Προς το περιεχόμενο

Τι ειναι Σολωμονικη?

kostas0000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά και για την "άσκηση" μαύρης μαγείας τόσο από σχετικούς όσο και από άσχετους (με μάλλον αβέβαια αποτελέσματα).

Εχω διαβάσει σε ιστοσελίδα σχετικα με πύλες που <<ανοίγουν>>μέσω δημιουργίας δινών που προκαλούν χρονοδιεστραβλωσεις μεσω εκρήξεων πυρηνικών οπλων....και επιτρέπουν την διελευση αλόκοσμων θεικών υποχθόνιων και χθόνιων οντοτήτων (οχι επιχθονιων και αστρικών ανδρομέδιων)......για να ενσαρκωθούν επι χθονας.Ισως τελικά

οι πύλες ουσιαστικά να ειναι συνόρα διαστάσεων που διευκολύνουν την έλευση ανώτερων οντοτήτων μεσω μυστηριών πχ ελευσ-ίνια.(για αστρικούς και επιχθόνιους θεούς)αλλά και κατώτερων.Επι του θέματος ίσως εχετε ακουστά τις σφραγίδες και τα ξόρκια της σολωμονικής οι οποίες είναι ''μυστηρια'' επικλήσεις κατωτέρων θεών (απο τον αστερισμο του δρακοντος ή του όφυ ίσως--??????.Ισως η ύψιστη λειτουργεία της σολωμονικής να σχετίζεται με επικλήσεις θεών αντίπαλου δέους.Επίσης σχετίζεται και με το κθουλού (νικη νέων επι παλαιών θεών)..........μήπως το κθουλού αναφερεται ξεκάθαρα στην τιτανομαχία?μήπως η κύρια λειτουργεία της σολωμονικής να είναι το μεσω επίκλησης παλαίων ηττημένων θεών του χάους ....?

Δημοσ.

Η Σολωμονική ειναι το πιο διάσημο Γριμόριο [Βιβλία με μαγικές γνώσεις], οπου μέσα απο τις σελίδες του--δεν το εχω διαβάσει--δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για τους δαίμονες, τις επικλήσεις τις οποίες υπακούν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αποτραπεί ο δαίμονας να αποκτήσει τον ελενχο.

Λένε πως..........

Αν εχεις Σολωμονική ειναι αδύνατον να την ξεφορτωθείς.

Αν την διαβάσεις, το υποσυνείδητο θα σε οδηγήσει σε ονειρα εφιάλτες...

Δημοσ.

Σολομωντική.

Αν υπάρχει κάποιο βιβλίο για το οποίο έχουν ειπωθεί πολλά, τότε αυτό σίγουρα είναι η Σολομωνική ή όπως ονομάζεται σωστά «Clavicula Salomonis» δηλαδή «Το Κλειδί του Σολομώντα».

Η Σολομωνική θεωρείται το σημαντικότερο βιβλίο πρακτικής Μαγείας όταν πρόκειται για την Τελετουργική Μαγεία. Η Καμπαλιστική Τελετουργική Μαγεία όπως την γνωρίζουμε σήμερα, βασίζεται πάνω σε αυτό το βιβλίο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο τόσο ξεχωριστό;

Στηριζόμενοι στις Γραφές αλλά και σε θρύλους, ο Βασιλιάς Σολομώντας ισχυριζόταν ότι ζήτησε από τον Θεό να του δώσει γνώση και δύναμη που κανένας άλλος άνθρωπος δεν είχε. Η προσευχή του εισακούστηκε και παρουσιάστηκε σε αυτόν ο Αρχάγγελος Χομαδιήλ ο οποίος τον δίδαξε την απόκρυφη Γνώση και επίσης του παρέδωσε ένα δαχτυλίδι με το οποίο μπορούσε να εξουσιάζει τους δαίμονες. Την γνώση αυτή ο Σολομώντας την κατέγραψε για να την λάβει ο γιος του Δαυίδ μετά τον θάνατό του, γι αυτό συχνά η Σολομωνική αναφέρεται και ως «Η Διαθήκη του Βασιλιά Σολομώντα». Ο θρύλος όμως επίσης αναφέρει ότι όποιος δεν είναι έτοιμος να λάβει τέτοια γνώση, τότε τα χειρόγραφα του Σολομώντα δεν θα είναι παρά λευκές σελίδες γι αυτόν.

