egio13 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα , μου συμβαίνει κάτι -εκ πρώτης όψεως-περίεργο:έχω έναν εξωτερικό σκληρό Western Digital Passport 160GB .Το καλώδιο usb το δικό του είναι μικρό και δε φτάνει ώστε να τοποθετήσω τον σκληρό επάνω από τον πύργο,οπότε αγόρασα ένα μακρύτερο καλώδιο (φαίνεται να είναι ένα συνηθισμένο universal).Όμως δυστυχώς δεν έβλεπε το pc τον σκληρό.Δοκίμασα με προέκταση usb χρησιμοποιώντας το δικό του καλώδιο και πάλι δεν το έβλεπε.Τι μπορεί να συμβαίνει ; Ευχαριστώ.
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Χρειάζεσαι ένα usb καλώδιο σε σχήμα Y. Τα δυο άκρα του θα συνδέονται με Usb θύρες του υπολογιστή και το άλλο με τον δίσκο. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις εξαιτίας των μεγαλύτερων απωλειών του μακρύτερου καλωδίου.
damastes Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 αυτο που λέει ο antonl, στην ουσία λόγω μακρύτερου καλωδίου δεν παίρνει αρκετό ρεύμα για να δουλέψει.
egio13 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Συγγνώμη,εννοείτε ότι το καλώδιο θα πρέπει να'χει δύο εξόδους USB;Και αυτό ασχέτως μεγέθους;
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να συνδέσω επιπλέον καλώδιο σε usb Y cable αλλά φαντάζομαι πως και πάλι το συνολικό μήκος του παίζει ρόλο.
bluesattack Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα ,μου συμβαίνει κάτι -εκ πρώτης όψεως-περίεργο:έχω έναν εξωτερικό σκληρό Western Digital Passport 160GB .Το καλώδιο usb το δικό του είναι μικρό και δε φτάνει ώστε να τοποθετήσω τον σκληρό επάνω από τον πύργο,οπότε αγόρασα ένα μακρύτερο καλώδιο (φαίνεται να είναι ένα συνηθισμένο universal).Όμως δυστυχώς δεν έβλεπε το pc τον σκληρό.Δοκίμασα με προέκταση usb χρησιμοποιώντας το δικό του καλώδιο και πάλι δεν το έβλεπε.Τι μπορεί να συμβαίνει ; Ευχαριστώ. Το δοκιμασα απο περιεργεια και εγω τωρα στο δικο μου passport 160 , με μια προεκταση τριμετρη που χρησιμοποιω κατα καιρους για αλλους δισκους αξωτερικους 3.5' Ουτε εμενα το αναγνωρισε.. Με παραξενεψε και μενα...
antonl Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Το δοκιμασα απο περιεργεια και εγω τωρα στο δικο μου passport 160 , με μια προεκταση τριμετρη που χρησιμοποιω κατα καιρους για αλλους δισκους αξωτερικους 3.5' Ουτε εμενα το αναγνωρισε.. Με παραξενεψε και μενα... Οι 3.5άρηδες έχουν δικιά τους τροφοδοσία. Ο passport παίρνει ρεύμα μόνο απ τη usb,
STORM1978 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 η κανεις αυτο που ειπε ο antonl η παιρνεις κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750570 που δινει ρευμα αφου ειναι ενεργο
bluesattack Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Οι 3.5άρηδες έχουν δικιά τους τροφοδοσία. Ο passport παίρνει ρεύμα μόνο απ τη usb, Ναι.Παντως με προεκτασουλα του μισου μετρου που τον εβαλα , αμεσως.
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 εγώ πάντως σε passport 500 gb αντικατέστησα το mini usb καλώδιό του με εκείνο από τη φωτογραφική μηχανή μου , μια παλιά sony , χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα . Tο μήκος του καλωδίου είναι γύρω στο 1, 5 m . Νομίζω τα προβλήματα πρέπει να ξεκινούν από τα 2 μέτρα και πάνω μήκος καλωδίου ..
partblah1990 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 δοκίμασε να αποσυνδέσεις κάποια αλλα καλώδια usb και δες αν δουλεύει
egio13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Το μαγαζί απ'όπου πήρα το καλώδιο νομίζω πως δεν έχει μικρότερο από 2m. Υπάρχει άλλη λύση ,ή ψάχνω για μικρότερο σε άλλο κατάστημα; Υ.Γ. Το καλώδιο της φωτογραφικής μου έχει υποδοχή μικρότερου μεγέθους,οπότε δεν μπορώ να το δοκιμάσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.