Προς το περιεχόμενο

Σύγχιση στο routing με σε vpn σύνδεση με τις ip του τοπικού lan.

balios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Αντιμετωπίζω το εξής προβληματάκι.Όταν προσπαθώ να συνδεθώ σε κάποιο

server του εταιρικού μου δικτύου απο το σπίτι και ένω η vpn σύνδεση

έχει γίνει επιτυχώς παράτηρείται ένα λογικό εν'μέρη μπέρδεμα στο routing.

Το πρόβλημα υπάρχει όταν προσπαθώ να μπώ με remote desktop σε κάποιο εταιρικό

μηχάνημα που ανήκει στο δίκτυο 192.168.1.0 ενώ ταυτόχρονα το τοπικό δίκτυο στο σπίτι μου

είναι πάλι το 1.0

Μια προφανής απάντηση είναι να αλλάξω το δίκτυο του σπιτιού μου σε κάποιο

άλλο πού δεν χρησιμοποιείται απο το εταιρικό δίκτυο πχ το 15.0 ώστε να μην γίνεται αυτή η σύγχιση.

Ωστόσο επειδή αρκετοί συνεργάτες αλλά και πελάτες καμία φορα συνδέονται στο εταιρικό μου δίκτυο μεσω VPN και πολλές φορές δέν γνωριζουν πώς να το κάνουν αυτό και δεδομένου ότι τα πιο πολλά router μηχανήματα που προμηθεύουν οι πάροχοι σε adls συνδέσεις χρησιμοποιούν το δίκτυο 1.0 ήθελα να δώ αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική.

ΥΓ:Το firewall που υπάρχει στην εταιρία και μέσω του οποίου έχει γίνει το configuration

σχετικά με τις VPN συνδεσεις είναι ένας isa server 2006.

Δημοσ.

ουσιαστικα το προβλημα ειναι στο LAN σου (και οσων εχουν το 1.0 για LAN και πεφτουν στο εταιρικο δικτυο). αν και νομιζω δεν εχει σχεση, ο VPN server σου τι ΙΡ δινει στους VPN clients? εννοω το range φυσικα. αν θυμαμαι καλα ενεργοποιωντας τη ρυθμιση reverse route injection (RRI) στον VPN server το προβλημα λυνεται, απλα επειδη ειναι λιγο αργα και ειμαι ψιλοπτωμα ασε με να το ψαξω και θα σου πω αυριο (εκτος και αν εχει απαντησει καποιος αλλος νωριτερα).

Δημοσ.

O server Μου δίνει ip στο 1.0 δίκτυο προφανώς γιαυτό υπάρχει και το μπέρδεμα ψάχνω μία λύση για τα άτομα που δεν μπορούν να αλλάξουν το τοπικό τους δίκτυο απο 1.0 σε κάποιο άλλο δηλαδή ρύθμιση στον server.

Δημοσ.

α τοτε τα πραγματα ειναι πιο απλα νομιζω. λογικα ο VPN server πρεπει να εχει ρυθμιση για το ποιο subnet θα χρησιμοποιει στο VPN pool. απο εκει βαλε να δινει κατι που να μη χρησιμοποιειται κλασσικα απο ρουτερακια dsl. δηλαδη να κανεις αυτο που ειπες στο πρωτο ποστ, αλλα να μην αλλαζεις τοπικα στα remote δικτυα το IP addressing, αλλα να αλλαξεις το δικτυο που μοιραζει ο VPN server. θυμαμαι σε κατι Cisco router που ειχα σεταρει ως VPN server οριζα ποιο ip range θα μοιραζει στους clients.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το 192.168.1.0/24 -255.255.255.0 έχει μόνο το τελευταίο κομμάτι για υπολογιστές(0-255).

Δοκίμασε το hamachi για VPN μόνο που θέλει Internet.

Αν δεν έχεις πρόβλημα στην σύνδεση δες μήπως δεν έχεις τα κατάλληλα δικαιώματα για πρόσβαση στον server.

Δημοσ.

Έχει στο πανεπιστήμιο της η αδερφή μου και θέλει να βάλει...αλλά πρέπει να περάσει πρόγραμμα για το vpn...αλλά ακούει πως μετά πολλά μηχανάκια σέρνονται...ισχύει κάτι τέτοιο?.

Τι προτείνετε να περάσει μέσα για να μπορέσει να συνδεθεί με το πανεπιστήμιο?.

Δημοσ.

Ενα απο αυτα που σου προτεινει ο τακος. Δoυλευουν ολα καλα και εχουν αρκετα features. στο remobo εχω μια αδυναμια τωρα τελευταια να σου πω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...