kiriak Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 "΄Οσο και αν ακούγεται παράλογο, είναι αλήθεια... Ανεμογεννήτριες έχουν τοποθετηθεί, σε λόφο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος στα Δερβενοχώρια. Από το προαύλιο της Μονής φαίνονται αρκετές, από τις συνολικά σαράντα ανεμογεννήτριες. Η Μονή δεν τις θέλει και έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στη Σκύρο έχουν μπλοκάρει μια άλλη επένδυση και μοιράζονται φυλλάδια που προειδοποιούν ότι «οι θεόρατοι ανεμόμυλοι θα μουγκρίζουν διαρκώς σκορπίζοντας ανεμοζάλη, τρέλα, σπάσιμο νεύρων, τρίξιμο των δοντιών, και ερωτική υποτονικότητα.... Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, υπάρχουν αντιδράσεις, αφού εκτός από την οπτική πλευρά του θέματος, επιρρεάζουν κατά πολύ και τα ζώα κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής! Συγκεκριμένα ο θόρυβος, ο άνεμος και ο τεράστιος όγκος φοβίζουν τα ζώα , τα οποία αδυνατούν να "ανταποκριθούν " στο κάλεσμα της φύσης... ' Οσο και αν ακούγεται υπερβολή...αποτελεί μέχρι και λόγο, για την μη κατασκευή τους, στους κατά καιρούς δικαστικούς αγώνες των εμπλεκομένων σε τέτοιες υποθέσεις..." http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=30989&catid=21
PCharon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Ο τίτλος λέει "oι ανεμογεννήτριες κάνουν κακό στο σεξ" και ξεκινώντας από κάτω διαβάζω κάτι για ιερή μονή που δεν τις θέλει και μοναχούς που διαμαρτύρονται. Έ, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ως λογική συνέπεια είναι πως οι μοναχοί δε μπορούν να κάνουν σεξ... εγώ φταίω; Τέλος πάντων, δυστυχώς είναι γνωστό πως οι ανεμογεννήτριες δεν είναι και τόσο "έκο" όσο διαφημίζονται, όσον αφορά στις επιδράσεις τους στα ζώα και τα πουλιά. Γι αυτό και σε κάποιες χώρες απ'όσο έχω δει έχουν αρχίσει και στήνουν τέτοιες φάρμες μέσα στη θάλασσα αντί για την ύπαιθρο, όπου είναι δυνατόν.
elvisjedi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 τι αλλο θα ακουσουμε σ'αυτη τη χωρα... ελεος! αντε ο παπας της μονης να καβαλησει τον γαϊδαρο του, να παρει το ακοντιο του και να ορμηξει να "σκοτωσει" τις διαβολικες ανεμογενητριες που του χαλαν τη θεα και δεν τις θελει.... μαλλον για τα ζωα που δεν μπορουν να κανουν σεξ εννοουν τους κατοικους που δεν τις θελουν...αλλα γουσταρουν να καινε ολημερις τα αιρκοντισιον τους... περα απο το κραξιμο παντως στη Σαμο που ειδα απο κοντα ανεμογενητριες δεν υπηρχε τιποτα απο τα παραπανω και το θεαμα ηταν τουλαχιστον εντυπωσιακο
chaplin1981 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 αχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαα οχι ρε φιλε δε γινονται αυτα.κοντεψα να πνιγω απο τον καπνο του τσιγαρου.απλα ROFL.
Lucretius Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Η μονή να πάει να .... Στον 19ο αιώνα λέγαν οτι τα τρένα θα έκαναν τις γυναίκες να αποβάλουν και οτι τα ποδήλατα προκαλούσαν στειρότητα. Χαίρομαι που αποδεικνύεται πλέον οτι έχουμε μείνει σε εκείνο το επίπεδο.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Χωρίς πλάκα παιδιά επειδή έχω επαφή με το αντικείμενο δε μπορείτε να φανταστείτε τι μαλακίες έχω ακούσει να προφασίζονται για να μη γίνει εγκατάσταση. Το τι "Θα χαλάσει η ομορφιά της ξεραΐλας του τοπίου", "Ραδιενέργεια", "Χημικά". Κι όλα αυτά ξεκινάνε από τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ συμφέροντα του εκάστοτε τόπου. Πάνε μερικοί επιτήδειοι και ξεσηκώνουν τα αμόρφωτα προβατοειδή με αποτέλεσμα να αποσύρονται επενδύσεις από τη χώρα. Εγώ λέω όμως το άλλο. Εφόσον δε σας αρέσει η ανανεώσιμη ενέργεια, να τοποθετήσουμε ένα εργοστάσιο με πυρηνικό αντιδραστήρα και τα απόβλητα να τα πετάμε εκεί. Αλλιώς μια λάμπα σε όλο το σπίτι (οικονομική των 5 watt) και ένα ψυγείο ντουλαπάκι.Ούτε τηλεόραση ούτε τίποτα. Δε μπορεί να θες να λειτουργείς, κλιματιστικά,15 τηλεοράσεις ανα σπίτι, να τα αφήνεις όλα στην αναμονή,2 pc να κατεβάζουν τα παιδιά το βράδυ κ να μη δέχεσαι έργα που θα δώσουν πνοή προφασιζόμενος ΜΑΛΑΚΙΕΣ! Πρέπει να ηχογραφήσω κάποια στιγμή συνέντευξη σε ραδιόφωνο της επαρχίας από άτομο που είναι κατά. Προσωπικά είναι τελείως κωμικό, σαν να ακούς "συζήτηση" στο ραδιόφωνο του Grand Theft Auto...
