Προς το περιεχόμενο

Γενική ερώτηση περί ενασχόλησης με τον προγραμματισμό...

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμένωντας μια πιθανή απάντηση σε ερώτησή μου στο section του προγραμματισμού, έκανα ένα scrolling σε διάφορα θέματα, και είδα ότι όλα αφορούν ερωτήσεις για εργασίες,πανεπηστιμιακές ασκήσεις κτλπ... Και αναρωτιέμαι ρε παιδιά, δεν υπάρχει κανείς εδώ μέσα που ασχολείται με το προγραμματισμό γιατί του αρέσει, ή έστω γιατί θέλει να φτιάξει κάτι που του χρειάζεται/τον ψυχαγωγεί/χρειάζεται ως πρόγραμμα σε κάποιους άλλους? Να δημιουργήσει τέσπα ένα ολοκληρωμένο λογισμικό που πρακτικά ...κάνει κάτι...

Δεν μπορώ δυστηχώς να βοηθήσω στα περισσότερα θέματα εδώ μέσα καθότι ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά με τον προγραμματισμό, και δεν έχω ιδέα από C. Σε όλα αυτά τα χρόνια που είμαι μέλος στον ινσόμνια όμως, όποτε και αν τσεκάρω την ενότητα "Προγραμματισμός", παίρνω την ίδια εικόνα, πολύ σπάνια πέτυχα θέματα από ομάδες ή μεμονομένα άτομα που "φτιάχναν" κάτι, είχαν ένα project τέλος πάντων... Βαρέθηκα να ακούω για πίνακες και ταξινομήσεις... Όσοι ασχολήστε είτε ερασιτεχνηκά, είτε λόγω σπουδών, είτε επαγγελματικά, δεν είχατε ποτέ το όνειρο/διάθεση να φτιάξετε "κάτι", που θα είναι δικό σας και θα έχει πρακτική αξία? Δεν ξέρω, εμένα πάντως αυτή η ιδέα με εξιτάρει, και ακόμη και αν είμαι αυτοδίδακτος το παλεύω, ενώ ζηλεύω παράλληλα τις γνώσεις πολλών εδώ μέσα, που βλέπω να πηγαίνουν χαμένες σε άχρηστα, κονσολοπρογράμματα...

Υ.Γ. No Offence... Απλά μερικές σκέψεις...

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταρχήν τα κονσολοπρογράμματα δεν είναι καθόλου άχρηστα.

Πιστεύω το πιο σημαντικό είναι ότι από ένα σημείο και μετά μπορείς και βρίσκεις μόνος σου αυτό που ψάχνεις ή οι απορίες σου γίνονται τόσο εξειδικευμένες που σε αναγκάζουν να κοιτάξεις και σε πιο εξειδικευμένα forum.

Όσον αφορά τα "fun projects" συνήθως στην δουλειά τα deadlines σε κουράζουν και δεν είναι τόσο εύκολο μόλις τελειώσεις να συνεχίσεις να έχεις διάθεση να κάθεσαι στο pc.

Τέλος για εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά είναι πολύ πιο εύκολο να ρωτήσουμε τον διπλανό μας στην δουλειά.

Δημοσ.

Για σοβαρά θέματα απευθύνσου σε φόρουμ που αφορούν το developing. Εδώ πέρα υπάρχουν συνήθως 2 είδη ποστ, ή φοιτητών που βαριούνται να κάτσουν να λύσουν τις ασκήσεις τους μόνοι, ή παιδάκια που επειδή κάποιοι τους είπαν ότι για να γίνουν χάκερ πρέπει να μάθουν προγραμματισμό προσπαθούν να το επιτύχουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο (ρωτώντας για ότι @@ τους κατέβει και παίρνοντας απαντήσεις από τον κάθε άσχετο).

Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε αυτό.

Εγω, αν και τις περισσότερες φορές έχω ρωτήσει γιατί εχω κολλήσει σε κάποια εργασία(όχι επειδή βαριέμαι να την λύσω οπως αρκετοί) γενικά μ'αρέσει ο προγραμματισμός και ασχολούμαι και με projects δικά μου(αν και αυτό το εξάμηνο λογω εργασιών ψιλοακυρώθηκαν :P).

Γενικά μ'αρέσει να βρήσκω μόνος μου την λύση σε κάποιο πρόβλημα, και όχι να μου την δώσει ετοιμη κάποιος, και αυτός ειναι ο βασικός λόγος που δεν ρωτάω συχνά για δικά μου projects.

