διεργασιες του υπολογιστη (αφου του εκανα 4-5 restart για παν ενδεχομενο) και δεν "ετρεχε" τιποτα "παραξενο"... οποτε ελπιζω πως ολα ειναι κομπλε και γλιτωσα απο τα χειροτερα ευχαριστω για τα καλα λογια και οντως απο εδω και περα θα προσεχω περισσοτερο γιατι ηταν πολοστη φορα που την παταω ετσι ασχημα ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: τι αντιβιοτικο να χρησιμοποιω? το avast αξιζει? ΜΟΝΟ αυτο εχω χωρις spyware.. να βαλω και spyware να ειμαι καλλυμενος?
Eluminator_91 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Eνταξει το avast καλο ειναι για δωρεαν, προσωπικη μου γνωμη ειναι να βαλεις ή εμπορικο αν εχεις τη δυνατοτητα ή το καινουργιο και δωρεαν επισης Microsoft Security Essentials που ειναι αρκετα καλο. Βαλε κι ενα anti-spyware οπως το spybot search & destroy (δωρεαν κι αυτο) και θα εισαι καλυμμενος
XxMikexX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Eνταξει το avast καλο ειναι για δωρεαν, προσωπικη μου γνωμη ειναι να βαλεις ή εμπορικο αν εχεις τη δυνατοτητα ή το καινουργιο και δωρεαν επισης Microsoft Security Essentials που ειναι αρκετα καλο. Βαλε κι ενα anti-spyware οπως το spybot search & destroy (δωρεαν κι αυτο) και θα εισαι καλυμμενος ωραια οποτε προσωρινα μενω με το avast βαζω και το spybot search & destroy και σχετικα με τα εμπορικα προγραμματα θα δω τι θα κανω.. δυσκολες εποχες για αγορες... ευχαριστω φιλε!!
flik Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντα όταν βλέπω πως ένας υπολογιστής την έχει πατήσει, αφού καθαρίσει, αλλάζω το antivirus του όποιο και να ήταν. Οπότε άφοβα βέβαια μπορείς να βάλεις το essentials ή το avira. Βεβαιώσου πως το backup σου δεν έχει ιό, και τότε είσαι καθαρός
XxMikexX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντα όταν βλέπω πως ένας υπολογιστής την έχει πατήσει, αφού καθαρίσει, αλλάζω το antivirus του όποιο και να ήταν. Οπότε άφοβα βέβαια μπορείς να βάλεις το essentials ή το avira.Βεβαιώσου πως το backup σου δεν έχει ιό, και τότε είσαι καθαρός χτες που τα scanara με το avast και το spyware που μου προτειναι ενας φιλος πιο πανω (spybot search & destroy) δεν βρηκε τιποτα... ΑΠΟΡΙΑ: πριν δυο χρονια ειχα αγορασει το nod32.. αν το εγκαταστησω και του κανω full update θα μπορω να το εχω κανονικα σαν να το αγορασα τωρα? η θα πρεπει να αγορασω την τελευταια εκδοση του προγραμματος?
guardianx71 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 χτες που τα scanara με το avast και το spyware που μου προτειναι ενας φιλος πιο πανω (spybot search & destroy) δεν βρηκε τιποτα... ΑΠΟΡΙΑ: πριν δυο χρονια ειχα αγορασει το nod32.. αν το εγκαταστησω και του κανω full update θα μπορω να το εχω κανονικα σαν να το αγορασα τωρα? η θα πρεπει να αγορασω την τελευταια εκδοση του προγραμματος? Πριν απο δύο χρόνια το είχες χρησιμοποιήσει - ενεργοποιήσει? Αν ναι ξέχνα το
XxMikexX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Πριν απο δύο χρόνια το είχες χρησιμοποιήσει - ενεργοποιήσει? Αν ναι ξέχνα το το ειχα χρησιμοποιησει.. οποτε το ξεχναω
flik Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Ναι αλλά καλό είναι για να σιγουρευτείς να δοκιμάσεις να σκανάρεις και με ένα άλλο πρόγραμμα. Π.χ. μπορείς να το κάνεις αυτό με το eset online scanner, ή με την trial έκδοση του προγράμματος, αν δε θες να αλλάξεις το avast. Το spybot στις μέρες θεωρείται και είναι πολύ ξεπερασμένο. Πλέον το απαραίτητο συμπλήρωμα κάθε antivirus είναι δικαίως το malwarebytes antimalware, που θα σου πρότεινα να το έχεις στον υπολογιστή σου ειδικά αν θα συνεχίσεις με free antivirus
purple1981 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μπορείς να αγοράσεις το kaspersky με 20€ ή να κατεβάσεις δωρεάν το nod32 .
randy1989 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μπορείς να κάνεις και μια επίσκεψη στον "θείο" και να έχεις kaspersky internet security δωρεάν. Ευκολάκι είναι.
XxMikexX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μπορείς να κάνεις και μια επίσκεψη στον "θείο" και να έχεις kaspersky internet security δωρεάν. Ευκολάκι είναι. για "θειο" μερια με βλεπω
Eluminator_91 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Αμα εχεις πολλα παρε-δωσε με τον "θειο" ενας λογος για εξτρα προστασια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.