Από τότε, άρχισαν να κυκλοφορούν και κυκλοφορούν ακόμα πάμπολλα βιβλία με τον τίτλο «Σολομωνική», για λόγους καθαρά εμπορικούς, γραμμένα στα Λατινικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, όλα ισχυριζόμενα ότι είναι μεταφράσεις του γνήσιου χειρόγραφου. Το γνήσιο χειρόγραφο όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι είναι γραμμένο στα Εβραϊκά*. Πολλά από αυτά τα γραπτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά Γρημόρια αυτόνομων Μυστών, άλλα μια μικρή συλλογή γνώσεων συγκεντρωμένη από ‘δω κι από κει, υπάρχουν όμως και μερικά που μάλλον είναι τα πλησιέστερα του αυθεντικού, κρίνοντας από την χρονολογία γραφής τους αλλά και της ιστορίας των συγγραφέων. Αυτά μπορούν να βρεθούν σε Μουσεία μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Το 1888 ο Σκοτσέζος S. Lindell Mac Gregor Mathers, (γνωστός και από την δράση του στην Αδελφότητα των Ροδόσταυρων όπου υπήρξε Αρχιερέας) συγκέντρωσε αυτά τα χειρόγραφα, τα μετέφρασε και έκδωσε για πρώτη φορά την πλέον ολοκληρωμένη μετάφραση της Σολομωνικής. Μέχρι τότε, το μόνο μεταφρασμένο κείμενο υπήρχε στα Γαλλικά, όπου είχε εκδοθεί τον 17ο αιώνα, ήταν ημιτελές και κυκλοφορούσε με απόλυτη μυστικότητα μονάχα ανάμεσα στα Τάγματα και τις Αδελφότητες. Ο Mathers υπήρξε ο πρώτος που το ολοκλήρωσε και το μετέφρασε για το ευρύ κοινό και ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για την ιστορία του. Το 1909 το βιβλίο του εκδίδεται για δεύτερη φορά και εξαντλείται μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μετά από αυτό, μεταφράζεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες και ξαναεκδίδεται για τρίτη φορά και γνωρίζει και πάλι την επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, η ιστορία και τα χειρόγραφα του Βασιλιά Σολομώντα βγαίνουν από τα «σκοτάδια» και γίνονται γνωστά ευρέως. Η μυστικότητα που τα κάλυπτε μέχρι τότε υπήρξε τόσο επιτυχημένη που δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αν δεν ήταν ο Mathers, δεν αποκλείεται να αγνοούσαμε την ύπαρξή τους ακόμα και μέχρι σήμερα.

Η Σολομωνική λανθασμένα έχει λάβει τον τίτλο του Σατανικού βιβλίου, μιας και ο Σολομώντας καταδικάζει ευθέως τις σατανικές πρακτικές, τις θυσίες, τις προσφορές αίματος και γενικότερα την χρήση της Γνώσης για κακό. Η διδασκαλία του και τα γραπτά του είναι διάχυτα από σεβασμό και αγάπη προς τον Θεό και τους Νόμους Του.

*Σημείωση: Λέγεται πως το αυθεντικό χειρόγραφο έχει βρεθεί και βρίσκεται στην μυστική βιβλιοθήκη του Βατικανού.

http://www.artofwise.gr/html/categories_content/anadromes/solomoniki.html

Δημοσ.

Εντάξη κι εγώ δεν το βρίσκω σοβαρό το θέμα. Ούτε με πολυ ενδιαφέρει. Μπήκα να δώ τι θα γράφουν άτομα που το έχουν ψάξει.

Αλλα είναι εκνευριστικό να βλέπεις να κατακλύζουν το συγκεκριμένο θέμα (όπως και σε πολλά άλλα) καταχωρήσεις ατόμων που εξαρχής δεν έχουν καμία διάθεση να το συζητήσουν. Το μόνο αποτέλεσμα είναι να σνομπάρεται τον τόπικ starter και να στερείται στους άλλουν το δικαίωμα να δούν μία σοβαρή συζήτηση πάνω στο θέμα που τους ενδιαφέρει (εσάς μπορεί να μην σας ενδιαφέρει αλλα δεν σας εξαναγκάζει κανένας να το διαβάσεται, ε; ).

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσπαθείστε να συζητήσετε για το θέμα. Αναφαίρετο δικαίωμά σας να βρίσκετε το θέμα φαιδρό, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το δηλώσετε, και το να επιχειρείτε να το ξεφτελίσετε όχι μόνο δεν είναι ο ενδεδειγμένος, αλλά έχει ήδη καταστεί σαφές ότι δεν είναι ανεκτή μέθοδος.

Παρακαλώ θερμά να μη με αναγκάσετε να λάβω μέτρα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Η Σολωμονική που αναφέρεις είναι ενα κείμενο καταρχάς που δεν βρέθηκε ποτέ. Υποστηρίζει οτι περιέχει , ξόρκια και διαταγές , όπου σύμφωνα με την Βίβλο είχε δώσει ο Θεός στον Σολωμώντα για να εξουσιάζει τους ανώτερους δαίμονες με την βοήθεια ενός αντικειμένου και του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Σαν κείμενο όπως είπα δεν ανακαλύφθηκε αυτούσιο ποτέ, μιας και ήταν ουσιαστικά ενα συνοθύλευμα περγαμηνών και γραπτών και οχι μια βιβλιοδεσία , όπως έχουμε συνιθίσει σήμερα.

Δημοσ.
Αν εχεις Σολωμονική ειναι αδύνατον να την ξεφορτωθείς.

Αν την διαβάσεις, το υποσυνείδητο θα σε οδηγήσει σε ονειρα εφιάλτες...

