Προς το περιεχόμενο

Σπασμένο pin σε μητρική

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι πολύ απογοητευμένος και τσαντισμένος συνάμμα. Με τον εαυτό μου φυσικά.

Πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένη μια Asus P5K Premium Wifi Black pearl edition. H μητρική ήταν σε υπεράριστη κατάσταση στο κουτί της με όλα τα παρελκόμενα αλλά χωρίς εγγύηση. Την πήρα σε πολύ καλή τιμή. Την έβαλα προχτές σε έναν E3300 και δουλευε κανονικά. Μάλιστα έκανα και κάποιες δοκιμές μέσω bios και τον ανέβασα αρκετά το celeroni. Πολύ καλή μητρική.

Σήμερα το πρωί έβγαλα τον celeron και τον έδωσα σε έναν ξαδερφό μου γιατί αύριο είναι να πάρω έναν Ε7500 used που βρήκα. Όταν γύρισα σπίτι με έπιασε η βλακεία να σουλουπώσω λίγο τα καλώδια και τα ανεμιστήρια. Καθώς έκανα αυτά έπεσε το κατσαβιδάκι απο την πίσω πλευρά στο socket και στάβωσα 3-4pins. :-(

Mου έχει ξανασυμβεί λέω και αρχίζω σιγά-σιγά με μηχανικό μολύβι και λεπτή οδοντογλυφίδα να τα ισιώσω. Τα 3 τα έφερα κανονικά αλλά το 4ο ήταν πολύ στραβωμένο και όπως το έφερνα σιγά-σιγά με το μολυβάκι και την οδοντογλυφίδα..... έσπασε η άκρη του.... :shock:

Παίρνω κάπακι τον ξάδερφο, ο οποίος είναι παραλία, να μου φέρει πίσω τον celeron για να την δοκιμάσω προκειμένου να μην πάρω τσάμπα αύριο τον άλλο. Σε κανα δίωρο θα μου τον φέρει για να τεστάρω.

Υπάρχει περίπτωση να δουλεψει ρε παιδιά? ή άντε πάλι στο ψάξιμο καλής s775 μητρικής την γκαντεμιά μου μέσα.... :-(

post-138197-129063099547_thumb.jpg

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όλα τα pin δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία του επεξεργαστή, οπότε μπορεί να είσαι τυχερός και να δουλέψει. ;)

Όταν το δοκιμάσεις και άμα δουλέψει, λιώστο κανά δίωρο στο linpack για να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

Μακάρι ρε φίλε. Είναι το pin-άκι που είναι στο κυκλάκι. Μακάρι να δουλέψει γιατι η μητρική τα σπάει αν και παλιά. Θα δοκιμάσω απόψε που θα μου τον φέρει πίσω και θα δούμε.

Απο το στόμα σου και στης p5k το αυτί. :lol:

Δημοσ.

όντως άλλα δεν είναι απολύτως απαραίτητα άλλα είναι κ "αχρείαστα" αλλά νομίζω εξαρτάται κ από τον επεξεργαστή αν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πιν κ πόσο σημαντικό του είναι!

http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/306382.pdf

δες πχ εδώ από 44 κ μετά!κ ψάξε κ το αντίστοιχο pinout του επεξεργαστή που θέλεις να αγοράσεις!ίσως χωράει κ καμία πατέντα δεν ξέρω,δεν φαίνεται το μέγεθος της απώλειας στην φωτό!

Δημοσ.

Ναι όντως δεν φαίνεται καλά. Είναι 1 πινάκι, το προτελευταίο απο το κέντρο του socket.

Θα κοιτάξω και θα δούμε, ευχαριστώ φίλε. :-)

Δημοσ.

Με βάση το σχεδιάγραμμα του socket είναι το Pin που είναι μέσα το κόκκινο τετραγωνάκι VCC. (Δεν έχω ιδέα.... :P)

post-138197-12906309957_thumb.jpg

Δημοσ.

