Προς το περιεχόμενο

Aπονευρωση δοντιου

htps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Αν δεν είναι σαδιστής ο οδοντίατρος σε όλα κάνει ένεση. Και στο σφράγισμα και στην απονεύρωση.

Μην ορκιζεσαι :lol::lol::lol: Αν και παιζει το πρωτο part :lol:

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν δεν είναι σαδιστής ο οδοντίατρος σε όλα κάνει ένεση. Και στο σφράγισμα και στην απονεύρωση.

Ένεση θα κάνει. Ξέρει να την κάνει? Μια φορά είχε καταφέρει ένας και να μου χτυπήσει τα νεύρα του προσώπου, είχα χάσει εντελώς τη μία πλευρά, λες και είχα πάθει εγκεφαλικό ήμουν. Και τα δυο σφραγίσματα τα ένιωσα με κάθε λεπτομέρεια...

stormrain λέγε τι ξέρεις!!! :-D

• Moderators
Δημοσ.
Ένεση θα κάνει. Ξέρει να την κάνει? Μια φορά είχε καταφέρει ένας και να μου χτυπήσει τα νεύρα του προσώπου, είχα χάσει εντελώς τη μία πλευρά, λες και είχα πάθει εγκεφαλικό ήμουν. Και τα δυο σφραγίσματα τα ένιωσα με κάθε λεπτομέρεια...

stormrain λέγε τι ξέρεις!!! :-D

Ή πως οντως δεν ειναι απαραιτητο να σου κανουν ενεση, ή που ο αδερφος μου παιρνει εκδικηση σε καθε σφραγισμα :lol::lol:

Παντως ενω γενικα δεν εχω θεμα με τις ενεσεις, μονο που φανταζομαι να μου την χτυπανε στο ουλο τρελαινομαι, προτιμω χωρις.

Δημοσ.

Εγώ στον τελευταίο που πήγα δεν ένιωσα τίποτα. Αφού να φανταστείτε μου έβαλε πρώτα αυτή την αλοιφή που μουδιάζει το ούλο, για να μην νιώσω ούτε την ένεση!

Δημοσ.

Eχω μπει πλεον στο δευτερο κρισιμο 24ωρο χωρις τον παραμικρο πονο.Ο οδοντιατρος μου ειπε οτι στο 99% των περιπτωσεων που τελικα το δοντι χρειαζοταν απονευρωση μιας κ μενα οριακα δεν ειχε πειραχτει το νευρο οπως φανηκε στην ακτινογραφια θα εχει εκδηλωθει αφορητος πονος ο οποιος δεν περναει με κανενα παυσιπονο μετα το ερμητικο σφραγισμα του δοντιου το πολυ μεσα σε 3 24ωρα αν κ στην συντριπτικη πλειοψηφια ο πονος αρχιζει με το που περναει το μουδιασμα απο την ενεση μετα το σφραγισμα.Μιλησα μαζι του το απογευμα κ μου λεει πλεον ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν χρειαζοταν απονευρωση.Τυπικα περιμενουμε ενα ακομα 24ωρο για να ειμαστε σιγουροι...

Ηθικο διδαγμα...Υπαρχουν οδοντιατροι ευσυνηδητοι κ αγιογδυτες!!!

Δημοσ.

Εγω το σφραγισμα που εχω το εκανα χωρις ενεση! Μιλαμε για πονο οχι αστεια. Απ αυτο μου χε μεινει τραυμα και ετρεμα να παω σε οδοντιατρο

τωρα πηγα σε μια καινουργια, μου ειπε οτι μετα απο τοσα χρονια χρειαζομαι παλι, αλλα κανει μονο με ενεση. Και δε θα ποναει καθολου λεει.

Επισης ενας φρονιμητης ισως χρειαστει απονευρωση και..εξαγωγη :(

Δημοσ.
Εγω το σφραγισμα που εχω το εκανα χωρις ενεση! Μιλαμε για πονο οχι αστεια. Απ αυτο μου χε μεινει τραυμα και ετρεμα να παω σε οδοντιατρο

τωρα πηγα σε μια καινουργια, μου ειπε οτι μετα απο τοσα χρονια χρειαζομαι παλι, αλλα κανει μονο με ενεση. Και δε θα ποναει καθολου λεει.