Οταν εχεις καποια εργασία απο την άλλη, και πρέπει να την τελειώσεις σε μία ή δύο εβδομάδες, τότε δεν σε πέρνει να κολλήσεις σε κάποιο σημείο.

Αυτο τον καιρό προσπαθώ να φτιάξω ενα tertis σε C#... Εχω ενα θεμα σε collisions κατα την περιστροφή των κομματιών αλλα που θα παει θα το λύσω.

Δημοσ.

@Alchemist`

Περιμένωντας μια πιθανή απάντηση σε ερώτησή μου στο section του προγραμματισμού, έκανα ένα scrolling σε διάφορα θέματα, και είδα ότι όλα αφορούν ερωτήσεις για εργασίες,πανεπηστιμιακές ασκήσεις κτλπ... Και αναρωτιέμαι ρε παιδιά, δεν υπάρχει κανείς εδώ μέσα που ασχολείται με το προγραμματισμό γιατί του αρέσει, ή έστω γιατί θέλει να φτιάξει κάτι που του χρειάζεται/τον ψυχαγωγεί/χρειάζεται ως πρόγραμμα σε κάποιους άλλους? Να δημιουργήσει τέσπα ένα ολοκληρωμένο λογισμικό που πρακτικά ...κάνει κάτι...

o gtroza:mrgreen:

.

Δημοσ.
Για σοβαρά θέματα απευθύνσου σε φόρουμ που αφορούν το developing. Εδώ πέρα υπάρχουν συνήθως 2 είδη ποστ, ή φοιτητών που βαριούνται να κάτσουν να λύσουν τις ασκήσεις τους μόνοι, ή παιδάκια που επειδή κάποιοι τους είπαν ότι για να γίνουν χάκερ πρέπει να μάθουν προγραμματισμό προσπαθούν να το επιτύχουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο (ρωτώντας για ότι @@ τους κατέβει και παίρνοντας απαντήσεις από τον κάθε άσχετο).

Διαφωνώ κάθετα με αυτό σου το ποστ. Στο insomnia γράφουν άτομα που έχουν μεγάλα projects στην πλάτη τους σε επίπεδο προγραμματισμού, και γνωρίζουν να προγραμματίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Αναφέρω 2-3 επιγραμματικά, χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιους άλλους, απλά αυτοί μου έρχονται τώρα στο μυαλό (μόλις ξύπνησα κιόλας)

1.Directx

2.dop

3.apoikos

4.nske

5.gtroza

είναι κι άλλοι, αλλά με τους συγκεκριμένους έχω μια ιδιαίτερη σχέση (τραβάνε γερό κουπί όταν προλαβαίνουν, λογω φόρτου, να βοηθήσουν)

Δημοσ.
ή παιδάκια που επειδή κάποιοι τους είπαν ότι για να γίνουν χάκερ πρέπει να μάθουν προγραμματισμό .

Έτσι ξεκίνησα και εγώ όταν ήμουν πιτσιρίκι, βέβαια δεν έκανα ερωτήσεις- κατέβασα βιβλία, διάβασα, έμαθα, έχασα το ενδιαφέρον μου για το hacking αλλά όχι για τον προγραμματισμό. Σημασία κατά την γνώμη μου δεν έχει η αφορμή που σε κάνει να ξεκινάς κάτι, αλλα το πώς θα προχωρίσεις. Απλά τα πιτσιρίκια του σήμερα έχουν ξεφύγει και νομίζουν ότι μπορείς να χακέψεις αν γράψεις σε basic hack pc_ypourgiu_aminas()

Δημοσ.
Το ενδεχόμενο για εφήβους που θέλουν να μάθουν προγραμματισμό το έχεις σκεφτεί?
Δημοσ.

Η άποψη του epersidi είναι απολύτως σωστή.

Εγώ ασχολούμαι ερασιτεχνικά.

Έχω όμως δυο φίλους μηχανικούς που αναπτύσσουν σοβαρό λογισμικό, με κατεύθυνση στη κυρίως στις αριθμητικές μεθόδους και στα γραφικά.

Όταν τους ρώτησα "γιατί δεν γράφεσται στο insomnia ;" μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει λόγος διότι δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτε

και ότι "κάποιος σαν εμάς (αυτούς) που γράφει προγράμματα BEM και FEM για βιομηχανική χρήση δεν έχει καμιά σχέση στη γνωστική κατάρτιση

και στα ενδιαφέροντα με τα μέλη τέτοιων forums".

