Προς το περιεχόμενο

Ο εργασιακός μεσαίωνας του 2010

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζω σήμερα στην Καθημερινή για το νέο ασφαλιστικό. Αύξηση των ορίων ηλικίας, αύξηση του ορίου απολύσεων, μείωση της αποζημίωσης απόλυσης 40% με 50%.

"Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης νέων ανέργων με μισθό που αντιστοιχεί στο 80% του βασικού μισθού και επιδότηση των εισφορών, καθώς και η υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, με αποδοχές κατώτερες της εθνικής σύμβασης εργασίας."

Επίσης, ο νόμος 3846/2010 γγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις" (έτσι τιτλοφορείται) που ψηφίστηκε το Μάιο, προβλέπει στο άρθρο 2 ότι:

"Αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του, ο εργοδότης μπορεί, αντί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, μόνο εφόσον προηγουμένως προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 240/2006 (ΦΕΚ252 Α ) και του ν. 1767/1988 (ΦΕΚ63 Α )"

δηλαδή μπορεί ο εργοδότης χωρίς την έγκριση των εργαζομένων, να μετατρέψει τη σύμβαση πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής απασχόληση για 6 ημερολογιακούς μήνες το χρόνο (πχ. από 01/07/2010 έως 30/06/2011), που σημαίνει 8άωρη εργασία λιγότερες μέρες τη βδομάδα, με λιγότερες αποδοχές φυσικά.

Η παρανομία της μείωσης μισθού πήγε περίπατο δηλαδή.

και ρωτάω: Προς τα που βαδίζουμε και που θα φτάσουμε στο τέλος; :mad:

Θα γίνουμε Αφρική; Ινδία; τι;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και ρωτάω: Προς τα που βαδίζουμε και που θα φτάσουμε στο τέλος; :mad:

Θα γίνουμε Αφρική; Ινδία; τι;

Μα έχουμε γίνει ήδη Αφρική,Ινδία,Αφγατηγανιστάν κλπ.

Από του να πάνε τα εργοστάσιά τους εκεί,φέραν τους υποψήφιους σκλάβους εδώ,φθηνώτερα τους έρχεται,η εξαγορά μιας κυβέρνησης στοιχίζει φθηνώτερα απ' το χτίσιμο ενός εργοστασίου...

Ή έχει κάποιος αντίρηση περί αυτού;:P

Δημοσ.

η αυξηση των οριων ηλικιας ειναι απολυτα σωστη

οι αγροτες γιατι να εβγαινουν στα 65 και οι δημοσιοι υπαλλιλοι στα 40

πολυ σωστα μετρα που επρεπε να εχουν παρθει εδω και χρονια

Δημοσ.
πολυ σωστα μετρα που επρεπε να εχουν παρθει εδω και χρονια

Αναφέρεσαι μόνο στα όρια ηλικίας ή στα μέτρα εν γένει; Έχεις ιδέα τι οδήγησε στην αύξηση των ορίων ηλικίας; Είχε πάρει το αυτί σου τον τζόγο με τα χρήματα των ταμείων;

Αν ήμουν και εγώ εφοπλιστής σωστά θα μου φαινόντουσαν. Διάβασες καθόλου τι έγραψα παραπάνω;

Δημοσ.

τα εχω διαβασει......

σιμασια εχει οτι αυξηθηκαν τα ορια

και ξανα ρωταω γιατι οι αγροτες να βγαινουν στα 65 και οι δημοσιοι υπαλλιλοι στα 40? τι ειναι οι δημοσιοι υπαλλιλοι δηλαδη?

Δημοσ.

Την έχουν δει όλοι με την κρίση και βρήκαν την ευκαιρία να μειώνουν μισθούς και να απολύουν

Η ανάπτυξη του κράτους θα γίνει με απολύσεις ανεργία και με μειώσεις μισθών ?

Πως θα κινηθεί μετά η αγορά ?

Αντι να βρούνε τρόπους για νέες δουλειές και ανάπτυξη κοιτάμε να κλείσουμε κι αυτές που έχουμε

Δημοσ.
τα εχω διαβασει......

σιμασια εχει οτι αυξηθηκαν τα ορια

και ξανα ρωταω γιατι οι αγροτες να βγαινουν στα 65 και οι δημοσιοι υπαλλιλοι στα 40? τι ειναι οι δημοσιοι υπαλλιλοι δηλαδη?

γιατί γίνεσαι μη παραγωγικός

και δεύτερον δεν έπρεπε να εξωμειωθούν τα όρια ηλικίας μεταξύ των ανδρών και γυναικών ( για ευνόητους λόγους)

τρίτον αύξηση τις ανεργίας που στο καλό θα πάνε οι νέοι άν ο άλλος έχει μια θέση για 60 χρόνια

και τέταρτον όταν τελειώνεις δεν αρχίζεις κατευθείαν την εργασία , μπορεί να βρεθείς άνεργος , ημιαπασχολούμενος και οτιδίποτε άλλο άλλα αυξάνοντε τα χρόνια

Δημοσ.
γιατί γίνεσαι μη παραγωγικός

και δεύτερον δεν έπρεπε να εξωμειωθούν τα όρια ηλικίας μεταξύ των ανδρών και γυναικών ( για ευνόητους λόγους)

τρίτον αύξηση τις ανεργίας που στο καλό θα πάνε οι νέοι άν ο άλλος έχει μια θέση για 60 χρόνια

και τέταρτον όταν τελειώνεις δεν αρχίζεις κατευθείαν την εργασία , μπορεί να βρεθείς άνεργος , ημιαπασχολούμενος και οτιδίποτε άλλο άλλα αυξάνοντε τα χρόνια

Στον αντίποδα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί:

1. χρησιμοποιείται η μεγάλη σου εμπειρία και γίνεσαι χρήσιμος εργατικά

2. Ποιοί είναι οι ευνόητοι λόγοι?