Επισης ενας φρονιμητης ισως χρειαστει απονευρωση και..εξαγωγη :(

Εξαγωγη κατευθειαν.Δεν υπαρχει κανενας νορμαλ οδοντιατρος που να σου κρατησει φρονιμητη διοτι αφενος ειναι αχρηστα δοντια που ουτε καν τα χρειαζομαστε κ δευτερον ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα χαλασουν.Εαν σε βαλει σε διαδικασια απονευρωσης σημαινει οτι λεφτα θελει να σου φαει.Εγω τους εχω βγαλει ολους at one go προληπτικα στην Αγγλια!!3 ωρες μου εκαναν εξαγωγες στο νοσοκομειο κ φυσικα απολυτως δωρεαν λογο NHS... εφευγε ο ενας μετα τον αλλον,ειχε πλακα!!

---------- Προσθήκη στις 00:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:07 ----------

Το σφράγισμα χρειάζεται ένεση? Από πότε?

Απο παντα.Αυτη ειναι πλεον η ενδεδειγμενη πρακτικη προληπτικα για την αποφυγη του πονου.Τhis has gained momentum by now in modern dentistry

Δημοσ.

Μωρε εγω φοβαμαι το μετα της εξαγωγης.. πρηξιμο, πονος. Θυμαμαι οταν ειχε κανει μια κοπελα στο σχολειο, ηταν καταπρησμενη κι ουτε να μιλησει καλα καλα:fear:

Δημοσ.
Μωρε εγω φοβαμαι το μετα της εξαγωγης.. πρηξιμο, πονος. Θυμαμαι οταν ειχε κανει μια κοπελα στο σχολειο, ηταν καταπρησμενη κι ουτε να μιλησει καλα καλα:fear:

Σου λεω εγω εκανα 4 εξαγωγες μεσα σε 3 ωρες κ μετα απο δυο μερες ημουν τζιτζι.Προληπτικα αντιβιωση για μια βδομαδα κ πλυσεις με αλατονερο για 3 μερες.Ελαχιστο εως καθολου πρηξιμο κ πονος μηδεν με το που εφυγε η επιδραση της αναισθησιας.Φυσικα ειναι απο ανθρωπο σε ανθρωπο κ εαν σκεφτεις οτι οντως η καθε εξαγωγη ειναι επεμβαση μικρης κλιμακας για το ανθρωπινο σωμα τοτε σιγουρα χρειαζεται ενας μικρος χρονος προσαρμογης.Απο το να παθεις επιπλοκη απο φρονιμητη ομως που μπορει να ειναι πολυ σοβαρη κ να πονας για καιρο καλυτερα να τους βγαζεις με την πρωτη ευκαιρια,εγω ειχα παει για ενα τυπικο τσεκ απ στον οδοντιατρο μου κ μου βρηκε ψιλοαθωα τερηδονισματα κ στους 4 φρονιμητες κ μου λεει let's kill em all :) προληπτικα κ με εστειλε στο νοσοκομειο για τις επεμβασεις μιας κ ηταν αρκετες εξαγωγες κ για καθε ενδεχομενο επρεπε να γινουν στο νοσοκομειο

Δημοσ.

^^ Εγω τον εβγαλα (εγκλειστος) πριν λιγες μερες.Πρωτη μερα μετα την επεμβαση και για 7 ωρες περιπου πονος απιστευτος.Και οταν λεω απιστευτος ειναι με ολη την σημασια της λεξεως.Να θελεις να χτυπιεσαι κατω.Σιγα σιγα υποχωρησε.Παυσιπονα για 2 μερες, σχετικο πρηξιμο (οχι πολυ, νορμαλ), αντιβιωση 5η μερα τωρα, ο πονος δεν εχει φυγει εντελως αλλα σαφως φαινεται να καλυτερευω.Ηδη 4 κιλα χαμενα διοτι ειναι αδυνατο να μασησω κανονικα ακομη.