Απάντηση ελιτίστικης νοοτροπίας αλλά είναι σωστή και συμφωνώ.

Και αποδείξεις υπάρχουν πολλές. Από το καθαευατό περιεχόμενο των ερωτήσεων που γίνονται (κυρίως απλοϊκό και βοήθεια σε ασκήσεις)

μέχρι τον τρόπο γραφής (συστηματικές ανορθογραφίες και κακό συντακτικό) και το ύφος/συμπεριφορά των μελών.

Πώς περιμένεις άνθρωποι με κατάρτιση και γνώσεις να ασχοληθούν μαζί μας ;

Μόνον άνθρωποι αναλόγου επιπέδου, δηλ. μαθητές/φοιτητές και μικροερασιτέχνες...

Δημοσ.

Καλησπερα

Τωρα τελευταια λογω εξεταστικης βλεπω πολλα θεματα σχετικα με καποιες εργασιες απο καποιο Πανεπιστημιο η ΤΕΙ ειναι αληθεια ..

Φιλε V.I.Smirnov σκεφτηκαν οι φιλοι σου ποτε οτι αν γραφοντουσαν εδω ισως βοηθουσαν καποιους ?

Μαλλον ξεχασαν απο που ξεκινησανε και οτι και αυτοι περασανε απο αυτο το επιπεδο μεχρι να φτασουν να αναπτυσον σοβαρο λογισμικο .

Φαινεται λιγο Σνομπ.Ισως Ιδεα μου ...........................

Οπως ειπε ο poscaman υπαρχουν μελη εδω τα οποια γραφουν μεγαλα project αλλα παρολο αυτο σπαταλουν τον χρονο τους με το να δωσουν οδηγιες για καποια απορια σε καποιον αρχαριο ο οποιος ξεκιναει τωρα και εχει πελαγωσει ...

Φιλε epersidi νομιζω οτι απ ολων εχει περασει η σκεψη οτι για να γινει Χακερας πρπει να μαθει προγραμματισμο αλλα τις περισσοτερες φορες τους κερδιζει το coding κομματι .

Υπαρχουν ατομα εδω που το μονο που τους ενδιαφερει να ανεβασουν τον αριθμο των απαντησεων .Και αν διαβασεις τις απαντησεις τους θα δεις οτι δεν εχουν Ουσια

ειναι Ειρωνικες .Αλλα οπως ειπα παραπανω ξεχασαν οτι περασαν και αυτοι απο το ιδιο σταδιο .

Πιστευω οτι αυτοι που γνωριζουν κατι παραπανω ειναι καλο να προσφερουν στο Forum.

Καλο απογευμα

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως θα ήταν το ιδανικότερο να είχε κάποιον το insomnia που να ασχολούνταν με τις απορίες των αρχάριων.

Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί αλλά και θα ικανοποιούνταν αυτός που έκανε την ερώτηση και οι "σοβαροί" προγραμματιστές θα είχαν χρόνο να ασχοληθούνε με τα projects που τυχών θέλουν να φτιάξουν.

Δημοσ.

Φιλε V.I.Smirnov σκεφτηκαν οι φιλοι σου ποτε οτι αν γραφοντουσαν εδω ισως βοηθουσαν καποιους ?

Μαλλον ξεχασαν απο που ξεκινησανε και οτι και αυτοι περασανε απο αυτο το επιπεδο μεχρι να φτασουν να αναπτυσουν σοβαρο λογισμικο .

Φαινεται λιγο Σνομπ.Ισως Ιδεα μου ...........................

Καθόλου ιδέα σου. Αφού κι εγώ έγραψα ξεκάθαρα ότι έχουν ελιτίστικη νοοτροπία.

Αλλά με δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό και phD ή με phD και δυο μεταπτυχιακά μάλλον δικαιολογούνται.

Και όσο για το από που ξεκίνησαν και από τι πέρασαν, δεν βοηθήθηκαν ποτέ στις αναζητήσεις τους από forums

(εξάλλου πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν πολλά) αλλά μελετώντας σε βιβλιοθήκες και κυρίως μαθηματικά.

Γι αυτό και απαξιώνουν forums όπως δικό μας.

Και για να μιλήσω προσωπικά, κι εγώ ελάχιστα έχω βοηθηθεί από forums αλλά μου αρέσει να βοηθάω ότι και όσο ξέρω.

