Προς το περιεχόμενο

Προτιμήστε τα Ελληνικά έθιμα τώρα στις γιορτές..

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά, αυτές τις γιορτές προτιμήστε να στολίσετε ένα καραβάκι, όπως είναι το αληθινό, ελληνικό έθιμο, το οποίο αν δεν το κάνουμε πράξη θα χάνετε με την πάροδο των χρόνων.<BR>Αφήστε τα ελατάκια να κάνουν το 'κύκλο' της ζωής τους φυσιολογικά και όχι να τα κόβουμε μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι είμαστε υποστηριχτές ξενόφερτων εθίμων. <BR>Αυτή την εποχή κόβετε ένας τρομερά μεγάλος αριθμός ελατων, παράνομα και μη, για να τα έχουμε στο σπίτι μας 20-30 μέρες και μετά από αυτή την περίοδο ψάχνουμε μέρος να πετάξουμε το 'άχρηστο κορμό'...<P>Δεν ανήκω σε καμία περιβαλλοντική οργάνωση ,δεν είμαι 'ρατσιστής' ξένων εθίμων και ούτε έχω μαγαζί με γιορτινά καραβάκια.<P>Απλώς, είμαι κάποιος που αγαπά τα έθιμα της χώρας του και όσα μπορεί τα τηρεί και επίσης δεν μου αρέσει να ακολουθώ έθιμα που μας έχουν βάλει στο μυαλό με το ζόρι..<P>Τι λέτε λοιπόν;

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα, αν και το "δεντράκι" έχει πλέον γίνει και δικιά μας παράδοση. Αν επιμείνουμε στα δέντρα ας προτειμήσουμε τουλάχιστον τα ψεύτικα τα οποία και δεν λερώνουνε και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και του χρόνου.

Δημοσ.

Μήπως ο λόγος που το λες βλακεία είναι το ότι φοβάσαι μην σε κριτηκάρουν αρνητικά, του στυλ, 'κοίτα αυτός ο χαζός στόλισε καραβάκι';<P>Φυσικά σέβομαι την άποψη σου, αλλά επέτρεψέ μου να κρατήσω την δική μου. smile.gif" border="0

Δημοσ.

Karavaki the best alla to diko mou karavaki afth th stigmh einai 638 km makrya mou opote arkoumai sto neo mou mikrouli dentraki )<BR> homesanta.gif

Δημοσ.

τι καραβακια και πρασινα αλλογα, εγω εχω το κομπιουτερ μου που κανει σα το φουγαρο του μηλος εξπρες!!!!!<BR>loooooooool!!!!! grin.gif" border="0 grin.gif" border="0

Δημοσ.

To karavaki to theorw vlakeia giati apo mikroi exoume syndesei ta xristougena me to dentro to xionismeno me ti fatni apo katw <BR>Tora na kotsarw ena karavi mesa sto saloni de mou fainetai toso kalaisthito Perisotero gia spiti naytikoy mou fernei oti tairiazei<BR>Poly kryo pragma re paidi mou<BR>Ante kales giortes!!!

Δημοσ.

ναι ρε φιλαρακο αλλα εστι ητανπαλια...και δε με χαλαει...τεσπα, ο,τι θες κανεις δε λεω τιποτα, μονο την γνωμη μου

Δημοσ.

Ρε φιλαράκι αν εσύ δεν έχεις ιδέα το πόσες γενιές ζέστανε το καραβάκι τουλάχιστον μη χαρακτηρίζεις το έθιμο ως βλακεία,δείξε κάποιο σεβασμό τέλοσπάντων...

Δημοσ.

Το καραβάκι είναι όντως ελληνικό έθιμο αλλά είναι έθιμο για την Πρωτοχρονιά και όχι για τα Χριστούγεννα. <P>Κάνουμε τον παραλληλισμό του νέου χρόνου με το καραβάκι που είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του, στολισμένο και γεμάτο ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.<P>Το έλατο συμβολίζει (ΟΚ, στις δυτικές χώρες) τον ουρανό. Πάνω-πάνω το αστέρι, ενδιάμεσα τα στολίδια και τα φωτάκια (τα άστρα) και κάτω-κάτω, στη γη, η φάτνη - και τα δώρα.<P>Αυτά. Τα είχα ακούσει πριν κάποια χρόνια κάπου ή τα είχα διαβάσει. Αν έχει κάποιος κάποια πιο επισταμένη άποψη ας μας ενημερώσει.

Δημοσ.

simfono me to karavaki alla pou na to vris kai akoma pio diskola pos na to ftiaksis???kai ego den goustaro afto to ethimo tou dentrou!!!

Δημοσ.

Synh8ws se afta ta magazia me ta eidh dwrwn pou poulane set grafeiou, zippo anapthres klp klp exoun stade karavakia alla kai na mhn eixna sigoura fernoun kapoia aftes tis meres, egw to diko mou etsi to eixan parei filoi mou dwro sta genethlia mou einai peripou 40 ekatosta me 50 psilo kai kapou sta 60 mhkos kai apo oso 8ymamai eixa dei ena paromoio prin 1 xrono kapou stis 8000.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...