Δημοσ.
^^ Εγω τον εβγαλα (εγκλειστος) πριν λιγες μερες.Πρωτη μερα μετα την επεμβαση και για 7 ωρες περιπου πονος απιστευτος.Και οταν λεω απιστευτος ειναι με ολη την σημασια της λεξεως.Να θελεις να χτυπιεσαι κατω.Σιγα σιγα υποχωρησε.Παυσιπονα για 2 μερες, σχετικο πρηξιμο (οχι πολυ, νορμαλ), αντιβιωση 5η μερα τωρα, ο πονος δεν εχει φυγει εντελως αλλα σαφως φαινεται να καλυτερευω.Ηδη 4 κιλα χαμενα διοτι ειναι αδυνατο να μασησω κανονικα ακομη.

Φαντασου ποσο διαφορα εχει απο ανθρωπο σε ανθρωπο!!!Πονο παντως εγω δεν ειχα καθολου!!κ μιλαμε ηταν 4 εξαγωγες κ να φανταστεις οτι στον εναν επρεπε να μου κοψει το ουλο λιγο για να πιασει καλα τον φρονημιτη....Παντως κ εγω εχασα 3 κιλα τουλαχιστον διοτι ετρωγα κατι ζελεδες κ υγρα μεχρι να μασησω νορμαλ.Αλλα σκεφτηκα καλυτερα να τα περασω ολα μαζι μια φορα απο τα να τα περασω 4 ξεχωριστες φορες σε διαφορετικες περιοδους της ζωης μου κ ετσι πηγα κ τους ξεφορτωθηκα ολους μιας κ εξω

Δημοσ.
Απο παντα.Αυτη ειναι πλεον η ενδεδειγμενη πρακτικη προληπτικα για την αποφυγη του πονου.Τhis has gained momentum by now in modern dentistry

Χμ μάλλον θυμάμαι λάθος τότε τι να πω :-(

Δημοσ.

Σιγουρα ειναι στον ανθρωπο

γιατι εγω πχ οταν εβγαλα τον θυρεοειδη ουτε ενα ντεπον δε πηρα ενω αλλοι πονανε αρκετα

τι να πω ευχομαι και τωρα αν γινει να χει την ιδια καταληξη:P

παντως κι εγω που το σκεφτομαι η απονευρωση δε συμφερει. Δηλ τι να το κανω το δοντι αφου θα μπω που θα μπω σε φασαριες, να το χω να το βλεπω;

Μια εξαγωγη αν δεν ειναι δυσκολη περιπτωση, ποση ωρα κραταει περιπου;;

Μοθ χει πει οτι καλο ειναι να βγαλω κ ακτινα πρωτα να το δουμε λεει πως ειναι

Δημοσ.
Σιγουρα ειναι στον ανθρωπο

γιατι εγω πχ οταν εβγαλα τον θυρεοειδη ουτε ενα ντεπον δε πηρα ενω αλλοι πονανε αρκετα

τι να πω ευχομαι και τωρα αν γινει να χει την ιδια καταληξη:P

παντως κι εγω που το σκεφτομαι η απονευρωση δε συμφερει. Δηλ τι να το κανω το δοντι αφου θα μπω που θα μπω σε φασαριες, να το χω να το βλεπω;

Μια εξαγωγη αν δεν ειναι δυσκολη περιπτωση, ποση ωρα κραταει περιπου;;

Μοθ χει πει οτι καλο ειναι να βγαλω κ ακτινα πρωτα να το δουμε λεει πως ειναι

Σιγα η εξαγωγη ειναι της πλακας τις περισσοτερες φορες.Εμενα τον δευτερο φρονιμητη θυμαμαι μου τον εβγαλε σχεδον σε χρονο ρεκορ.5λεπτα να ηταν?Το πολυ!και ολοι οι υπολοιποι το πολυ να πηραν 10λεπτο.

Ασε που αλλο το κοστος της απονευρωσης κ αλλο το κοστος μιας εξαγωγης που για την εξαγωγη στην κανει μεσα σε λιγα λεπτα με μια επισκεψη.Ποσο να παιρνουν για την εξαγωγη οι φτηνοι?Κανα 50αρικο το πολυ?Τοσο δεν νομιζω να ειναι παραπανω,απλα εγω τα εκανα ολα δωρεαν λογο NHS...ειδικα για αχρηστα δοντια τερμα πισω που δεν φαινονται κιολας καθολου αισθητικα τοτε η εξαγωγη ειναι η πρωτη κ καλυτερη επιλογη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...