Ίσως διότι δεν είμαι σε τέτοιο γνωστικό επίπεδο και δεν έχω αναπτύξει μεγαλομανία (προς το παρόν...)

Υπαρχουν ατομα εδω που το μονο που τους ενδιαφερει να ανεβασουν τον αριθμό των απαντησεων .

Και αν διαβασεις τις απαντησεις τους θα δεις οτι δεν εχουν ουσια, ειναι ειρωνικες .Αλλα οπως ειπα παραπανω ξεχασαν οτι περασαν και αυτοι απο το ιδιο σταδιο .

Αυτοί είναι απαράδεκτοι και πρέπει απλώς να τους αγνοούμε.

Και σιγά τις γνώσεις που έχουν. Μέσος όρος είναι.

Απλώς είναι μονόφθαλμοι που κάνουν κάνουν το μάγκα στους τυφλούς.

Κανένας που πραγματικά έχει υψηλή γνωστική στάθμη δεν ειρωνεύεται.

Πχ. οι δυο φίλοι μου που ανέφερα παραπάνω, απαξιούν να ασχοληθούν με "θέματα χαμηλότερα από τη στάθμη τους" αλλά δεν υποτιμούν ποτέ κανέναν.

Δεν έχουν λόγο να το κάνουν. Φαντάσου έναν ακαδημαϊκό καθηγητή που διδάσκει πχ. διαφορική γεωμετρία.

Δεν ασχολείται με τη γεωμετρία του γυμνασίου, δεν θα πάει ποτέ σε γυμνάσιο να διδάξει αλλά δεν υποτιμά τον καθηγητή του γυμνασίου που την κάνει.

H μεγαλομανία μπορεί να υπάρχει αν ξέρεις πολλά και την δικαιολογώ εν μέρη. (Mην την συγχέεις με τον εγωισμό και την ειρωνία.)

Επίσης μπορεί να δικαιολογήσω μιαν ελαφρά ειρωνία όταν πρόκειται για πράγματα τελείως οφθαλμοφανή που δείχνουν πλήρη ασχετοσύνη ή βαριεστημάρα στη σκέψη.

Πχ. όταν κάποιος ρωτάει πότε ένας αριθμός είναι άρτιος (όπως έχει γίνει), ε, καλύτερα να γυρίσει στο δημοτικό παρά να μάθει C++.

Τι φανερώνει η προσβλητική υποτίμηση του άλλου ;

Nομίζω πηγάζει από την ψευδαίσθηση της ανωτερότητας και την ανάγκη της αυτοεπιβεβαίωσης.

Και εν τέλη φανερώνει την ανεπάρκεια αυτού που την κάνει κι όχι αυτού που την υφίσταται.

Η παροιμία λέει ότι "τα άδεια βαρέλια βροντούν περισσότερο από τα γεμάτα" και ότι "τα μεγάλα δάση είναι βουβά".

Όποιος γνωρίζει τις ικανότητές του και εμπιστεύεται τον εαυτό του δεν αυτοεπιβεβαιώνεται μειώνοντας τους άλλους διότι απλώς δεν το χρειάζεται.

Ούτε η εμπιστοσύνη στον εαυτό του κλονίζεται από τέτοιες συμπεριφορές εναντίον του.

Πιστευω οτι αυτοι που γνωριζουν κατι παραπανω ειναι καλο να προσφερουν στο Forum.

Όσοι έχουν αλτρουϊστική διάθεση το κάνουν ήδη.

Δημοσ.

Η άποψη του epersidi είναι απολύτως σωστή.

Όταν τους ρώτησα "γιατί δεν γράφεσται στο insomnia ;" μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει λόγος διότι δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτε

και ότι "κάποιος σαν εμάς (αυτούς) που γράφει προγράμματα BEM και FEM για βιομηχανική χρήση δεν έχει καμιά σχέση στη γνωστική κατάρτιση

και στα ενδιαφέροντα με τα μέλη τέτοιων forums".

Απάντηση ελιτίστικης νοοτροπίας αλλά είναι σωστή και συμφωνώ.

Και αποδείξεις υπάρχουν πολλές. Από το καθαευατό περιεχόμενο των ερωτήσεων που γίνονται (κυρίως απλοϊκό και βοήθεια σε ασκήσεις)

μέχρι τον τρόπο γραφής (συστηματικές ανορθογραφίες και κακό συντακτικό) και το ύφος/συμπεριφορά των μελών.

