tecni.art Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Καλημέρα, έχω πολλές ερωτήσεις, και θα ήθελα απλά να κάνουμε μία συζήτηση πάνω στο θέμα γιατί ψάχνω εδώ και μήνες και δεν βγάζω άκρη. 1)Τα ιδιοτικά ιέκ τι αναγνωρισιμότητα έχουν (ποιές οι διαφορές τους με τα κρατικά; ) 2)Άν τελειώσω σε κάποιο ιές πού μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου; (μπορώ σε κάποιο κολέγιο; ) 3)Μπορώ να πάω κατευθείαν σε κολέγιο χωρίς πανελλήνιες με απολυτήριο λυκείου; (τι αναγνωρισιμότητα έχουν αυτά; ) p.s: η ηδικότητα που σκέφτομαι είναι "Τεχνικός Τεχνολογίας Ίντερνετ" σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων, ο σκοπός του πόστ είναι να πάρω ιδέες, και να γίνει κάποια συζήτηση. ---------- Post added at 11:36 ---------- Previous post was at 11:08 ---------- κανείς;
snik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Την ιδια ακριβως ειδικοτητα εχω τελειωσει εγω απο δημοσιο ιεκ πριν ενα χρονο. Μονο για το 1 μπορω να σου απαντησω και εχω να πω οτι διαφορες στην αναγνωρισιμοτητα στα ιδιωτικα δεν νομιζω να υπαρχουν απλα μερικα ιδιωτικα απο οσο εχω ακουσει σε προωθουν σε εταιριες μετα. Απο αυτην την ειδικοτητα με τι θες να ασχοληθεις; Σε ενδιαφερουν τα δυκτια; Προγραμματισμος; Η κατασκευη ιστοσελιδων;
antreaslam Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 φίλε μου, αν θέλεις να δουλέψεις και να αναγνωριστείς στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να τελειώσεις και το λύκειο, και να διορθώσεις την ορθογραφία σου! Στον τομέα μου (οικονομικά), τα ιεκ ειναι σα να μην υπάρχουν (τουλάχιστον σε πολυ-εθνικές εταιρείες). από την αλλη, δε μπορεί κανείς να σου πει γενικά "εχουν αξία" ή "δεν έχουν αξία", καθώς, ο Χ βρήκε δουλειά με 2χλδ με αυτό το "πτυχίο" και ο Ψ με πτυχίο πανεπιστημίου βρήκε με 800ευρω....
tecni.art Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 @antreaslam, δέν μίλησα για τον τομέα, σου, και δεν ρώτησα αν είναι καλύτερο το πανεπηστήμιο απο το ιέκ, ρώτησα ποιό ιέκ είναι καλλύτερο,δεν ξέρω άν κατάλαβες την διαφορά έχω τελειώσει το λύκειο όσο για την ορθογραφία, αν έκανα ένα λάθος who cares? έλεος. @snik κατασκευή ιστοσελίδων,(ο προγραμματισμός σαν γενική έννοια συμπεριλαμβάνεται στην κατασκευή), ξέρω γλώσσες προγραμματισμού για Desktop, python και bash (gnu/linux shell) αλλά θέλω να μάθω php και τα διάφορα άλλα της.
antreaslam Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 [off topic]για την ορθογραφία πάντως των υφισταμενων μου, I DO care. Και αν ήταν ένα λάθος, δε θα ελεγα κάτι,αλλά σε 2 μικρα ποστ, ειναι 4 στο συνολο[/off topic]! ρωτησες αν εχουν Αναγνωρισιμότητα τα ιεκ (μελλοντικά κολλέγια): απάντησα, ότι στο δικό μου κλάδο, δεν έχουν καμία! Επίσης, δε σου συνέκρινα ιεκ με πανεπιστήμια (αν ειναι δυνατόν άλλωστε), απλά σου είπα, ότι δε μπορεί να συγκρίνεις βασιζόμενος σε εμπειρίες άλλου, γιατί οι μισοί έχουν ένα γνωστό σαν αυτόν που περιέγραψα με τα 2χλδ που εχει τελειώσει ιεκ, και οι αλλοι μισοί έχουν ένα γνωστό του πανεπιστημίου που παίρνει 800ευρω! Σου εξηγώ λοιπόν, ότι σε τελική ανάγνωση, αυτό που μετράει, δεν είναι ΜΟΝΟ το χαρτί (που ετσι και αλλιώς, μεταξύ ΙΙΕΚ, μικρές διαφορές υπάρχουν), αλλά το backround γνώσεων και το πόσο άξιος είναι κανείς στη δουλειά του! Οπότε, συγκριτικά τεστ, είναι λιγουλάκι άκυρα κατ εμε!