V for Vagelis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Τέλος πάντων, δυστυχώς είναι γνωστό πως οι ανεμογεννήτριες δεν είναι και τόσο "έκο" όσο διαφημίζονται, όσον αφορά στις επιδράσεις τους στα ζώα και τα πουλιά. Γι αυτό και σε κάποιες χώρες απ'όσο έχω δει έχουν αρχίσει και στήνουν τέτοιες φάρμες μέσα στη θάλασσα αντί για την ύπαιθρο, όπου είναι δυνατόν. Τα ψάρια στο πηγάδι κατούρησαν; Τα στήνουν στη θάλασσα κυρίως για τη μεγαλύτερη ένταση του ανέμου.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Τα ψάρια στο πηγάδι κατούρησαν; στη θάλασσα
Omar Tarif Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Στον 19ο αιώνα λέγαν οτι τα τρένα θα έκαναν τις γυναίκες να αποβάλουν και οτι τα ποδήλατα προκαλούσαν στειρότητα. Χαίρομαι που αποδεικνύεται πλέον οτι έχουμε μείνει σε εκείνο το επίπεδο. Ναι. Ο προστάτης κοπανιέται σε σέλες που δεν έχουν λούκι και βάλανε αναρτήσεις (πιά...) στα τραίνα...
paylidis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δηλαδή αυτά είναι καλύτερα; http://img138.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=p1080058c.jpg Είναι όλες από τον σταθμο ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιλήνης, οι δύο ένα πρωινό με όμορφο ουρανό (αν εξαιρέσεις την κιτρινίλα από το θείο που είχε το καύσιμο). Οι άλλες δύο είναι μετά από διακοπή ρεύματος... Είμαι και εγώ στο χώρο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω στο κομμάτι των ΑΠΕ και σας λέω οτι το μέλλον μας βασίζεται σε αυτές, είτε το θέλετε είτε όχι... Και η αειφόρος ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι τοπική, είναι πανελλαδική, πανευρωπαική παγκόσμια, όπως και τα προβλήματα που προκύπτουν από την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Για να μην πώ για την ενεργειακή μας εξάρτηση από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και τις οικονομικόκοινωνικές συνέπειες που αυτή έχει. Αλήθεια, έχετε ψαχτεί ποτε να δείτε το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας...; Ψάξτε λίγο αν θέλετε (π.χ. στη eurostat) και αν δε βαριέστε κάντε και μια συγκριση με αυτό της δανίας. Θα μεινετε λακαμαδες...
De@th L0rd Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δηλαδή αυτά είναι καλύτερα; http://img138.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=p1080058c.jpg Είναι όλες από τον σταθμο ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιλήνης, οι δύο ένα πρωινό με όμορφο ουρανό (αν εξαιρέσεις την κιτρινίλα από το θείο που είχε το καύσιμο). Οι άλλες δύο είναι μετά από διακοπή ρεύματος... Είμαι και εγώ στο χώρο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω στο κομμάτι των ΑΠΕ και σας λέω οτι το μέλλον μας βασίζεται σε αυτές, είτε το θέλετε είτε όχι... Και η αειφόρος ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι τοπική, είναι πανελλαδική, πανευρωπαική παγκόσμια, όπως και τα προβλήματα που προκύπτουν από την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Για να μην πώ για την ενεργειακή μας εξάρτηση από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και τις οικονομικόκοινωνικές συνέπειες που αυτή έχει. Αλήθεια, έχετε ψαχτεί ποτε να δείτε το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας...; Ψάξτε λίγο αν θέλετε (π.χ. στη eurostat) και αν δε βαριέστε κάντε και μια συγκριση με αυτό της δανίας. Θα μεινετε λακαμαδες... . Αν η Δανία με τις εγκαταστάσεις που έχει βρισκόταν στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας θα είχε τουλάχιστον διπλάσια παραγωγή ενέργειας από ηλιακή κ αιολική ενέργεια. Όσο για τις εικόνες, φαντάζομαι και τη μυρωδιά.... Ότι πρέπει για έξαρση αλλεργιών και διάφορα προβλήματα στο αναπνευστικό...
cb_papi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Εμένα γιατί οι ανεμογεννήτριες δεν μου φαίνονται άσχημες στην εμφάνιση; Ντάξει δεν είναι τίποτα τρομερό. Και μένα στο σπίτι μου ένα παράθυρο δείχνει προς το βουνό με ανεμογεννήτριες και μπορεί να κάτσω να τις χαζέψω κανά τρίλεπτο. Ίσα ίσα που αναρωτιέσαι πως καταφέρνουν να μετατρέψουν τη κίνηση σε ρεύμα. Όσο για τον θόρυβο, ο γύφτος που περνάει με το ντατσουν και λαϊκά στο τέρμα δεν είναι καλύτερος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.