Σπίτι έπαιζαν αρκετά βιβλία μαύρης μαγείας (και σολωμωνική, "μικρά κλείς του Σολομώντος" λεγόταν νομίζω) και μάλιστα ήταν από τα αγαπημένα αναγνώσματα των παιδικών μου χρόνων.

Τώρα το πρώτο που λές δεν παίζει, σε κάποια φάση η μάνα μου είχε πετάξει στα σκουπίδια 2-3 βιβλία μαζί και την κλείδα επειδή το είχα παραξηλώσει και ήθελα να συγκεντρώσω τα υλικά (π.χ. βότανα, κέρατα από τραγιά, μυαλό κορακιού, γλώσσα γάτας, τρίχες από πεθαμένο, γάλα από γυναίκα που έκανε το πρώτο παιδί κτλ. καταλαβαίνεις) για να κάνω επίκληση σε ένα δαίμονα που σου βρίσκει κρυμμένους θησαυρούς και σε έναν άλλο που σε κάνει άσο στα μαθηματικά.

Το δεύτερο δε κι αν δε παίζει...συνήθως κοιμάμαι σα βόδι ή βλέπω όνειρα με γυμνές γυναίκες, καταδιώξεις με αυτοκίνητα και πυροβολισμούς.

Δημοσ.
Τι ειναι Σολωμονικη

στο φόρουμ του esoterica.gr που επισκέπτομαι που και που, κάποιος έλεγε πως με ανώτερες επικλήσεις καλούν εσωτερικούς "δαίμονες" (κάτι σα το δαιμόνιο του Σωκράτη) οι οποίοι είναι κοιμισμένα κομμάτια του εαυτού. Ενώ τα κέρατα κατσικιού, τα γάλατα μάνας που θηλάζει, τα μυαλά κοκόρου κτλ τα διαχωρίζουν ως μαγκανίες. Από τη στιγμή που δε τα έχω δοκιμάσει δε μπορώ να τα επιβεβαιώσω ούτε και να τα διαψεύσω, πάντως έχω αρχίσει να σχηματίζω την άποψη ότι υπάρχει ένα παρακλάδι γνώσης για το οποίο δεν έχουν ιδέα οι μάζες και δεν αναγνωρίζει η επιστήμη. Δηλαδή βλέπω τόσο πολύ καπνό, μα τόσο πολύ, ώστε είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και φωτιά.

Δημοσ.

Πριν από πολλά χρόνια ήμουν μέλος στο esoterica... αλλά διαβάζοντας τέτοιου είδους θέματα το παράτησα.

Οι μισοί εκεί μέσα είχαν δει φαντάσματα-οράματα-μάγισσες-χριστοπαναγίες και ένα σωρό άλλες προκαταλήψεις.

Το ότι υπάρχουν πολλοί που τα πιστεύουν και νομίζουν ότι τα έχουν δει αυτά τα πράγματα δεν σημαίνει ότι είναι και αληθή.

Δημοσ.
έχω αρχίσει να σχηματίζω την άποψη ότι υπάρχει ένα παρακλάδι γνώσης για το οποίο δεν έχουν ιδέα οι μάζες και δεν αναγνωρίζει η επιστήμη. Δηλαδή βλέπω τόσο πολύ καπνό, μα τόσο πολύ, ώστε είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και φωτιά.

Μια χαρά το αναγνωρίζει η επιστήμη.

Ολόκληρο κλάδο έχει για πάρτη του.

Δημοσ.
Μια χαρά το αναγνωρίζει η επιστήμη.

Ολόκληρο κλάδο έχει για πάρτη του.

Η ψυχιατρική, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία που είναι κλάδος της ψυχολογίας και γενικά η επιστήμη δεν έχουν θεραπεύσει το ανθρώπινο είδος, αν χρειάζεται θεραπεία βεβαια, απεναντίας βλέπεις παντού παράνοια, δυστυχία, στέρηση, τραγωδία, βία, πόλεμο, αρνητικότητα - κυριολεκτικά ζούμε στην κόλαση. Οπότε "η επιστήμη" που μου αναφέρετε αυτή τη στιγμή αποτυγχάνει παταγωδώς στον πρωταρχικό σκοπό της που (οφείλει) να είναι η ευτυχία του ανθρώπου και η αρμονική του συνύπαρξη με το υπόλοιπο της φύσης. Μπορεί να μας έχουν θαμπώσει τα τελευταία smartphones και η πρόοδος της πληροφορικής ώστε να αναφωνούμε με θαυμασμό "ωωωωω, η επιστήμη!!!!" αλλά από την άλλη οι αστροφυσικοί αγνοούν παντελώς την ουσία του 96% του σύμπαντος και παλεύουν να καταλάβουν το υπόλοιπο 4%.

Γι αυτό αν νομίζετε πως η ψυχιατρική είναι αυθεντία σε κάτι και ότι η επιστήμη του 2010 είναι ένα είδος "Αγίας Γραφής" ξανασκεφτείτε το καλά, πολύ καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...