Προς το περιεχόμενο

Εκμάθηση windows server

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δουλέψει εντελώς εμπειρικά πάνω στα windows server και θα ήθελα την βοήθεια σας

Οι γνώσεις μου βασίζονται κυρίως σε στήσιμο server ( στήσιμο raid , εγκατάσταση windows , drivers updates)

Απο κει και πέρα πάνω στην δουλειά έχω κάνει και άλλα πράγματα όπως προσθήκη η αφαίρεση χρηστών στο Active Directory , join Μηχανημάτων και παραμετροποιήσεις σε αυτά , στήσιμο IIS , στήσιμο και παραμετροποίηση sharepoint) .Όποτε χρειάστηκε κάπου να παρέμβω το έκανα επιτυχώς.

Όπως λέει όμως και η παροιμία βρήκα το δέντρο αλλά έχασα το δάσος. Δεν έχω ιδέα πως θα ξεκινήσω να στήνω ένα server σε θέμα λογισμικού , τι πρέπει να προσέξω , τι πρέπει να φτιάξω πρώτα , τι πρέπει να φτιάξω μετά κλπ κλπ. Πρέπει δηλαδή πρώτα να τον κάνω domain controller? Μετά να φτιάξω το AD , μετά το DNS , μετά τους χρήστες , δικαιώματα κλπ κλπ

Έχω αρκετές απαιτούμενες γνώσεις πάνω σε τόσα άλλα αλλά μου λείπει αυτό . Και επειδή υπάρχει μια πιθανότητα να πάω σε κάποια εταιρεία και να ξέρω όλα αυτά..θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια.

Έχω ένα βιβλίο αλλά επειδή είναι 500 σελίδες και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με τα παραπάνω . Κάθε βοήθεια δεκτή

Δημοσ.

Πρωτο βημα ειναι να πειραματιστεις με virtual machines και να φτιαξεις ενα μικρο ψευτικο δικτυο με αυτα στο σπιτι σου. To δωρεαν virtualbox θα σε βοηθησει εδω.

Ενα συστημα με windows μπορει να ειναι server διαφορων ιδιοτητων. Πρεπει να ξερεις τι θες. Φυσικα δεν ειναι ολοι οι windows servers domain controllers.

Παντως το στησιμο active directory δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο. Μπορεις δηλαδη ψαχνοντας μονος σου για tutorials (κει με πειραματισμο οπως ειπαι πριν εννοειται) να μαθεις να το στηνεις. Απαιτει και DNS αλλα το φτιαχνει μονο του αμα του ζητησεις.

Για μια μικρη εταιρια, ολο το AD θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα ενα domain με 2 domain controllers (και με εναν γινεται αλλα ειναι επικινδυνο). Οι δυο DC θα ειναι και DNS και φυσικα μετα θα φτιαξεις χρηστες, δικαιωματα κλπ. Καλη ιδεα ειναι, για κατι πιο επαγγελματικο να κοιταξεις και πως λειτουργουν τα logon scripts και τα group policies.

Ψαξε να βρεις tutorials στο internet (γραπτα αλλα και με video) για την ενοτητα του MCSE 70-290. Ειναι η βασικη ενοτητα για τα windows server 2003 (δεν ξερω το αντιστοιχο για τα 2008). Αφου μαθεις αυτα, προχωρας αναλογως σε αλλες ενοτητες αναλογα με το τι σε ενδιαφερει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...