Προς το περιεχόμενο

LACIE εξωτ. δίσκος

jimkam6647

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω έναν εξωτερικό δίσκο LACIE, αλλά από μία απρόσεκτη κίνησή μου έπεσε από σχετικά μικρό ύψος και από τότε δεν λειτουργεί. Κάνει έναν τρομερό θόρυβο -σαν απογείωση αεροπλάνου- και δεν αναγνωρίζεται από το PC. Μπορεί να γίνει κάτι από μένα ή πρέπει

να απευθυνθώ κάπου και πού;

Ευχαριστώ

Δημήτρης

Δημοσ.

Δε νομίζω πως μπορούν να γίνουν πολλά (τουλάχιστον από σένα) για την περίπτωσή του, εφόσον απ ό,τι λες πρόκειται για μηχανικό πρόβλημα.

Ίσως σε κάποια εταιρία ανάκτησης δεδομένων (δεν έχω υπόψη κάποια) να χε καλύτερη τύχη αλλά τότε μιλάμε για τριψήφιο αριθμό ευρώ...

Δημοσ.

Πρέπει να τον φτιάξω γιατί έχω πολλά χρήσιμα πράγματα μέσα (φωτογραφίες των παιδιών μου, αρχεία με δουλειές μου κλπ). Πρέπει να τον πάω εκεί που τον αγόρασα ή στην αντιπροσωπεία της LACIE (αν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Αθήνα)?

Δημοσ.

Ούτε το κατάστημα ούτε η LACIE νομίζω ότι μπορεί να σε βοηθήσει (εφόσον το ζητούμενο δεν είναι η αντικατάσταση). Λογικά σε κάποια εταιρία της κατηγορίας που προανέφερα θα πρέπει να απευθυνθείς.

Περίμενε μήπως μπορεί να σε διαφωτίσει κανείς άλλος συνφορουμίτης, γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα.

Δημοσ.
Πρέπει να τον φτιάξω γιατί έχω πολλά χρήσιμα πράγματα μέσα (φωτογραφίες των παιδιών μου, αρχεία με δουλειές μου κλπ). Πρέπει να τον πάω εκεί που τον αγόρασα ή στην αντιπροσωπεία της LACIE (αν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Αθήνα)?

ΑΝ είναι "πολύ σημαντικά" = πιο σημαντικά από μερικά κατοστάρικα (Ευρώ) μέχρι περίπου χιλιάρικο, τον πηγαίνεις σε εξειδικευμένη εταιρία (όπως είπε ο antonl).

(Tic-Tac, Anaktisis, Datalabs, Οktabit και μισή ντουζίνα άλλες)

(η LaCie ή το σημείο αγοράς το ΜΟΝΟ που μπορούν να κάνουν, είναι ΑΝ είναι σε εγγύηση, να στον αλλάξουν -κι ακόμα και γι' αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν τους λες ότι σου 'πεσε, αλλά κάνεις τον κινέζο : "δεν ξέρω, χάλασε"- πράγμα που σημαίνει ξεχνάς την όποια πιθανότητα να ξαναδείς τ' αρχεία σου. Μην το ψάξεις καν - όπως στα λέω είναι).

Eίναι ο πιο εξασφαλισμένος τρόπος να ανακτήσεις κάτι (από τίποτα έως τα πάντα). Θα σου κάνουν μια δωρεάν εκτίμηση (οι περισσότερες) και θ' αποφασίσεις.

Αν πάλι δεν σε παίρνει ούτε γι' αστείο να ξοδέψεις το λιγότερο κα'να πεντακοσάρι, δοκιμάζεις να βγάλεις τον σκληρό δίσκο που υπάρχει μεσ' στο εξωτερικό κουτί (υπ' όψιν, αυτή η κίνηση, αν δεν ανοιχτεί το κουτί χωρίς να σκιστούν πιθανές ταινίες ασφαλείας ή χωρίς να πληγωθεί το πλαστικό για να ξεβιδωθούν βίδες, ΠΙΘΑΝΩΣ θα ακυρώσει την ΠΙΘΑΝΗ σου εγγύηση) και τον συνδέεις ως εσωτερικό σε κάποιο desktop pc, με την ελπίδα ότι η ζημιά βρίσκεται στα ηλεκτρονικά του κουτιού - πράγμα που στο λέω αμφιβάλλω, αν κρίνω από τον θόρυβο που αναφέρεις, αλλά είναι το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις. Αν δεν αναγνωρίζεται, δοκιμάζεις ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων (το Active File Recovery που κλασσικά εγώ προτείνω). Αν ούτε κι εκείνο βλέπει τον δίσκο ή δεν μπορεί ν' ανακτήσει κάτι,

μνημόσυνο -> http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=380561 .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...