Προς το περιεχόμενο

πόσα από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες είναι αλήθεια?

Dimitris_aero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είμαι και εγώ ένας από αυτούς που κάθονται και βλέπουν τις αμερικάνικες ταινίες και σειρές που δείχνουν κάποιους, χωρίς να είναι σε κάποια υπηρεσία να μπορούν να εντοπίζουν κινητά με δορυφόρους, και να κάνουν και άλλα ωραία πράγματα με computers κτλ.

και σας ρωτώ, πόσα από αυτά είναι πραγματικά? γίνεται κάποιος μόνος του που έχει τις απαραίτητες γνώσεις και και ένα μεγάλο κεφάλαιο στην διάθεση του να φτιάξει τα μηχανήματα για να κάνει αυτές τις δουλειές?

μια ακόμη ερώτηση, ξέρετε ποια είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι διωκτικές αρχές για εντοπισμό κινητών, ποια τεχνολογία χρησιμοποιούν? το βλέπω στις ταινίες, αλλά δεν ξέρω πως γίνεται. :P

Δημοσ.

Triangulation λεγεται......

Στελνουν σημα σε ενα κινητο χρησιμοποιωντας τρεις διαφορετικες κεραιες (κινητης τηλεφωνιας) και εκει που συναντιουνται ειναι το κινητο. Δεν ειναι δυσκολο αλλα ιδιωτης για να το κανει θελει και πολυ χρημα και προσβαση στις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας.

Βεβαια αυτα γινεται πιο απλο αν εχεις δορυφορους οπως η CIA πχ που μπορουν και εκεινοι να κανουν Triangulate με τον ιδιο περιπου τροπο.

Με λιγα λογια ναι γινεται.

Δημοσ.

κατάλαβα...με λίγα λόγια ένας απλός ιδιώτης δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

κάτι άλλο και πιο πρακτικό για πολλούς. αρκετοί δέχονται τηλεφωνήματα, συνήθως για πλάκα, από απόρρητο τηλ. υπάρχει τρόπος για να βρεις ποιος σε καλεί, τον αριθμό, χωρίς βέβαια να πας και να πάρεις δικαστική εντολή για άρση απορρήτου?

Δημοσ.
Triangulation λεγεται......

Στελνουν σημα σε ενα κινητο χρησιμοποιωντας τρεις διαφορετικες κεραιες (κινητης τηλεφωνιας) και εκει που συναντιουνται ειναι το κινητο. Δεν ειναι δυσκολο αλλα ιδιωτης για να το κανει θελει και πολυ χρημα και προσβαση στις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας.

Βεβαια αυτα γινεται πιο απλο αν εχεις δορυφορους οπως η CIA πχ που μπορουν και εκεινοι να κανουν Triangulate με τον ιδιο περιπου τροπο.

Με λιγα λογια ναι γινεται.

Γιατί γίνεται πιό απλό με δορυφόρους; Τι σχέση έχουν οι δορυφόροι με κινητά τηλέφωνα;

Δημοσ.
Εχεις ακουστα το Echelon ? Ψαξτο :)

Δεν είπα ότι δεν γίνεται. Είπα ότι δεν είναι πιο απλό. Και από ότι βλέπω, το Echelon χρησιμεύει για υποκλοπές, όχι για εντοπισμό.

Δημοσ.

@nick#18:

Επιδη για ταινιες λεμε γενικα...Paranormal Activity ας πουμε ειναι αληθεια οπως λενε?

Φυσικά όχι.

Δημοσ.

Κάθε κινητό στο gsm επικοινωνεί με πολλαπλές κυψέλες, αυτό γίνεται για να επιλέγει σαν ενεργή εκείνη που έχει το πιο ισχυρό σήμα αλλά και για να κάνει ομαλό handover όταν αλλάζει κυψέλη εν κινήσει.

Αυτό π.χ. το κάνει το google maps και υπολογίζει τη θέση σου με προσέγγιση χωρίς gps. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ξέρουν ανα πάσα στιγμή σε ποια περιοχή είσαι με βάση το πια κυψέλη είναι ενεργή - δεν γνωρίζουν όμως ακριβώς την θέση.

Δημοσ.
@nick#18:

Φυσικά όχι.

Αυτο λεω και εγω. Στο τελος τοσα που εχω διαβασει και εχω ακουσει απο φιλους που την εχουν δει θα το πιστευα στο τελος...

Δημοσ.

αν καποιος εχει gps χωρις να στελνει data(gsm) υπαρχει καποια εταιρια που να μπορει αφου ξερει ας πουμε mac διευθυνση να βρισκει το στιγμα σου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...