Πώς περιμένεις άνθρωποι με κατάρτιση και γνώσεις να ασχοληθούν μαζί μας ;

Μόνον άνθρωποι αναλόγου επιπέδου, δηλ. μαθητές/φοιτητές και μικροερασιτέχνες...

Πολύ μηδενισμός ρε παιδιά. Όλοι όσοι ρωτάνε δηλαδή είναι "παιδάκια που θέλουν

να γίνουν hackers" και όσοι απαντάνε είναι "ανορθόγραφοι", "μικροερασιτέχνες"

και "χωρίς κατάρτιση" ?

Εννοείται πως κάθε άποψη είναι δεκτή, αλλά μου φαίνεται άδικη η άποψή σας

για αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν.

Οι φίλοι σου τι θα περίμεναν να κερδίσουν δηλαδή ? Κερδίζεις ότι βοήθησες κάποιον

να λύσει το πρόβλημά του.

Δημοσ.
Πολύ μηδενισμός ρε παιδιά. Όλοι όσοι ρωτάνε δηλαδή είναι "παιδάκια που θέλουν

να γίνουν hackers" και όσοι απαντάνε είναι "ανορθόγραφοι", "μικροερασιτέχνες"

και "χωρίς κατάρτιση" ?

Εννοείται πως κάθε άποψη είναι δεκτή, αλλά μου φαίνεται άδικη η άποψή σας

για αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν.

Οι φίλοι σου τι θα περίμεναν να κερδίσουν δηλαδή ? Κερδίζεις ότι βοήθησες κάποιον

να λύσει το πρόβλημά του.

Φίλε μου μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ.

Είναι ξεκάθαρη η άποψή μου.

Κάποιος που είναι σε υψηλό επίπεδο κατάρτισης έχει αναζητήσεις και προβλήματα που δεν έχει ο μέσος όρος.

Και γενικά οι ανάγκες του είναι τελείως διαφορετικές οπότε δεν έχει λόγους να είναι εδώ.

Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, καλά κάνουμε και ρωτάμε - γι αυτό είναι το forum.

Τρεις είναι οι ενστάσεις μου.

Πρώτον : πράγματα που είναι σχεδόν αυτονόητα ή μπορούν να απαντηθούν με ελάχιστη σκέψη καλό είναι να τα

προσπαθούμε μόνοι μας πρώτα πριν ζητήσουμε βοήθεια. Συχνά η απάντηση έρχεται μόνη της.

Αλλιώς, ναι, είμαστε "παιδάκια χωρίς κατάρτιση". Η άγνοια στα στοιχειώδη (όχι αναγκαστικά στον προγραμματισμό) τι άλλο δείχνει δηλαδή ;

Δεύτερον : οι συστηματικές ανορθογραφίες και η αφροντισιά στην γραμματική σύνταξη είναι γενικότερες ενδείξεις της χαμηλής στάθμης

και του χαρακτήρα (τσαπατσουλιά κλπ) αυτών που τις κάνουν.

Ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς που το λέω αυτό αλλά έτσι είναι.

(πέραν περιπτώσεων που οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή λόγω αλλοδαπής προέλευσης).

Όπως ένας μαθητής φαίνεται εν μέρη από τα τετράδιά του ή ένας αρχιτέκτονας από τα σχέδιά του.

Δεν κοστίζει τίποτε να ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψες και να διορθώσεις τα λάθη σου.

Τρίτοv, o μικροερασιτεχνισμός δεν είναι κακό και δεν το είπα απαξιωτικά.

Οι περισσότεροι είμαστε ερασιτέχνες και χομπίστες.

Νομίζω ότι σχεδόν κανείς εδώ δεν έχει κάνει (ή κάνει) κάποιο σοβαρό project μεγάλης κλίμακας.

Διότι αν είχε, απλώς δεν θα συμμετείχε εδώ για τους λόγους που ήδη ανέφερα.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτοί που φτιάχνουν προγράμματα για μηχανικούς όπως της (ελληνικής) 4Μ.

Δες τι λογισμικό φτιάχνουν και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Κανένας τους δεν συμμετέχει εδώ ή σε παρόμοια forums.

Δημοσ.

Ασε τα VK/STRAD απ'έξω, αυτοί δεν είναι προγραμματιστές, έχουν μαύρα μεσάνυχτα απο προγραμματισμό.

Στα μαθηματικά, στατικά όμως είναι καλή λύση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...