Προς το περιεχόμενο

Σπασμένο pin σε μητρική

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σίγουρα θα υπάρχει κάποια λύση, δεν είναι και τίποτα άμα το σκεφτεί κάποιος λογικά. ένα απλό pinάκη είναι που περνάει ρεύμα.

απλά φίλε μου lionheart75 άμα μπορείς να ανεβάσεις μια καλύτερη εικόνα όπως είπε και ο profi θα μας βοηθούσε να σκεφτούμε κάτι για αυτό άμα φαινόταν καλύτερα

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κοίτα το ότι μπορεί να φτιαχτεί είναι το σίγουρο χορισ αμφιβολίες απλά χρειάζεται ένας καλώς μάστορας, άμα το πάς εκεί που φτιάχνουν χρυσαφικά κατά 80% εγώ σου λέω πος θα το φτιάξουν

Δημοσ.

Κανονικα αυτο τωρα θελει αλλαγη Socket στο εργοστασιο της εκαστοτε εταιρειας.

Οταν ειχα μιλησει με ASUS για κατι αντιστοιχο που επαθε καποιος εδω μεσα μου ειχαν πει να την στειλει RMA για να την επισκευασουν.

Απο εκει και περα δεν ξερω αν συμφερει.

Δημοσ.

Λεοντόκαρδε, απ' τη μια το είδες και μόνος πόσο μια χαρά ισιώνουν,,,,απ' την άλλη με συνεπήρε η ζέστη φαίνεται και μίλαγα για επεξεργαστές (τότε που τα πιν τα είχαν αυτοί - εξ' ου και η πρόταση για γεφύρωμα). Όταν τα πιν είναι στο σόκετ της μητρικής, είναι όντως πιο δύσκολα - αλλά μπορείς πάντα να κάνεις πατέντα με μια κάρτα (να την κόψεις λίγο)(...και να 'ναι αχρείαστη, εννοείται), για να τη χωρέσεις. Σε κάθε περίπτωση, η "υπομονή" δεν είναι πάντα μαζί σου, και θα γίνει η στραβή,με κάτι άκαμπτο όπως κατσαβίδι.

Περίεργο δε, μια και είπα για κατσαβίδι, πώς έκανε τόση ζημιά αυτό που σου έπεσε...Εκτός κι αν ήταν όλο σιδερένιο....;

Δημοσ.

Μερικές φωτό ακόμα. Πιστευω καλύτερες και πιο κατατοπιστικές.

@washcloud δεν είπα ότι είναι κάτι το εύκολο αλλά τις περισσότερες φορές πιάνει μια χαρά. Αρκεί να μην είναι κάπως δυνατό χτύπημα. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν. Το κατσαβίδι έπεσε με τον,,,, ποπό :P αλλά και πάλι την έκανε τη ζημιά καθώς πήρε 4 απο τα οποία το 1 το παράχωσε στο socket με αποτέλεσμα όταν πήγα να το φέρω όταν το βρήκα :P να σπάσει.

Mε βλέπω να μην την γλυτώνω την αγορά και που θα βρώ p5k wifi πάλι... :-(

42865757.png

33995209.png

p5kpin.jpg

Δημοσ.

Πως τα καταφερνουν ετσι αυτες οι εταιριες.. :P Τη μια εχουμε pins στο cpu πανω και η θα τον βγαζαμε μαζι με την ψυχτρα γιατι θα ειχε κουτσουρεψει η θερμοαγωγιμη αναμεσα και θα τα στραβωναμε ή ο,τι αλλο μπορουσε να συμβει και τωρα μας τα εβγαλαν απο τους cpu και τα εβαλαν στις μητρηκες και παλι τα χαλαμε... :P Πρεπει να βρουν αλλο τροπο! Δεν ειναι κατασταση αυτη! Τοσα ασυρματα εχουμε βγαλτε και ενα socket! :P

(Oμοιοπαθης εδω, σε καταλαβαινω αλλα ευτυχως δεν εχασα κατι τοσο θυριωδες...)

Δημοσ.

@washcloud

Ξέρεις το κατσαβίδι συνήθως το χρησιμοποιούμε για να βιδώσουμε τα φουρφούρια και .... ναι αν είναι κακή η στιγμή και λείπει και ο άμοιρος cpu απο το socket που ξέρεις μπορεί να μπερδευτεί το χέρι σου σε κάνα καλώδιο και να σου φύγει το κατσαβιδάκι απο τα χέρια και ούπς... πάνω στο socket.

Θα θελα πολύ να γελάσω απόψε αλλά δεν μου βγαίνει....

Δημοσ.

...βασικά Λεό, λέω να δοκιμάσεις το εξής : να στριμώξεις ένα συρματάκι (εδώ που τα λέμε, να κουτσουρέψεις ένα πινάκι από κάτι άλλο) στην υποδοχή της CPU, και αννννννννν το κάνεις καλά, να ακουμπήσει πάνω στο σπασμένο πιν της μαμάς.

Ψήσου (έχει και ζέστη, δε θα δυσκολευτείς).

nick#18, κάνε edit για το θηριώδες, αλλιώς στέλνω σκρήνσοτ στον Μπαμπινιώτη

Δημοσ.

φίλε μου όπος σου είπα σίγουρα υπάρχει λίσι απλά να υπάρχει και φαντασία, εμένα μου ήρθε κάτι στο μυαλό και θα στο πρότεινα να το δοκιμάσεις.

λοιπόν άμα βρεις ένα 1,5άρη καλώδιο (ή κάποιο άλλο που θα ταιριάζει με τα pins ώστε να μπαίνει στον επεξεργαστή) που βάζουν στης ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και κόψις ένα μικρό κομμάτι όσο είναι τα pin και το βάλεις μέσα στον επεξεργαστή πριν το βάλεις στο socket, όταν τοποθετήσεις μετά το socket αυτό άμα το αφήσεις να προεξέχει λίγο και το πετύχεις ακριβός τότε θα γίνει η επαφή.

θα υπάρχουν και άλλες λύσεις απλά να έχει φαντασία

Δημοσ.
.

nick#18, κάνε edit για το θηριώδες, αλλιώς στέλνω σκρήνσοτ στον Μπαμπινιώτη

Ειδες τι κανει το κινητο στο αυτι οταν postαρεις? του γα*** το κερατο...w8

Δημοσ.
...βασικά Λεό, λέω να δοκιμάσεις το εξής : να στριμώξεις ένα συρματάκι (εδώ που τα λέμε, να κουτσουρέψεις ένα πινάκι από κάτι άλλο) στην υποδοχή της CPU, και αννννννννν το κάνεις καλά, να ακουμπήσει πάνω στο σπασμένο πιν της μαμάς

πολύ σωστός, δοκίμασε το ΛΕΟ. θα τα καταφέρεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...