απ'ο,τι βλέπω είναι VCC ή VSS!έλα μωρέ τόσα ίδια έχει γύρω γύρω,για ένα θα χαλαστεί ο μεταξωτός πάτος του επεξεργαστή?πλακίτσα κάνω αλλά εύχομαι να πάνε όλα καλά!

edit με πρόλαβες,αλλά δεν είναι στην 12 γραμμή?(όχι οτι αλλάζει κάτι vss k vcc έχει κ εκεί)

Δημοσ.

Είναι πιν τροφοδοσίας με ρεύμα. Επειδή υπάρχουν πολλά παίζει να μην έχεις πρόβλημα... Μόνο με δοκιμή θα δείξει.

Δημοσ.

Μακάρι βρε παιδιά. Να στε καλά που μου φτιάξατε τη διάθεση. Θα ποστάρω νέα σε καμμιά ώρα που θα τον έχω εδώ να δοκιμάσω. :-)

Δημοσ.

Πάντως να προσέχεις άλλη φορά. Εγώ όποτε κάνω τέτοιου είδους δουλειές ή έχω πάνω το cpu ή αλλιώς βάζω το προστατευτικό κάλυμα. ;)

Δημοσ.

Εγώ μια φορά δεν έχω ακούσει/διαβάσει ποτέ, να υπάρχει περίπτωση να δουλέψει, κουτσός επεξεργαστής - και μου φαίνεται το ίδιο κουλή η ιδέα (μιλάμε για επεξεργαστή και πινάκια, δε μιλάμε για κάρτα και κανένα τρανζιστοράκι. Τα πιν είναι η μόνη του επικοινωνία με το περιβάλλον, και δε σηκώνει "συμβιβασμούς").

Απ' την άλλη πάλι, δεν μου έχει τύχει και κανένας τέτοιος στην πράξη. Αν δεν παίζει, ίσως να γίνεται τπτ με κανένα γεφύρωμα, αλλά σηκώνει πολύ ψάξιμο κάτι τέτοιο, νομίζω (με βοήθεια από φόρουμς όπως extreme overclocking, thelab, κτλ).

Τεσπα, τα πινάκια τα διορθώνουμε πάντα με κάτι που έχει μια τάδε ελαστικότητα, όπως μια κάρτα (ΑΤΜ, εκπτωτική, κτλκτλ), κι όχι με μολύβια, στυλούς, καλέμια και μπλακεντέκε.

Δημοσ.

Λοιπόν πάπαλα η μητρική παιδιά. Ανάβει το λαμπάκι δίνουν τα ανεμιστηράκια για μερικά δευτερα και μετά κάνει restart και αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να το κλείσω με το power.

@washcloud μια χαρά ισιώνουν να Pins της μητρικής με οδοντογλυφίδα, βελόνα και μηχανικό μολυβάκι. Μιλάμε παντα για υπομονετικές και ήρεμες κινήσεις. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το ένα απο τα 4 πινάκια την άκουσε καλά και προσπαθώντας σιγά-σιγά να το φέρω έσπασε η άκρη. Βασικά πρέπει ήδη να είχε κοπεί απο το χτύπημα καθώς τα άλλα τρία ήρθαν κανονικά. Το να ισιώσεις πινάκια με πιστωτική κάρτα σε socket intel δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να γίνει σε τόσο περιορισμένο χώρο με τόσα pins τριγύρω.

Όντως πιθανόν να μπορεί να γίνει κάτι με γεφυρώματα και τα τοιαύτα απο κάποιον ειδικό που ξέρει καλά αλλά εγώ δεν διατίθεμαι να ασχοληθώ άλλο με τη μητρική. Έχω σπαστεί πολύ καθώς σήμερα έφαγα όλη μου τη μέρα με δαύτη. :-(

Πάμε για άλλη μητρική δυστυχώς φίλοι μου. :-(

Δημοσ.
Έπεσες στην περίπτωση. R.I.P. :P

Clear Cmos και τα σχετικά έκανες ε;

Εννοείται τα έκανα όλα φίλε d3m0n. Αλλαξα θέσεις στις μνήμες κλπ, κλπ.

Τίποτα. :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...