3. από την άλλη αν βγάλεις συνταξιούχους πιο νωρίς μπορώ να ισχυριστώ οτι ο λαός πληρώνει με σύνταξη κάποιον που μπορεί να παραγει ακόμα!

4. γενικότερα εκ των πραγμάτων θα κοιτάξεις να βρεις γρήγορα οποιαδήποτε δουλειά για να μπορέσεις να βγάλεις το μήνα ούτως ή άλλως

... τέσπα δεν είμαι ντε και καλά υπέρ ή κατά των κυβερνητικών μέτρων ή της κυβέρνησης , αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται... κάποια πράγματα γίνονται βάση κάποιας λογικής και όχι επειδή είναι οι "κακοί"

Σε αυτό που συμφωνούμε όλοι είναι οτι η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι το πιό σημαντικό.!

Δημοσ.
Στον αντίποδα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί:

1. χρησιμοποιείται η μεγάλη σου εμπειρία και γίνεσαι χρήσιμος εργατικά

2. Ποιοί είναι οι ευνόητοι λόγοι?

3. από την άλλη αν βγάλεις συνταξιούχους πιο νωρίς μπορώ να ισχυριστώ οτι ο λαός πληρώνει με σύνταξη κάποιον που μπορεί να παραγει ακόμα!

4. γενικότερα εκ των πραγμάτων θα κοιτάξεις να βρεις γρήγορα οποιαδήποτε δουλειά για να μπορέσεις να βγάλεις το μήνα ούτως ή άλλως

... τέσπα δεν είμαι ντε και καλά υπέρ ή κατά των κυβερνητικών μέτρων ή της κυβέρνησης , αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται... κάποια πράγματα γίνονται βάση κάποιας λογικής και όχι επειδή είναι οι "κακοί"

Σε αυτό που συμφωνούμε όλοι είναι οτι η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι το πιό σημαντικό.!

δες στα 65 καθηγητή που κάνει σωστό μάθημα αν είναι να κάθετε και να χαζολογάει τί να το κάνω ( και το ξέρω)

η μητρότητα μήπως (κυρίος στο ιδιοτικό τομέα υπάρχουν προβλήματα)

στο τριτο απαντάει το πρώτο

αυτό είναι λύση αλλά όχι το σωστό , γιατί δεν ασφαλίζεσαι

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι πολοι νεοι που μενουν σε αστικα κεντρα προτιμουν να ειναι ανεργοι και να καθονται ολη μερα παρα να γυρισουν στο χωριο τους να δουλεψουν σε αγροτικες δουλειες........

Δημοσ.
δες στα 65 καθηγητή που κάνει σωστό μάθημα αν είναι να κάθετε και να χαζολογάει τί να το κάνω ( και το ξέρω)

η μητρότητα μήπως (κυρίος στο ιδιοτικό τομέα υπάρχουν προβλήματα)

στο τριτο απαντάει το πρώτο

αυτό είναι λύση αλλά όχι το σωστό , γιατί δεν ασφαλίζεσαι

To αν κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του είναι και θέμα ανθρώπου και όχι μόνο ηλικίας

στο σχολείο είχαμε ηλικιακά μεγάλους καθηγητές που κάνανε γ@μώ τα μαθήματα σε αντίθεση με πολλούς νέους που είχαν ήδη βαρεθεί τη ζωή τους !

Η άδεια μητρότητας είναι αρκετά μεγάλη , ή μήπως στα 60+ θα θελήσεις να κάνεις παιδί?! ή μήπως στην ανατροφή του παιδιού μία γυναίκα είναι εντελώς μόνη της με αποτέλεσμα να "κουραστεί" και 35 χρόνια μετά να βγει στη σύνταξη να ξεκουραστεί! ? υπάρχει πάντα κ ο άντρας ο οποίος βοηθάει η ΠΡΕΠΕΙ να βοηθάει με κάθε τρόπο!

Δεν αντιλέγω οτι μπορεί να είναι άδικο για τις γυναίκες , αλλά όπως το έχω στο μυαλό μου και χωρίς επιχειρήματα για το αντίθετο , δε βρίσκω λόγο για τον οποίο να μην υπάρχει ισότητα?

Σίγουρα για την εξυγίανση της οικονομίας χρειάζονται βήματα και σε άλλους τομείς (όπως είπα για την διαφθορά που είναι το μεγάλο αγκάθι) αλλά αποσπασματικά αν πάρεις τον τομέα αυτό είναι ένα αγγούρι το οποίο πρέπει να φάμε και να ζοριστούμε πληρώνοντας τις μλκίες του παρελθόντος και τα πρόσωπα που ο λαός εξέλεγε τόσα χρόνια!

Φιλικά πάντα :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...