Προς το περιεχόμενο

Σπασμένο pin σε μητρική

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δώσε μου more info. Όπως?

Ειμαι ήδη ψημένος...

E τί ίνφο ρε συ; Οι επεξεργαστές έχουν υποδοχές πλέον, right; E βρες και συ κάτι κατάλληλο να στριμωχτεί εκεί (και να στέκεται, όταν κρατάς τον επεξεργαστή με την "κοιλιά" προς τα κάτω), βάλτον στο σόκετ όσο προσεκτικά δεν ίσιωσες το πινάκι, και ίσως, καθώς θα κλείσεις την "ασφάλεια" του σόκετ, ν' ακουμπάει το "τεχνητό μέλος", στη βάση του σπασμένου πινακίου, και να κυκλοφοράει ρεύμα........

aka πατέντα

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κοίτα να είναι ΧΑΛΚΟΣ και να εφαρμόζει τέλεια μέσα στον επεξεργαστή και να μην κολυμπάει.

πολλά παίζουν ρόλο, ακόμα και η αντίσταση που θα γίνει διαφορετική μπορεί να σου δημιουργεί προβλήματα

Δημοσ.

Θα προτεινα καποια λυση με κολλητηρι και καλαι αλλα ειναι πολυ λεπτοδουλεια εκει μεσα και δεν ξερω ποσο καλο θα ηταν εκει μεσα... :/

Δημοσ.
Θα προτεινα καποια λυση με κολλητηρι και καλαι αλλα ειναι πολυ λεπτοδουλεια εκει μεσα και δεν ξερω ποσο καλο θα ηταν εκει μεσα... :/

θα ήταν καλύτερα αλλά επιδεί είναι δουλειά που θέλει εμπειρίες χειρουργού θα είναι προτιμότερο να το κάνει με τον άλλο τρόπο

Δημοσ.

δεν νομίζω πως έχουν τρύπες οι επεξεργαστές 775 απλά ακουμπάνε!

καλώδιο πολύ flex...εδώ έχουν καταφέρει να στραβώσουν πιν με τις μοντες για εξτρα σφύξιμο της ψύκτρας,δεν νομίζω να κάτσει εκεί που το θες!

Δημοσ.

....αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να μελετήσεις τα μεγέθη, μήκη, πλάτη (πινακίων), και να καταλάβεις σαν τί θα ήταν η τέλεια αντικατάσταση : κάτι που θα είναι ελάχιστα πιο παχύ από το πιν που έσπασε, για να στέκεται μέσα στην υποδοχή του επεξεργαστή (για το απειροελάχιστο που θα σου πάρει να τον τοποθετήσεις στο σόκετ), ίσου μήκους (θα το "κόψεις" με το μάτι) με τα πινάκια της μητρικής. Ένα σύρμα χάλκινο νομίζω θα είναι μια χαρά. Αν μπορείς, "φάε" λίγο την επιφάνεια του κουτσουρεμένου πινακίου (βρες έναν τρόπο να την τρίψεις, πχ με κάποιο ψιλό κατσαβιδάκι με ατσαλένια μύτη και κοφτερή ακμή, για βίδωμα βιδών σε σκελετό γυαλιών. Προσοχή μη κάνεις κι άλλη ζημιά γύρω, ε) για να σιγουρέψεις πως ό,τι έχει μείνει απ' το κουτσουρεμένο πινάκι, θα κάνει επαφή με το "τεχνητό ποδάρι" που θα έχεις σφηνώσει στην κοιλιά του επεξεργαστή. Όταν θα κουμπώσει η ασφάλεια του σόκετ, με τον επεξεργαστή μέσα, ίσως η επαφή "ξυλοπόδαρου" και βάσης του σόκετ, να είναι αρκετή για να κυκλοφορήσει ρεύμα.

Απλά και κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα σε παίρνει να τον βαζοβγάζεις τον επεξεργαστή όλη την ώρα......