ikaruga24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Για εμενα θα ειναι χαζος καποιος να παει σε καποιο ΙΕΚ μονο και μονο για να ειναι μονιμος υπαλληλος καπου. ΙΕΚ πας με τον σκοπο οτι καποια στιγμη θα κανεις δικη σου επιχειρηση στο επαγγελμα της επιλογης σου και δεν θα εισαι λακες καποιου (περα απο αυτο που χρειαζεσαι για την εμπειρια και γενικα διαφορες γνωριμιες/ πελατες και δημοσιες σχεσεις). Τα χαρτακι που εχεις στα χερια σου μετραει λιγο μιας και ο στοχος ειναι να ξερεις τη δουλεια. Αν την ξερεις και τους κανεις θα σε παρουν (μεχρι να απολυθεις ή να αποφασισεις να φυγεις μονος σου) και συνηθως δεν συμπεριλαμβανεται στο μισθο σου τα οποια χαρτια εχεις στα χερια σου. Μην σε νοιαζει λοιπον ιδιαιτερα αν εχει "δυναμη" το χαρτι σου ή οχι. Να σε νοιαζει να μαθεις τη δουλεια και να μαθεις να συμπεριφερεσαι ετσι ωστε να αποκτησεις το καταλληλο προσωπικο πελατολογιο. Απο εκει και μετα θα ερθουν σιγα σιγα ολα μονα τους.
snik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 tecni.art ωραια επειδη και εγω ασχολουμε με την κατασκευη ιστοσελιδων απο οταν τελειωσα θα μπορω να σε κατατοπισω καλυτερα. Φανταζομαι το προγραμμα σπουδων το εχεις δει οποτε η σχολη περιλαμβανει δικτυα, προγραμματισμο (java, pascal) και μερικα πραγματα για την κατασκευη ιστοσελιδων. Οσο καιρο πηγαινα στο ΙΕΚ εκτος απο ενα μικρο εναυσμα για να ξεκινησω να ψαχνομαι δεν πηρα και κατι αλλο. Για να γινω πιο κατανοητος php εμεις δεν καναμε, css το ιδιο, δεν μαθαμε καν σχεδιασμο με tables (το μονο που καναμε ηταν με κατι frames). Γενικα τα μαθηματα ειναι πολυ πισω και οταν βγεις αν δεν εχεις ψαχτει μονος σου δεν προκειτε να καταφερεις να δουλεψεις καπου. Ολα αυτα ειναι για τα δημοσια ιεκ, για τα ιδιοτικα δεν ξερω αλλα φανταζομαι θα ισχυει το ιδιο. Με λιγα λογια αν θες να εχεις ενα απλο χαρτι για να λες οτι σπουδασες κατι και για να διευρινεις τις γνωριμιες σου (μερικοι καθηγητες μπορουν να σε σπρωξουν σε δουλειες αν αξιζεις) τοτε πηγαινε αλλα ολο αυτον τον καιρο να ξερεις οτι δεν θα σου προσφερει κατι το ιδιαιτερο σε γνωσεις και παραληλα θα πρεπει να διαβαζεις μονος σου απο διαφορα sites και tutorial για το κατι παραπανω. Αυτα απο εμενα οτι αλλο θες εδω ειμαστε!
alan2 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Αν πας σε ΙΕΚ ,μπορείς να δωσεις εξετάσεις πιστοποίησης στον OEEK, για να εχεις βεβαίωση μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτησης, αν και ειναι μονο για το δημόσιο.
tecni.art Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 ωραία μάλλον το αποφάσησα να πάω ιδιοτικό στην αθήνα, το θέμα τώρα είναι να βρώ σε ποιό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.