Εναλλακτικά, αντί για σύρμα, ή πινάκι από πχ κάποιον καμμένο επεξεργαστή, να μπορείς να στριμώξεις "σύρμα" από καλάι στον επεξεργαστή. Είναι κι εύκαμπτο αυτό, και όταν κουμπώσει η ασφάλεια του σόκετ, θα καμφθεί και θα πάρει το σχήμα της άκρης του σπασμένου πιν. Απλά θες το κατάλληλο πάχος καλάι (μπορείς και να το λυώσεις με αναπτήρα πχ στην άκρη που θα στριμώξεις στον επεξεργαστή, αν είναι πιο λεπτό απ' όσο χρειάζεται).

edit : γράψανε πολλοί όσο έγραφα κι εγώ, και κυρίως ο Πρόφης, που ακύρωσε αυτά που έγραψα : δεν έχω πολλή εμπειρία από 775άρηδες επεξεργαστές (ως φάνηκε), και αν όντως δεν έχουν υποδοχή οι επεξεργαστές, χέσε μέσα. Μόνο το να κάνεις κόλληση στον επεξεργαστή μπορείς, αφήνοντας "ουρά" από καλάι (για να ακουμπήσει στο σπασμένο πιν), αλλά τρέχα γύρευε : θες ειδικό (χαμηλόβατο, με πολύ ψιλή μύτη, κτλ) κολλητήρι, και πολύ υπομονή/δεξιοτεχνία, χωρίς καν εγγυημένο αποτέλεσμα.

Δημοσ.
να μπορείς να στριμώξεις "σύρμα" από καλάι στον επεξεργαστή. Είναι κι εύκαμπτο αυτό, και όταν κουμπώσει η ασφάλεια του σόκετ, θα καμφθεί και θα πάρει το σχήμα της άκρης του σπασμένου πιν. Απλά θες το κατάλληλο πάχος καλάι (μπορείς και να το λυώσεις με αναπτήρα πχ στην άκρη που θα στριμώξεις στον επεξεργαστή, αν είναι πιο λεπτό απ' όσο χρειάζεται).

καλάι δεν θα πρότεινα να κάνει γιατί δεν έχουν τόσο καλή αγωγιμότητα

μμμμμ...ξαναλέω,δεν έχει τρύπες ο επεξεργαστής!

και άμα δεν έχει τρύπες τότε τα pin πού χώνονται?

Δημοσ.

Παιδιά έβαλα χάλκινο συρματάκι και έκαστε καλά. έτσι φαίνεται τουλάχιστον . τα έβαλα πάλι πάνω όλα και πάω για τεστ. Σας αφήνω για λίγο και τα ξαναλέμε. Ο θεός βοηθός.

Δημοσ.
δεν μπαίνουν,ακουμπάνε!επαφή απλά,σαν ram pci etc

δεν μπορώ να καταλαβω, διλαδή τότε τί έχει σπάσει?

δεν είναι λογικό να έχει πιν και απλά να ακουμπάνε πάνψ τον επεξεργαστή

---------- Προσθήκη στις 00:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:45 ----------

Παιδιά έβαλα χάλκινο συρματάκι και έκαστε καλά. έτσι φαίνεται τουλάχιστον . τα έβαλα πάλι πάνω όλα και πάω για τεστ. Σας αφήνω για λίγο και τα ξαναλέμε. Ο θεός βοηθός.

καλή σου επιτυχία, στύλε τα αποτελέσματα

Δημοσ.
μμμμμ...ξαναλέω,δεν έχει τρύπες ο επεξεργαστής!

Όταν το πρωτόπες, έγραφα.

Έκανα edit μετά όμως, κι ελπίζω να σε κάλυψε.

LeoNaXe, όπως όμως βλέπεις, μάλλον το καλάι είναι η μόνη του επιλογή να δοκιμάσει, κι ας είναι φάουλ από απόψεως αγωγιμότητας....

Δημοσ.

...λοιπόν σταματάω, διότι εδώ το ένα ποστ ακυρώνει το άλλο και ξανά-μανά και γίναμε τουρλουμπούκι :P

...όσο για τα πιν : αν θυμάμαι καλά, τα πιν τέτοιας μητρικής, είναι με στρογγυλεμένες άκρες, και οι υποδοχές στον επεξεργαστή κάνουν μια "κοιλιά". Η δε επαφή επιτυγχάνεται πλήρως, με το κούμπωμα της ασφάλειας του σόκετ.

Αν θες άλλο παράδειγμα, δεν είναι σαν να τον χώνει, αλλά να τον ακουμπάει (τον επεξεργαστή ε).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...